Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

bogdanmazur, 18 Lut 2010, 14:25

>Pokój totalnie nie w

>moim stylu. Nie wytrzymał bym tygodnia w tej wiśni, o klockach "vintage" nie wspomnę.

A co złego jest w klockach "vintage", że nie mógłbyś wytrzymać ?

Bo, jak to tam ktos kiedys napisal: Teraz w kazdym tanim badziewiu jakie jest dostepne dla mas, jest impletowana technologia Hi-End z lat '70 i '80 to po co kupywac takie starocie? Lepiej nowe. :D Graja tak samo i wogole.

?👈

Shrek.pl, 17 Lut 2010, 19:55

>taki jestem, bardzo surowo oceniam

>zawsze siebie i wszystko co robię, a szczególnie w fotografii. Długo też zwlekałem ze

>zrobieniem mojego "ustroju" i pokazaniem go tutaj, bo ciągle mam/miałem wątpliwości,

>a dzisiaj rozwialiście mi je maksymalnie możliwie i ogromnie wszystkim Wam za to dziękuję!

Czy gdzieś na tym forum opisywałeś jak robiłeś tą obudowę do Kenwooda? Jeśli nie, to skrobnij parę zdań na ten temat.

Nie robiłem obudowy, kupiłem już w oryginale i teraz tylko szukam tunera od tej wersji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

boski komplet

Ukryta Zawartość

Z pewnością da się zrobić kopię takiej drewnianej obudowy, ale jak się przyglądałem po rozebraniu,

to spore dłubanie by było, może jakiś fachowiec od restaurowania mebli, snycerz itp. pewnie by dał

radę. Jak kupię tuner bez drewna, pewnie będę szukał kogoś, kto wykona na wzór wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

andrzej paszkowski, 18 Lut 2010, 21:27

Od razu widac, ze

>nie jest to pokój nawiedzonego audiofila bo i po co niby mialby taki być?

Nie musi taki pokój każdego słuchacza być,tak zwani''nawiedzeni''audiofile to ludzie podobni do tych fotografów z 30-to letnim stażem,tych którzy dążą do''olimpu''w swojej profesji czy hobby nazywać nawiedzonymi?

Zwróć uwagę jak to na odwrót jest,nieprofesjonalny pokój odsłuchowy na forum AUDIO,urządzony ze standardami i kanonami dzisiejszej mody(o braku wykładziny nie wspomnę bo będzie że nawiedzony),ale profesjonalne fotografie i na dodatek piszesz że w tym dążeniu nie o to chodzi aby mieć najlepsze warunki i sprzęt za x tysięcy,ale aby się zatrzymać bo nie z tego cały urok.

Zatem co jest sensem audiofilii,tylko to aby standardowo urządzić,sprzęt kupić,wstawić i słuchać?

Jeżeli tylko słuchać i nie skupiać się na jednej pasji,a mieć ich więcej,to jak najbardziej tak.

Przede wszystkim to forum poświęcone tematyce AUDIO,zatem należy się zastanowić kto jest i z jakimi wpisami''nawiedzony''

Jak dla mnei to powinny zajsc zmiany an forum... term nasze ustroje i an 3 storny wiecej gadania niz zdjec..Moja propozycja to taka ze są same zdjęcia i dopiero po naciśnięciu na nie albo rozwinięciu z boku wyskakuje drzewo z komentarzami i rozmowami..a tak połapać się to już nie idzie,część komentarzy to zdjęci powyzej,część do zdjęcia które było 3 strony wcześniej... Czy nie można tego poprawić?

orlin,

>>kogutaudio, 18 Lut 2010, 22:20

>>No TAK. Jak Ktoś przypierdala się, że facet ma koszyk wiklinowy i to mu przeszkadza ..... to

>pewnie

>>w głowie ma większy bałagan niż Shrek w tym koszu.

>

>Nie ja o tym pisałem, ale wtrącę, że jak widać to nie każdy potrafi czytać ze zrozumieniem oraz nie

>każdy zna się na żartach...

Dzięki orlin! To miło, że jednak część ludzi czyta ze zrozumieniem i rozumie kontekst.

kogutaudio - przeczytaj spokojnie jeszcze raz całość kontekstu i ostrożniej szafuj łaciną

ogladam od jakiegos czasu zdjecia "ustroi" i.. czuje sie jak bym byl dzieckiem z tym ze w prlu wszyscy mieli ta sama mebloscianke a teraz ta sama ikeje (takie moje przemyslenia ot co)

Wielokrotnie były sygnały dla admina ze przydałby się dział/galeria z samymi zdjęciami. Na wielu forach nie jest to problem, na audiostereo jest. Może kiedyś "kierownictwo" tej strony skupi się jej udoskonalaniu anie filtrowaniu wpisów forumowiczów...

