Skocz do zawartości
IGNORED

Prezentacja Włodka Senicza na AS2007

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

zolwik masz jaja? jak masz to jestes zolwica he he ale na powaznie jak masz jaja to wez klocka i zapierniczaj do klubu w grudniu. Porownany to co przydzwigasz z moim systemem. Moze wtedy przestaniesz sie tak podniecac? bez klocka nie wchodzisz.

>żółwik, 12 Lis 2007, 16:06

No i odkryłeś tajemnicę! GRATULUJĘ! ;)

Proponowałbym tylko, żebyś posłuchał jakiegoś sprzętu Senicza, a potem się wypowiadał, bo na samym początku to Ty tutaj najwięcej szczekałeś i poklaskiwałeś tym, którzy słyszeli i krytykowali.

Co do tego, że ktoś się tutaj "łasi" to mylisz się, ja nie znam Senicza, spotkałem go raz w życiu i wymieniłem z nim 5 zdań, więc trudno tu mówić o znajomości specjalnej, to co usłyszałem u niego bardzo mi się podobało i z racji tego mam odmienne zdanie od ludzi, którzy słuchali tego systemu na AS (ja sam nie byłem). Szkoda że Ty polegasz jedynie na opiniach innych i krytykujesz coś, czego nie słuchałeś!

Nie ośmieszaj sie sam broniłes go i powiedziałes że w ŻYCIU nie słyszelismy nic lepszego !!!!!!!!!!!!

Że sluchales najlepsze Hi-endy i reczysz ze nie maja z czym startowac do twojego systemu.

jezscze nie raz inni użytkownicy zadawali ci pytania, czy naprawde znasz najlepsze systety i mozesz reczyć, ze twoj to cud wśród audio !!!

Poza tym czały czas to samo gadałes i broniłes siie po prazentacji ublizajac wszystkim innym systemom audio!

A teraz juz zmiekłes bo dobrze wiesz jak jest, a inni mowili prawde i beda stac przy tym co uslyszeli.

Juz zmieniłrs koncepcje na tranzystory, bo dorze wiesz jak to gra.

A to ze za 600zł to wyceniłes, to co tyle kosztowało ?

Lampy, płytka, odtwarzacz ? buehehehehe

Czy może stare, smietnikowe trany, kondy i inne proste rzeczy (jak sam powiedziałes, sa tam mozliwie najgorsze elementy z wylutu).

Smiech na sali, cały czas sie wydajesz jak kłamiesz !

Rada: Przeczytaj jeszcze raz te swoje posty i zastanów sie.

senicz, 12 Lis 2007, 16:08

>jeszce raz przypominam to byl system za 600zl wiec moze miec drobne wady. Zoatawiajac gorke w

>spokoju bo jej i tak nikt nie slyszy i bas bo to wlasciwie podloga grala wokale byly w moim systemie

>najlepsze. Ale kogo intersuja wokale? was tylko plumkanie interesuje albo czad na max.

Typowy ignorant - co z tego, że wielu z nas nie słyszy nawet 16 kHz, Ty masz jeszcze niżej ten poziom percepcji. A słyszałeś kiedyś o interferencjach, nakładaniu się fal. Zapomniałeś.... A można tymi zjawiskami na wysokich tonach nawet radykalną poprawę odczucia BASU udowodnić naukowo..... (akurat na AS2007 rozmawiałem z Panem Piotrem Nykielem - (Politechnika Warszawska) - wyniosłem z tej rozmowy wiele, po prostu wiedzy.)

MBL ograniczal bas jak mogl, sciera w koncu zatkal basrefleks. he he w hiend sciera w otworze. ja tam nic nie robilem. Postawilem i zagralo pelnym basem ze podloga wibrowala. Ci co obszedli wystawe i wrocili do 701 ponownie troche inaczej juz patrzyli na te dudnienia i cala reszte. Tam gdzie byly male lub bezbasne kolumny moglo by sie wydawac ze jest super. Dobrym przykladem jest rafaell. Zwidzil wystawe pogonil bandyta pare zestawow i moj chcial tez pogonic. Ale sie nie udalo. Zagralo tak jak trzeba. Z rozmachem odpowiednim dla Komedy. Naprawde fajnie. Mysle ze wiele wpisow krytycznych jest od osob zwiazanych z branza audio. Handlarze nie chca aby system za 600zl byl lepszy od ich. Mysle ze sesja w klubie wyprostuje problem. No macie cwaniaczki te klocki? acha pomysl z ostatniej chwili. nastepuje likwidacja pre do nalesnika. Doszedlem do wnosku ze zrobie dziurki w Maranciuniu i srubokrecikiem bede na pr ustawial poziom. bede mial moc i balas w jednym. jeden klocek mniej musi zaowocowac znaczna poprawa wokali.

