Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

...ty Rafał zostawmy tamten temat....weź może lepiej powiedz jak to było z tą twoją H80 ?

Trochę namotałeś w sieci, to na OLX, to na allegro, to na giełdzie, to nowy za 5000zł nie rozpakowany, to używka za 4000zł, tam używka za 3850zł....powiem ci "respect", że ty się sam w tym nie pogubiłeś ;)

....a może się pogubiłeś i w końcu w Kętrzynie może na miejscu sprzedałeś ?....chociaż ta kolejna aukcja na allegro....o nie już też zakończona, ale dziwna była powiem ci, ponieważ nick pasujący do twojego a sprzęt w Nakle nad Notecią...dogadałeś się z naszym Heglowcem czy jak ? ;)

Mów chłopie bo to ciekawa jest historia i ty gaduła jesteś :)

.....kurde poczekaj poczekaj, właśnie edytuje wpis, gdyż zapomniałem dodać - NIE RAFALE, NIE SZPIEGUJE CIĘ, ABSOLUTNIE NIE....tak żeby nie było, bo już kiedyś kogoś tam oskarżałeś o takie niecne rzeczy na forum. Tak teraz jestem spokojny.

Edytowane przez CEzAR21

Widzisz jaki wysyp H80. Chyba w miesiąc pojawiło się ich z 10, a taki dobry. Jak na dobre wejdzie H90 to w tedy zejdzie z cena do 2500 i to będzie swietna propozycja w tej kasie.

?👈

Widzisz jaki wysyp H80. Chyba w miesiąc pojawiło się ich z 10, a taki dobry. Jak na dobre wejdzie H90 to w tedy zejdzie z cena do 2500 i to będzie swietna propozycja w tej kasie.

No weź nie bądź taki, liczyłem na dłuższą wypowiedź, proszę :)

.....chociaż powiedz czy zgadłem - tą zaciskarkę do pasków na paczki z pracy pożyczyłeś ?

....przydatna rzecz :) ty to jednak jesteś zmyślna bestia Rafał ...

Edytowane przez CEzAR21

Wiedziałem...dzięki Rafał, zaczynam cię lubić.

z innej beczki teraz - może zapodam kawałek (klasyk) który katuje na spotify premium i mnie zaskakuje głębią sceny....piękny chór rozciągający się daleko w głąb z naturalnie oddaną akustyką pomieszczenia :)...sam utwór też uwielbiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moja 4,5 metrowa ściana za kolumnami przekształca się w dziurę i to znacznie szerszą niż te 4,5m :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez CEzAR21

<ciach>

Fajnie by było, gdybyś mógł tak okazywać swoje czułości przez PW, a nie trolować na forum. Gwoli przypomnienia to nie jest wątek o nastrojach, tylko o ustrojach.

Fajnie by było, gdybyś mógł tak okazywać swoje czułości przez PW, a nie trolować na forum. Gwoli przypomnienia to nie jest wątek o nastrojach, tylko o ustrojach.

Jeżeli masz chęć pisać do Rafała na priv to nie mam nic przeciwko a jak to mówisz "trolować" absolutnie swoim wpisem nie zamierzałem.

Będzie wysyp gdyż H90 nadszedł i ludzie chcą wymieniać . Słusznie gdyż audio za nudne by było gdyby latami być przy tych samych klamotach.

H80 to bardzo fajny wzmacniacz ale potrzebuje kolumn łatwych do prowadzenia i moim zdaniem ze skutecznością conajmniej 90dB. Ma bardzo fajną barwę i nienaganną rozdzielczość. Jeszcze nie wiem jak gra h360 (niebawem to sprawdzę) ale jeśli to rozwinięcie h80 z całą jego muzykalnością , lepszą rozdzielczością i możliwością wysterowania "trudnych" kolumn wraz z nienagannym DAC i przyzwoitym AirPlay to dla mnie bomba ... no może po za archaicznym design-em i brakiem trybu Standby.

Edytowane przez Luk77
Gość

(Konto usunięte)

z innej beczki teraz - może zapodam kawałek (klasyk) który katuje na spotify premium i mnie zaskakuje głębią sceny....piękny chór rozciągający się daleko w głąb z naturalnie oddaną akustyką pomieszczenia :)...sam utwór też uwielbiam.

https://www.youtube.com/watch?v=AGRfJ6-qkr4

moja 4,5 metrowa ściana za kolumnami przekształca się w dziurę i to znacznie szerszą niż te 4,5m :)

Jaki masz rozstaw głośników?

Jaki masz rozstaw głośników?

220cm licząc od bocznej ścianki kolumny do drugiej bocznej ścianki, po bokach około 70-100cm (tu nie mam pełnej symetrii nad czym boleje, ponieważ słyszę to coraz bardziej) i 53cm za kolumnami do ściany (licząc o tylnej ścianki kolumny)

Kolumny lekko skręcone do środka.

