Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Co do moich kabli (ktoś tam mnie zbeształ):

Próbowałem je porządkować, uwierz mi. Ale przy tak małym pokoju i takim zagęszczeniu urządzeń staje się to naprawdę cholernie trudne. Zwłaszcza przy takich kablach jak HDMI, których nie da się ciasno zgiąć. O listwie na kable pod telewizorem myślę. Natomiast listwę sieciową posiadam, i są pod nią podłączone najważniejsze urządzenia.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

ja uwielbiam na wierzchu grube jak węże ładnie wykończone kable głośnikowe, ale te od TV to rzeczywiście powinieneś wrzucić w listwę! :)

• Redaktorzy

Ekhangel - co do kabli HDMI to polecam Van den Hula Flat - po pierwsze jest to taśma a nie okrągły przewód a po drugie jest beżowy a nie czarny.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

4 stówy za dwa metry? Może kiedyś "po pijaku" zamówię, ale potem wyślę wam rachunek :)

Mówi się, że człowiek do wszystkiego się przyzwyczai. Ja już przyzwyczaiłem się do swojego spaghetti pod ścianą, mówi się trudno.

witam, chciałem nie tyle pochwalić się, bo nie ma czym, ale pokazać jak to sobie zorganizowałem system-ik do muzyki, w pokoju 11m. Wydawałoby się, że nie można tu nic zrobić.. ...oprócz kupna dobrych słuchawek:))) Ale jednak można też i coś więcej.

Sprzęt ten co w "o mnie". Odległość między kolumnami: 1,7 m. Odległość od słuchającego czyli mnie: 2,5 m. Odległość bass refleksu od ściany: 40 cm (nie krytykujcie: nie ma efektów pogłosu, dudnienia itp., jest naprawdę dobrze z tą odległością:)

Telewizji nie oglądam od 2007 roku wcale (polecam!!:), więc nie mam problemu zagracenia tv pokoju. Właściwie tv lcd małe 23', stoi za firanką, albo w drugim pokoju (mam 2 swe pokoje: drugi ma 8 m i służy mi za graciarnię/składowisko rzeczy wszelakich:) Jeśli oglądam jakiś film, wyjmuję tv i podłączam (raz na kilka/kilkanaście dni:).

Pod Gainclonem, zamiast ostrych nóżek... ...są pionki od szachów:))) A właściwie nie pionki, tylko skoczki:))) Od czasów wojska, nie ma z kim grać w szachy:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24719-100001196 1257547103_thumb.jpg

post-24719-100001197 1257547103_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie skrojony systemik. Ciekaw jestem jak to brzmi.

Kiedyś miałem w swoim systemie Heco Mythos 500 więc mam sentyment do tej marki...Argony wyszły później i miałem na nie chrapke bo są o wiele ładniejsze. Fajny systemik, nie za drogi ale efektowny, jeśli jeszcze fajnie gra to tylko sie cieszyć :)

Pozdrawiam

Ricardozamora, 6 Lis 2009, 23:38

>Telewizji nie oglądam od 2007 roku wcale (polecam!!:), więc nie mam problemu zagracenia tv pokoju.

>Właściwie tv lcd małe 23', stoi za firanką, albo w drugim pokoju (mam 2 swe pokoje: drugi ma 8 m i

>służy mi za graciarnię/składowisko rzeczy wszelakich:) Jeśli oglądam jakiś film, wyjmuję tv i

>podłączam (raz na kilka/kilkanaście dni:).

>

tez rzadko ogladam tv wiecej dvd lub wideo poprostu w wiekszosci nic nie ma w tym pudle witaj w klubie (brat z zona wogole nie maja tv) ciekawe ilu tutaj tez ma tak moze jest nas wiecej :)

Stones_Fan, 7 Lis 2009, 09:30

Gramofon używam sporadycznie, może 2, 3 razy na tydzień po 2 godzinki:) Jest wygodnie,powyżej szklana półka jest pusta, ew. jakieś opakowania po płytach czy lampkę na nocne słuchanie włożę.

Uważam że jeśli ktoś dużo słucha gramofonu, to racja: na górę. ja nie, mój gramofon to jakiś Schneider z wkładką shure... Kupiony za 100zł:)) (podejrzewam że wkładka kosztuje z 70zł, więc okazje złapałem)

jajcasz77

Co do tv, to nie jestem w stanie oglądać reklam. Nerwowo nie wyrabiam, potrafię widząc reklamę tak zacząć klnąć, że aż głupio się sam czuję. Wszelkie show uznaję za debilizm (chodź jakieś 1 z 10 itp. ale NIE milionerzy, uznaję za ciekawe). Wiadomości nie zdzierżę też:))) Telewizja bardzo uzależnia, bardzo uczy nie-myślenia, bardzo dąży do nie-myślącego prostego społeczeństwa. Nie mówię, że ktoś kto ogląda tv to debil, ale dla mnie tv to głupota:))) Trzeba założyć klub "Say NO to tv" albo "Fuck tv":))))

wojtas, 7 Lis 2009, 07:09

Co do Argonów - jak jest okazja brać!!! Napisałem opinie jakby ktoś był zainteresowany. Ich bas nagłośnił mi 28 m matki pokoju... Dodam że wcześniej miałem zachwalane Ushery S520:)) I Argony nie mają się czego wstydzić nawet w górnym paśmie, a te usherki jak ktoś słyszał, górę mają baaaaardzo czystą:))

