Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam tuner Saba TS-2030. Niestety bez pilota. Jeśli jest taka możliwość, to czemu z niej nie skorzystać?

Orientuje się ktoś jaki pilot będzie "pasował"?

pzdr

Właśnie moja Diora chyba dogorywa i przyszedł czas na zmianę tunera.

Po przeczytaniu całego wątku chyba najlepszy będzie sony serii ES, tylko który z serii 500 będzie miał nie ostry taki cieplejszy dźwięk. Czy 500, 505,530, 550, 555(chyba nie do dostania). Wyczytałem tutaj kogoś opinię że 590 ma właśnie taki dość ostry dźwięk, a seria 700 jest cieplejsza ale niestety poza moim budżetem.

Proszę o opinie.

Pozdrawiam.

HM69, fotek:

To teraz ułożyć jakiś częstochowski rym na temat tańczących tranzystorków w tunerze, fotkę do "rodzinnego albumu" i już można do dr Wilczura wysyłać! Listelem oczywiście!

P.S. Zagalopowałem się: nie tuner, a odbiornik radiowy.

No ale aktualnie z programu trzeciego pod nowa miotłą robi nam się w super szybkim tempie TRUJKA

Jak nie będziemy bombardować nie tylko ich adres mailowy ale także sejm, senat, tych od kultury to TRÓJKA DIES :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

HM69, 9 Mar 2010, 15:09

>Od kilku dni dla wyrównania napięć emocjonalnych słucham RMF FM na 94.6 MHz.

Trójka w swej historii nie takie zawirowania przetrwała. Jakkolwiek niektóre audycje publicystyczne czy polityczne stały się nieco niestrawne, ale to i tak nie powód bym przełączył na RMF, gdzie uszy kaleczą się totalnymi przesterami. Zawsze można przecież posłuchac PR II

Wiesz fotek@ u mnie akurat RFM FM nie ma tak dużych przesterów. Natomiast PRII ma bardzo słabiutki sygnał. Co prawda obecnie odbieram go na najwyższym zestawie vintage Fishera i tych szumów nie słychać ale niekiedy się pojawiają.

Co do PR III to w dalszym ciągu go słucham ale przełączam również na inne zakresy. Jak tylko słyszę jakieś akcenty drobiowe, a szczególnie o kaczorach zaraz łapię za gałkę częstotliwości....

(teraz jest taka moda na , żeby oprócz współczesnego zestawu posiadać wysokiej klasy zestaw vintage). więc ja mam też.

HM69, 9 Mar 2010, 17:49

Pisząc "przestery" oprócz przemodulowania sygnału mam na myśli koszmarną obróbkę dynamiki, i podbicie pasma, tak, by nawet na tanich słuchawkach w pobliżu startującego jumbo-jeta było cokolwiek słychać. Pomijam już fakt sformatowania stacji pod kompletnie innego słuchacza niż ja. No sorry, ale dla mnie RMF skończył się gdzieś w dawnych czasach Metzoforte - audycji Piotra Metza i Marcina Jędrycha.

Czy dziennikarze w Trójce są TRUJKOWO zablokowani?

Wysyłałem mail do [email protected]

i nie ma szans żeby dotarł :(

Nie Twój jeden nie dociera, też pisałem do Marcina, do W. Manna i mam zwroty, jakby skrzynki

nie istniały, a z "niedźwiedziem" koresponduję po prywatnych łączach, inaczej ten sam klops.

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Podczas zeszłorocznej żebraniny na PRIII o złotówki napisałem do nich maila na podany w audycji adres w którym zawarłem moją oceną jakości nadawania. Była to raczej sugestia o poprawę tego parametru. Mail oczywiście bez odpowiedzi przepadł.

Dlatego jak pisałem kilka postów wcześniej ostatnio słucham również innych stacji. Nie zgadzam się również z oceną jakości nadawania jednej z nich napisaną przez fotek@.

Czy ten tuner CLARION MT-7800G jest "ślicznym tunerem"? Wygląda nieźle, ale jak gra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17176-100009595 1268683223_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A takie coś znalazłem u brata mojego dziadzia w jego domku letniskowym w Wisconsin. Zachowany w pięknym stanie. Najpierw grał w "basementcie", a od 15 lat stoi we wspomnianym domku letniskowym i jest włączany na dzień lub dwa co kilka tygodni. W ogóle jakby nic w nim nie wyschło, byłem oczarowany tym jak ten stary sprzęt potrafi zagrać. Niestety nie zrobiłem zdjęć kolumienek, bo się za bardzo tym nie interesowałem wtedy. A tuner oczarował mnie głębią dźwięku i wyglądem.

Ukryta Zawartość

post-25874-100009593 1268683963_thumb.jpg

post-25874-100009594 1268683963_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

I jeszcze kilka. Przepraszam za jakość zdjęć, ale były robione w pośpiechu i średnim aparatem, a do tego musiałem je skompresować aby śię zmieściły. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

post-25874-100009591 1268684093_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Ja się tam w ogóle nie znam ale wydaje mi się, że to nie jest śliczny tuner tylko amplituner. A te mają sawoją zakładke.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>barmanekm

Piękny jest ten amplituner, proszę nic nie usuwać jak ktoś ma potwora 450W z JVC też będzie mile widziany :)

Gość sofistan

(Konto usunięte)

Wreszcie mogę się pochwalić, Onkyo T-9, piękny, ponadczasowy design i wspaniały dźwięk. Niestety sprzedawca okazał się nie do końca uczciwy i tunerek wymagał trochę pracy, ale warto było :-)

Pozdrawiam wszystkich

Jacek

post-23607-100009546 1268741123_thumb.jpg

post-23607-100009547 1268741123_thumb.jpg

Jest już późno, a żadnej odpowiedzi na mój post nie ma. Może to za trudne pytania czy też oczekiwania. Sam nie wiem dlaczego lubię dobry sprzęt obejrzeć również z tyłu.

Pamiętam wiele, wiele tak temu kiedy się jeszcze uczyłem audio stary wyżeracz powiedział mi takie zdanie. Jak chcesz zobaczyć co jest wart dany klocek obejrzyj go z tyłu. Pokazał mi ówczesny katalog Rotela. I rzeczywiście już drugie zdjęcie w katalogu pokazywało dupkę wzmacniacza. Kupiłem wtedy od niego ten wzmacniacz. Nazywał się Rotel RA 840BX4. Przez wiele lat byłem bardzo zadowolony.

Gość sofistan

(Konto usunięte)

HM69,

:-), nie ma wpisu, bo dopiero teraz dopadłem kompa. Oczywiście żadna tajemnica, mojego T-9 napędza też Onkyo, A-7. Miałem możliwość wyboru między A-7 a A-10, ale z przyczyn technicznych wybrałem ten niższy. Zdjęcie "dupki" tunerka wstawię jutro.

A propos tunera CLARION MT-7800G także brak odzewu :(

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Clarion:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Violet, 15 Mar 2010, 21:00

>Czy ten tuner CLARION MT-7800G jest "ślicznym tunerem"? Wygląda nieźle

Pasował by idealnie do scenerii wnętrza domu premiera w filmie Romana Polańskiego "Autor Widmo".

Film polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie wygląda ten zestaw. Jest taki potężny. Dupka w tunerze jak najbardziej klasyczna. Ciekawostką jest gniazdo zasilające IEC. W tamtych czasach to była egzotyka. a może jest to rozwiązanie późniejsze?.....

Sugeruję zainstalować jeszcze współczesne gniazdko antenowe do FM. Widać, że jest dużo miejsca.

Gość sofistan

(Konto usunięte)

Dzięki za uznanie, mnie też się bardzo podoba, zresztą jestem zakochany w hi-fi z lat 60,70 i wczesnych 80-tych, gdy odpalę swoje zabawki, to oczu nie mogę od nich oderwać :-)

Gniazdo IEC występowało w późniejszych modelach, na całe szczęście u mnie jest :-). O gniazdku antenowym nie myślałem, tym bardziej że korzystam z klasycznej anteny V (z epoki oczywiście).

Wiesz pisałem o tym gnieździe antenowym dlatego, że w swoich staruszkach takowe zleciłem założyć. To jest wygodne jak podłączam kolejne tunery to szybciej idzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>HM69

Na takim gnieździe to ja bym na UKF-e chyba Barcelonę odbierał ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi