Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

..... ze swoją czaszką dasz zrobić to samo? .....

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

janek_dolas:

>Smiszne sa te meble miedzy kolumnami/nikt nie ma w mieszkaniu kolumn pomiedzy ktorymi gra tylko

>muzyka?

Parę lat temu niejakiemu Jazzowi (bodajże?) przeszkadzały okna na ścianie za sprzętem grającym. Dziś modne jest czepianie się mebelków między kolumnami. Ciekawe, co forumowym trollom posłuży za pretekst do marudzenia za kolejnych kilka lat? Kwiatek w kącie, kanapa naprzeciw sprzętu, sufit nad wzmacniaczem?

A tak przy okazji, pytanie ogólne: o co chodzi w wyszukiwaniu jakichś absurdalnych powodów, by dopieprzyć się do każdego prezentowanego w wątku zdjęcia? Co chwila czytam, że za jasno, to znów że za ciemno, że kolory nie takie, wystrój nie w wymarzonym stylu, pies się w kadrze załapał, w kącie leży skarpetka, a sałatka była nieświeża. Trwa jakiś konkurs, kto dokopie największej liczbie osób wrzucających zdjęcia? Czy mi się wydaje, czy w tego typu krytykanctwie celują osoby, które poza tym niewiele mają do powiedzenia, a już na pewno nie wklejały obrazków z własnymi zabawkami? To jakaś forma zazdrości, że inni mają własny kąt, w nim kolumny, a niedaleko fotel?

Trolle! To audiostereo, a nie fotka.pl - z dopieprzaniem się dla samego dopieprzania wypad, chociażby tamże!

I dla tego zraezygnowałem z zamieszczania fotki mojego pokoju bo u mnie między kolumnami gra tv(dośc duży),a na balkon ze względu na domowników go nie wystawię.

Wkejaj i nie bój nic ja tez mam 37" płaskiego czegoś i mam w D co myślą o tym czy innym miedzy głosnikami. Cóż tacy wszyscy delikatni sie zrobili?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie dajmy się zwariować - przecierz w co najmniej 90% to są salony czy jak kto woli pokoje wypoczynkowe a nie odsłuchowe. Trzeba jakoś funkcjonować i w danym metrażu często jest to pewien kompromis i nie da się wygospodarować optymalnego ustawienia. Też mam 40' miedzy kolumnami i jakbym nie kombinował to na razie w tym mieszkaniu nic innego nie wymyślę. Oczywiście fajnie jak cenne uwagi i doswiadczenia, które mają na celu poprawe akustyki lub ustawienia kolumn są wymieniane w tym wątku ale faktycznie czepianie się dywanu lub koloru ścian jest co najmniej nie na miejscu i prawdę mówiąc żałosne.

Teo,

jakis nerwowy jestes...i taki śmieszny jakis taki,nijaki taki...jak te meble w "pokoju odsłuchowym". To jakby waty napakowac w uszy pod sluchawki,

a elementy audio w takich pokojach sa poprostu zwykłymi meblami.

I nie mowie ze ktos ma nieładne mieszkanie czy brzydki TV.To kwesta gustu.

Mozna sobie i stolik postawic przed i obok, i zyrandol trzasnąc u gory i zasłony z lewa a sciana goła z prawa a za nami korytaz do kuchni z polową sciany z gipskartonu a na podłodze gołe klepki bez dywanu i mamy "pokuj odsluchowy" jak ta lala...

A ty Teo,jakis nerwowy jestes,jakis taki...

ps.ja zanudziłbym Cie moim ustrojem bo w "pomieszczeniu" stoją tylko kolumny a cały sprzet jest w innym pomieszczeniu.

janek_dolas, 20 Lis 2009, 00:36

to moze wrzuc te kolumny prosze, mnie nie zanudzisz

skoro tylko one stoja w pokoju to chyba nie byle jakie

Oj ludzie. Znowu się kłócicie robiąc z igły widły :)

Wytknięcie komuś, że tv, kwiatek, stolik itd. psują akustykę to normalna rzecz w tym wątku. W sumie chyba o to chodzi. A że ktoś marudzi sobie ot tak.. cóż, przecież to ludzka cecha :)

Ja również mam Quantumy 605. Stoją jakieś 1,6 metra od siebie, 30cm od tylnej i 20cm od bocznej ściany (jedna to solidne biurko) :) Za ustroje służą mi chude poduszki 40x40 ustawione w kątach.

