Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

czolgista778, 16 Lut 2010, 23:46

>Ładny pokój, klimatyczny, co to za medal ?

III miejsce w Biegu Gwarków na 10km, w Andrzejówce, narciarstwo biegowe :D

Jakieś 30 lat temu ... strasznie ten czas leci.

Nie spodziewałem się takich miłych postów, że mam fajnie, z jednej strony miałem

żal do żony, że mnie wykopała z dołu, z drugiej nie żałuję, bo po pierwsze mam spokój,

po drugie wszystko jest moje, moja samotnia, mój azyl, sam sobie urządzam, wieszam

na ścianach swoje zdjęcia, ustawiam sobie co chcę i jak chcę, słucham muzyki jaką

lubię, a nie jaka nie przeszkadza domownikom i kiedy chcę, a nie kiedy mogę ...

A najważniejsze, to że nie ma tv, nie ma i nie będzie, 20 lat o to walczyłem, żeby

się wyzwolić od tego świństwa i wreszcie mi się udało, to największy sukces :)

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Shrek.pl

Nie badz taki skromny. Maz super pokoj. Wiecej jak polowa ludzi na tym forum chcialaby miec cos takiego. Przede wszystkim jest to pokoj dedykowany tylko do sluchania muzyki. Dwa - jest on tylko Twoj i to jest ten komfort, ktorego ci wiekszosc z nas zazdrosci. To, ze zona cie przegonila tam na gore ma swoje wielkie plusy. Koniec koncow i tak spedzisz z nia reszte zycia wiec czy naprawde chcialbys ogladac ja nonstop? Ona juz wie co dla was obydwojga jest dobre, gratuluje inteligentnej zony (ona wie, ze kazdy potrzebuje troche pobyc z samym soba). Mowisz, ze spadles z wysokiego konia, znaczy, ze gralo lepiej a teraz troche gorzej. Ale masz swoj wlasny, nowy dom. Dokonales wiec najlepszego wyboru jakiego tylko mogles. A sprzet i tak jest sredniej klasy (ladnie wygladajacy wzmacniacz, nie szkoda ci, ze stoi z boku?) wiec nie ma co przesadzac. Jestes na wlasciwej drodze, lepiej byc nie moze. Pokoj jest bardzo ladny, nie napakowany sztucznym, chamskim bogactwem. A te wszystkie rzeczy z Ikea to wlasnie one tworza ten fajny klimat. Jest taki, ze z przyjemnoscia chcialoby sie w nim pozostac na dluzej i zwyczajnie wypoczac. Gratuluje.

świetna dziupla jak to nazwałeś, jest klimacik , sprzęcik ladnie świeci i pewnie równie pięknie gra , jak ktoś wcześniej napisał jeden z najaladnijszych poki prezentowanych w tym wątku . Życzę dużo radochy z czasu w nim spędzonego.

there are no answers, only choices ....

Kenwood przepieknie sie prezentuje, do tego te podswietlenie Volume. Miod. Najgorsze jest to ze te wszystkie Vintage nie maja sterowania z pilota. Bo zeby tak bylo odrazu bym zakupil cos takiego.

A 1100XX na szczycie :)

?👈

heh, no jestem pod wrażeniem Waszych opinii i nabieram powietrza z radości :)))) Dzięki!

W sprawie spadania z "konia", chodzi nie o to, że nie gra, bo gra genialnie, oczywiście

na moje wymagania i ucho, a to mam dość wyrobione i wrażliwe na wady systemowe

i jakościowe brzmienia. Rzecz idzie o sam sprzęt, sprzedałem Primare i30/CD31,

sprzedałem Amplifona, nie pozbędę się tylko kolumienek, bo te AP po prostu są

nie do zastąpienia przez inne i musiałem wbić się w cokolwiek do grania za kilka set

złotych. Reszta nie istotna, to tylko sprzęty, które kiedyś się kupi ponownie, za czas

jakiś, chociaż nie wiem, czy to konieczne, bo ten Kenwood tak daje rade, że by paru

osobom naprawdę szczęka opadła, tak jak mi :) Stoi z boku, bo jak stało na środku, to

bardzo daleko i dość głęboko jest pod tym skosem, waliłem głową za każdym razem

przy zmianie płyty czy choćby chcąc dać głośniej :) Jedyny spory minus tego, że tak

