Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

37" narazie wystarczy. I tak do TV mam blisko. Pokój 15m.

Ten siciowiec to plikowiec i płytowec?

Podłączyłes go do zew DAC?

Tak, mała różnica w sumie. Stello ma fajniejszy, pulsujacy bas i bardziej rozdzielcza gore. Ale az takiej przepasci nie ma.

?👈

Tak, mała różnica w sumie. Stello ma fajniejszy, pulsujacy bas i bardziej rozdzielcza gore. Ale az takiej przepasci nie ma.

Ok.

Pozdrawiam

Na razie tak to u mnie wygląda .Pokój z aneksem kuchennym ok 42m adaptacja akustyczna w wykonaniu AcusticLab.Jestem z niej bardzo zadowolony.Piszę że tak to na razie wygląda bo kolumny są wystawione na sprzedaż więc pewnie troszku się pozmienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-40947-0-46424600-1458251774_thumb.jpg

post-40947-0-42862200-1458251787_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

W końcu zebrałem graty do kupy. Wzmacniacz Yamaha A-S2000, DAC Stello DA100 Signature i wczoraj do kompletu dojechał sieciowiec Yamaha CD-N500. W zasadzie tylko kolumny pozostały stare, bo kable też zmienione. Część w wyniku zamierzonej zmiany, a częśc z przypadku. I tak chcąc wykorzystać XLRy kupiłem łączówkę Straight Wire Encore II i przypadkiem głośnikowe Van Den Hul D-352 Hybrid.

Oczywiście nie bym był sobą jakbym czegoś nie zepsuł, wczoraj wyrwałem wejście optyczne w DACu więc będzie trzeba zmienić.

Samo granie wzmaka po XLR jest lepsze jak po RCA, ale i tu jest problem, bo czasem piec łapie przester więc będę kombinował jakiś tłumik XLR.

0958d87c44ff7ca71b6871ae5ab2e460_1.jpg

86b2e15a4428a2f51272fb9447536ee0_1.jpg

738c37b637cbec260666a3b8bf2ece2e_1.jpg

abd7127c6ddd4d7597859109001a4627_1.jpg

a78c5ef093ef94c94c6336e333fd458c_1.jpg

Piękna kolekcja CD-R :)

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Rok 2014.

Ukryta Zawartość

Głosniki B&W 685

Rotel rb1050

Musical Fidelity MClic1

Gramofon Lenco L75

Okablowanie zwykłe z marketu

Rok 2016post-58059-0-71012900-1458289269_thumb.jpg

Glosniki B&W CM9

Wzmacniacz Moon 250i

Musical Fidelity MClic 1

Blue sound Nude 2

Okablowanie Audioquest

Projektor oraz ekran bez zmian.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Na razie tak to u mnie wygląda .Pokój z aneksem kuchennym ok 42m adaptacja akustyczna w wykonaniu AcusticLab.Jestem z niej bardzo zadowolony.Piszę że tak to na razie wygląda bo kolumny są wystawione na sprzedaż więc pewnie troszku się pozmienia.

Co po za sufitem zrobili? bo sufit wygląda elegancko i zapewne poprawia sporo ;]

Cała ściana za kolumnami to jedna wielka adaptacja oraz za tą ścianą bo bas dość mocno uciekał do tyłu i jeszcze wejście do pokoju którego nie widać.Co najważniejsze kobitka zaakceptowała bo po prostu nic nie widać co więcej jak dla mnie adaptacja dodaje uroku pomieszczeniu

DAC Stello DA100 Signature

Bardzo fajny DAC ten stello, a u mnie towarzyszu mu dedykowany transport cdt100 połączone po i2s ciężko pobić ten zestawik

tak to wygląda:

b5a369fc0f1cc04a781bf791037ae40d_1.jpg

Edytowane przez mikelite

Cała ściana za kolumnami to jedna wielka adaptacja oraz za tą ścianą bo bas dość mocno uciekał do tyłu i jeszcze wejście do pokoju którego nie widać.Co najważniejsze kobitka zaakceptowała bo po prostu nic nie widać co więcej jak dla mnie adaptacja dodaje uroku pomieszczeniu

Tak mi ta ściana wyglądała podejrzanie ale w takim razie co masz na ścianie jaki materiał/tapeta?

A co do basu ta firma robiła jakieś pomiary i czy teraz jesteś zadowolony?

Naciągnięty jest materiał dżwiękoprzepuszczalny (paleta kolorów do wyboru).Pomiary były przed i po adaptacji.Pełna satysfakcja.Polecam .Mirek to pewna firma mam z moich znajomych min 3 osoby które skorzystały z jego usług i złego słowa nie powiedzą oni i ich połówki.

Tyle pieniędzy w sprzęcie i akustyce i tani CD Player Denona? Tosz to zdrada! Forumowi guru powinni cie zakrzyczeć!!

Bardzo fajny DAC ten stello, a u mnie towarzyszu mu dedykowany transport cdt100 połączone po i2s ciężko pobić ten zestawik

tak to wygląda:

Przytulnie. Gratki.

?👈

Tyle pieniędzy w sprzęcie i akustyce i tani CD Player Denona? Tosz to zdrada!

Dokładnie to samo rzuciło mi się w oczy

rafal735r jak oceniasz tego stello ?? ja miałem wcześniej hegla hd20 i stello bezproblemowo wygrywa

Edytowane przez mikelite

Słabiutki ten denek oj słaby tylko jest według mnie ostatni do wymiany.Kilku wielkich świata żródeł się na tym biedaku przejechało.A takie to "amierykański" cd mieli

tak to wygląda:

Ten transport mnie interesuje bardzo, taki uroczy ;) myślałem o nim zanim nabyłem teac'a. W sumie dalej bym chciał posłuchać. To w ogóle są się gdzieś jeszcze kupić?

????

Dokładnie to samo rzuciło mi się w oczy

rafal735r jak oceniasz tego stello ?? ja miałem wcześniej hegla hd20 i stello bezproblemowo wygrywa

Miałem HD10 i HD11 i Stello pognał ich do domku. Hegle nie są złe, ale jednak trochę efekciarskie.

Tutaj więcej:

Ukryta Zawartość

Słabiutki ten denek oj słaby tylko jest według mnie ostatni do wymiany.Kilku wielkich świata żródeł się na tym biedaku przejechało.A takie to "amierykański" cd mieli

To było trochę ironiczne z mojej strony, słuchałem 655 na lampach. Ale miał dość dużo średnicy. Było to dość dawno. Nie wiem jak odebrał bym go dziś. Ja używałem ponad rok 755AR jako transport, ale forumowi guru stwierdzili że źle jedynki przesyła. Wziołem go tylko ze względu na pasującą stylistykę, KSS-213C CD-Text. Porównywałem go jako transport z DCD-3000 i nic nie słyszałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Ten transport mnie interesuje bardzo, taki uroczy ;) myślałem o nim zanim nabyłem teac'a. W sumie dalej bym chciał posłuchać. To w ogóle są się gdzieś jeszcze kupić?

kupiłem go niedawno ale przypadkowo w rozmowie z gościem wyszło że ma i umęczyłem go żeby sprzedał

bo tak to nigdzie nikt nie sprzedaje

warto naprawdę warto połączone mam po i2s srebrnym przewodem dzieje się oj dzieje

Edytowane przez mikelite

Sumarycznie rzecz biorąc wyszedł mnie ok 2k z mundorfami silver golg oil nie wiem co w tych pieniądzach by lepiej zagrało ale oczywiście mogę się mylić . Ale fakt w zestawieniu z resztą wygląda mizernie

Mało zawodowo

Miałem HD10 i HD11 i Stello pognał ich do domku

Masz jakiś konkretny kabel zasilający wpięty do niego?

Jak będziesz miał możliwość to wypożycz cardasa twinlinka i wepnij go do tego dacka a "zobaczysz" cuda :)

+ postaw go na np. vibrapodach

Edytowane przez mikelite

Nie wierzę w kable, a już na pewno zasilające. Używam oryginalnego. Przykro mi, hehe.

jak masz możliwość wypożyczenia, naprawdę warto spróbować nic nie tracisz a uwierzysz :)

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Nie wierzę w kable, a już na pewno zasilające. Używam oryginalnego. Przykro mi, hehe.

Wiara - nadawanie duzego prawdopodobienstwa czemus na co nie ma sie wystarczajacych dowodow.

wiec slusznie, jak nie testowales na odpowiednio transparentnym sprzecie to nie wierz. ale zostaw glowe otwarta na roznie mozliwosci.

Tyż jest.

Dużą poprawę zauważyłeś po podpięciu N500 przez DAC-a?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi