Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

to wrzuć fotki całego pomieszczenia, bo patrzac na te zdjecia co sa to można powiedzieć ze akustycznie to masz do d.. Co do cegły to nie chodzi tu tylko o sciane tylko pomysl żeby z tego zrobić stoli, podtsawkę , domyśleć sie można że stól masz tez taki:)

to wrzuć fotki całego pomieszczenia, bo patrzac na te zdjecia co sa to można powiedzieć ze akustycznie to masz do d.. Co do cegły to nie chodzi tu tylko o sciane tylko pomysl żeby z tego zrobić stoli, podtsawkę , domyśleć sie można że stól masz tez taki:)

Tak i sofy też nie mam tylko śpię na cegłach. Znudził mnie ten wątek. Pozdrawiam wszystkich.

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

Gość

(Konto usunięte)

Tak i sofy też nie mam tylko śpię na cegłach. Znudził mnie ten wątek. Pozdrawiam wszystkich.

Bo też zamiast tutaj, trzeba było zamieścić fotki w "Kto was tak urządził?" na portalu TVN ;)

Gość

(Konto usunięte)

Dokładnie tak samo jest u mnie w BB na ekspozycji w salonie meblowym "Agata" ;)

Ludzie, czy Wy naprawdę żyjecie w takich sterylnych warunkach?

I np. książek nie czytacie?

Przecież w takim pomieszczeniu jest po prostu... "zimno", wieje "chłodem"...

Tak jak i w tych ceglanych warunkach powyżej.

Edytowane przez eMeReKo

Bo też zamiast tutaj, trzeba było zamieścić fotki w "Kto was tak urządził?" na portalu TVN ;)

Masz rację. Pomyliłem strony, już to koryguję i usuwam fotki.

Edytowane przez kardas

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

Przesadzacie Panowie!

Pokój utrzymany w surowej, oszczędnej stylistyce, ale akcentem zmiękczającym jest przytulny dywan na podłodze oraz dyskretne oświetlenie.

Nie ma żadnych gadżetów, które rozpraszałyby przy słuchaniu muzyki.

Mnie się podoba, choć walnąłbym na ścianę jakiś niewielki kolorowy akcencik, coś dla ożywienia, jako kontrapunkt.

Poza tym, myślę, że tylna ściana z cegły ma bardzo dobre właściwości rozpraszające, podobnie jak kamień.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Gość rydz

(Konto usunięte)

Co tobie przeszkadza? wolisz żyć w bajzlu jakim,czy co?:)

Edytowane przez rydz

Już wiem o co chodzi z tymi cegłami!

Pamiętacie serial Alternatywy 4? W jednym z odcinków gospodarz Anioł wchodzi nagle do mieszkania zajmowanego prze pana Kotka (Kazimierz Kaczor) i zauważa stos cegieł.

-Co to za cegły? - pyta

-E nic tam, panie gospodarzu - grzeję sobie cegły na gazie, potem do łóżka wrzucam, nogi mam zimne i się dogrzewam.

Tak to mniej więcej leciało - ot cała tajemnica ceglanych ustrojów:-)

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość

(Konto usunięte)

Użytkownik eMeReKo dnia 18.12.2012 - 14:29 napisał

Co tobie przeszkadza? wolisz żyć w bajzlu jakim,czy co?:)

Szczerze? Fakt, najlepiej czuję się w "burdelu" ;)

frywolny, rydz i jarex - macie po kolejce! :)

Przy "Fochu" poplułem monitor... :) ;)

<br />U mnie też goszczą Avcony i bardzo sobie chwalę te ustroje <br />

Gratuluje konsekwencji w doborze barw, a także ich odpowiednim wyważeniu.

Przemyślany podział wnętrza.Łączy funkcje użytkowe i do wypoczynku(audio)

Na marginesie, czy AP troszkę nie za szeroko czy to optyczne złudzenie?

Cholerka, nie ma się do czego przyczepić:))

No..,może do jednego.Kontakt naścienny.Można dostać w klonie:))

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru, M.

Zestaw ma ładny, ale pomieszczenie bardziej przypomina zaadaptowaną piwnicę niż pokoj dzienny.

Pokoj wyglada zacnie, ale dla mnie tez za chlodny klimat poprostu.

?👈

Gość rydz

(Konto usunięte)

Szczerze? Fakt, najlepiej czuję się w "burdelu" ;)

Burdello,bunga bunga ci w głowie,ty ty.:)))

080218cactus.jpg

Może być ten ustrój?

Edytowane przez rydz

Masz rację. Pomyliłem strony, już to koryguję i usuwam fotki.

To jest małe nieporozumienie z tymi cegłami. Wystarczylo napisać, że jak każdy szanujący się meloman masz słabość do The Wall Pink Floydów. Wiem co piszę bo od lat pracuję w budownictwie (niestety!)

Jak już o tej cegle to jedziemy dalej, jak stachanowcy

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Frywolny trucht ja już wolę pomieszczenie Kardasa od Twojego doskonałego akustycznie pomieszczenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Teoretyków to u nas nie brakuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pomieszczenie ( a może dobrze dobrany sprzęt?), jest naprawdę niezłe bo nie mam sofy na suficie i półek na urny na pierwszych odbiciach :) Porządny parkiet, zero fal stojących.