Kanapa odsłuchowa znajduje się jakieś 4 metry od kolumn.. tuż przy przeciwległej ścianie. No i co wy na to? :)

Ok... zanim mnie zwyzywacie od najgorszych, oplujecie, zlinczujecie i dacie bana rzucam na swoją obronę, że póki co słucham muzyki z PC. Dlatego głośniki stoją w takim a nie innym pokoju i miejscu :)

Najlepsze jest to, że takie ustawienie daje radę :)

BTW. Ściany są solidne z miękką tapetą, a na podłodze wykładzina - to również pomaga jako tako.

CD Denona i nowe kabelki już w drodze więc...

xniwax, 20 Lis 2009, 00:10

>Wkejaj i nie bój nic ja tez mam 37" płaskiego czegoś i mam w D co myślą o tym czy innym miedzy

>głosnikami. Cóż tacy wszyscy delikatni sie zrobili?

Tez sie rozgladam teraz za jaki ms 37", wiekszy nie wchodzi w gre, bo bede musial go dac na sciane, a nie mam juz sily ciagle wiercic i szpachlowac te dziury. A 37 w sam raz jeszcze sie wpasuje na stolik. I jakos sie przywiazalem do tego obrazka co rowniez niektorym tez sie nie podobal :)

?👈

Wracajac do ustawienia, co powiecie na to? Mam wiecej takich rodzynkow z przeszlosci, ale nie bede robil tzw. wiochy i nie bede napedzal coniektorych na zbedne komentarze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

rafal735r - laika przekonasz że to z miłości do muzyki, mnie nie :P

Wszystko bym zrozumiał, ale ta wieża przekreśliła wszystkie złudzenia, czekamy na poprawę :P

Tekken czy Dead or Alive na ekranie ;>

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Pokoj nie byl moj praktycznie. Wieza tez, stala, bo stala. Stary trup Sony z 2000r, a radiobudzik a raczej budzik jeszcze rosyjski. Heh. A tekken 5 tez do bani, wole Mortal Combat Armageddon.

?👈

>Wszystko bym zrozumiał, ale ta wieża przekreśliła wszystkie złudzenia, czekamy na poprawę :P

Poprawa pare zdjec wyzej. Pisalem ze to stare zdjecie, tak wrzucilem zeby niektorzy mieli o czym dyskutowac, bo nudy :D

?👈

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

najlepsza bijatyka to ta w realu :)

trochę krzywo jak 2 chłopy się ślinią do ekranu jarając się walką, zmiast przylać konkretnie :D

a ja do czego się doczepię? :

- 2 pary kolumn - sam kiedyś starałem się coś takiego zrobić (zestaw do szatanów a drugie do jazzowych itp plumkań na wysokim poziomie), niestety tak się chyba nie da :<

ani jedne ani drugie wtedy nie grają jak należy :(

dodatkowo jak gra jedna para to i druga niestety też...

pokój masz widzę inny, ale elektronika wytrwale ta sama :)

A GDZIE CZASZECZKA ???

Heco tez nie moje byly :) Staly tam z ciekawosci. Troche lomotalismy tam z kumplem, ale gralo to tragicznie, tyle wooferow generowalo paskudny, twrady, ogromny bas. A czaszeczka w innym pokoju byla :D

A z elektroniki pozostal tylko amp, DCD-755Ar tez juz nie ma.

?👈

Zeby bylo smiesznie pokaze wam jeszcze to.

Subwoofer to moje Hi-Endowe DIY :D. Chyba do dzis jezdzi u kogos w samochodzie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi