Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

MariuszH, 12 Lis 2007, 14:54

>Żeby nie poprawiać za każdym razem i może zakończyć dywagacje ...:

No to, żeby nie poprawiac za każdym razem.... :

1. Jeśli chodzi o moc - P(dB) = 10log(P2/P1)

czyli gdy P2/P1=2 (razy) to P(dB) = 3dB. Tak więc różnica 6dB to cztery razy w stosunku do mocy.

2. Jeśli chodzi o napięcie, wzmocnienie itp - K(dB) = 20log(U2/U1)

czyli różnica 6dB to dwukrotna różnica we wzmocnieniu.

No to co wybieramy w tym przypadku? :-)

Nic nie pomoże maraciunio-bis, jeśli u konstruktora oprogramowanie stare:(

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jar uczysz sie tych wzorow z okazji 70 urodzin? a jak tam zwapniale uszka? pikawa jeszcze pika?

masz klocka? to wejdziesz do klubu. nie masz ..................

>Nowy Maranciunio juz w grudniu w Klubie hiend Warszawa.

>

>Prezes Senicz

A z jakimi naleśniciuniem i kolumieńkami będzie Maranciunio grało, prezesunciu ?

senicz, 12 Lis 2007, 15:12

>Nowy Maranciunio juz w grudniu w Klubie hiend Warszawa.

Myślę, że to niezbyt adekwatna nazwa i trąci fałszywą skromnością.

Proponuję Grand Hi-end Club.

Jestem Europejczykiem.

senicz,

zaproś jeszcze swojego mistrza, kilka osób będzie miała ubaw, reszta niedowiarków i wielbicieli będzie miała zdrowo przes(..)ne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Trochę sensu poproszę.

bvca spasuj już z tymi porównaniami bo trochę niesmaczne są, poza tym chyba od tyłu widzisz podobieństwo albo zapomniałeś włożyć szkła kontaktowe ;)

Byca, Ty spadł z księżyca? Tyle o tym było, poczytaj sobie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę sensu poproszę.

byca jeszcze jedno, wklej tu może nam swoje zdjęcie - też spróbujemy Cię porównać... Ty zapewne byłeś na AS anonimowy, natomiast Senicz nie - wykorzystujesz tę przewagę i wydaje Ci się to zabawne?

twardziele na tym forum , na AS to kazdy jak mysz pod miotla:))))))

a tu znow w domu :))))) u mamusi ...na kolankach to wszystko i wszystkim powiedza, zupelnie jak jakmniki, z daleka grozne i wielkie jak slonie tupniesz mocniej i juz poploch:))))

takie jamniczki z was chlopaki:))))

naprawde ciesze sie ze jest to forum i takim beztworom jak wy, w tym pieknym swiecie pozwala zaistniec

kazdy ma swoje 5 minut, szczescie dla tego swiata ze wy tylko wirtualnie :)))))))

gadajcie sobie gadajcie jamniczki, a raczej szczekajcie:)))))))

no to mamy nowe okreslenie dla forumowych specow co w zyciu realnym kula sie jak myszy pod miotla :))))

JAMNIKI RULES:)))))))))))))))))))

>byca, 12 Lis 2007, 15:45

a co Senicz Cię osobiście porównywał i drwił z Ciebie czy z Twojego wyglądu? czy tez idziesz jak baranek za stadem i podłączasz się pod jatkę? w grupie raźniej - ja wiem... tylko trzeba brać odpowiedzialność za swoje słowa, jeśli uważasz, że Senicz robi nie fair - powiedz o tym, czemu Ty robisz tak samo?

Tomek ty nie krzywdż jamnmików takie szorstkowłose to na dzika były brane ta rasa ma w sobie wiele uporu i niejednego kalosza przegryzła i ciężko była w bojach doswiadczona (n.p. przebita szpadą przez niejakiego Dzidka) Dla docenienia tej myśliwskiej rasy co ciekawsze osobniki dostawały takie imię jak n.p. Cymbał. Cymbał z uporem maniaka kochał rozkopywać gniazda os pózniej umierał 3 dni po użądleniach żeby się nastempnie zebrać do kupy i w nastempnym tygodniu znów być pogryzionym przez osy.Jamniki to dzielne psy a moje ulubione to szorstkowłose-chodząca łagodność jak druga strona potrafi się zachować

Pozdrawiam Ciebie i Jamniki

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

stefanB, 12 Lis 2007, 12:05

>Dla przypomnienia o czym toczy się rozmowa, kilka przypadkowych cytatów:

>

>"Moj system bedzie najlepszy na as2007. Nie moze byc inaczej. W koncu jednak mi sie udalo cos

>zmajstrowac ciekawego. Bas tak podkrecilem ze ho ho teraz gorke krece. Bo w koncu o to chodzi aby

>bylo duzo basu i gory no nie?

