Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym odpowiedziec ( a raczej napisac to co uslyszec chce Pan Senicz ) dlaczego nie graly audio phisic tylko tzw "dykty"

- otoz w obawie przed kompromitacja . Zagraly kilka minut i ogol stwierdzil ze jest zle , oj zle . Szybko je wiec schowano wystawiajac potencjalna chalture . Ta jesli nawet by ktos skrytykowal to nic by sie nie stalo - przecierz to tani diy . Druga opcja ktora chce uslyszec mistrz Senicz : skoro wszyscy woleli koszmarnie tanie kolumny z dykty zamiast wypasionych AP to identyczna kwestia dotyczy zestawu mistrza . Oczywistym jest w tym swietle ze kazdy wolal wzmak palanciunio czy jakos tak niz konce mocy mbl . howgh!

• Redaktorzy

A, zgodzę się, że teoretycznie jest możliwe zablokowanie replikacji, ale problem w tym, ze to nie komórki wirusa się replikują, tylko nasze własne, pzrestrojone przez wirusy. Nie wiedziałem, że ten problem jakoś rozwiązano.

jozwa maryn, 13 Lis 2007, 12:15

>"nie jestem biologiem ani lekarzem, ale powiedz mi o co w takim razie chodzi z tym "leczeniem

>HIV"?"

>

O przedłużanie życia. Odpowiednio niski poziom wirusów we krwi powoduje, że choroba nie doskwiera, lub przebiega łagodniej. Tak można przez długie lata, choć nie w nieskończoność, poza tym te leki są drogie. Do tego dochodzi dyscyplina odnośnie diety i inne ograniczenia, o których nie wiem.

Bezpośrednio po zakażeniu można w ten sposób zahamować rozmnożenie wirusa i do infekcji organizmu nie dojdzie. To tyle ode mnie, elektronika. Na bardziej szczegółowe pytania nie odpowiem, zresztą to nie wątek na to.

Douczta sie nieuki i poczytajcie o fagach tak się zwalcza wirusy bezposrednio zapoczątkowali to Gruzini w czasie 2 wojny światowej stosowano je na frontach w Rosji Aktualnie gruzinów (instytut) przejeli amerykańce,robią patenty i całość do sejfów a reszta niech zdycha

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Narazie wynajme salke w domu kultury i zrobie pokaz w ludzkich warunkach. Byc moze jeszcze w listopadzie. Musze tylko dogadac terminy wymienic w Maranciuniu stopien na tranzystorowy zamocowac w nim potencjometr sily glosu i zmienic troche uklad w nalesniku. Dodatkowo zmienie filtr w Marantz na zwykly a nie pasmowoprzepustowy na 3 elementach. No i tyle. Oczywiscie wstep wolny.

O w mordę.. Właśnie doczytałem że anioł zna się i na wirusach. Wszechstronny jest...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

s. Wiemy, wiemy:( Rodzi sie nowy tranzystorowy jak nowy.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

No wiesz senicz, pisanie głupot na forum to nic takiego ale deklarowanie niewiarygodnych wartości w folderze płatnej wystawy to już może być oszustwo. Może powiesz że zmierzyłeś to zwykłym multimetrem, takim pomiarowym naleśnikiem?

Pomyśl, co było od wczoraj, nachalne prośby, b.laganie i pośmiewisko by nauczyć czytać ciebie pewnego wykresu głośników, oraz wydanie się, że nie jesteś nawet na poziomie podstawowym, by wiedzieć jak współdziałają konkretne elementy w sprzętach audio i dlaczego tak a nie inaczej.

=>żółwik, 13 Lis 2007, 23:08

tyle wiedzy i efekty słyszeliśmy na AS parę systemów zagrało a reszta jakoś chyba nie douczona ,może udziel im korepetycji z działania konkretnych systemów,tylko nie rób tego na siłę bo możesz oberwać od nich po skorupie i pęknie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Najgorsze wyniki sa dla pomiarow skoku pradu wyjsciowego o 0 do 1A. Np. df dla skoku tez 1A ale przy pradzie wyjsciowym od 1A do 2A jest znacznie lepszy. Oczywiscie tak duze df osiaga sie dla nfb zedu -60-80dB i wiecej. Duze nfb niezawsze jest jednoznaczne z proporcjonalnym spadkiem impedancji wyjsciowej. jesli w ukladzie jest nieliniowosc polegajaca na minimalnym wzbudzeniu jednego ze stopni lub elementow aktywnych moze sie zadazyc i najczesciej zdaza ze df nie jest proporcjonalny do nfb. Dlatego wiele firm nie osiaga tak dobrych wynikow. gdyz nie potrafia zrobic stabilny wzm. He he wystarczy juz tych inf. jeszce zrobicie super wzm. A to by sie wlodkowi nie spodobalo.

Pytałem o obciążenie, dla którego podany jest współczynnik tlumienia z prostej przyczyny.

Załóżmy, że jest to 8 ohm. Przy współczynniku tłumienia 30000 wymagałoby to rezystancji wyjściowej na poziomie 1/4 milioma. Połączenia z nadprzewodnika? ;)

To tak w ramach żartu, bo moim (i chyba nie tylko?) zdaniem wyśrubowany współczynnik tłumienia nie jest gwarancją dobrego odtwarzania.

Gdzie krytycy sprzężenia zwrotnego?

;)

>Załóżmy, że jest to 8 ohm. Przy współczynniku tłumienia 30000 wymagałoby to rezystancji wyjściowej

>na poziomie 1/4 milioma. Połączenia z nadprzewodnika? ;)

po to tez był ten wiatraczek z boku - on chłodził naleśnika jak w komorze kriogenicznej.

AUDIO SENICZ

THD=0.0001

DF= 30 000

Eksperymentalny system mający na celu pokazać jak dużym potencjałem jakościowym

dysponuje dzwięk zapisany cyfrowo. Wszystkie uwagi na temat systemu i jakości dzwięku

prosimy kierować na forum: http:// ..............Prezentacja Wlodka_Senicza_naAS2007.......

Tak napisano w przewodniku po wystawie.

jar1

Pewnie jeden wiatraczek nie wyrabiał i DF opadał poniżej 30 000

a większa ilość wiatraczków podnosiła THD powyżej 0.0001.

Dodatkowo legary w podłodze ........gips w ścianach......firanki w oknach.....MBL knocił prąd..... druty podtynkowe........

Jednym słowem same plagi.

>senicz, 13 Lis 2007, 22:40

>Uzywam solatron 7066. Mierze nim wprost. Ustawiam 10V i badam spadek napiecia. Sa tez inne metody

>posrednie. Ale ja samouk mam was uczyc? fachowcy.

Co to znaczy - wprost? Metodą dopasowania impedancji? To chyba nie przy tych wartościach?

Jakbyś nie mierzył nie unikniesz wpływu błędu pomiaru urządzenia.

>Haiku, 13 Lis 2007, 23:37

>Pytałem o obciążenie, dla którego podany jest współczynnik tlumienia z prostej przyczyny.

>Załóżmy, że jest to 8 ohm. Przy współczynniku tłumienia 30000 wymagałoby to rezystancji wyjściowej

>na poziomie 1/4 milioma. Połączenia z nadprzewodnika? ;)

>

>To tak w ramach żartu, bo moim (i chyba nie tylko?) zdaniem wyśrubowany współczynnik tłumienia nie

>jest gwarancją dobrego odtwarzania.

>Gdzie krytycy sprzężenia zwrotnego?

>

>;)

Zdaje się że senicz inaczej rozumie współczynnik tłumienia niż reszta świata. Co i nie dziwi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.