Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie mam problem bo caly ''ladunek'' jest na przeciwleglej scianie, regaly z ksiazkami szafa, a nie chce tego wszystkiego zrywac i wieszac nad tv bo tam nie ma miejsca zupelnie:) Kolumny tak ustawialem zeby bylo jak najlepiej w moim miejscu odsluchu:) sofa jest w rogu pokoju dlatego tez kolumny sa tak skierowane zeby zmiezaly w kierunku mojej sofy. Odsuniecie odpada ze wzgledu na maly pokoj niestety- moze kiedys wszystko poukladam jak nalezy zgodnie z biblia audiofila:) jak dorobie sie wiekszego lokum...

a sprzecik to: cd'k sony cdp-xb720 QS

tuner: sony st-sb920 QS

wzmacniacz Yamaha DSP- A2

kolumienki TDL Rtl 3 SE

pozdr dla wszystkich

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

foto

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11813-100003137 1210700315_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

masz fajowy sprzęcik i nie przejmował bym się uwagami. Może co nie który ci zazdrości? Na rozbudowę audio zawsze jest czas, a tacy co jakieś tam uwagi mają że masz Ferrari a nie Lamborgini to się zawsze znajdą, a nawet jak będziesz miał Lambo to ći powie że jeszcze przecież turbinę możesz zamontować to jeszcze leprze autko będziesz miał. I tak w nieskończoność.

1. Nie. Bo ja tak "robię".

2. Coś tam jednak powiedziałem. Może autorowi wątku pomoże, może nie.

Ty zaproponowałeś wersię następującą: nie rób nic, a już napewno nie to co zaproponują Ci audiofile.

Na tym forum, to mocna rzecz!

Pozdrawiam.

YunnanTEA

Od wczoraj rozkoszuję się dźwiękami z nowego sprzętu:

Wzmacniacz: Cambridge Audio Azur 640 A v.2

CD: Cambridge Audio Azur 640 C v.2

Kolumny: KEF iQ7 SE

okablowanie: Straight Wire

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

masterofdeath6:

>Metaxas Audio Systems Solitaire, AVM M3, pre T+A P1200R , Vincent SA-11

Kupiłeś wszystko jak leci? Nieźle, nawet jak na twoje tempo zmian ;)

Co Ty ?

Nie chciałbym, żeby Metaxas spadł mi z serca... To jest niewarte sprzedaży !

To była prezentacja !

Jeszcze go usłyszysz...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

taki sprzęt.... dlaczego nie podasz mu porządnego źródełka? aż się prosi tam porządne CD lub DACa wstawić. Ciekawe co Metaxas na tą yamachę:)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja bym go też nie sprzedał :) jakby jeszcze do niego znaleźć pre Marquis to była by bajka!!!

Ma zdumiewający dźwięk! Te kondensatorki mają tyle prądu, że po odłączeniu zasilania w cale nie chce przestać grać :))) Barwa, precyzja, szczegóły, kontrola! - rewelacja.

To również 1 z najszybszych wzmaków jakie słuchałem :) Szatanisty nie nadążały grać za nim :)))

Oczywiście !

Ale Jackowi chodziło o to, żeby zagrało z jego "resztą" toru.

Tragedii nie było...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Seba78, przerobiłem już kilka CD i jakiś DAC CEC - modelu nie pamiętam, ale 3000zł stał i powiem że nie warto było zmieniać :) Zukzuk miał tez swój CD - Cyruska - grało to trochę lepiej, inaczej.

Ta yamaha nie jest cudem, ale nie jest też najgorszym hłamem:) oczywiście czas na nią nadejdzie

- oby szybciej niż później, może CDX1050/60 ?

ja tam się na yamachach nie znam, teraz jako transport podaje u mnie CDX 890 i jako transport daje radę. Jako cd jest przyjemna - ale to nie to. monotonna, scena słaba - oczywiście jak na swoją cenę to gra bardzo ładnie. Na zawsze miałem najwiekszego fioła na punkcie CD - jakoś najwieksze roznice tu wychodziły. Miałem największe problemy z dobraniem CD. Prawde mówiąc to chyba jestem w stanie najwięcej na CD wydać. Stąd trochę się dziwię, ze tak wypaśny systemik siedzi na yamasze tylko. A jak tam twoje nowe głosniki? wykazały wyższość wobec JBLi czy raczej nie? jak zagrały z tymi koncówkami?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

No ja odwrotnie - w CD słychać minimalne różnice, kolumny dają absolutnie najwięcej - to one definiują wg mnie ogół brzmienia. Ale i tak uważam, że to zestaw gra - dopasowanie klocków jest ważniejsze niż same w sobie. JM Labki 926 grają u mnie lepiej, 936 zdecydowanie będą lepsze jak na moje uszy :)

CDX890 to kiepawy CD - to już z poza czasów Yamahy, spróbuj posłuchać CDX1030 50/60 - :)

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Seba78 P.s. Te JM Labki nie nastąpiły bezpośrednio po JBL - tu mając nadzieję, że za to nie zgninę/zostanę pobity pozwolę sobie wkleić 2 fotki:

post-10320-100002995 1210850848_thumb.jpg

post-10320-100002996 1210850848_thumb.jpg

Ciekawy "ustroj" wtopiony w luksusowe wnetrze, kolumny chyba jakies Tannoye (trzecie zdjecie) na coaxial, niech sie znawcy wypowiedza, z dodatku "V Aleja" do dzisiejszej "Rzeczpospolitej"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zadzwoń do Jasika. Może jeszcze ma Marquisa ex-demo (10+ letnie ex-demo). Nie tak dawno jeszcze miał ... i chciał go chyba opchnąć za 2k zł czy coś takiego. Tzn. "chciał" to za dużo powiedziane - nic z nim w tym kierunku nie robił, po prostu wypatrzyłem go gdzieś u niego na dnie jakiegoś racka stojącego w kącie :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A gdyby nie miał to tu jest Charisma z Portugalii pza 2200zł wywoławczo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Usher to kompletnie inny styl grania niż electra. Mięciutko i ciepło, extremalnie niski basior - tu 926 chowają się w butach. Tam Usher podaje że one od 29Hz przy -3dB i zakładam się ze tak jest! Jak i nie niżej!! W 926 pasuje mi wysokość wysokotonowca - na takiej wysokości mam uszy. Ushery to ogromne kolumny - 126 wysokie! musiałbym na stojąco słuchać. Ogólnie to bardzo dobre skrzynie, świetne wykończenie. Ale 926 są bardziej do mojego gustu/muzyki. Zejście basu jest jednak niesamowite! Jakby 926 takie miały to na długie latka by u mnie stały (planuję się zasadzić na 936-zawsze te 3Hz niżej:)

Tylko dlaczego masz tak mocno dogiete Electry ? W manualu wyraznie pisza o ustawieniu kolumn na wprostu. W waskich pokojach mozna lekko dogiac, ale Ty masz naprawde przestronny pokoj !

>>masterofdeath6

Ja również uważam,(tak jak Seba) że nie doceniasz źródła. Co wyjdzie na końcu toru, jeżeli na początku będzie słabo? Ile włożysz ,tyle wyciągniesz. Wczoraj słyszałem swojego Caspiana, w torze Seby. Później u siebie usłyszałem, jak wiele brakuje cd rotela ,w odniesieniu do DACa Seby.

Masz fajny zestaw, ale yamaha nie pozwala Ci dostrzec pełnych jego możliwości.

• Pokaż nowe odpowiedzi