>

>Gwarantuje ze bedzie najlepsza jakosc dzwieku jakiej jeszcze nie slyszeliscie. Bo czyz moze byc cos

>lepszego niz Maranciunio? a co moez zastapis Nalesnika? A i staruchy marantz dms 250 graja

>wspaniale. Wiec o czym mowa. Radze przyniesc magn. i dyktafony cyfrowe i nagrac ten dzwiek.

>

>Kazda czesc mojego systemu jest jedyna w swoim rodzaju. Zaczynajac od Maranciunia. Moze wydac sie to

>dziwne ale zaden cd nie ma z nim szans. ...Wlasciwie to nawet dobrze sie stalo ze nikt nie odwazyl

>sie porownywac swojego drogiego klocka z Maranciuniem bo przegrana murowana a tak moze nadal

>opowiadac jakiego to on ma wielkiego Hienda.

>Inna sprawa z Nalesnikiem. To bylo meczone dlugo. Nie majac odpowiedniego przygotowania musial po

>omacku znalezsc wlasciwe rozwiazanie. Ale udalo sie. Oczywiscie na drodze dbierania elementow

>wreszcie dostalem to com chcial i co lubie. Sami uslyszycie na AS2007. Zapraszam.

>

>No i co cieniasy!!! macie cos na mnie? wiedzialem. Za chudzi w uszach. Straszne. A tyle szczekania i

>odgrazania. A jak przyszlo co do czego to g. Panowie wasza sromote oglada kupa ludzi. Jak sie z tym

>czujecie?

>

>Chyba was pogielo. Nalesnik na zwyklych drutach natynkowych rozwali kazdy wasz system na zlotych

>nawet nitkach z perelkami i sniedzia w naroznikach. takich bzdur dawno nie slyszalem. Ciagnac to se

>panowie mozecie druta w parku a nie w sprzecie hiend.

>

>Rozumiem ze was zazdrosc dusi. Ja, samouk w centrum uwagi. Ba, gwiazda tego forum a wy tylko o

>burkach potraficie gadac. Ale prosze bardzo zrobcie lepszy wzm niz ja. No prosze. A moze juz macie

>tylko sie ukrywacie z tym?

>A niechtam. Mozecie do konfrontacji przywlec jakiegos fabrycznego wzmaka. Bo jak widze z cd to juz

>koniec. Skonczyly sie wam pomysly. A moze dwa systemy porownamy? Moj i jakis wasz. Tu tez nie ma

>chetnych?

>

>Na wystawie bede przyjmowal wasze dyplomy. jesli nie potraficie zrobic nic dobrego to niestety

>musicie oddac swoje dyplomy jako niegodni ich posiadania. narazie pozostana pod kluczem i oddam je

>wtedy gdy bedziecie mogli udowodnic ze macie jaja i lby i potraficie cos splodzic.

>

>Zrobcie lepszy wzmacniacz niz ja. Lub zrobcie lepszy cd niz ja. O innych trudniejszych zadaniach to

>nawet nie ma co pisac. Narazie do wyboru. Wzm lub cd. Mozecie pracowac zespolowo i samolubnie.

>Mozecie uzyc profesorow i dziekanow. Ale na Boga zrobcie cos lepszego niz ja.

>

>Ja, jak stary mistrz spokojnie ostrze sobie miecz z gory znajac wynik pojedynku. Czy wy durnie,

>myslicie ze mnie zlapiecie na czyms? I tak ztchorzycie i nie przywleczcei niczego dobrego do

>porownan a jesli to radze zajrzec najpierw posluchac i cichutko zamknac drzwi za spba udajc sie do

>domu ze smutkiem w sercu i zlomem w bagazniku.

>

> wy o tym dobrze wiecie ze nalesnik wykosi wszystko i cala wasza nadzieja to Cd. Ale trafila kosa na

>Maranciunia i maluszek sie nie daje. Ten Burmaster cd 001 nawet bylby dobry dla mnie bo rozwiazania

>w nim daja zdecydowanie gorszy dzwiek niz Maranciunio wiec nie mam strachu.Czy juz w POlsce nie ma

>nikogo z jajami? zadnego audiofila? takie z was wydmuchy?

