Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

i drugie zdjęcie.

Zasłona na oknie, gruba i ciężka doskonale tłumi pierwsze odbicia.

Dywanu pokój się nie doczekał - ale w następnym będzie na pewno :)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>lukasz

O pomieszczeniu już kiedyś pisałem, że fajne, choć tak intensywne kolory na ścianach mi się nie podobają... ale... całkiem fajny stolik (ten 'kawowy')... gdzie takie można znaleźć?

Witam,

dzięki za opinie.

Z basem nie jest źle. zdjęcie robione ultraszerokokątnym obiektywem, wydaje się że jest mniej miejsca niż jest w rzeczywistości.

takie ustawienie to kompromis. Mając wcześniej wzmak Yamahy bas był natarczywy. Muszę przyznać że przy Rotelu jest lepiej i jest doskonale kontrolowany.

co do stolika, wszystkie elementy drewniane to własny projekt. Robione na zamówienie. Miały być postarzone, z widocznymi sękami. Jakby je z Titanica wyciągnąć.

To jest lite drewno, ciężkie jak cholera. Twardo ciosane, zbijane drewnianymi gwoździami - średniowieczne metody obróbki drewna, ale mnie się taki styl podoba :-)

pozdrawiam

aha,

co do kolorów - reszta pokoju nie jest tak intensywna.

Ten kącik miał taki być, na ścianie są dwa kolory, pozostałe ściany są jaśniejsze.

Wiem że to odważne połączenie - ale polecam.

pozdrawiam

>Seba78

Nie ma kolumn Dynaudio, to może wiele tłumaczyć ;) Tych Dali oczywiście nie znam, ale stare 505 wybierały sobie płyty jakie chciały grać :]

A na serio, pewnie reszta płyt jest pochowana jak u mnie ;) Ja już swoje do szafki przeniosłem, ale jak przyjdą następne boję się że i tak się nie zmieszczą ;P

I love the sound of crashing guitars

a to mój mały sypialniany systemik , monitory usher s520 na sprzedaż a obok diy ct193 i arcam solo mini , wiwa do filmów z tv :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

też mam tą wiwę :) nie ma lepszego DVD na Ziemi! :D

myślę powoli o wersji z USB bo i dyskó coraz więcej się wala :) ot kabloczasy - 30 gniazd zapakowanych!

Dziwi mnie, co to za wręcz dzikie podejście. Pokazujesz monitory, swój sprzet. Chcesz też się pochwalić nam, a zalepiasz marke telewizora ? o -)

Fajne, takie mini wszystko. Ciekawe jak dobrze grają te diy, skoro jesteś w trakcie rozwodu z usherami:-) :-) :-)

Nie, większy, 21' albo 23' (wg mnie 23' to najlepszy rozmiar do pokojów do kilkunastu m kw - sam mam taki i żal mi ludzi co mają pokój 12 m a tv 32':-D)

jak byś sam miał większy to nie byłoby Ci ich żal ;P

kwestia przyzwyczajenia ale 32' ogląda się dobrze z 2metrów

ja mam 110' i oglądam z 4metrów i jest idealnie. Próbowałem i więcej i mniej kombinując z różnymi ustawieniami zooma w projektorze i przy 110' @ 16:9 spokojnie się ogarnia i napisy i akcję bez biegania oczami po ekranie

Popieram powyższy pogląd - 23'' z odległości kilku metrów wygląda jak znaczek pocztowy... Ja mam w pokoju 32'', siedzę zazwyczaj 1,5m od odbiornika i jest idealnie. Jeśli ma się duży telewizor, zawsze dobrze jest powiesić go na ścianie, co dodatkowo zwiększa dystans.

Mój znajomy trzyma w swoim pokoju który mierzy coś koło... 6m2, 50'' Samsunga. To dopiero morderca oczu. Ale szykuje się do rychłej przeprowadzki...

lukasz_wysocki, 24 Paź 2009, 11:38

>Witam,

>

>u mnie trochę zmian w elektronice, w planach jeszcze kilka :)

>Sciana z tyłu za kolumnami to kamień elewacyjny, jest bardzo gruby i ma barzo nierówną strukturę,

>doskonale sprawdza się w tej aplikacji. Swietnie rozprasza dźwięk a przy tym dobrze wygląda.

>To na razie ostatnia wersja w tym pomieszczeniu, za tydzień przeprowadzka i potem budowa domu, więc

>mam już pewne plany co do pomieszczenia.

>

>Pozdrawiam

Super pokoik! Świetny gust! Stolik wymiata!!! :) Pozdrawiam i gratuuję! :)

z moich doswiadczen - kino/dom - dla mnie jest ok jak ekran ma do polowy szerokosci z odleglosci od niego - dlatego jak siedze okolo 4 m od ekranu to mam go 2m szerokiego/szeroki ( polska trudna jezyk :/ ) co daje mniej niz 100" dla 16:9 i okolo 100" dla 4:3 - problem jest glownie niestety z tym ze filmy na dvd to sie na tym niepooglada jesli sa takie sobie jakosciowo ( jest to meczace poniewaz oczy "niewydalaja" prubujac "rozszyfrowac" kiepski obraz ) ale blu ray i gry w 1080p sa nieziemskie

Ja mam 26 cali w 12m2 i wydaje mi się optymalny. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Witam,

co do ilości płyt - zdaje się że to nie temat w który pokazujemy płytotekę, więc nad kretyńskimi komentarzami proponuję się zastanowić :)

Zapewniam że kolekcja płyt jest o wiele więcej warta niż sprzęt, ale ze względu na przeprowadzkę, nowa szafa na płyty będzie robiona dopiero w nowym pomieszczeniu.

Pozdrawiam

Byćmoże masz rację...

Właśnie skończyłem pakować kolejny pokój do kartonów i końca nie widać:)

Muszę posłuchać muzyki i się zrelaksować trochę...

pozdrawiam

:)

tv to samsung 26 wtedy na takiego było mnie stać teraz byłby 32 :)

napis zaklejony bo walił po oczach przy oglądaniu filmów :)

wiwa jest the best do divix :) ale myślę o serwerze mac mini do muzyki filmów fotek strumieni z plexem :)

projekt monitorów to ct193 i grają super za te pieniążki :) nadszedł czas na uszery :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi