Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kolumn do Maca.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Abs, możę to kwestia gustu, ale był taki odśłuch kiedy były Elektrostaty w AF, no i tak nam nie grąło żeśmy podłączyli Foresty... troche lepiej ale nadal ciemno i ziewanie.. elektornika Moona integra chyba i też CD ich, uwaga, Golden głośnikowy i XLO jakiś najwyższy XLR... no cuś nie tak... paru odobom się nie podobało w tym i mnie...

karbidoczaszka=>

pisałem o tym , ja nawet próbowałem kupowac te kolumny T.Mani ,ale facet jakoś dziwnie sie zachowywał.

Złożyłem mu propozycje ,że płace z góry , pokrywam wszelkie koszta i miał je przysłac na odsłuch do Gdyni-

jesli zagrają to zostają ? ;-) I nie zgodził się ;-) Troche dziwne .

cloudior, 13 Wrz 2007, 10:12

>Czyzby Audio System wycofywal sie z Avalona?

Nie. Po prostu Opusy Ceramique nie sa już produkowane. Na ich miejsce Avalon wprowadził nowy model - Indra (@ 70k zł) - będący jednak moim zdaniem krokiem w tył w stosunku do Opusów Ceramique. Ale to juz zupełnie inna historia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A są dostępne w Polsce Peak Consulting?takie duńskie monitory,kiedyś miał je Fast.Do tych twoich 18 metrów może jednak monitory,skoro nie chcesz PRAWDZIWYCH GŁOSNIKÓW.Albo zainteresuj się oferta Isophona,one maja band pass więc nie powinieneś mieć problemów z basem,floor standing ofkors

No gutek propozycji masz ze czasu to do sw Mikolaja nie starczy zeby obcykac.

Bierz SF i ciesz sie magia (odsprzedawalna) tylko nie te nowe Cremony bo to juz nie to.

SF EA 1, Extrema, Guarnieri -to sa Sonusy kropka.

robix

Elberoth->

//Tytułem wyjaśnienia - swoje ex-demo sprzedaje Audio System, nie ja. Moja rola ogranicza sie tylko do grzecznościowego wystawienia ich na AudiogoNie ze swojego konta.//

Tak, tak, biedny AudioSystem nie moze sobie zalozyc darmowego konta na AG i wystawic glosnikow samemu. LOL

Tylko nie tlumacz, ze chodzi o brak feedbacku na nowym koncie, albo o nieumiejetnosc poruszania sie w internecie.

Kocie - zadziwiasz mnie. Doprawdy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

gutekbull

No to może cos z półprofesjonalnych konstrukcji ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A może takie:

Ukryta Zawartość

i do tego jakiś SET (będzie magia i czar)

Ukryta Zawartość

>>pp

dynamika, szybkosc, bezposrednosc, otwartosc to jest tak jakbys byl w srodku wydarzen jak cos lupnie cyknie to podskakujesz na fotelu, totalna bezposredniosc nawet wiecej!, jestes tam, ale zeby uwolnic wiele pozostalych aspektow musisz je postawic w wielkim i raczej wysokim pokoju... akurat znam te kolumny dobrze, bo sprzedaj je moj sasiad, brzmienie totalnie hiendowe!, chyba podlaczyl je teraz do telewizora :-))))

Ukryta Zawartość

;-) ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te najfajniejsze:)

post-4255-100004874 1189709978_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

gutekbull >

"Ja tak często kolumn nie zmieniam , poza jednym przypadkiem to od ok.7 lat stoją Nautilusy B&W , 805, 804, 804S, Te ktore kupię będą na dłuzej."

To nie jest kwestia kolumn lepszych czy gorszych.

To moim zdaniem typowa potrzeba zmiany. Niezależnie jakie nowe kolumny kupisz, i tak Ci się w końcu znudzą. A znudzą się tym szybciej im na początku będą się bardziej podobać ;-)

Życzę powodzenia w poszukiwaniach i stawiam piwo, że te nowe kolumny zagoszczą w Twoim pokoju krócej niż 805 :-))))

pozdr.

Arkadix

Odpiszę ci po raz ostatni w tym watku, ponieważ nie chcę robić gutkowi offtopicu na kilkanascie postów. Jeżeli sprawa cię aż tak bardzo boli (a że boli widać jak na dłoni - stąd po części moje rozczarowanie twoją osobą), to załóż proszę specjalnie oddzielny wątek, i tam będziemy mogli sobie podyskutować.