Może by tak do meritum wrócić?

Sporo tu wpisów o charakterze senicza, jego mitomańskich wpisach

czy o wyglądzie, natomiast sensowne, bardziej szczegółowe opisy

brzmienia niestety można policzyć na palcach jednej ręki.

Autorom dziękuję, może ktoś jeszcze opisze wrażenia ODSŁUCHOWE?

Jestem Europejczykiem.

jak gralo? caly system ustawialem na wokale. Zjechalem na max z thd i innymi parametrami. I udalo sie wokale czyste jak laza. Ale kogo obchodza wokale? szkoda ze nie uprzedzilem o ty czego macie oczekiwac o tym systemie. Myslalemze macie chlopaki jakies pojecie o hiend. Ale co tam obszedlem calego sobieskiego i wokale w innych systemach to skandal. Co do reszty pasma to dudnienie i jeszce raz dudnienie podlogi przez super niski bas ze az podloga wibrowala. napewno moj sustem byl mnajlepszy w czystosci wokali kobiecych i nie tylko. A reszta? coz im wiecej basu mial system w emisji tym wydawal sie gorszy aten co to podloga wibrowala byl oczywiscie subiektywnie najgorszy. Aby zmys palame podlogowa na honorze zorganizuje pokaz w dobrych warunkach. Z tymi klockali to zartowalem. Pewnie inauguracja dzialalnosci klubu bedzie miala wstep wolny. choc nie przecze ze jakis super system do porownania by sie przydal.

Jaro_747, 12 Lis 2007, 16:31

brak przestrzeni,

brak szczegółów,

odbarwione wokale,

brak mięsa w gitarach,

brak kontroli basu,

równowaga tonalna ostro w dół,

Materiał testowy: Kari Bremnes (Munk-Lorsivelse, 14 utwór)

Dziękuję za uwagę. To koniec moich postów w tym wątku.

jest gdzies wodospad mbl? wtedy bedziemy wiedzieli czy ten system podbarwia wokale czy nie. ja uwazam ze bardzo podbarwia ale niewyrobiony sluchacz uznaje to za detalicznosci i.........................

Jaro_747

Moje wrażenia z odsłuchu:

Przestrzeń trochę ograniczona ale scena wgłąb była ok, jako całość tonalna nie była zła, może ciut za nisko wszystko schodziło, natomiast mimo tego zbyt mała kontrola basu... To mi utkwiło w głowie. Senicz ten system był lepszy od kilku tam wystawionych, ale moim zdaniem twierdzenie, że w 701 było super bo reszta to badziew to trochę nieporozumienie. Bez względu na cenę. To ile Twój system jest wart, to drugorzędna sprawa bo dźwięk słuchać a nie liczyć nam przyszło... Skromność i obiektywizm to cechy, które są sporo warte.

pozdrawiam

Wokale sa kluczem do jakosci. Oczywiscie koledzy wola plumkanie. Czyste wokale ustawiaja cala reszte. W klubie ktory zaloze bedziecie mogli posluchac o co chodzi z tymi wokalami. jak bedzie jakis system hiend to bedzie latwo to porownac a jak nie to ja przytargam jakis drugi fabryczny. Mysle ze warto zorganizowac serie wykladow na temat jakosci systemow. Sa chetni?

Bez sensu to paplanie, przecież wszyscy którzy słuchali systemu mistrza, wiedzą że rozjebał całe AS... Tylko to taka ogromna kospiracja, zeby mistrz się nie wybił zbytnio. Wszyscy zostali opłaceni przez MLB i innych z wystawy aby się publicznie nie przyznawać że Włodek ich załatwił! Tak Włodziu?