System rzeczywiście tani, zamyka się (z szafką i standami) w 2400zł. Co ciekawe, Gainclone'a integrę na lm 3886 na dobrych elemntach z trafem 400 czy 500 nie pam iętam, dostałem za.... ....230zł:)) OId kolesia z forum hifimuzyka:)) także trafo tyle kosztuje do niego, a co reszta elementów? A co wykonanie?? Gainclone'yrządzą:) Pozdrawiam:)

Ricardozamora, 6 Lis 2009, 23:38

>witam, chciałem nie tyle pochwalić się, bo nie ma czym, ale pokazać jak to sobie zorganizowałem

>system-ik do muzyki, w pokoju 11m. Wydawałoby się, że nie można tu nic zrobić.. ...oprócz kupna

>dobrych słuchawek:))) Ale jednak można też i coś więcej.

Schludnie,elegancko,audiofilsko.Dowód,że w 11 metrach jeśli się chce to można.Jeszcze jakieś rozpraszacze na ścianie i będzie git.

Pomyślę nad rozpraszaczami, co najlepiej użyć do tego i gdzie - czy od razu za BR? Trzeba by coś dać i posłuchać w jakim miejscu najlepiej działa.

Tylko eksperymenty, najlepiej twarde rozpraszacze, ja będę (może w przyszłym tyg. budował z drewna, gąbki poszły won i dźwięk ożył...

Jak popróbujesz to sam dojdziesz do tego gdzie i co ma stać.

Ładny, schludny pokoik. I stary, nie czuj się dziwnie siedząc w 11m2, ja mam 9 i jakoś żyję. Wszystko zależy od adaptacji. Ale szczerze myślę, że postawienie kolumn na wieżach zamiast skoczkach bardziej pogłębi scenę i pozytywnie wpłynie na średnicę, aczkolwiek bez przesadyzmów. A jak postawisz wzmacniacz na królu, to będziesz mógł zrobić audio-roszadę.

Co do telewizji, podzielam poglądy panów powyżej. Współczesna telewizja to siedlisko głupoty, czystej komerchy i ślepoty. Osobiście oglądam tylko Discovery, i to przed zaśnięciem...

Wzmacniacz wyglada naprawde ozdobnie, piekne wzornictwo. A z goncami zamiast nozek i swiecznikiem jest jeszcze lepiej. Az czlowiek nabiera ochoty zeby posluchac.

Hehe, wież się nie da podstawić - po prostu te założone pod GC podstawy na wkręcane kolce, mają idealny otwór na rozmiar góry pionków i laufrów: te drugie wyżej podnoszą wzmacniacz. Właściwie wyrosłem ze słuchania bardzo głośnego, co robiłem kiedyś jak miałem sprzęt pokroju kolumny z marketu clatronic (ale to już był ważny krok w chęci posiadania sprzętu:))), więc absolutnie nie telepie się to wcale.

No GC gra jakbym swoim dźwiękiem:) Jest dual mono ale niepełne (1 trafo), na lm 3886. Jest na dobrych elementach. Gra bardzo bezpośrednio, żywo i bas nie jest osobnym dźwiękiem, ale jest naturalną podstawą sceny. Zresztą każdy pewnie zna dźwięk GC. Miałem wcześniej Rotela 931 i bardzo go lubiłem, jednak w porównaniu z GC, słychać było tą efektowność, jednak nienaturalną, podbicie wyższego basu i jakby prawdziwy dźwięk gdzieś trochę zakryty.

Jedyne co mi brakuje czasem, to sterowanie głośnością pilotem, ale jako jednak minimalista w sprzęcie, nie widzę problemu w podejściu do GC:)))

GC rzeczywiście gra ciekawie, ale uwierzcie że Argony są conajmniej zaskakującymi kolumnami, niestety nie popularne, nie dostępne. Jeśli macie gdzie posłuchać - koniecznie posłuchajcie. Ja za moje dałem grosze, bo 750, ale gdybym najpierw słuchał i sam miał zaproponować cenę - dałbym ponad 1000 z podziękowaniem i radością:))) Nie słyszałem takiego basu w monitorach i ogólnej porządności dźwięku.

Pozdrawiam:)))

wnetrze przytulne

mozna sie dobrze poczuc, a to wazne do odsluchow, aby sie wprawic w dobry nastroj

z racji malego obycia audiofilskiego musze zapytac, co to za kolumny?

puccini, a kolumny chyba Sobieski, ale pewności nie mam

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Pokaż nowe odpowiedzi