Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam wszystko w zasięgu ręki ;-) Oczywiście w moim wypadku jest to konsekwencja zwyczajnej ciasnoty ale ustawianie sprzętu tak, by nie musieć maszerować przez cały pokój aby zmienić płytkę w odtwarzaczu wydaje mi się rozwiązaniem po prostu rozsądnym, acz niezwykle rzadko spotykanym. By nie wspomnieć o gramofonie :-D

Dodam tu jeszcze, że Naim zaleca do swych integr stosowanie przynajmniej 3,5 metrowych kabli głośnikowych (oczywiście własnych) co dość pokrętnie uzasadnia ale tak naprawdę chodziło zapewne o to jednak, że produkowane przezeń wzmacniacze dość późno doczekały się pilotów ;-)

ygrek: "... sprzęt najlepiej gra własnie na tej ścianie z oknem..."

To kolumny grają (możliwe, że najlepiej na tej ścianie). A tu chodziło o to, że reszta sprzętu niekoniecznie musi stać między kolumnami.

Spotkałem się nawet z taką teorią, że sprzęt nie powinien stać pośrodku między kolumnami.

Janusz z Torunia

Zastanawiam się czy zestaw tej klasy zasługuje do prezentacji w tym wątku. Tym bardziej, że jest to zestaw, który powinien znaleźć się raczej w sąsiedniej zakładce (KD). Tylko mi się tu nie krzywić! Musi być kino! Mój 2-letni synek uwielbia Puchatka, moja żona też, więc nie było innego wyjścia. Wracając do tematu... pomyśłałem, że skoro z takim namaszczeniem podglądam Wasze zestawy, powinienem zaoferować coś w zamian. Oto jest. Co prawda jesteśmy na chwilę przed przeprowadzką (25m2) i brakuje nam paru rzeczy do pełni szczęścia, ale tak wygląda to co mamy dziś wieczór. Co o tym myślicie?

[obrazekLUKASZ-223460_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A ja spróbuje zamieścić swój. Jeszcze na starym mieszkaniu.

[obrazekLUKASZ-223661_1.jpg] [obrazekLUKASZ-223661_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-552-100001208 1170262249_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pogiel,

"nie było innego wyjścia" - tak sobie teraz tłumacz. Jakby Puchatek potrzebował pięciu głośników i subwoofera, do oddanie realizmu chrapania chyba :) Ale gdzie ekran?

pogiel> jako byly wlasciciel 602-ek zastanawiam sie jak one Ci graja z polki i wcisniete w kat. U mnie to byla tragedia, wystawienie na stand conajmniej metr od scian moim zdaniem (jak to sie tu mowi :) doda Ci 2000 zl do "saundu".

E tam, istnieja. Pozyszasz puszke od sasiada-graficarza i za 20 sek. masz czarnego. Ostatnio na allegro pojawily sie jakies wzmacniacze w wersji srebrnej powstale przez przejechanie szmerglem po czarnej plycie.

Teraz z innej beczki: u wielu osob zauwazam konfiguracje: glosnik lewy - telewizor - glosnik prawy. Kurde, ja nie moglbym tak sluchac majac przed oczmi cholerny kineskop cholernego telewizora. Rozumiem, ze mozna sie poddac tej torturze z racji uprawiania dziedziny zwanej "KD" ale na czas sluchania muzyki musialbym wyniesc pudlo !

A w co chciałbyś się wpatrywać? To w sumie ciekawy temat. Może jakiś audiofilski ustrój do zaczepienia oczu :)

Najlepiej oczy zgasić, ale trzeba być wyspanym na takie numery

a inni moga! widocznie przdkladaja muzyke nad to co przed oczmi. Zawsze moga je zamknac albo zone postawic.

ja na szczecie mam nie symetrycznie i po srodku mam obraz mojje polowicy (patrz fragment na zdjeciach) no i niezly z tego ustroj(stwo)

ale telwizor to juz czepianie sie. Wszystko zalezy od mozliwosci mieszkaniowych

a inni moga! widocznie przdkladaja muzyke nad to co przed oczmi. Zawsze moga je zamknac albo zone postawic.

ja na szczecie mam nie symetrycznie i po srodku mam obraz mojje polowicy (patrz fragment na zdjeciach) no i niezly z tego ustroj(stwo)

ale telwizor to juz czepianie sie. Wszystko zalezy od mozliwosci mieszkaniowych

MariuszJ

Masz rację. Nie jest najlepiej. Niestety nie mam wyboru. Po pierwsze mieszkam w tej chwili w małym pokoju o nieregularnym kształcie. W dodatku po podłodze biega mój potomek w wersji 1.8. Stąd takie ustawienie kolumn. No cóż, do wiosny muszę wytrzymać....

Musiałem tu w końcu coś zamieścić:)

[obrazekLUKASZ-224209_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem, klocki i kolumny marne, ale za to jakie ustroje... A zdjęcie też marne, bo z telefonu robione (mam nadzieję, że będzie coś widać :-)

[obrazekLUKASZ-224426_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I love the sound of crashing guitars

Hehehehehe - ależ te wytłoczki są gites . A ja myślałem ,że nikt na to nie pójdzie. Widać grubo się myliłem.

Pomalowałbym je na bardzo delikatny kolorek , aby za mocno w oczy się nie rzucały.

Właśnie mam w planach pozaklejanie tych brzydkich szpar i malowanie. Ale będzie problem, bo oczywiście użyje jakiegoś rozpylacza ;-) i boję się żeby nie zapylić całego pokoju :-/

->paulinka

Działa lepiej niż te obecnie (technika analogowa, zero elektroniki), tylko jak dzwoni ktoś w środku nocy to zawału można dostać ;-) Wyobraź sobie alarm w remizie strażackiej ;-D

->paulinka

Zapraszam na odsłuch :-) Taż byłem z początku sceptyczny, ale jak poprzestawiałem kolumny, pokombinowałem z meblami to jest super (nawet na takim sprzęcie). Nie wspomnę o tym, że pogłosu w pokoju już nie mam w ogóle.

Coś mi tu nie gra . Bez pogłosu słuchasz , czyli bez żadnych odbić ? Hę ? Ten dźwięk nie może być dobry. Myślę ,że odbicia masz tylko ich nie "łapiesz".

Klaśnij mocno w dłonie, a więcej usłyszysz w tej materii.

• Pokaż nowe odpowiedzi