Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

L3VY

to moze dla Ciebie... nie dla mnie

to nie bylo z audiofilskiego sklepu -- samemu mozna zrobic...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Chetnie zobaczymy twoja ''wioche'' :)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

arturross

Nie widzisz jaka ta rykbka smutna... Trzymanie welonek w kulach to sadyzm...

Lepiej Kup akwarium chociaz 20l z filtrem i wpusc bojownika:( Welonki to male fabryki nawozu, chcialbys sie kisic we wlasnych smrodach?

Co Ci ta ryba zrobiła, że wsadziłeś ją do izolatki? :> Welony mają straszną przemianę materii, na jednego minimum 50 litrów wody trzeba! Sorry za OT, ale nie mogę na to patrzeć :(

Tench, 28 Mar 2009, 21:10

No tak, dla karaskow akwariowych (parka) to okolo 100 l akwarium !

Poza tym kule maja niekorzystny wplyw na oczy ryb. Nie bez znaczenia jest wplyw krzywizn "zbiornika" i padajacego swiatla.

Poza tym trzymanie takiej ryby bez najmniejszego filtra/napowietrzacza ? Czym ta ryba ma oddychac ?

Jesli to ma byc male akwarium, kup sobie np 20 l i tak jak kolega Tench wspomnial, Bojownika. Gatunek ten ma rozwiniety tzw. aparat labiryntowy, umozliwia to rybie oddychanie powietrzem atmosferycznym.

>Faktycznie nie za ciekawie ma ta ryba chyba długo nie pociągnie

Panowie dajcie spokój z tą rybą. To nie jest forum Greenpeace Polska tylko audio. Ja wam nie mówię że koty się w domach gnieżdżą, a nie na wolności łażą. Poza tym ta ryba to ściema. Ale ogólnie się cieszę że z moim stereo jest wszystko ok skoro do niego się nikt nie przyczepia. pozdrawiam.

arturross, 28 Mar 2009, 22:54

>>Faktycznie nie za ciekawie ma ta ryba chyba długo nie pociągnie

>

>Panowie dajcie spokój z tą rybą. To nie jest forum Greenpeace Polska tylko audio. Ja wam nie mówię

>że koty się w domach gnieżdżą, a nie na wolności łażą. Poza tym ta ryba to ściema. Ale ogólnie się

>cieszę że z moim stereo jest wszystko ok skoro do niego się nikt nie przyczepia. pozdrawiam.

Skoro stać Ciebie na telewizor wielkości okna i inne zabawki to na akwarium 20-30l także, ta ryba tam cierpi, jest piękna. To tak jakbyś konia trzymał w toalecie. Rybka ci się odowdzięczy, weloniaste są naprawde śliczne i zabawne (moja kiedyś kładkła się spać na roślinach za dnia jak podchodziłem do akwarium to wstawała i chciała żreć - tak się nauczyła). Troche serca.

Pieprzycie jak potłuczeni. Ciekaw czemu niema w was tyle empatii jeżeli chodzi o umierające dzieci w Afganistanie i Afryce? Ja wydałem ostatnie pieniądze na remont mieszkania i nowy tv. Więc proszę o jakąś zapomogę dla tej cierpiącej cholernie z powodu za małego mieszkania (czytaj słoika) rybce, na nowe 20 litrowe, luksusowe, podgrzewane, i napowietrzone akwarium ze wszelkimi dobrami dla rybki. Za wszelką pomoc rybka się odwdzięczy niesamowitym uśmiechem i pogodą ducha. Co do zapomogi to zapraszam na priva. Tam podam numer konta na który można wpłacać pokaźne datki.

arturross, 28 Mar 2009, 23:27

>Pieprzycie jak potłuczeni. Ciekaw czemu niema w was tyle empatii jeżeli chodzi o umierające dzieci

>w Afganistanie i Afryce? Ja wydałem ostatnie pieniądze na remont mieszkania i nowy tv. Więc proszę o

>jakąś zapomogę dla tej cierpiącej cholernie z powodu za małego mieszkania (czytaj słoika) rybce, na

>nowe 20 litrowe, luksusowe, podgrzewane, i napowietrzone akwarium ze wszelkimi dobrami dla rybki. Za

>wszelką pomoc rybka się odwdzięczy niesamowitym uśmiechem i pogodą ducha. Co do zapomogi to

>zapraszam na priva. Tam podam numer konta na który można wpłacać pokaźne datki.

Pompkę, grzałkę, roślinność, nawet akwarium jak znajde mogę Ci ofiarować, nawet filtr podżwirowy Tobie dołączę i podłoże, za darmo. Dzieciom w Afganistanie nie pomożesz choćbyś chciał, to jest problem. A porównywanie dzieci/ludzi cierpiących do tej symbolicznej rybki troche niedopasowane.

Wracając do tematu, wyposażenie do wzięcia pod warunkiem że wszystko zainstalujesz a nie sprzedasz.

Może kupisz jej choć plastikowe wiaderko?? Tylko w białym kolorze żeby przepuszczało światło. Raz dziennie wsadź rurę odkurzacza w otwór wylotowy i zanuż ją w wiaderku na kilka minut (oczywiście przy włączonym odkurzaczu) - to doskonale dotleni wode. No i potrzebna będzie jeszcze zwykła grzałka którą od czasu do czasu włączysz do kontaktu - woda nie może być zbyt zimna ale nie możesz jej doprowadzić do wrzenia (rybce może być zbyt gorąco) - tutaj trzeba być ostrożnym. Najlepiej podczas podgrzewania powinieneś przygladać się rybce. Jak przestanie się uśmiechać i zauważysz krople potu na jej czole to natychmiast wyciągnij grzałke!!! Zakładam że odkurzacz już masz więc pozostała inwetycja nie przekroczy 15 pln a rybka będzie szczęśliwa. Pozdrowienia dla Ciebie i dla rybki.

SIRTOM75, 28 Mar 2009, 23:41

dobre dobre.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rybce powinno wystarczyc 54 l Koszt okolo 50 zł. Do tego troche zwiru/piasku akwarystycznego.

Juz nawet bez filtra beda znacznie lepsze warunki. Raz na tydzien wystarczy podmienic 10 % wody (odstanej).

Natomiast gdybys byl tak laskawy zainwestowac w filtr, np taki:

Ukryta Zawartość

Zawrotna suma 16,50 zł !

Filtr typu kaskada zalatwi sprawe napowietrzania. W ten oto sposob za okolo 70 zł zrobisz dobry uczynek. Mozna dokupic dla ozdoby jakies malo wymagajace rosliny z gatunkow Valisneria, Cryptocoryne.

Grzalke odradzam. Jesli temperatura otoczenia wynosi okolo 22 stopnie, grzalke mozna sobie darowac. Karasie sa raczej zimnolubne. Temperatura wody powyzej 20 C w zupelnosci wystarczy.

Ukryta Zawartość

arturross, 28 Mar 2009, 12:14

Jesli tak bardzo chcesz komentarza dot Twojego systemu, prosze bardzo:

Przedstawione ustawienie kolumn jest do bani. W ten sposob nie ma to prawa poprawnie grac stereo.

Co do sprzetu, w tym budzecie na pewno wybralbym zupelnie co innego. Ale oczywiscie co kto lubi...

Tak czy inaczej "standardowa" budzetowka.

Pozdr !

>>Ale ogólnie się

>cieszę że z moim stereo jest wszystko ok skoro do niego się nikt nie przyczepia. pozdrawiam.

A kto powiedział że jest wszystko OK? Płaski telewizor pasuje do pieca kaflowego jak kwiatek do kożucha, a soniak na dole nie ma żadnej wentylacji w tej wnęce.

arturross

Szkoda, ze podczas remontu nie wyburzyłeś tego pieca kaflowego. Jakoś mi on nie pasuje do całości.

* Te kolumny w przejściu - pomysł nieco kontrowersyjny pod względem estetycznym, a i akustycznie zapewne nie najlepszy.

* Przewody głośnikowe - pomimo, ze masz listwy - puściłeś je obok. Nie wygląda to najlepiej

* Pomimo zakończenia remontu starałbym się jeszcze pokombinować z ustawieniem mebli. Trudno mi konkretnie powiedzieć, jak to zrobić - bo nie widzę całości. Może coś takiego...(?)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety nie ma możliwości innego ustawienia mebli. Narożnik tak stoi i innej możliwości niema. Szafka ma być zmieniona w miarę możliwości finansowych. Po kupnie nowej szafki będę myślał o rozstawieniu sprzętu.Innych mebli niema. Co do pieca to nie jest to moje mieszkanie i nie mogę w nim burzyć co mi się podoba. Poza tym mam ogrzewanie gazowe i jak ruski zakręci kurki to ten piec jeszcze przeproszę. W listwie podłogowej idzie przewód antenowy i przedłużacz. Na kable głośnikowe zabrakło miejsca.

Jak można było za***ć tak ciekawy wątek piecem i rybką.

Skoro nic nie mozna zmienić to po kiego ciągnąć to w nieskończoność.

Ten wątek jest raczej o czym innym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wygląda to mniej więcej tak(trochę nie staranny podgląd za co przepraszam.)

a co do rybki to nie ja to zacząłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglada to fatalnie ale jeśli gra tak jak chcesz to wystarczy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy ten pokój to sypialnia dla Rumunów :) Ta kanapa zajmuje całą jego przestrzeń. Nie możesz tam włożyć coś mniejszego (?).

Wiem, ze jest zajebista, bo ze skórzana, ale może pomyślałbyś o jej zmniejszeniu. Tapicer na pewno Ci pomoże.

• Pokaż nowe odpowiedzi