Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem taką samą opcję jak kaszanka - patrzę na pierwszą fotkę Wilsony i jakieś ampli yamahy... myśle 'koleś zwariował?', ale reszta mi wszystko rozjaśniła w głowie ;)

Gratuluje sprzętu, wystrój kwestia gustu ;)

No i jeden z niewielu systemów bez CD ... szacun ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Piękny system! I do tego bez cd! Prawdziwy Audiophilus Maximus. Takie cacka prawie jak u Elberotha ;o) Wiem, że to niegrzecznie, ale przepraszam, nie mogę się powstrzymać: wnętrze sprawia wrażenie wysmakowanego (obraz), ale te srebrne zasłony jakoś mi się nie komponują. Wiem, że "De gustibus non es disputantum" ale tak jakoś mi one nie tegens...

Pozdrawiam

"Tynk pożera dźwięk" 747

Kolejne pytania mi sie nasuneły:

-wilsony graja jedynie w stereo czy sa angażowane tez w home theater?

-jaki subik sie chowa w rogu fotki ?

-kto Ci wcisnął to arcydzieło za prawym głosnikiem... ;)

POMIDOR - trzeba było brać moje srebrne Sofie, do zasłon by ci pasowały ;-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jako takie są ok ale zabija je ten biały kolor i szare maskownice.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Elberoth

Ale esteta jestes-ponoc o gustach sie nie dyskutuje.

To nie forum krawieckie,badz kola gospodyn wiejskich-a powaznie sprzet ok.

Te Twoje Wilsony bym kupil,ale nie mam takich zaslon pod kolor.

pozdr.

POMIDOR,

Ile trzeba na taki system wyłożyć ?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

>POMIDOR,

>Ile trzeba na taki system wyłożyć ?

Młody jesteś czolgista778 to nie wiesz, że gentelmani o pieniądzach nie rozmawiają.

Trzeba wyłożyć sporo.

>No i ten obrazek na ścianie ;). Jak by powiedział Bogdan Adamiec - kicz!

Są rzeczy, których się nie kupi za żadne pieniądze.O gustach też się podobno nie dyskutuje, koń jaki jest każdy widzi :-)

A Pomidor się obraził i nic nie pisze.

Dzięki za miłe komentarze. Nawet zasłony uniknęły drastycznej krytyki ;)Jak widze nie ma potrzeby dodawać opisu do zdjęć. Ale co do Angstroma to jestem zaskoczony, że ktoś zna tą firmę. Ja mam intege EQUINOX B (to co stumm wkleił to zasilacz do pre)

kaszanka7 dzięki za poprawę zdjęcia, ale trzeba dodać, że SCHEU na żywo wygląda o niebo lepiej.

Co do cd-ka to mam (Metronome CD3), ale po zakupie gramofonu wrócił do kartonu.

KD nie jest podłączone do Sophi. Przedtem używałem Musicala 308, obsługiwał stereo i służył jako końcówka do KD. Angstrom nie ma wejścia na końcówke. A Yamaha + centralny obecnie jest do słuchania radia.

Sprzęt gra w pokoju ok 36m.

Elberoth zasłony poczekają aż Sashe będziesz wymieniał:)

pozdrawiam

>>>POMIDOR,

A czy można się dowiedzieć o jedno z ramion? Jedno, to sfotografowane od tyłu, to SME, ale nie widać z jaką gra wkładką, drugiego (z zamontowanym Denonem Dl-103 SA?) nie znam. No i czy struna rzeźbi Ci rowek w brzegu talerza akrylowego, czy producent już sam go wyfrezował?

Pozdro,

Yul

wojtas

"No i co..? Po systemie kolegi POMIDORA nikt nie odważy se pokazać swoje zabawki :)

Odwagi :)"

Piekny system, faktycznie. Wzmacniacz w srodku wyglada tak jak ML jesli idzie o tranzystorowce. Nie zapominaj tylko, ze na tym forum sa jeszcze takie osoby jak np. Szczepan, Piotrjr, Mirek Potempski i paru innych kozakow.

Ale chszanicie. To tak jak kazdy wstydzilby sie wyjechac na ulice innym samoichodem niz nowym Mercedesem S, BMW 7 czy tez Jaguarem. Wiec Panowie! Od dzis lazicie piechota.

?👈

Piechota mi nie przeszkadza, lubie spacery. Jeszcze lepsze sa biegi dlugodystansowe. Ale masz racje, wcale nie trzeba miec super sprzetu zeby sie cieszyc muzyka.

Yul

Denon jest zaistalowany na ramieniu Scheu Classic 12", a na SME jest Benz Micro Reference. Co do struny to jest jak piszesz (talerz nie jest fabrycznie frezowany).

pozdrawiam

andrzej paszkowski, 22 Sty 2010, 09:35

>Piechota mi nie przeszkadza, lubie spacery. Jeszcze lepsze sa biegi dlugodystansowe. Ale masz

>racje, wcale nie trzeba miec super sprzetu zeby sie cieszyc muzyka.

Mi jak sie podoba dany kawalek, a i humor i towarzystwo dopisuje to ciesze sie nim nawet ze starego tranzystorowca z sprzed 20lat. Niestety 80% zadowlolenia siedzi w naszej glowie.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi