Skocz do zawartości
IGNORED

NAD i PARADIGM STUDIO 40v3- - -HELP- - -

f7318

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć jakie kable głośnikowe zastosować do połączenia NAD'a i PARADIGMÓW STUDIO 40v3, chodziłem po sklepach ale wybór jest niewielki jeśli chodzi o bi-wire bo tak właśnie zamierzam połączyć sprzęt. Najlepiej jakby 2x2,5m zmieściło się w cenie 300zł. Z góry dzięki za poradę.

https://www.audiostereo.pl/topic/36186-nad-i-paradigm-studio-40v3-help/

polecam kabelki atlasa.

atlas Equator Biwire. link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

A może tak zwanego zalecanego Ultralinka z rolki BW1214 ......

Ukryta Zawartość

To raczej najtańszy kabel w tej klasie na rynku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NAD i Paradigm studio 20V3 u mnie gra z powodzeniem na wireworld solstice bi-wire.Tyle tylko,że nie kosztują 300 zł. Co do opisu brzmienia to mogę opisac na PW bo może nie wszystkich to interesuje

Pozdrawiam

kabaczek

kabaczek

jesli można, napisz jak wychodzi zestawienie nada ze Paradigm studio 20V3, stoje przed wyborem kolumien do c372 i dalo by to mi jakis poglad. czy nie gra to przebasowiono z brakami gory. wprawdzie myslie o 40-tkach. ale zawsze to cos. bo dynamika pewnie przednia,

kabaczek

jesli można, napisz jak wychodzi zestawienie nada z Paradigm studio 20V3, stoje przed wyborem kolumien do c372 i dalo by to mi jakis poglad. czy nie gra to przebasowiono z brakami gory. wprawdzie myslie o 40-tkach. ale zawsze to cos. bo dynamika pewnie przednia,

kabaczek

jesli można, napisz jak wychodzi zestawienie nada z Paradigm studio 20V3, stoje przed wyborem kolumien do c372 i dalo by to mi jakis poglad. czy nie gra to przebasowiono z brakami gory. wprawdzie myslie o 40-tkach. ale zawsze to cos. bo dynamika pewnie przednia,

Jeśli wybierać między studio 20, a studio 40 to wybór jest oczywisty .Studio 40 mają znacznie lepsza średnicę i dokładnie prowadzony bas .Ze względu na zastosowanie specjalizowanego średniotonowca nie ma wrażenia przebasowienia.Zdecydowanie obydwie konstrukcje pracują lepiej na podwójny drutowaniu lub z zastosowaniem drogich ale skutecznych zwór np Xindaka czy Xlo .

kabaczek, 9 Paź 2007, 23:05

>Na PW wysłałem wam opis obiecany wcześniej

A czemu na PW? To forum jest po to, żeby się dzielić wrażeniami z odsłuchów...

Dziwne... :-/

z checia odpowiem na Panow dywagacje. otoz opis otrzymany od kolegi jest opisem ktorego nie ma powodu sie wstydzic. nie jestem upowazniony cytowac tu Kabaczka ale jestem w stanie Go zrozumiec gdyz troglodyzacja, polaczna z upadajacym poziomem niestety forum, zmusza ludzi do prowadzenia korespondencji na pw, by nie byc narazonym na ciagle prymitywne nierzadko ataki niektorych osob lubujacych sie w tym procederze. szkoda bo podobne fora zagraniczne sluza ludziom do wymiany doswiadczen czy uzyskania porad zainteresowanym. nasze forum niestety coraz czesciej, miast pomagac sobie nawzajem bryluje w obrzucaniu sie paszkwilami i dopierdalaniu sobie wzajemnie, stad nie dziwota ze coraz czesciej ludzie ktorych nie stac na krella czy maca, wola ta forme wymiany doswiadczen.

>>blomin>> Dzięki,że wstawiłeś sie za mną kolego

W istocie tak jest.

Powód zamieszczania mojego opisu na PW jest bardzo prosty.Otóż temat dotyczy zestawu NAD i Paradigm Studio 40V3 natomiast w moim zestawie są kolumny studio 20V3. Nie chcąc narażac sie na krytykę i głupkowate uwagi niektórych starych wyjadaczy,którzy zapewne zaraz wytknęli by mi to,tak właśnie postanowiłem. Ot i tyle.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

kabaczek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.