Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że Ty nie, Ty masz wszystko dopięte na ostatni guzik. Oby każdemu się udało. 

W gwoli ścisłości kiedy dopiąłeś ten ostatni? 

.

13 minut temu, J4Z napisał:

Oczywiście, że Ty nie, Ty masz wszystko dopięte na ostatni guzik. Oby każdemu się udało. 

Ja nie wiem Adrian zwany niekiedy Arturem, czy to "w" w "w gwoli" nie jest zbędne. Ale tutaj już trzeba by Bralczyka pytać 🤔

54 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Jestem jednym z nich i potwierdzam ze akustka Jacka, choc "robiona na ucho", choc rzezbiona latami jest bardzo dobra. 

Michał, ja miałem na myśli też kolegę marcinmarcin, który swojego czasu spierał się ze mną, że się nie da.

Później tak się złożyło, że pojawił się u kogoś, kto taką akustykę „na słuch” miał ogarniętą i się przekonał, że można.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Oczywiście, że taka akustyka może się podobać. 

Godzinę temu, seba3002 napisał:

Ja nie wiem Adrian zwany niekiedy Arturem, czy to "w" w "w gwoli" nie jest zbędne. Ale tutaj już trzeba by Bralczyka pytać 🤔

Też nie wiem, ale niepoprawne chyba nie jest. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Jeszcze na długo przed pandemią, chociaż nigdzie nie pisałem o dopinaniu na ostatni guzik.

Nieważne zresztą…

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Po przejrzeniu ofert oraz okazji posiadania M2Tech Young w pierwszej wersji mój wybór padł na wersję drugą, czyli M2Tech Young DSD i muszę powiedzieć, że jego brzmienie pozbawione jest zbytniego wyostrzenia oraz naleciałości cyfrowego nalotu co przeszkadzało mi w wersji pierwszej. Young DSD jest bardziej ucywilizowany, góra jest już podana w przyjemniejszy sposób i tak nie sieje. Na plus zaliczam też lepszą barwę i plastyczność, ogólnie wersja druga jest lepiej zestrojona, jest muzykalniejsza i lepiej angażująca. 

Za kilka dni wpadnie do mnie znajomy z Wadią di121 i będzie okazja porównać i zdecydować, który przetwornik ze mną zostanie. Wadie swego czasu posiadałem jednak system miałem zgoła inny, więc nie wiem tak naprawdę czego się spodziewać, bo Young DSD z każdą minutą coraz bardziej się podoba. Myślę, że za +\- 2k to bardzo dobry DAC, który świetnie się broni na tle chińskiej konkurencji.

1fThvat.jpeg

8nmTbXv.jpeg

iiiXYVX.jpeg

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

6 godzin temu, Tal napisał:

M2Tech Young DSD i muszę powiedzieć, że jego brzmienie pozbawione jest zbytniego wyostrzenia oraz naleciałości cyfrowego nalotu co przeszkadzało mi w wersji pierwszej

To niestety tylko zasłyszana opinia, ale to podobno najlepszy dźwiękowo young ze wszystkich. Też go używam od kilku lat i jestem na tyle zadowolony, że pomimo kilku podejść, nie udało się go zamienić na nic lepszego i to z wyraźnie wyżej półki cenowej. Od siebie dodam, że warto zainwestować w dobry zasilacz. 

Godzinę temu, juro napisał:

To niestety tylko zasłyszana opinia, ale to podobno najlepszy dźwiękowo young ze wszystkich. Też go używam od kilku lat i jestem na tyle zadowolony, że pomimo kilku podejść, nie udało się go zamienić na nic lepszego i to z wyraźnie wyżej półki cenowej. Od siebie dodam, że warto zainwestować w dobry zasilacz. 

To nie jest zasłyszana opinia, bo Younga w pierwszej wersji miałem jeszcze kilka tygodni temu i to z zasilaczem liniowym Nostromo, więc wiem co słyszę. Pierwsza wersja nie jest zła ale ma po prostu dużo góry i brzmienie jest ogólnie takie trochę techniczne. W moim systemie mi nie podszedł pierwszy Young teraz mam wersję drugą i to jest brzmienie dużo bardziej angażujące jak napisałem wcześniej jest bardziej muzykalny z bardzo fajnie zaznaczoną barwą. Moim zdaniem znaczny postęp w stosunku do pierwszej wersji, która w ciemnych i jak to mówią zamulonych systemach może się podobać.

Edytowane przez Tal

1 minutę temu, Tal napisał:

To nie jest zasłyszana opinia, bo Younga w pierwszej wersji miałem jeszcze kilka tygodni temu i to z zasilaczem liniowym Nostromo, więc wiem co słyszę. Pierwsza wersja nie jest zła ale ma po prostu dużo góry i brzmienie jest ogólnie takie trochę techniczne. W moim systemie mi nie podszedł pierwszy Young teraz mam wersję drugą i to jest brzmienie dużo bardziej angażujące jak napisałem wcześniej jest bardziej muzykalny z bardzo fajnie zaznaczoną barwą. Moim zdaniem znaczny postęp w stosunku do pierwszej wersji, która w ciemnych i jak to mówią zamyślonych systemach może się podobać.

Pełna zgoda 🙂

2 minuty temu, Tal napisał:

To nie jest zasłyszana opinia

Pisząc, że to tylko zasłyszana opinia, miałem na myśli wyłącznie własne przemyślenia i doświadczenia. Doprecyzowuję, bo chyba zostałem źle zrozumiany. Polecam jeszcze raz dobry zasilacz liniowy do younga dsd.