musi stać jest to, że mam za krótkie moje przewody i musiałem podpiąć na tą chwilę

jakieś druty z miedzi, może kupię coś dobrego na mb i będzie ok, ale najpierw

potestowałem chwilę i dochodzę do wniosku, że przy tym vintage, to nie ma większego

znaczenia, spędziłem kilka ładnych godzin na testowaniu czy jest duża zmiana i tak

jak słyszę różnicę w zmianie ustawienia kolumn, tak po przełączeniu kabelków już

niee mogę wyłowić najmniejszej choćby straty w dźwięku i jego jakości. Kupię może

jakieś Audionovy na metry, muszę mieć 6m żeby ładnie leżał schowany, albo 4m

odcinki leżące na podłodze przed szafkami, w sumie żadna różnica dla mnie.

Co do wiedzy żony, po 20 latach ma wręcz obowiązek wiedzieć i w sumie, powoli

zaczynam być jej wdzięczny za ten ruch :)

• Redaktorzy

Audiofilska samotnia wyszła na prawdę świetnie. Kenwood po prostu przecudnej urody.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Te Kenwoody nawet jakby nie grały to i tak cudnie wyglądają. Shrek powiem ci jedno szacun, nie masz czego innym zazdrościć. Pokój urządzony z szykiem i gustem, po prostu piękny, sprzęt też niezgorszy, jeśli cieszy to czego chcieć więcej.

Tak jest, podpisuje sie pod tym co napisal dario77. Nie jest przeladowane sprzetem roznej masci, co mi sie o dziwo, cholernie podoba w tym wydaniu.

IC mam Albedo Flat Golda, próbowałem inne, nie ma różnicy, więc spodziewam się, że to i tak

przegięcie nawet z tym flatem, ale jak jest, to niech będzie, doczeka się jakiejś godnej siebie

półki kiedyś, to się przyda. To jedno, co mi zostało po Primare :))) bo sprzedałem te klocki

z XLR'ami.

Tego KA z allegro właśnie ja kupiłem, za 900, to żadna tajemnica, kolega z AS już mi nawet dziękował

tu na Forum, za udane spotkanie :) Nie żałuję ani złotówki na niego wydanej, zrobiłem mu pełną

konserwację, piękne podświetlenie gały i teraz szukam tylko tunera AT7500 albo 8500 do kompletu,

takiego jak na tym zdjęciu wyżej, ono mi spędza sen z oczu od miesiąca :))) Na razie substytut tunera

KA5500 jest, gra całkiem nieźle, doprowadziłem go do porządku i czyham na okazję wyższego modelu.

Jest jeden od 2 miesięcy na All. ale zaczynał od 750zł, obecnie jest za 500 z wysyłką, poczekam aż

zmięknie albo trafi się inny, w normalnych pieniądzach, bo to co się robi z cenami, to jakaś żenada jest.

Ikea nie jest taka zła, biorąc pod uwagę, że nawet chcąc kupić dwa krzesła do kuchni musisz czekać

4 tygodnie zamawiając, można dostać na głowę, a do Ikei jedziesz, wybierasz, płacisz i masz,

to jest wyższość nad wszystkimi, a można kupić naprawdę fajne rzeczy, tylko trzeba mieć odrobinę

gustu i pomysłu, co jak widać czasem się udaje :) Sofkę prawie nową kupiłem z Allegro, od gościa

z Poznania za 300zł, jak ślepa kura trafiłem, na dole mamy taki narożnik, tego samego producenta,

koszt takiej sofy to 1,5tys, czego bym nie popełnił, bo zwyczajnie jestem wypróżniony jak koń po

lewatywie :))))

Ale miło się czyta Wasze posty, napędza mnie to do kombinowania dalej i upiększania mojej dziupelki :)

Gdyby nie cena, miałbym komplet

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale 200$ + wysyłka, nie daj Boże jakieś VATy i cła dowalą, to pozamiatane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Ale miło się czyta Wasze posty, napędza mnie to do kombinowania dalej i upiększania mojej dziupelki:)

ja bym zostawil jak jest zeby nie bylo"naciapane" bo jest fajnie i z gustem

Miałem na myśli kilka ramek z fotami, z koncertów, bo takie robię i lubię i mam własne,

muszę jeszcze wykombinować coś na CD, bo mam ok 1000szt, gdzieś je pod ręką ładnie

wkomponować. Zastanawiam się nad zbudowaniem regału na tych szafkach pod skosem,

na całej długości, pod sam skos wejdzie wszystko elegancko, będzie ściana z płyt, tylko

zastanawiam się, czy nie będzie rezonować tyle luźnych pudełek za kolumnami.