Ciekawe po jakim czasie to usuną...

Wracając do tematu.

Dla mnie pokój Shreka jest super. Fajnie że pomimo lokalizacji na poddaszu nie było niespodzianek, bo jak wiemy różnie to bywa- skosy są nieprzewidywalne.

Co do mebli z Ikei - mnie ten styl odpowiada. Fajne i estetyczne mebelki. Pozdrawiam

jajcasz77

a ja nie mam żadnych ,mebloscianke, mebli z ikei i innych cudow.. bo po co w salonie meble..zeby trzymac ksiazki i kryształ:)..Oczywiscie wszytsko zalezy od wielkosci mieszkania. Nie kazdy moze sobie pozolić zeby wszytsie rzczy gdzie indziej pochowac, najczescie salon nie ejst tylko do siedzenia i sluchania radia czy TV ale najczescie tez jest sypilania..

To prawda, przez 20 lat tak miałem, "salon", bo to szumna nazwa pokoju głównego, zawsze

służył nam za pokój gościnny, sypialnię, garderobę ect. Moje poddasze jest cudowne z kilku

powodów, mam wszystkie zabawki, gratki, szpargały nie dostępne dla nikogo, poza nami,

chyba, że chcę kogoś zaprosić, to inna sprawa jest, ale ogólnie, to piętro i nikt bez konkretnego

zaproszenia raczej wspinał się nie będzie i to ogromna zaleta.

>Blady99, 19 Lut 2010, 09:10

>Jak dla mnei to powinny zajsc zmiany an forum... term nasze ustroje i an 3 storny wiecej gadania

>niz zdjec..Moja propozycja to taka ze są same zdjęcia i dopiero po naciśnięciu na nie albo

>rozwinięciu z boku wyskakuje drzewo z komentarzami i rozmowami..a tak połapać się to już nie

>idzie,część komentarzy to zdjęci powyzej,część do zdjęcia które było 3 strony wcześniej... Czy nie

>można tego poprawić?

Na tym forum brakuje możliwości edytowania wpisów, więc to co Kolega proponuje to już jakaś fanaberia ;-)

xniwax@ Takie wpisy też mają swoje uzasadnienie. Jest grupa wychowana na literaturze obrazkowej. To trzeba zrozumieć. Dla nich czytanie to niepotrzebny wysiłek. Wolą oglądać zdjęcia lub jeszcze lepiej ruchome obrazki. Takie czasy.

Ja myślę, że to w tym wątku bardzo fajny pomysł.. Możnaby pewne usprawnienia zrobić, aby wszystko stało się czytelniejsze. Sam jestem programistą i wiem, że nie jest to aż taka ciężka sprawa.. :/

Pozdrawiam

Nie w tym rzecz. Mozna pisać o stolikach z ikei itp. rzeczach w wątku stworzonym w innym celu.

Zauważ, ze wiekszosć wpisów po ciekawej auto prezentacji Shreka jest totalnie gorszych niz nie jeden komiks.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Auto prezentacja wszelkich zainteresowań w temacie stricte jednoznacznym,świetnie.

Na innych forach takie prezentacje byłyby zweryfikowane pod kątem tematu i odsiane.

Jak widać i wielokrotnie zostało to poparte licznymi wypowiedziami,profesjonalne podejście do tematyki AUDIO na tym forum jest niepotrzebnym wysiłkiem pasjonatów,a w wielu skrajnych przypadkach obrzucane przysłowiowym błotem.Już nie jeden forumowicz zaczynał nazwijmy to''walkę''z userami''dziwakami'',niestety bez skutku.

No nic Panowie,ja''lecę''na forum akwarystyczne,bo właśnie w poniedziałek zakładam akwarium malutkie to się pochwalę i nadmienię o sprzęcie audio,o fakcie zamiłowania do sztuki,rysunku artystycznym.Przecież to bardzo miło posłuchać muzyki profesjonalnie przy oglądaniu rybek przez szybę.

I żeby było jasne,sam mógłbym tu skrobnąć niezłą autoprezentację mimo 30 lat życia,pytanie niby dlaczego,bo to nie forum tematów najróżniejszych,czy blog tematów wszelakich.

>Wielokrotnie były sygnały dla admina ze przydałby się dział/galeria z samymi zdjęciami. Na wielu

>forach nie jest to problem, na audiostereo jest. Może kiedyś "kierownictwo" tej strony skupi się jej

>udoskonalaniu anie filtrowaniu wpisów forumowiczów...