Kończąc sprawę kolumn. Opusy wystawiłem na prośbę AS, ponieważ mam na AG spory rating. Sprzedanie czegokolwiek, szczególnie jezeli kosztuje ponad 10.000$, z rankingiem = 0, jest jeżeli nie niemozliwe, to niezwykle trudne. Szczególnie jak pochodzi z kraju tak egzotycznego jak Polska (kupowanie w Polsce dla np. Holendra, to tak jak dla Polaka kupowanie w Mołdawii - sprawa niezwykle ryzykowna).

Obok Opusów wystawiłem mu również Pliniusa, z dokładnie tego samego powodu. Z tego co wiem, AS stracił właśnie Pliniusa na rzecz pewnej firmy z Krakowa, a więc bez najmniejszych problemów mógł sobie założyć konto o wielce mówięcej ludziom na całym świecie nazwie Audio Sytem i ratingiem = 0.

Z w/w sprzedazy nie mam NIC, poza poświęconym własnym czasem. Zrobiłem to grzecznościowo, podobnie jak grzecznościowo sprzedawałem wcześniej klocki Nagry, Shunyaty itd należące do moich różnych znajomych. Również tylko ze względu na mój rating. Ci którzy mnie znają wiedzą, że znajomi zawsze mogą na mnie liczyć, i że robię takie przysługi ZAWSZE bezinteresownie. Dla mnie EOT.

To ^^^^ oczywiście do Kota.

Elberoth->

Ooops! Ogloszenie cudownie zniknelo, znalazl sie jakis milosnik kolumn z Moldawii?

Sprawa jest prosta: dystrybutor AVALON nie moze OSOBISCIE sprzedac kolumn jako ex-demo przed uplywem 24 miesiecy od daty ich wystawienia w salonie.

Tlumaczenie o braku feedbacku - pisalem juz wczesniej, ze nie kupuje tego (oglednie mowiac lol).

Co innego, gdyby osoba prywatna zalozyla konto i z feedbackiem=0 sprzedawala sprzet za $10k... co innego, kiedy chce to opchnac OFICJALNY DYSTRYBUTOR z panstwa nalezacego do UE, ktory moze sie wylegitymowac fizycznym adresem, telefonem i faxem, strona www, etc. Co wiecej mozna go sprawdzic kontaktujac sie z samym AVALONem.

Elberoth, take 'przyslugi' dla dystrybutorow stawiaja Ciebie w niejasnym swietle jako recenzenta ich sprzetu.

EOT

Co do Audio Systemu

Przy tej polityce marketingowo-sprzedażowej aż cud że stracili tylko Pliniusa. Niech ktos spróbuje zamówic cos czego AS nie ma na stanie ? Co to za dystrybucja czy autoryzowane przedstawicielstwo ?!!!! jak szybciej można sprowadzić urządzenie samemu?

Gutekbull

Jesli chodzi o znudzenie to kup Amati Aniversario lub Guarnieri Memento to je odsprzedasz ale dopiero jak Mr. Serblin wprowadzi ich nastepców a to tak szybko nie nastapi ( szczególnie w przypadku Memento ). Będziesz słuchał tych kolumn w kazdej wolnej chwili. A jak ci sie wzmak zepsuje będziesz siedział i patrzył na nie - oba doznania duchowe z najwyżeszej półki :).

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

A co mnie obchodzi polityka marketingowa Audio Systemu ? Nie mój cyrk, nie moje małpy. A Sobolewski ani mi brat ani mi swat (dla ścisłości - ostatni produkt z AS recenzowałem z 5 lat temu, albo i lepiej).

Kot - widać że dawno w Polsce nie byłeś, a jeszcze dawniej nic z Polski nie sprzedawałeś (o ile w ogóle – bo osobiście w to wątpię). I z tego względu rozmowa z tobą przypomina w tym zakresie dyskusję ze ślepym o kolorach. To, że tobie tak się akurat „wydaje” jest słabym argumentem.

Twoja kolejna "teoria" o tym, że ogłoszenie zostało usunięte również jest wyssana z palca. Ogłoszenie znikło, bo właśnie wczoraj skończył się 30 dniowy okres jego ekspozycji. Czysty przypadek. Nie bądź Polskim pieniaczem.

barbatuar - obawiam się, że Franco Serblin - którego nota bene miałem okazję poznac osobiście podczas mojej wizyty w Sonusie w 1999 roku - nic ci już nie zaprojektuje. Od 2000 roku jest poza firmą, którą kieruje teraz jego ex-zięć, Cesare Bevilaqua. Myślisz, że dlaczego nowe sonusy graja inaczej niz stare ? :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.