>

>A ze przez przypadek udaje mi sie cos wybitnego zrobic no to juz nie moja wina. Apeluje do kolegow

>zeby koledzy choc w przyblizeniu zrobili podobnej jakosci urzadzenia. I to jest ciekawe ze koledzy

>pomimo wyksztalcenia i przygotowania zawodowego, teoretycznego nie robia nic fajnego. Malo tego

>majac tak wysokie IQ powinni juz dawno zaksowac mnie. Ale jakos tak dziwnie sie sklada ze nic z tego

>nie wychodzi. Intuos sluchajac juz wiele razy mojego systemu ma komfortowa sytuacje moze sie tylko

>smiac z prob zdyskredytowanie mojego systema

>

>widze ze koledzy nie maja pojecia o budowaniu wzm. niestety ale takich bzdur nie slyszlem nigdy. nie

>wiem ile zlota i platyny byscie w te uklady wsadzili to i tak nic z tego nie bedzie. zawsze bedzie

>to brzeczalo a nie galo. Musze przypomniec ze ja robie na weglowkach i kondziach 30 letnich. I

>reszta to tez syf. Ha ha ale jak to gra!!! malo tego w obu kanalach sa rozne lementy i co gra? i to

>jak. Wasze kretynskie teorie nie sprawdzaja sie jakos.

>

>ale jeszcze raz przypominam ze wszyscy ci co sie ze mnie smieja powinni plackiem padac na moj widok,

>bo ja zrobilem cos, czego oni nigdy - przez cale swoje - zycie nie zrobia...Wiec powstrzymajcie sie

>od krytyki gdy sami jestescie bliscy zeru w swoich poczynaniach konstruktorskich a kompletne zera

>jako tfurcy nowych ukladow czy technologii. Zrozumiano?

>

>Ale bardzo prosze zeby moi krytycy zrobili np Maranciunia czy Nalesnika! no miech zrobia te tegie

>lby. Bo jesli nie potrafia to oznacza ze sa znacznie a moze, nieskonczenie glubsi ode mnie. Troche

>szacunku dla mistrza.

>

>A ja powiem jedno spotkanie z moim systemem to jest szok dla audiofila. Napewno wiekszosc sluchaczy

>nie slyszala lepszego dzwieku. Ja zreszta tez. A mialem takie mozliwosci. A rezultat? a straszny

>atak na moja osobe i moje sprzety. Ze niby ze smietnika. A jakie maja prawo do takiej oceny nie

>sluchajac mojego systemu? Im blizej wystawy tym goraczka u moich wrogow rosnie. I maja racje. Ich

>sromota jest juz blisko. Ciekawe co wtedy napisza i czy przeprosza za te lata zlosliwosci i

>szyderstw? no i czy nadal beda mieli czelnosc uczestniczyc w tym forum?

>

>Moge sobie robic jaja ale nie z techniki. jak dotad wyszedlem zwyciesko z wszystkich prob podwazenia

>Maranciunia i Nalesnika. Mysle ze na as rola trola zostanie zamieniona. Trolami okaza sie ci co na

>mnie napadali. I to juz niedlugo. Nie chce sie czuc tak jak oni sie poczuja. czesc juz zwiala z

>forum gdyz wyczuli ze cos smierdzi......

>

>koledzy sa smieszni. Zamiast mi placic za moje wiekopomne wpisy wysmiewaja sie z nich!! Na Boga,

>opamietajcie sie!"

>

>

>"... Bo zaparcia bardzo szkodza na zdolnosci i psyche."

Ja nie czytałem wszystkich wpisów Senicza i nie trafiłem nigdy na takie hardcore jak to co byłeś łaskaw zacytować, zawsze myślałem że senicz to nieszkodliwy wariat, coś tam płodzi z różnym skutkiem, czasem zdarzy mu się pojechać po jakimś dobrym sprzęcie bez zdania racji jak zdarzało się wielu początkującym... No, ale to zmienia postać rzeczy, takie cos albo kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego (ośrodki dla takich ludzi są pełne Napoleonów) albo świadczy o nowym, niespotykanym poziomie tupetu i w tej sytuacji śmiać mi sie chce z ludzi którzy połknęli te kity i zasponsowrrowali mu występ na AS z własnych pieniędzy, zamiast odłożyć je na jakis dobry klocek. Zawsze wydawało mi się, ze audiofil to osoba świadoma, mająca dystans do wszelkiego rodzaju samochwalstwa, zwłaszcza że na tym forum jeden taki co to wszystko miał zrobic lepiej zaliczył spektakularny upadek. Nie wątpię, że taki kubeł zimnej wody podziała coniektórym na wyobraźnię, ale znów jestem ciekaw na jak długo...

Troszkę pobronię systemu senicza.

Góra była niczego sobie - gładka do samego końca i mogła się podobać. Dół - jak dla mnie nie do przyjęcia. Srode podany bardzo oszczędnie - o żadnym zauroczeniu nie mogło być mowy - moża taka jest prawda? Jak dla mnie niestety prawda wygląda nieco bardziej barwnie i zróżnicowanie. Sklejenie średnicy z basem to już niestety temat na osobny wątek. Tego zakresu pasma jakoś nie słyszałem i plumknięcie basu nie miało swojego uzasadnienia w niższych rejestrach instrumentów obecnych na srodku pasma.