Ale po co komu takie udoskonalania ? to było najbardziej klasyczne forum o tematyce audio odkąd pamięcią sięgam. Nikomu nie były potrzebne żadne wątki z fotkami itp, tylko dyskusja, konwersacja o tematyce zależnej od działu. Teraz wszyscy chcą wprowadzać zmiany, jedni naśmiewają się z drugich bo nie podoba im się wygląd dywanu/stolika/szafki/wzmacniacza jak ktoś wierzy w moc kabelków, kondycjonerów, sieciówek to odrazu atak w jego strone. Jak ma typowo umeblowany i zagracony pokój i gdzieś tam pochowane głośniki to też źle bo nie po audiofilsku. Mamy wątek, który cieszy się ogromną popularnością od kilku lat, wszyscy chętnie prowadzą w nim dyskusję ale już się nie podoba bo za dużo czytania, może w ogóle przestańmy pisać...

Wojas to nie jest atak w Twoją osobę poprostu teraz się zebrałem,

Panowie i panie, wklejajmy zdjęcia i piszmy na ich tenat , co w tym złego ?

Pozdrawiam i przepraszam za długi offtop

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

satan, 20 Lut 2010, 17:05

jak ktoś wierzy w moc kabelków,

>kondycjonerów, sieciówek to odrazu atak w jego strone.

Już tym zdaniem zakładasz, że kable nie grają, to nie jest kwestia wiary! :D

Ja tak samo uważam, czytam ten wątek od lat jak i wiele innych, nadszedł moment, kiedy zdecydowałem

się w nim zabrać głos i przez moment dzisiaj straciłem poczucie, że dobrze zrobiłem, rozpisując się, ale

na ten moment uważam, że właśnie dobrze zrobiłem. Jeśli komuś zbyt dużo czytania, po prostu pomija

i już, czy to nie jest prostsze jak próba wysterowania na swoją modłę? Uważam, że to fajna sprawa, mieć

możliwość pokazania siebie, swojego miejsca związanego z audioholizmem i napisania więcej niż "cześć,

to moja twierdza", wyjaśniając tym samym wszystko, szczególnie jeśli duża grupa zadaje pytania.

Generalnie schemat jest taki - ktoś wrzuca fotke swojego systemu/pokoju poczym jest 15-20 wpisów na temat dywaników, obrazków, koszy, koloru sofy, tudzież porady typu odsuń te głośniki od ściany, dlaczego taki kąt dogięcia, albo zrób tak/śmak a zagra ci lepiej....

Pytam sie tych fachowców: skąd mu q...wa możemy wiedzieć jak to zagra na podstawie fotki, skoro sami eksperymentujemy ze swoimi systemami przez lata i wciąż odkrywamy cos nowego...? Jakim prawem pozwalamy sobie na doradzanie komuś w kwestii stylu umeblowania, kolorystyki etc... Każdy ma swój gust, swój zasób portfela i ma pokój jaki mu się podoba/ na jaki go stać i tyle. W moim przekonaniu fotki się wstawia żeby pokazać - mam coś takiego w domu, a nie dla nieproszonych porad samozwańczych designerów wnętrz.

Dział galeria pozwoliłby moim zdaniem usystematyzować forum -chce sobie pogadać ide na forum - chce pogladac fotki wchodze do galerii. Oczywiscie jedno drugiego nie wyklucza, natomist byłoby chyba wygodniej...

Acha - prosze nie traktować powyższych opinii personalnie, ani nie kopac po nerach. Dziękuję i pozdrawiam

Mnie nikt po mojej focie nie skopał po nerach , ani w gruncie rzeczy nie miał najlepszych rad -ale w gruncie rzeczy 100 % zody z przedmówcą - w całym moim życiu nie spotkałem tylu fachowców od wszystkiego jak na tym forum.

"w całym moim życiu nie spotkałem tylu fachowców od wszystkiego jak na tym forum."

W tej kwestii ani trochę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 21 Lut 2010, 00:54

>"w całym moim życiu nie spotkałem tylu fachowców od wszystkiego jak na tym forum."

>

>W tej kwestii ani trochę.

Ci fachowcy przedstawiają SWÓJ punkt widzenia na dany temat. Każdy ma inny gust więc to co jednym odpowiada innym już nie. Dziwi mnie że ktoś się przejmuje jak przeczyta, że innej osobie nie podoba się kolor ściany czy sposób ustawienia głośników.

nick, 21 Lut 2010, 12:34

>Shrek robi w HDR. Fajne!!

Bardzo rzadko, na kilkadziesiąt tysięcy fot,. tylko kilka, no i już na pewno nie mój ustrój :)

• Pokaż nowe odpowiedzi