Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

No fajne cuda ale jest problem mieszkam w UK i na ebay.co.uk niema wogole takiej firmy!!!

Kliknij sobie tutaj... A tam to bardzo bardzo rzadko bywają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...jak wszyscy to wszyscy - ja też się pochwalę swoim skromnym audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisze tak, Zaje...te pomieszczenie i sprzet .

Pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

jakie zaobserwowałeś różnice po zamontowaniu tego?

Bas nabrał wielowarstwowości, średnica poszerzyła scenę, a wysokie wyszlachetniały, stały się pełniejsze.

Bardzo fajne pomieszczenie - pytanie, czy do odsłuchu przesuwasz kolumny dalej od ściany?

ISO 2000? jak ty to zdjęcie robiłeś... ;-)

A co w tym dziwnego ? ISO 2000 dla niektórych aparatów to pestka ..

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Jednak wyszło przyzwoicie :)

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

ISO 2000? jak ty to zdjęcie robiłeś... ;-)

na szybko i poszła za duża kompresja żeby plik mało ważył

Bardzo fajne pomieszczenie - pytanie, czy do odsłuchu przesuwasz kolumny dalej od ściany?

Mam Dali 450 po modyfikacji w 16Hz i bas reflex z tyłu to odsuwałem albo przytykałem je deko, a tu w Kef-ach nie mam tego problemu bo "dziury" z przodu. Wszystko pod kontrolką.

...a własnie, chyba sprzedam te Dali bo już nie słucham na dwóch zestawach.

Mam Dali 450 po modyfikacji w 16Hz i bas reflex z tyłu to odsuwałem albo przytykałem je deko, a tu w Kef-ach nie mam tego problemu bo "dziury" z przodu. Wszystko pod kontrolką.

...a własnie, chyba sprzedam te Dali bo już nie słucham na dwóch zestawach.

Odsuwaniem też reguluje się efekt SBIR - czyli interferencję fali odbitej od ściany. Zjawisko powoduje powstawanie podbić i dziur w paśmie niskotonowym.

Odsuwaniem też reguluje się efekt SBIR - czyli interferencję fali odbitej od ściany. Zjawisko powoduje powstawanie podbić i dziur w paśmie niskotonowym.

Masz rację, zgadzam się z Tobą, dlatego Dali stały ok 40 cm od ściany, wtedy grały ok. Kefy stoją ok 30 cm i tak mam optymalnie a i ludzie mogą spokojnie chodzić po domu, nie potykając się o te "meble".

Masz rację, zgadzam się z Tobą, dlatego Dali stały ok 40 cm od ściany, wtedy grały ok. Kefy stoją ok 30 cm i tak mam optymalnie a i ludzie mogą spokojnie chodzić po domu, nie potykając się o te "meble".

Mnie chodziło o to, czy próbowałeś lub wysuwasz do odsłuch kolumny do przodu. U mnie Minas Anor stoją 170 cm od tylnej ściany.

Próbowałeś możne wyjechać z nimi aż do dywanu i tak posłuchać?

Mnie chodziło o to, czy próbowałeś lub wysuwasz do odsłuch kolumny do przodu. U mnie Minas Anor stoją 170 cm od tylnej ściany.

Próbowałeś możne wyjechać z nimi aż do dywanu i tak posłuchać?

Jasne, jak tylko dzieciaki w szkole to mam tą chwilę żeby zaszaleć :) i tu masz absolutną rację, zmiana jest znaczna, a na moich 30m2 pokoju jest się gdzie rozpędzić!

Planuję w najbliższym czasie urządzić sobie na dole pokoik odsłuchowy, ale tam mam ok 12m2, ciut mało.

Jasne, jak tylko dzieciaki w szkole to mam tą chwilę żeby zaszaleć :) i tu masz absolutną rację, zmiana jest znaczna, a na moich 30m2 pokoju jest się gdzie rozpędzić!

Super - dzięki za odpowiedź.

Super - dzięki za odpowiedź.

