Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

@plustek masz cala sciane wylozona "piramidkami"? Efekt Cie satysfakcjonuje?

To zwykla uksztaltowana w "piramidki" pianka.Pokoj jest wynajety i z akustyka i estetyka niewiele moge zrobic.Tu i owdzie poprzyklejalem "ustrojstwa" zeby nieco odbicia i tym samym interferencje-ktore byly koszmarne-zmniejszyc.Udalo sie na tyle , ze slucha sie calkiem dobrze.Metody prosze jednak ani materialow nie nasladowac,bo z poprawna adaptacja akustyczna nie ma nic wspolnego.Ot taka wymuszona zabawa w kotka i myszke do ktorej mnostwo przypadkowego szczescia trzeba i tak robic nie nalezy.

plustek czy woofer w monitorach to SB Satori ?

Nie wiem - Glosniki to Duette od Wison Audio.W ktorejs recenzji - chyba Pana Paculy w High-Fidelity jest dokladny opis z jakiej "stajni" nisko i wysokotonowiec pochodza.Wiem za to , ze radza sobie znakomicie z tonami do 36Hz, wiec suba mam ustawionego wlasnie od tej czestotliwosci .

plustek, dostajesz plusa za ustawienie diagonalne :)

A dziekuje slicznie! Wiem ze na zdrowy zmysl audiofilski dziala to jak sol na swieza rane.Nic jednak poradzic na to nie moge.Po dziesiatkach spedzonych na przemeblowaniu i zwiazanego z tym wypicia niezliczonej ilosci wina i wypowiedzenia okropnej ilosci potocznej laciny... ustawilem tak i...jest najlepiej jak sie da w tym pomieszczeniu - ot takie ultimatives-ratio.Ale o dziwo jest lepiej niz wyglada.

Scan-Speak 22W4851T00 REVELATOR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Yamaha hs80m + REL T5. Gra to jak za tę cenę rewelacyjnie. Trochę się wahałem czy wkleić to zdjęcie bo jak widzicie wystrój pozostawia wiele do życzenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

[...] Na stoliku stawianego z cegieł klinkierowych mam położoną szybę hartowaną podświetlaną ledami.[...]

wg mnie włączone ledy i do tego niebieskie podchodzą trochę pod wiejski tuning i niestety psują ciekawą aranżację pokoju (bez obrazy oczywiście).

Samo górne oświetlenie wprowadza wystarczająco miły klimat do słuchania.

Niebieski wyswietlacz a i led sygnalizujace wlaczenie posiadam rowniez i to nie tylko we wzmocnienieu, ale i w zrodle - zacnym Meitnerze MA2 i jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby zarowno Leema Acoustics jak i Meitner za tzw. "wiejskimi trendami" podazaly,no chyba ze cos mi umknelo w tym codziennym pospiechu...

Plus za odwagę :)

I slusznie, bo przeciesz o pasje i skrzywienie w wzgledem dzwiekohi-fi albo - end sluchactwa tu chodzi.

Edytowane przez plustek

Gów.. prawda. Krytykujecie osoby z prawidłowo ustawionymi kolumnami i z telewizorem po środku a kolumny na kartonie po mikrofalòwce są ok? Otrząśnijcie się! Masz pieniądze na kolumny i wzmacniacz to nie stawiaj kolumn na kartonach po mikrofalówkach!

Edytowane przez lenczus

Gów.. prawda. Krytykujecie osoby z prawidłowo ustawionymi kolumnami i z telewizorem po środku a kolumny na kartonie po mikrofalòwce są ok? Otrząśnijcie się! Masz pieniądze na kolumny i wzmacniacz to nie stawiaj kolumn na kartonach po mikrofalówkach!

Wyluzuj... kiedyś kupi standy póki co trzeba sobie jakoś radzić ;)

Pan Piniu pisze że "gra mu to rewelacyjnie". Jak może tak grać skoro stoi na czymś tam. Kolumna podstawkowa to kolumna plus stend. Nigdy kolumna nie pokaże swoich możliwości stojąc na krześle. Nie pomoże wymiana wzmacniacza, odtwarzacza czy kabli. Decydując się na kolumnę podstawkową kupujmy od razu stend. Koniec

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pomyśl logicznie. Jeśli ktoś po takiej zadymie wrzuca głośniki grające poniżej wysokości jajek to albo czubek albo prowokator, który nie zrozumiał zamysłu wątku ( czyli mimowolny), lub go z premedytacją zignorował ( czyli troll). Nie mamy papierów by leczyć, a jeśli troll- trolla karmić nie wolno, więc o czym gadać?

Pod głośnikiem stoi sub, oddziela je szmatka, żeby się nie porysowało :)

Edytowane przez frywolny trucht

Płytyb jako ustruj spoczko, ale czemu lecą na bok? ;)

ponieważ część leży na ławie czego nie widać, a reszta na szafce z elektroniką co widać na zdjęciu - taki przypływ energi przesłuchania szybko kilkunastu płyt:)

Płytyb jako ustruj spoczko

mam nadzieję że tak właśnie jest z korzyścią dla dzwięków:)

Wow ! Jarek Janiszewski w TV - już Cię lubię chłopie:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

No właśnie. Stół...

znaczy się mała ława na środku pokoju raczej mało szkodliwa bo niska w dodatku

Ale co do wzmacniacza-nie grzeje ci się w tej półce?

raczej nie bo szafka na zdjęciu wydaje się gruba a to tylko fronty, w środku jest nad wzmacniaczem przestrzeń i z tyłu nie ma żadnych pleców otwór jest jak duży jak z przodu

Ten karton od mikrofalówki to subwoofer a wzmacniacza nie mam bo hs80 to monitory aktywne.. absolutnie nie zgadzam się z tym żeby same standy miały decydujący wpływ na dźwięk, pomieszczenie a i owszem ale standy czy nie standy ( czytaj kartony od mikrofalówek ) dają moim skromnym zdaniem zmiany kosmetyczne

Stendy mają kolosalny wpływ na jakość dźwięku. Po pierwsze i najważniejsze-powodują że głośniki wysokotonowy jest na wysokości uszu a nie przyrodzenia :)

Po drugie sama nazwa wskazuje na czym stawiamy dany rodzaj kolumny. Kolumnę podłogową stawiamy na podłodze a kolumnę podstawkową na podstawce (stendzie).

Po trzecie wszystkie wibracje z Twojego głośnika subniskotonowego przenoszone są na Twoją kolumnę stojącą na nim a to nie jest korzystne.

Po czwarte i ostatnie kolumna na stendzie wygląda po prostu o wiele ładniej i dostojniej.

Pozdrawiam

Edytowane przez lenczus

Kolumny postawione na np. komodzie a na dobrych podstawach zagrają o wiele lepiej na stendach. Jeszcze lepiej będzie jak kolumnę zespoli się na sztywno z podstawą. Takie zespolenie ma też bardzo duże znaczenie jeśli weźmiemy pod uwagę przenoszenie pasma dolnego.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi