Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Co wy wszyscy z tymi TV w salonie. Oglądacie ze znajomymi telewizje? Ok są różne gusta. Ja osobiście mam tv w sypialni a i tak włączam tylko na wiadomości.

Koles mnie dobil normalnie, hehe. Najpierw pisze ze zadko oglada TV, ale jak juz to Wiadomosci. No to kurde ambitny program jak cholera. Jak go widze odrazu przelaczam, bo mnie krew zalewa.

?👈

Powieszenie tv ma swoje minusy. znaczy 1 minus. Nie da się przemeblować w łatwy sposób pokoju.

Z ławą ikei to prawda że się wygina, dlatego stoi na niej słoń ;-).

Z elektroniką na górze to na razie na pewno nie dam, bo kurzy się jak cholera.

Fotografie nie oddają nastroju, gdy świeci się tylko belka.

I zamierzam, to jest mocne postanowienie kupić w końcu granity na podłogę. gr 5cm czarne.

Co do pudełka na kabel to byłem prawie pewny że będzie komentarz. To jest prezent, którego tak naprawdę nigdy bym nie kupił. Z uwagi na to ze jego cena nie jest niska a różnice od najtańszego hdmi to jego wygląd. I jego pudełka. Jak ktoś chce to mogę zacytować co jest napisane w środku. ;-)

Widocznie Donald z Kaczorem wpływają na Ciebie usypiająco. Na mnie odewerotnie.

Kabel ma 2m i jest ok. Wpięty jest w Mantę która była tańsza od jego samego.

ps. Jak kupie blu ray to koniecznie zrobię ŚLEPE testy.

Są wiadomości bez polityki. Choć fakt, coraz trudniej o takie.

Ciekawi mnie co wy oglądacie na tych wielkich telewizorach?

I dlaczego umieszczacie je w salonie?

pool80 z tym kurzeniem to masz rację. U siebie mógłbym czyścic klocki co pół godziny a i tak będzie to samo. Normalnie to mnie k.....a bierze na ten widok. Co do nastroju w Twoim pokoju to moim zdaniem jest ok. ;)

Bogdan musisz zrozumieć, że nie wszyscy posiadają duże domy lub mieszkania. ;) Osobiście z moją druga połową i miesięczną córeczką posiadamy na ten czas mieszkanie raptem 38m2 więc nie ma gdzie szaleć. :))

bogdanmazur, 1 Mar 2010, 19:51

>Są wiadomości bez polityki. Choć fakt, coraz trudniej o takie.

>Ciekawi mnie co wy oglądacie na tych wielkich telewizorach?

>I dlaczego umieszczacie je w salonie?

Ja np. oglądam sobie Ligę Angielską i Hiszpańską, ostatnio olimpiadę, czasem jakieś filmy na Blu Ray, albo gram na PS3. Wiadomości też czasami oglądam. Nie rozumiem tylko co jest takiego strasznego w posiadaniu telewizora w salonie. Jak przychodzą do mnie kumple na mecz to mam ich zapraszać do sypialni? :)

Hehe dobre.

ja tam wolę Bery Grilsa i Austina Stiwensa. Maja tylko nóż i maniurkę a sobie radzą.

A tak na temat to gra to w pokoju 19m słabo wytłumionym, 1na ściana grube zasłony, 2ga to imitacja kamienia. 2 pozostałe to praktycznie płaskie powierzchnie. Podłoga : średni dywan z długim włosiem.

Mimo że te kolumny posiadają sporo basowego potencjału, nie ma efektu dudnienia. Są dosyć blisko ściany, za to po jednym z 2 basrefleksów zatkałem. Kolumny wędrowały na szerokość, obecnie stwierdzam że tak jak na foto jest najlepiej.

A z takich cd które najlepiej brzmią to Joe Cocker classic 2001, Dire Straits - Brothers In Arms, Sade - Promise 1985...

ps. Sprzęt jest ustawiony na długiej ścianie. Marzeniem akustyka było by ustawienie ich na krótkiej, mógł bym wtedy pkt odsłuchu odsunąć bardziej od tylnej ściany.

No to teraz rzut szerokim kątem na moją aparaturę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Ciekawi mnie co wy oglądacie na tych wielkich telewizorach?

U mnie leca kanaly muzyczne jak laze z kata w kat. A jak juz cos ogladam to ciagle rozne rodzaje Discovery, National Geografic itd, a wieczorem jakis film jak sie trafi. W weekend czasami poleci cos z DVD. Tyle w zupelnosci wystarczy aby TV byl w salonie.

?👈

szwed75, 1 Mar 2010, 19:51

>pool80 z tym kurzeniem to masz rację. U siebie mógłbym czyścic klocki co pół godziny a i tak będzie

>to samo. Normalnie to mnie k.....a bierze na ten widok. Co do nastroju w Twoim pokoju to moim

>zdaniem jest ok. ;)

No ja tez przepadam za czarnymi klockami. Wszystko mam czarne razem z fortepianowym TV i kolumnami i jest masakra z tym kurzem. Szczegolnie jak wyjdzie slonce. Nawet juz nie uzywam konwencjonalnej scierki, bo te fortepianowe lakiery starsznie sie rysuja. Zwykla zminotka przecie kurzowi i tyle.

?👈

pool80, 1 Mar 2010, 18:07

Mamy niemal identyczne pokoje :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

elvis512, 1 Mar 2010, 20:51

>Pokaż z bliska ten wzmacniacz. Cudnie wygląda :)

Proszę bardzo:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bogdanmazur, 1 Mar 2010, 19:25

>Co wy wszyscy z tymi TV w salonie. Oglądacie ze znajomymi telewizje? Ok są różne gusta. Ja

>osobiście mam tv w sypialni a i tak włączam tylko na wiadomości

No właśnie... Nie wszyscy mogą sobie pozwolić na pokój odsłuchowy, pokój telewizyjny, salon, sypialnie itp.

Ja mam tv tylko w pokoju dziennym bo salon to za dużo powiedziane :-)

I bardzo się cieszę że nie mam tv w sypialni - dzięki temu mam pomieszczenie w którym jest cisza i można spać lub coś przeczytać - żadnych urządzeń elektronicznych !!!

rafał735r przetestowałem wiele płynów antystatycznych i nic to nie daje. Ostatnio używam do zmiatania kurzu ze sprzętu pędzla do golenia i trzeba przyznać, że na jakiś czas jest spokój. Ale to tak jakbym robił pod siebie. :))

elvis512, 1 Mar 2010, 21:17

>Aconitum

>

>Napisz coś o tym piecyku :) Jak gra tak jak wygląda.. ehh :)

Gra jeszcze lepiej niż wygląda:)

Konstrukcyjnie wiem o nim niewiele. Jest to konstrukcja dualmono (wspólne dla obu kanałów jest gniazdko sieciowe, włącznik, gałka regulacji głośności:) i stereofoniczny regulator DACT) z wejściem dla jednego źródła.

Po audiofilsku + akwarium :) -Czyżby "wzór" godny naśladowania ???

Muszę przyznać, żem niechcący poszedł tą drogą... ;) /112 l :)/ Meduz i płaszczek (jeszcze) nie mam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wojtas, 24 Lut 2010, 14:28

O tak. Nawet bardzo. Podobają mi się detale (mogłoby ich być nieco mniej) i kolorystyka.

Dobrze bym się czuł w takim otoczeniu.

Jeszcze tylko + akwarium... :)

Cos w tym jest.. u mnie projektant wymyśli żeby kolumny powiesic na łańcuchach:).. próbowałem mu wytłumaczyć że tak nie da radę ale nie potrafił zrozumieć

• Pokaż nowe odpowiedzi