Specjalnie stoją teraz dwa seciki po 50szt i nasłuchuję, czy coś nie gra razem z muzą :)

Reszta zostaje jak jest, nic mi nie rezonuje, nie mam żadnych błądzących basów,

scena jest idealna, dźwiękowo jest wszystko czego potrzebuję, jazz i klasyka to perełka

w tych warunkach.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Shrek.pl, 17 Lut 2010, 09:42

ja na 1000CD proponuję HDD750GB :) te 1000CD to około 400zajmie czyli ci jeszcze na 700-800CD styknie miejsca :)) - a i ile KASY z odsprzedaży płytek zostanie! :)

W życiu! kilka terrabajtowych HDD mam ale na archiwum fotograficzne, muzyka, to muzyka,

bez CD z referencyjnych wydawnictw i vinyli tutaj się nie obejdzie, a mnie na mp3 już się nie

nawróci :)

Już raz miałem dołek i odsprzedałem 300 płyt, w 93r, drugi raz takiej głupoty nie popełnię :)

Zgraj wszystko do formatu flac lub aiff. Wszystko powinno się zmieścić na 1 TB dysku. Płyt nie sprzedawaj, hehehehe

Ja tak właśnie robie, kupuję płyty , zgranie na dysk , a płyta na półeczkę. Granie z dysku ma tą finkcjnalną zaletę że szybko coś można znaleźć w tak dużej kolekcji płyt.

there are no answers, only choices ....

McGege>

Tu raczej nie chodzi o dazenie do funkcjonalnosci, zmiana plyty, tasmy ma swoj urok i juz, mozna to traktowac jako integralna czesc sluchania muzyki.

O, to to to, właśnie. Wolę mieć CDki w kartonach, jak muzę na HDD i z niego odtwarzać niestety.

To samo się tyczy vinyli, kaset, a propos kaset, znalazłem podczas przeprowadzki kilka kiedyś

czczonych przeze mnie, niesamowitych kaset magnetofonowych, zrobię zdjęcie, to Wam pokażę.

Dzisiaj odkopałem deck'a, zaraz go odświeżę i podłączę, aż ciekaw jestem, co zostało z nagrań

na nich. Kiedyś nie dawałem ich nawet nikomu dotknąć, a dzisiaj nie pamiętam, co jest nagrane.

A ja tam odtwarzam tylko z winyli i z flaców. Różnicy między flac i cd nie zauważam i nawet cd nie zamierzam kupować, te co mam odtworze na kompie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

no co kto lubi:) jedni kupują sprzęt dla wyglądu inni dla dźwięku

ja to nie wyobrażam sobie np. mieć w pokoju 5000-6000CD - ile to zajmuje?

a i jaka kasa ?! poza tym uważam że flac+ DAC to lepsze źródła niż CDplajery...

i macie racje, mam kumpla bliskiego, nie widziałem drugiego tak dużego zbioru CD jaki on ma.

W obecnej chwili coś koło 5 tys. kółek, od 2 lat robi archiwum/spis i katalog ponumerowany,

bo podzielone gatunkami, alfabetycznie ect. też nie do końca zdaje egzamin. Płyty w ich domu

są wszędzie, dosłownie wszędzie, własne ciuchy trzyma gdziekolwiek, szafa w przedpokoju,

jakieś wnęki, CD zajmuje każdą szufladę, szafkę, regały, półki, witryny itd... potęga :)

Kiedyś, jak będę u niego, zrobię fotę, sami zobaczycie jaki ogrom, a do tego większość

solidnie niszowa i wiele białych kruków, ale to efekt zbierania od pojawienia się pierwszych CD.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

I czy nie fajniej mieć to w pudełku około 3x12x8cm ? :)

A z innej beczki to po latach niektóre płyty jakość ciężej wczytuje CD niż te nowsze :((

• Pokaż nowe odpowiedzi