Edytowane przez CEzAR21

Będzie wysyp gdyż H90 nadszedł i ludzie chcą wymieniać . Słusznie gdyż audio za nudne by było gdyby latami być przy tych samych klamotach.

H80 to bardzo fajny wzmacniacz ale potrzebuje kolumn łatwych do prowadzenia i moim zdaniem ze skutecznością conajmniej 90dB. Ma bardzo fajną barwę i nienaganną rozdzielczość. Jeszcze nie wiem jak gra h360 (niebawem to sprawdzę) ale jeśli to rozwinięcie h80 z całą jego muzykalnością , lepszą rozdzielczością i możliwością wysterowania "trudnych" kolumn wraz z nienagannym DAC i przyzwoitym AirPlay to dla mnie bomba ... no może po za archaicznym design-em i brakiem trybu Standby.

Będę bardzo wdzięczny jak po odsłuchu podzielisz się wrażeniami z H360.

Jeżeli chodzi o "Standby" w H360 to nie jest to na zasadzie jak np w H200 ???:

"Jakie jest zużycie mocy przez Hegla H200?

Ze względu na technologię SoundEngine (Silnik Dźwięku) użytą w H200, nie ma konieczności używania wysokich prądów spoczynkowych w stopniu wyjściowym wzmacniacza. H200, tak jak wszystkie inne wzmacniacze Hegla, zużywa minimalne ilości prądu w trybie standby, kiedy nie gra. H200 zużywa w tym trybie około 60 W, tyle ile zwykła żarówka."

Edytowane przez CEzAR21

Jeżeli chodzi o "Standby" w H360 to nie jest to na zasadzie jak np w H200 ???:

Przecież jest jedynie ten prymitywny przycisk 0...1 .

Ja rozumiem to tak, że jak włączysz wzmaka to z automatu póki nie puścisz muzyki pracuje on w trybie standby.

Po wyłączeniu muzyki znowu przechodzi w tryb standby.

Ja rozumiem to tak, że jak włączysz wzmaka to z automatu póki nie puścisz muzyki pracuje on w trybie standby.

Po wyłączeniu muzyki znowu przechodzi w tryb standby.

Szczerze to nawet o tym nie wiedziałem ale jeżeli tak jest to spoko. Pozostał jeszcze ten siermiężny design a co do brzmienia to jak go dorwę to skrobnę coś

Szczerze to nawet o tym nie wiedziałem ale jeżeli tak jest to spoko. Pozostał jeszcze ten siermiężny design a co do brzmienia to jak go dorwę to skrobnę coś

Design mi się bardzo podoba, taka prostota, ale to już kwestia gustu, każdy ma inny.

Czekam na info o H360 :)

Design mi się bardzo podoba, taka prostota, ale to już kwestia gustu, każdy ma inny.

Wygląd Hegla to dla mnie katastrofa , zero polotu a wręcz prymitywizm i totalna oszczędność w design-ie użytkowym .

No słabo to wygląda. Jak kilku znajomym pokazałem H80 to się za gowe złapali :) A to wszystko dopełnia jeszcze rażący, jaskrawy, niebieski ekran. Mój Primare nie grzeszy urodą, ale Hegle to juz w ogóle.

?👈

Gra muzyka :)

Ukryta Zawartość

Pokoik jeszcze wymaga troche pracy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo ładne monitory.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakie Ci kolumny stoja na scianie po lewej stronie ?

Ukryta Zawartość

jakie Ci kolumny stoja na scianie po lewej stronie ?

Dobre oko :), Monitor Audio RX6, na poleczce jeszcze nizej dwa jajka KEFa :) (byc moze w przyszlosci przeniose tu amplituner Marantza i podlacze te dwa KEFy jako kanaly tylne).

Dobre oko :), Monitor Audio RX6, na poleczce jeszcze nizej dwa jajka KEFa :) (byc moze w przyszlosci przeniose tu amplituner Marantza i podlacze te dwa KEFy jako kanaly tylne).

bardzo RX6 odstaje od focali ?

bardzo RX6 odstaje od focali ?

RX6 fajnie graja ale brakowalo mi srednicy, wokale byly gdzies w oddali, podkreslone skraje pasma. Jesli ktos lubi duzo gory i sprezysty basik to powinny sie sprawdzic, byc moze z innym wzmacniaczem byloby lepiej...

Gość

(Konto usunięte)

Lokalizacja i gradacja planów w Death metal? No czapki z głów :)))).

Jak rozumiesz scenę w audio? I jak według Ciebie ma brzmieć Death...?

• Pokaż nowe odpowiedzi