Podsumowując - góra całkiem OK, resztę od moich wyobrażeń o dźwięku idealnie odwzorowującym rzeczywistość dzieliły eony ;)

Słuchaj !

Pamietam jak na poczatku dosłownie wszystkch z forum zrownałes z błotem, oto ze nic nie potrafimy zrobic, tylko ciagniemy wszystko z netu.

Ze nie na tym polega hi-end. Ze jesteśmy totalni laicy, bo nie potrafimy sami zrobić prostego bufora do CD.

Jak my mozemy wiedziec coc o dobrym brzmieniu, skoro nie mozemy tego sami wykonac.

A w necie nie ma i nie bedzie nigdy dobrego układu, ze musisz to zaprojektowac indywidualnie ty senicz.

Tak powidziałes!

Ty totalny laiku, wydało sie !!!

W natłoku prawdy, przytłaczajacej fali niepochlebnych wypowiedzi postanowiłes poszukac innego układu jak powiedziałes niedawno. Niestety sprzedałeś sie. Sam o tym wiesz. To źle gra.

Zrob wrescie cokolwiek sam, bo twoje jak widac umiejetnosci ograniczaja sie do pisania głupich tych samych tekstow na forum. Oczywiscie poszukasz schemat, na bardzo prostych elementach.

Wrecz taki, byle go na szybko sklecic. Jak tez sam wspominasz, ze juz niedługo.

Poźnjej zaczniesz znowu wychwalać, że tamten był najlepszy na świecie, ale coś sie stało z lampami jak już widzimy.

Ale ten to bedzie mistrzostwo swiata.

Rozumie też twoich kolegow, z ktorymi sie zaprzyjaźniłes i teraz ida za toba z kolezenstwa, a wrecz lasą sie, bo to nachalne i zawsze mają argument.

Myslisz ze tego nie widac, jakie to sztuczne ? Tu raczej panie nie ma głupich ludzi.

Chociaż raz sobie odpusc, bo nic nie zrobisz sam. Ty wciaz tego nie widzisz ?

Jeszcze słówka o niedzielnym odsłuchu. Bas z zestawów Arturp budził moje duże zastrzeżenia - reszta poprawna (tylko poprawna). Potencjał drzemiący w źródle był natomiast zauważalny od pierwszych dźwięków. Mimo zastrzeżeń w temacie kolumn i tak jako całość podobało mi się to bardziej niż sobotnia prezentacja kolegi senicza.

jeszce raz przypominam to byl system za 600zl wiec moze miec drobne wady. Zoatawiajac gorke w spokoju bo jej i tak nikt nie slyszy i bas bo to wlasciwie podloga grala wokale byly w moim systemie najlepsze. Ale kogo intersuja wokale? was tylko plumkanie interesuje albo czad na max.

Tak mnie te wasze porównania obraziły ze az mi się czka ze śmiechu

a Seniczowi i jego pachołkom, kundelkom życze wspaniałej współpracy w donżeniu do doskonałości

może coś wspólnie ciekawego pokażecie ,usilnie wciskajac kity ludziom że z gówna można zrobić wynalazek.

?

intuos, 12 Lis 2007, 15:40

>twardziele na tym forum , na AS to kazdy jak mysz pod miotla:))))))

>a tu znow w domu :))))) u mamusi ...na kolankach to wszystko i wszystkim powiedza, zupelnie jak

>jakmniki, z daleka grozne i wielkie jak slonie tupniesz mocniej i juz poploch:))))

>takie jamniczki z was chlopaki:))))

>naprawde ciesze sie ze jest to forum i takim beztworom jak wy, w tym pieknym swiecie pozwala

>zaistniec

>kazdy ma swoje 5 minut, szczescie dla tego swiata ze wy tylko wirtualnie :)))))))

>gadajcie sobie gadajcie jamniczki, a raczej szczekajcie:)))))))

>no to mamy nowe okreslenie dla forumowych specow co w zyciu realnym kula sie jak myszy pod miotla

>:))))

>JAMNIKI RULES:)))

Tobie sie podobało?

co szczególnie?

ARGOS, 12 Lis 2007, 16:04

i w tej sytuacji śmiać mi sie chce z ludzi którzy połknęli te kity i

>zasponsowrrowali mu występ na AS z własnych pieniędzy, zamiast odłożyć je na jakis dobry klocek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100zł na dobry klocek wystarczy ? nawet "dokładając"

dzięki tym 100zł Ci ludzie mogą teraz obiektywnie oceniać ale to nic nie daje bo ta KATARYNA senicz klepie ciągle i to samo.

2 tyg przed AUDIOSZOŁ 2007 pisałem że werdyktt już jest wydany i moje słowa się sprawdzają, on tak bedzie klepał !! do kiedy ?...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.