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Niczego nie zaltwilem. gralem zbyt glosno bo akurat zawsze w 701 zbieralo na gadanie. W innych pokojach tego nie bylo. tylko u mnie.

Znalezlem jkies kolumny mbl i wykres odpowiedzi impulsowej. Sam wodospad tak wysoko ciety ze strach? pewnie sie wstydza tego syfa na srednicy? z wykresy widac ze srednica jest bardzo podbarwiona. widac tez ze ma jakies silne dwonienie na wysokich. czyli jest tak jak pisalem wczesniej. gruba srednica - Barber zagrala jak gruby fryzjer i metal na wysokich.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ukrywam że jednym z powodów (choć nie najważniejszym) mojego wyjazdu na AS w tym roku było posłuchanie sprzętu Senicza. Co prawda słyszałem co nieco w tamtym roku ale warunki nie były idealne, a i wszystko na szybko to i dałem sobie szanse posłuchania raz jeszcze. W pokoju 701 byłem trzy razy w dużych odstępach czasu aby spróbować być maksymalnie obiektywnym. To co usłyszałem za każdym razem nie zachwycało. Od razu powiem że na bas w każdym pokoju przymykałem oko ponieważ wiem po moich poprzednio rocznych doświadczeniach że z tym w Sobieskim jest kłopot i w 701 nie było inaczej. Bas dudnił, bardzo mało kontroli i jakiejkolwiek definicji. Ciężko w takiej sytuacji mówić o wokalach których prawie nie było słychać. Góra pasma mnie nie drażniła jakoś specjalnie ale też nie powaliła ale może jestem wybredny czy ja wiem. Niestety nie mogę też nic dobrego powiedzieć o scenie, miał być przełom jak zapowiadano, tym czasem poczułem się tak jakby ktoś ulepił z tego dzwięku kulkę i rzucił mi ją w twarz. Bardzo wąsko, wszystko malutkie, cieniutkie, zdławione, odbiegało to bardzo od tego do czego jestem przyzwyczajony i czego słucham to tu i tam przy różnych okazjach. Niektórzy koledzy mówią a bo to za 600zł, a że podłoga nie taka, itd. ale nie zapominajmy że wszyscy wystawcy mieli podobne warunki, a sprzęt przywozili taki jakim handlują bądź są w stanie zbudować więc...

Natykając się tu i ówdzie na wpisy Senicza na forum już dawno zauważyłem kompletny brak szacunku dla innych oraz dla tego co razem w DIY tworzymy. To co usłyszałem i również zobaczyłem na AS tylko tę opinie potwierdza a szkoda bo z pożytkiem dla wszystkich jest wymiana doświadczeń a nie wzajemne opluwanie. Miałem nadzieję (niewielką przyznaję) że to czegoś go nauczy, że nabierze odrobinę pokory i dystansu dla tego co robi ale jak widzę przypadek jest beznadziejny, jak już mówiłem szkoda. Pozdrawiam.

senicz, ja mam pytanie z innej beczki .Czy na AS ktos Ciebie zauwazył?odkrył?piszesz o tych reklamowkach w TV, ja pytam na serio.Moze nie zabardzo sie udal twoj system moze inaczej sluchaja sluchacze,jednak musi byc ktos na AS kto nie jest zwiazany z forum i "USŁYSZAŁ".

na temat tv to tajemnica handlowa. Byc moze beda mi placic za to abym sie nie wypowiadal o pewnych markach?

wykres jak wykres kolega kuma cos z tego?

Senicz, dosyc ze nie odpowiedasz na zadawane ci pytania, bo poprostu nie masz w tym temacie czegos do powidzenia. I wciąz powtarzasz to samo.

Naprawde wiesz ze jest słabo i koledzy, ktorzy ida za toba ci nie wystarczaja i posuwasz sie do najwiekszego chamstwa.

Zamieszczam screen z 24 strony tego watku:

_WILU_, 12 Lis 2007, 16:13

>ARGOS, 12 Lis 2007, 16:04

>

>i w tej sytuacji śmiać mi sie chce z ludzi którzy połknęli te kity i

>>zasponsowrrowali mu występ na AS z własnych pieniędzy, zamiast odłożyć je na jakis dobry klocek.

