Skocz do zawartości
IGNORED

jbl studio 880 a jbl e 90

radark

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Ja ma E90 i jestem z nich bardzo zadowolony, 880 słuchałem jedynie w media markt i grały tak jakoś "sucho" na dole bez werwy i dynamiki, możliwe że winna była elektronika.

Myśle że z E90 na te niema co sie przesiadać, klasowo są podobne lecz finansowo juz nie.

pzdr

ja słuchałem L890 , E90, jednak za krótko i w znacznym odstępie czasu żeby je szczegółowo porównać

na pewno rzuca się "w uszy" różnica na górze pasma, miałem wrażenie że w Studio wysokie nie są tak nachalne, jakby grały trochę spokojniej, dźwięk był mniej bezpośredni i z większą przestrzenią "w głąb" (E podawały dźwięk bardziej "na twarz" i miałem wrażenie jakby nieco bardziej dynamicznie)

bas też był nieco lepszy w Studio, miał na pewno pełniejsze wybrzmienie ale przyznam, że też rewelacji tu nie było - brzmiał trochę jednostajnie (mało zróżnicowany) i lekko dominował nad resztą pasma ale to akurat mi nie przeszkadzało... generalnie moją opinią się nie zbytnio nie sugeruj bo ja serii Studio za krótko słuchałem (godzina odsłuchu), mi akurat wtedy niezbyt przypasowały

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Studio to już inna koncepcja brzmienia. Wąptię czy warto się przesiadać. Napakowali 5 przetworników, cena też nie jest specjalnie wysoka, pewnie sa jeszcze gorszej jakości niż w serii E. Czemu e90 na L880?? Jak już E90 to i L890.

Poczekaj jeszcze. Ceny serii L lecą na pysk z hukiem, jak kiedyś serii E. Obecnie seria E jest ponad 2x tańsza niż pierwotnie, podobnie będzie z serią L, a jeszcze jak wyjdzie kolejna to ło ho ho!

Uważam, że nie ma sensu lecieć na nowościami (kasa), ja tam wolę być 10 lat wstecz :))

>radark<

Witam. Już dzisiaj mógłbyś poczytać mojej opinii na temat tych kolumn. Problem jest taki że już drugi raz chcę wystawić opinię, wysyłam a opinii jak nie ma tak nie ma. Szlag jasny zaraz mnie trafi. Przepraszam za słownictwo. Pozdrawiam.

Spaliłeś wysokonowce w JBL-ach? Słuchałeś jakiś sygnałów testowych? Bo jak nie, to dla mnie to niepojęte, seria E jest wyjatkowo pancerna jeśli chodzi o przester i katowanie. Na pocieszenie dodam, ze gwizdki w E, to groszowe sprawy :)

Zachciało mi się podłączyc equalizer i dołożyłem na 16kHz. Córka wspominała, że coś śmierdzi, ale po kilku piwach nie zwraca się na takie rzeczy uwagi ;) A słuchałem Genesis Platinum Collection i góry tam nie brakowało.

A gdzie te gwizdki można zakupic ?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Pewnie że tak, ten marantz i jego 40W jest zapewne mocniejszy. Ten ampliturem masz do E90?? :))))))))))

Pietkad. Słaby wzmak jest łatwiej przesterować, a gdy to się już stanie to generuje on taki prąd, że mało która kolumna to wytrzyma.

Amplitunery onkyo takie całkiem słabe nie są, ale to nie jest szczyt możliwości na jakie stać e90, gdy są podpięte do porządnego pieca :) Jaki masz bas przy tym onkyo i e90? Pewnie grać to głośno potrafi, ale nie jest przypadkiem za twardo, agresywnie i sucho?

GT

Wiem że szczytem ten amp niejest, głównie był kupiony do kina i w kinie jest zajebisty (Denon, Yamaha, Harman i Marantz wymiękły przy tym Onkyo).

Bas jest i masz GT racje, jest zbyt twardy czasem zadudni dlatego do stereo musze zakupić wzmaka i myśle też nad Onkyo A-8850 lub A-8870 a jak fundusze pozwolą to cr developments orpheus 325 lub Nad S300, bo dzwięk z tych klocków mi pasuje a z pewnością wzmak zagra zdecydowanie lepiej od ampa, tak sądze:)

wcześniej moje jbl 90 były podpięte do bardzo mizernego ampli pioneera, grałem na tym z rok i to baardzo głośno przy czym basy i soprany podbite były na maksa i jakoś nic się głośnikom nie stało, teraz na nadzie gram jeszcze głośniej i też nic się nie dzieje, podejrzewam że te egzemplarze kolumn musiały się trafić z wadą, spalić jbl 90 to rzecz bardzo trudna, głośniki są na prawdę mocne

Wady nie miały raczej, właściciel tych e90 przecież napisał "zachciało mi się podłączyc equalizer i dołożyłem na 16kHz" ;-) No własnie, może ktoś wie gdzie można dostać gwizdki do tych JBL-i w dobrej cenie?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Może pojarały się dławiki czy cuś takiego na zwrotnicy hehe. Widziałęm jednego chłoopa! W E100 miał dziury wypalone w zwrotnicy hehee i jak się w sklepie upierał on cicho słucha! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.