Z czym masz zapięte te Miniasy? Z tego co słyszałem to świetne kolumny ale i wymagające choć "uniwersalne"

Z czym masz zapięte te Miniasy? Z tego co słyszałem to świetne kolumny ale i wymagające choć "uniwersalne"

Amplifon WT40 II, kabelki głośnikowe - Audio Note Kondo Ksl-Spc - źródło w poszukiwaniu :) Obecnie gram na Foobar + USB 24/192kHz M2tech Hiface + NOS DAC TDA1543 Peter Daniel v. Premium - spięte sreberkiem w teflonie z wtykami Cardas SLVR

Niestety stoi i się kurzy Thorens TD-318 z pre VSPS Ahaja - brak sensownej wkładki.

Dużo dała adaptacja akustyczna pomieszczenia.

Edytowane przez Imacman

Amplifon WT40 II, kabelki głośnikowe - Audio Note Kondo Ksl-Spc - źródło w poszukiwaniu :) Obecnie gram na Foobar + USB 24/192kHz M2tech Hiface + NOS DAC TDA1543 Peter Daniel v. Premium

Niestety stoi i się kurzy Thorens TD-318 z pre VSPS Ahaja - brak sensownej wkładki.

Dużo dała adaptacja akustyczna pomieszczenia.

No,no całkiem niezła konfiguracja! Widzę że jedziemy podobnie z klockami - lampka to jest to. Mówi się, że jak już zabierzesz lampę do domu to nie zamienisz na tranzystor (choć jest parę fajnych tranzystorków na rynku) - źródło? ja się zdecydowałem na primare cd 21 + rDac + interkonekt Stereovox Vespa - na moje ucho to kapitalne zestawienie (oczywiście zależy czego słuchasz). Wkładkę mam MC Ortofon Salsa - daję rade.

A ślą do uk z allegro?

Wyczytasz to indywidualnie w konkretnej ofercie / opisie aukcji. Lub po prostu napisz do sprzedawcy pytanie o taką możliwość, poprzez opcję ZADAJ PYTANIE SPRZEDAJĄCEMU. Nie polecam tych radmorów za 200 / 400 zł . Chyba, że masz wiedzę i umiejętności by je wyremontować / przestroić radio na współczesne pasmo. Czasem trafiają się nawet używane i całkiem sprawne ale odradzam... By twój ewentualny Radmor dostał się na średnią półkę dobrego brzmienia, najlepiej zrobią to fachowcy, no może niektórzy pasjonaci. Dlatego polecam tylko tobie zakupy u serwisantów. Poczekaj trochę - to pojawią się nowe oferty. A tu masz link. Gość czasem coś wystawia - jest serwisantem w tej firmie jak i konstruktorem nowego stereo-dekodera.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@ niedźwiedź

Pokój jak i sprzęt extra, ale zastanawia mnie ten telewizor tak wysoko zawieszony. Czy to troszkę nie męczy podczas dłuższych seansów?

.

@ niedźwiedź

Pokój jak i sprzęt extra, ale zastanawia mnie ten telewizor tak wysoko zawieszony. Czy to troszkę nie męczy podczas dłuższych seansów?

Też miałem takie wrażenie.

Bas nabrał wielowarstwowości, średnica poszerzyła scenę, a wysokie wyszlachetniały, stały się pełniejsze.

dzieki za odp ale pytałem kolege fabularasa;)

Zainteresowanych zapraszam do lektury opisu wzmacniacza Ibuki-Amplifier, jego konfrontacji z Hegel H200 oraz próby doboru optymalnych głośników.

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz jest mały, ale gra wielkim dźwiękiem. Coś nieprawdopodobnego!

post-17176-0-48833000-1327085666_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Zainteresowanych zapraszam do lektury opisu wzmacniacza Ibuki-Amplifier, jego konfrontacji z Hegel H200 oraz próby doboru optymalnych głośników.

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz jest mały, ale gra wielkim dźwiękiem. Coś nieprawdopodobnego!

miałem kiedyś lampkę za 800 pln

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jak ona grała w stosunku do ceny rewelacja !!! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Moze komuś to podejdzie ;) może słuchaczom czarnej płyty?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi