Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Cypis:

Jest gorzej niz ci sie wydaje. Nie sprzet zaslaniajacy okno. Tutaj jest nastepny przyklad sprzeciku z kolumienkami podlaczonymi kabelkiem, na stoliczku przed okieneczkiem obok balkoniku z pieseczkiem z miseczka z kielbaseczka..etc...etc.

Jazz - troche za bardzo sie czepiasz ale w gruncie rzeczy masz racje. Zastawianie okien oraz niesmiertelna mebloscianka to niestety czesta przypadlosc polskich mieszkan. Na usprawiedliwienie rodakow mam 2 rzeczy:

1. Brak powierzchni w mieszkaniach;

2. W USA widzialem rozwiazania w jeszcze gorszym guscie, chociaz zazwyczaj praktyczniejsze.

Pozdr.

Q musze, po prostu musze... sie dowiedziec co J powie... "poznaj siebie", pomoz Jazz, nie daje sam rady :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Czytam i czytam o tych oknach i przyznaję że mój sprzęt też stoi na oknie. Bo mam okna na 2 ścianach w pokoju, na trzecich drzwi, a czwarta to ta długa i sie nie nadaje..... więc gdzie indziej nie ma miejsca. Wolę aby podstawkowce stały na oknie, niż były wciśnięte w półki meblościanki.....

A czy Jazz pokazał jak stoi jego sprzęt. Spodziewam się że nie na oknie, a może....

-> Jazz

Widzę, że ustawienie sprzętu na ścianie z oknem nie daje Ci spokoju. Tymczasem w wielu pomieszczeniach może to być bardzo sensownym rozwiązaniem w polskich realiach. Jeśli funkcja pokoju odsłuchowego jest jedną z funkcji pokoju dziennego, w którym dopasowanie akustyczne jest wielkim kompromisem, często najłatwiej wtedy uniknąć zaburzenia symetrii odbić. Często właśnie stawiając sprzęt na ścianie z oknem można uzyskać najlepszy efekt akustyczny w danym pomieszczeniu.

Hiszpan:

Juz niech ustawia gdzie chce, na suficie, wiesza na scianach, ale do jasnej cholery dosyc tych kompromitujacych zdrobnien. W knajpach ostrzegam, ze jak uslysze "rachuneczek" nie place! Facecik ze sprzecikiem....

A Ty drutofilu ciekawski Ty - z lewej pod dywanem, z prawej leca niestety po wierzchu - widac przecie. Do sprzetu leca podwieszone pod polka lawy. Wychodzi niestety po 2x5m tasmy do kolumny - biampinguje. Za szafka sodomia i gomoria kablowa, ze wzgledu na mnogosc urzadzen.

-> matthew

Witaj czy znasz moze wartosci elementów zastosowanych w zwrotnicach twoich kolumn? ew jak mozesz to odezwij sie do mnie na gg 3806290

• 3 tygodnie później...

30 m2 .... soon ....

Ukryta Zawartość

post-704-100005397 1170271606_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

To rozpraszaczo - pochłaniacz. Najważniejsze że estetyczny ;-)

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

No i moje graty w tej malej klitce... i kot ktory nie lubi zdjec ;-)

Ukryta Zawartość

post-1678-100005293 1170271769_thumb.jpg

post-1678-100005294 1170271768_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moje hardware :-)

Ukryta Zawartość

post-1122-100005286 1170271782_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

WITAM WSZYSTKICH!!!!

Juz od jakiegos czasu jestem czytelnikiem waszego forum!

Czytając wasze opisy i ogladając zdjecia waszego sprzetu jestem w niebo wziety!Najpiekniejsze wierze i kolumny jakie widzialy moje sliczne oczy hehe Zestawy warte najmniej kilka lub kilkanascie tysiecy zlotych!

Ja rownierz jestem wielkim fanatykiem dobrego sprzetu, gdy widze jakies syfne plastiki w super marketach to az mnie odrzuca!(te liczne napisy na 4 centymetrowych glosnikach 10.000wat:-))) )

Jednak dzis postanowilem zlamac bariere wstydu hehe i pochwalic sie moim sprzetem!Za grosze ale dobrym!

Wielu z was pewnie mnie wysmieje,kilka napisze do admina ze ty jakąs biede sieje wsrod tyvh wszystkich hi endow!Ale coz Raz sie zyje!

OTO MOJA WSPANIALA WIERZA W KTOREJ SKLAD WCHODZA!:

---Odtwarzacz CD AMIGA COMODORE CD/TV(SPRZET Z 1984 ROKU JEDNAK CZYSTOSCIA SWOJEGO DZWIEKU PRZEBIJA WSZYSTKIE ZNANE MI DO TEJ OPRY KOMPAKTY POWAZNIE STARE TANIE I DOBRE!!)

---AMPLITUNER UNITRA AMATOR 2B O MOCY 2X10 WAT!CO DLA MNIE JEST CZYMS SMIESZNYM BO CZY SPRZET O MOCY 2X10 WAT BYLBY W STANIE UCIĄGNAC 4 ALTUSY 110?:-)POSIADALEM KIEDYS WZMACNIACZ AKAI AM-A2 (INTEGRA) O NIEWYOBRAZALNEJ MOCY HEHE ALE JEGO DZWIEK BYL TAK PLASKI I DENNY ZE SLUCHAC SIE NIE DALO I POSTANOWILEM KUPIC SOBIE AMATORA!(10 ZL NA BAZARZE HEHE)

---KOREKTOR GRAFICZNY RADMOR 5471 Z OPCJĄ SUPER STEREO!(CIEKAWY ULEPSZACZ DZWIEKU!)

---NO I POD TO WSZYSTKO MAM PODCZEPIONE CZTERY SZTUKI KOLUMN ALTUS 110 (NA ZDJECIU TYLKO 2 SZTUKI)(ZDJECIE ZAPORZYCZONE,ALE MOJE TAKIE SA SAME)

AZ STRACH CZEKAC NA WASZE OPINIE NA TEN TEMAT HEHE

POZDROWIENIA Z KOSZALINA-MAAAARCINEK-

Ukryta Zawartość

post-8569-100005273 1170271801_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>operton

Masz swietny odtwarzacz, mialem go pare lat i wspominam go z nostalgią. Uważam że ma najładniejszy design z produkowanych cd-ków.

Mój troche kaprysił, a jak Twój ?

>borrrys

Też, wymieniłem mechanizm na nowy i dalej kaprysi. Jest jednak jeden trik, na który wpadłem przypadkiem. Jeśli jakiejś płytki nie chce wczytać (error) należy przytrzymać klawisz STOP i nagle jakimś cudem niemal każdą widzi :-)

Druga sprawa że jak jest nontoper pod prądem problemy występują znacznie rzadziej.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>operton

Ja stukałem palcem w szufladę :-)

Tez pomagało, ale wyjątkowo nie znosił płytki Preisnera-Requiem dla mojego przyjaciela, ta czytał raz na 50 prób.

Wyjątkowo uparta bestia.

marcinek

jesteś zadowolony ze sprzetu - to ok. tu sie nie ma z czego śmiać. Widać nie najlepiej słyszysz i altusy z amatorem wspomaganym korektorem graficznym ci wystarcza.

Mnie natomiast martwi twoja ortografia i za kare admin powinien nałożyć na ciebie sankcje w postaci przymusu napisania 100 razy WIEŻA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

• Pokaż nowe odpowiedzi