Skocz do zawartości
IGNORED

Co śpiewacie wypiwszy?

Witek B.

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rano, bawiąc się pilotem tv, natrafiłem na audycję o festiwalach piosenki radzieckiej, jakie za PRL-u odbywały się w Zielonej Górze.

Kilka osób wypowiedziało się za wznowieniem tego festiwalu, oczywiście piosenek rosyjskich a nie radzieckich, a jeden z panów piosenkarzy uzasadnił to tym, że Polak jak wypije to śpiewa po rosyjsku.

W tym momencie poczułem się zagrożony, bo nie znam człowieka, a on wie, że ja jak wypiję to śpiewam "Wiecziernyj zwon".

Skąd, u licha, on może o tym wiedzieć? Podsłuch mi założyli? Tylko kto jest sprawcą przecieku, bo ten mówiący nie wyglądał mi na służby specjalne?

A Wy co śpiewacie wypiwszy? Też po rosyjsku?

https://www.audiostereo.pl/topic/36084-co-%C5%9Bpiewacie-wypiwszy/

"Idzie wariat ulicą wytykany palcami

Śmieją się ludzie niewiadomo z czego

Dziwne ma spodnie dziwne ma włosy

Śmieszy to ogromnie szare roboty

Słychać wszędzie idiotyczne śmiechy

Nietolerancja jest cechą głupców

Głupota jest mądrością czy mądrość jest głupotą"

:-D

Generalnie nie śpiewam ani na trzeżwo ani wypiwszy.Dlaczego?Bo po pierwsze nie umiem a po drugie nie posiadam tzw. repertuaru.Niemniej czasami w trakcie męskiego,wódczanego jamsession z kolegami puszczamy sobie fantastyczny kawałek z płyty Jemeel Moondoca "Spirit house" z Eremite,utwór nr.3 -Flora( to taki rodzaj nowoorleańskiego marsza załobnego) i wykonujemy wspólną wokalizę.Tak gdzieś o 2-3 w nocy.

A wracając do tematu to rzeczywiście coś jest na rzeczy.Polacy nie umieją śpiewać(w przeciwieństwie do Rosjan i Niemców) i najczęściej nie znają rzadnych piosenek.Kilkakrotnie będąc za granicą byłem świadkiem popisów wokalnych różnych grup turystów.Gdy przychodziła kolej na Polaków to śpiewali najczęściej kalinkę.

Zdecydowanie Katiusza :)

Razcwietali jabłoni i gruszy

papłyli tumany nad rjekoj

wychadiła na biereg Katiusza

na wysokij bierieg na krutoj

wychadiła, piesniu zawadziła

pra sciepnowa sizawa arła

pra tawo katorawa ljubiła

pra tawo cii pisma bieriegła

miałem w podstawówce tak wydajnego rusyfikatora. że starczyło na całe liceum .... może jeszcze kiedyś sie przyda??

A my wypiwszy słuchamy muzy na full i śpiewamy w dowolnym języku, a potem piszemy glupoty na różnych forach i rano cichutko prosimy o kogutka... Czasami dobre żony są dobre i przynoszą, a czasami małpy przy tym śpiewają "goralu, czy ci nie żal..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.