>

>-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>

>100zł na dobry klocek wystarczy ? nawet "dokładając"

>

>dzięki tym 100zł Ci ludzie mogą teraz obiektywnie oceniać ale to nic nie daje bo ta KATARYNA senicz

>klepie ciągle i to samo.

>

>2 tyg przed AUDIOSZOŁ 2007 pisałem że werdyktt już jest wydany i moje słowa się sprawdzają, on tak

>bedzie klepał !! do kiedy ?...

1. jak dobrze poszukasz to i za 100 PLn znajdziesz dobry klocek, który przy umiejętności posługiwania się lutownicą i ruszeniu dynią zmusisz do przyzwoitego grania

2. Ale nie o to chodziło, lepiej stówkę dorzucić do sprzętu niż wywalać w błoto. Ba, lepiej dać na biedne dzieci, jakiś tam spory procent jest niedożywionych, można dać jakimś rodzicom co zbierają na operację dla dziecka pokrzywdzonego przez los niż wywalać w błoto żeby jakiś magik ze zbyt wysoką samooceną mógł się powydurniać na większą niż zazwyczaj skalę.

3. A bo to trzeba słuchać dzieł Senicza żeby wiedzieć co one mogą sobą przedstawiać i co przedstawia sobą senicz? PRZECIEŻ WYSTARCZY PRZECZYTAĆ JEGO WPISY, zwłaszcza te, które zestawił stefanB i przeanalizować jego twórczość, która jeszcze nikogo na glebę nie powaliła. Ja na tym forum się nie pojawiam często, nie mam na to czasu, ale już dawno wiedziałem że Senicz to żaden geniusz, ani nawet doswiadczony konstruktor. Bo doswiadczony konstruktor to np. Qvortrupp, który jak mu p. Marków powiedział o możliwości ulepszenia Ongaku to miał odwagę PRZYZNAĆ MU RACJĘ. Tak sie zachowuje właśnie człowiek, który na audio zjadł zęby i podchodzi z dużą pokorą do materii bo zdaje sobie sprawę, że jest wiele dróg i wiele możliwości, poza tym ma KLASĘ. Z wpisów senicza od dawna bije coś dokładnie odwotnego, nie trzeba było być prorokiem żeby przewidzieć ze ta prezentacja to będzie gleba.

4. Jak sam zauważyłeś Senicz nie wyciagnął z tej lekcji żadnych wniosków, dalej klepie to samo i wcale się nie zdziwię , jak w przyszłym roku znjadzie się znów kilku ciekawych jego twórczości "mecenasów".

On sie porostu boi i nie wie w jaki sposob juz na nas wpłynac.

ale widac zdal sobie sprawe i poddal sie.

Ale znow zmyślia i tworzy bufor na tranzystorach.

Zobaczymy co pokaze, znow przekonamy sie.

Troche smiesznie to brzmialo gdy puszczalem rock a wyraznie i czysto bylo slychac wokaliste w tym tumulcie gitar. Ciekawe jak na innych systemach ten wokal wypadal? pewnie jak podlaczony pod fuzz od gitary?

W niedziele koledzy z diy przywiezli kolumne na scanach i to na revelatrach!!. Waga kazdej 50k. bardzo solidna obudowa i calosc napewno super zestrojona. Filtry tez pierwsza klasa. No jak to zagralo? oblednie. jak pierdyknelo dudnieniem to tylko to bylo slychac. jeden wielki lomot. Zadnych wysokich czy srednicy. lomotalo tak jak altusy w beczkach. Oczywiscie odstawiono je na bok. No i co? naprawde super kolumny wciagajace nosem kolumny artura na stx zagraly koszmarnie. Niewyobrazalnie koszmarnie. A pokraki sa wychwalane pod niebiosa. No to jest przyklad jakie kawaly potrafia robic pokoje w sobieskim. Wiec ja sie tam specjalnie nie przejmuje bo opisane wyzejmkolumny to naprawde kawal solidnej roboty i napewno super grajace. Ciekawe dlaczego koledzy z pod znaku miecza is zpady nic nie wspominaja o tych revelatorach? pewnie imnie pasuje z linia krytyki moich zestawow. No to w koncu jak jest? moje kolumny za 200zl sa gorsze od revel. bo napewno sa gorsze od stx artura. czyli scany sa duzo gorsze od stx. No jak jest naprawde klamczuszki?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.