Tylko trzy kwiatki na parapecie za miejscem odsłuchu i nawet nie myślę by coś zmieniać:)

Jak jeździć to po aktualnym zestawie.

post-32153-0-33973300-1355872147_thumb.jpg

post-32153-0-42195100-1355872273_thumb.jpg

Edytowane przez frywolny trucht

Pomieszczenie ( a może dobrze dobrany sprzęt?), jest naprawdę niezłe bo nie mam sofy na suficie i półek na urny na pierwszych odbiciach :) Porządny parkiet, zero fal stojących.

Tylko trzy kwiatki na parapecie za miejscem odsłuchu i nawet nie myślę by coś zmieniać:)

Jak jeździć to po aktualnym zestawie.

Kolega od "odsprzęgania" , "przenoszenie drgań" i "gęstości materiałów" przedstawił swój pokoik. Normalnie mnogość ustroi akustycznych, absorberów akustycznych powala na kolana. Ta doskonale gładka podłoga, połączona z gołą taflą telewizora musi robić doskonałe wrażenie akustyczne

Pisałem wcześniej że mnogo tutaj teoretyków od audiovoodoo którzy więcej wiedzą niż słyszą. Osoby takie nazywają siebie audiofilami. Statystycznie są to osoby które nie słuchają muzyki bo nie mają na to czasu, spędzają cały wolny czas na ciągłych ustawianiach i dostrajaniu sprzętu zazwyczaj słuchając 2-3 dobrze nagranych płyt. Kupują kable za tysiące zachwycając się jaki to niesamowity przeskok jakościowy uzyskali. Często takie osoby zapominają co to jest MUZYKA i radość z nią związana.

Czasem dla ogólnego wrażenia i przyjemności słuchania większe znaczenia ma nastrój w pokoju a nie jakieś tam hiper super absorbery które z pokoju mieszkalnego robią niekoniecznie przyjazne wnętrze. Bo kto normalny wiesza piramidki, walce, watę mineralną na ścianie ? Więcej muzyki, mniej teorii.

A oto mój finalny zestaw. Zbudowany w 2 lata. Czuję że pozostanie ze mną na długie lata. Jest radość i muzyka :)

Naim + Spendory = udane połączenie, powinno grać ładną naturalną barwą. Pomysł z ceglaną ścianą też fajny - nie dość że ciekawie wygląda to i korzystny akustycznie - choć tu też zależy jak jest zrobina ściana naprzeciw: dobrze byłoby ją wytłumić czymś miękkim czy mocno rozpraszającym.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Napisałem tylko, że mi się nie podoba cegielnia, a szczegolnie podescik pod suba. Myslę, że mogę w końcu architektem jestem :)

Jestem dumny z tego, że u mnie gra i nie trzeba wieszać ustrojów akustycznych typu wersalka, na suficie.

Jako akustyk amator umieram zaś ze śmiechu gdy cżłowiek kupuje Minasy czy inne Hyperiony i po pierwszym zachwycie zaczyna je uspokajać w swojej klitce piętrząc ustroje akustyczne. Kupa smiechu, warto zajrzeć do klubów poszczególnych producentów i zakładki akustyka.

Niektórzy tak zastawili pokoje, że czipsa nie ma jak zjesc bo lokciem ustroj wypychasz :)

Myslę, że mogę w końcu architektem jestem :)

...jakby grozilo zawaleniem to tak ....ale tu o gust i estetyke chodzi...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

...

Myslę, że mogę w końcu architektem jestem :)

...

Patrząc na te białe listwy przypodłogowe to musisz być świetny w tym co robisz ;)

p.s. oczywiście nie widać reszty Twojego pokoju i może one akurat do czegoś pasują ale ja bym Ci nie zlecił projektu mojego wnętrza.

----------------------------------------------------

Białe listwy do reszty pasują jak świni siodło :)

Edytowane przez kardas

Napisałem tylko, że mi się nie podoba cegielnia, a szczegolnie podescik pod suba. Myslę, że mogę w końcu architektem jestem :)

Jestem dumny z tego, że u mnie gra i nie trzeba wieszać ustrojów akustycznych typu wersalka, na suficie.

Jako akustyk amator umieram zaś ze śmiechu gdy cżłowiek kupuje Minasy czy inne Hyperiony i po pierwszym zachwycie zaczyna je uspokajać w swojej klitce piętrząc ustroje akustyczne. Kupa smiechu, warto zajrzeć do klubów poszczególnych producentów i zakładki akustyka.

Niektórzy tak zastawili pokoje, że czipsa nie ma jak zjesc bo lokciem ustroj wypychasz :)

Jako akustyk amator zapewne robiłeś pomiary swojego pokoju? Bo jako akustyk amator nie wyobrażam sobie, byś się tak tytułował prowadząc tylko dywagacje teoretyczne. Skoro zapewne wykonałeś pomiary podziel się wykresami na forum - jestem przekonany, że jeśli faktycznie jest tak idealnie jak twierdzisz, to inni będą w stanie skorzystać z Twoich doświadczeń.

Jeśli natomiast pomiarów nie wykonałeś, to Twoje tweirdzenie, że jest tak super jest, powiedziałbym, o małej obiektywnej wartości poznawczej, lub jak kto woli - względne.

Frywolny,

Chłopacy czepiają się listw przypodłogowych.

A jakiego koloru masz drzwi i okna?

Nie ze złośliwości, ale skoro Frywolny jest architektem, to te płyty za TV też można było równiej położyć (chyba, że to perspektywa aparatu, ale szczeliny nie są równe, a i światło dziwnie się na jednej załamuje jakby była nierówno połozona).

Powrót po dłuższej przerwie...

• Pokaż nowe odpowiedzi