Godzinę temu, juro napisał:

Pisząc, że to tylko zasłyszana opinia, miałem na myśli wyłącznie własne przemyślenia i doświadczenia. Doprecyzowuję, bo chyba zostałem źle zrozumiany. Polecam jeszcze raz dobry zasilacz liniowy do younga dsd.

Przepraszam, rzeczywiście źle Ciebie zrozumiałem, bo sądziłem, że bronisz Younga w pierwszej wersji pisząc, że to tylko zasłyszana opinia co do jego ostrości, kiedy odnosiłeś się do popularności Younga DSD 😉 a w odpowiednim czasie zasilacz liniowy z pewnością mu dokupię 👍

Ja już nie pamiętam tej pierwszej wersji. Ale co do opinii tal o young się zgadzam. I to przetwornik który nadal znajduje się na liście polecanych przeze mnie w różnych wątkach. 

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ja już nie pamiętam tej pierwszej wersji. Ale co do opinii tal o young się zgadzam. I to przetwornik który nadal znajduje się na liście polecanych przeze mnie w różnych wątkach. 

Niewątpliwie warto go polecać zwłaszcza drugą wersję, bo za około 2k dostajemy w pełni zbalansowany przetwornik z asynchronicznym USB, które jest bardzo dobrze zaaplikowane, a brzmienie jak za tą kasę super, barwne, dynamiczne i przyjemne. Mega fajny DAC

Basu i trochę trebli się dało i gra. Na direct było cienko. Z loudnessem próbowałem, ale cięło górą, że wysiedzieć nie dało rady. Te wzmacniacze chyba były stworzone do tego, żeby kręcić. Audiofilskie granie to nie jest, ale jest fun i nie męczy. 

Ah,

jest jebnięcie i to nawet przyzwoicie kontrolowane

.

15 godzin temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

😆

😃 👍

IMG20250111103029.thumb.jpg.6ed6e76d7ed439023c7f5073fc6c1129.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

W dniu 9.01.2025 o 15:29, Tal napisał:

Po przejrzeniu ofert oraz okazji posiadania M2Tech Young w pierwszej wersji mój wybór padł na wersję drugą, czyli M2Tech Young DSD

ach, to Ty mi go sprzątnąłeś z olxa 😉 

mam younga w pierwszej wersji i zachciało mi się drugiej 😄 a przy okazji wczoraj przyszła paczka z chin, zasilacz oparty na projekcie studer900, nie wnikam czy to gra lepiej bo po prostu ten przetwornik zasługuje na dobre zasilanie. a to co miałem wołało o pomstę do nieba. o taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ro35
11 minut temu, ro35 napisał:

ach, to Ty mi go sprzątnąłeś z olxa 😉 

mam younga w pierwszej wersji i zachciało mi się drugiej 😄 a przy okazji wczoraj przyszła paczka z chin, zasilacz oparty na projekcie studer900, nie wnikam czy to gra lepiej bo po prostu ten przetwornik zasługuje na dobre zasilanie. a to co miałem wołało o pomstę do nieba. o taki:

Ukryta Zawartość

No tak jakoś wyszło 😉 że się pospieszyłem trochę bardziej od Ciebie i powiem Ci skoro masz Younga w pierwszej wersji to koniecznie spróbuj drugą, bo jestem wręcz przekonany, że by Ci się spodobał i mógłby wnieść wiele dobrego do Twojego systemu, a zasilacz fajny i z pewnością M2Tech zasługuje na dobrej jakości zasilanie.

Ukryta Zawartość

Średnica jest tak łagodna, pełna, piękna w aktualnym secie i ustawieniach, że masakra - kiedyś to było. 

...ale ta góra jednak nadal mnie wkurza, a jak zdejmowałem trebli, to za mdło już się robiło. Spróbuję jeszcze coś pokręcić, jak nie w Denonie to w Adim. 

Legendarne Unico serio na sprzedaż poleci. 😀

Pod ścianą bez dsp. xD

82tAfco.jpeg

Edytowane przez J4Z

.

Pozostał mi zakup kilku kabli zasilających, zworki i zasilacz do M2Tech'a. Obecne brzmienie mega mnie satysfakcjonuje i daje dużo przyjemności. Zarówno metal jak i jazz, czy muzyka klasyczna brzmi bardzo dobrze, myślę że stworzyłem system bardzo uniwersalny. Postaram się już więcej tak nie spamować tymi fotkami 😉 ale myślę, że jakiś filmik od czasu do czasu nagram 😜

OPM1v2C.jpeg

GKVmR4X.jpeg

V9CDArl.jpeg

bIUiXAg.jpeg

JdIPLQB.jpeg

GCPZsGb.jpeg

UpRDZpK.jpeg

ifmwJeN.jpeg

Wk33mqL.jpeg

ahr4tox.jpeg

AUTC80D.jpeg

LxkQLOO.jpeg

1 minutę temu, ro35 napisał:

sobota, to posprzątane 😉 w takich warunkach to przyjemniej się słucha

Dokładnie 😉👍 na codzień tak ładnie nie wygląda 🤣

to ja tylko dodam, podobnie jak u ciebie, miejsce odsłuchowe przy ścianie - gdyby tylko pokój był szerszy o pół metra aby odsunąć głowę (i sofę) bardziej od ściany... to jednak robi różnicę. a przy okazji patent z ikei za sofą, a nawet ładny. pokój mam zagracony, to było jedyne miejsce z gołą ścianą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi