Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

@HM69

Oglądanie każdego sprzętu audio/RTV "z tyłu" uważam za podstawę. Szybki rzut oka i już osoba doświadczona będzie wiedziała z czym ma do czynienia. Oczywiście jakości dźwięku nie wywnioskujesz, ale ewentualne oszczędności zastosowane w konstrukcji i funkcjonalność już tak. Poza tym te wszystkie gniazda po prostu... ładnie wyglądają jak dla mnie.

@Rafaell

To prawie jak wspomnienia z dzieciństwa, gdy babcia miała wielkie drewniane radio Unitry z lat 50tych albo 60tych a tam skala fal długich była opisana miastami: Berlin, Praga, Bukareszt, Moskwa, Zagrzeb. Zawsze mi się to podobało. Miałem też kiedyś takie wielkie, czarne plastykowe radio (unitra? diora? nie pamiętam) z klawiaturą u góry niczym w fortepianie do zmiany zakresu i wyboru funkcji, z pokrętłem z prawej i przezroczystą skalą na pół frontu gdzie mogłem łapać "programowo" zgodne radiostacje wszystkich przyjaciół z bloku wschodniego :) To radio miało taką dwumetrową antenę teleskopową. Ech...

MarqsM, 17 Mar 2010, 15:18

Mam taka antenę radiowa na stelarzu drewnianym w kształcie krzyża ale miedź jest tam jakaś audiofilska bo jakby jej się czas nie imał świeci się jak psu ...

Podpiąć to można na banankach

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[email protected], 17 Mar 2010, 00:49

>Violet, 15 Mar 2010, 21:00

>>Czy ten tuner CLARION MT-7800G jest "ślicznym tunerem"? Wygląda nieźle

>

>Pasował by idealnie do scenerii wnętrza domu premiera w filmie Romana Polańskiego "Autor Widmo".

Rafaell,

Dziękuję za odpowiedź. Na film wybieram się :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość sofistan

(Konto usunięte)

Osobiście jestem przeciwny ingerowaniu w mój sprzęcik, na pewno z czasem dojrzeję do modyfikacji, ale póki co sygnał większości stacji odbieram prawie na max, choć z tą stereofonią różnie :-)(czasem jeden kanał odrobinę ciszej, czasem maleńki szumik). Dziś odebrałem nowe cudeńko, tym razem Bang&Olufsen, a ponieważ jest to ampli, więc nic więcej nie nie mam do powiedzenia :-).

Pozdrawiam

Jacek

HM69, 17 Mar 2010, 18:56

>Rafaell napisał Sądzę, że masz

>rację. A jeżeli byś wszedł ze swoim Onkyo na Kopiec Kościuszki to może by nawet łapał stereo.... .

A tam kopiec a raczej dwa jeden za drugim (Kościuszki i Piłsudzkiego) w masywie wzniesień zwanych Lasem Wolskim nie jest jakąś przeszkodą bo Katowice Kosztowy odbieram bez problemu stereo. To oni maja problem z nadawaniem bo w programie 2 mają przesunięty balans stereo w prawo i będąc na miejscu tego nie słyszą :)

Jak bym miał takie gniazdo jak Ty to bym przeszedł z koncentryka o grubości 10 mm na jakiś 30 milimetrowy ;)

A tak serio to właśnie Twoje gniazdo do tego 10mm koncentryka pasuje idealnie tylko ze trzeba niestety ale specjalną zaciskarkę i obrabia się mimo to francowacie dla tego zostałem przy standardowych gniazdach i wtykach 75 Ohm do których dochodzi ten małostratny niewrażliwy na zakłócenia kabelek

Witam

Może trochę nie na temat ale mam takie pytanie: Potrzebuję tuner radiowy tylko do słuchania na słuchawkach, nie będę go podłączał do żadnego wzmacniacza... Czy istnieje jakiś tuner który miałby wyjście słuchawkowe jak w CD (najlepiej regulowane)?

nie istnieją tunery z wyjściem słuchawkowym - kup tani amlituner ( 2/ multi )oczywiście z drugiej ręki

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

kendo@ Jak najbardziej jest wspaniały tuner z najwyższej półki z rekulowanym wyjściem słuchawkowym. Zamieszczam zdjęcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17491-100009253 1268993168_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

SABA MD-292 także ma wyjście słuchawkowe - z dość dobrym zresztą wzmacniaczem słuchawkowym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

W moich zasobach - Denon TU-300.

Do koszyka ślicznych tunerów, które grają co najmniej tak dobrze jak wyglądają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

jak poszukasz to znajdziesz jeszcze więcej ...

Ja mam Pioneera TX-9100, bardzo przyzwoicie gra i wzmacniacz słuchawkowy przyzwoity ...

Ukryta Zawartość

post-4300-100008887 1269372483_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

HM69, tunery analogowo mają to do siebie, że i sznurek jest ... czy nam się to podoba czy nie ... Już kiedyś wymienialiśmy złośliwości na temat tunerów analogowych i nie zamierzam podejmować rękawicy ... jednym słowem wolność Tomku w swoim domku - każdy ma taki tuner jaki lubi .... kropka

To żadna bitwa. Jest specjalny wątek na rozebrane zdjęcia naszych urządzeń. Również na życzenie. A w wątku o ślicznych tunerach należy pokazać ładny tuner w całej okazałości -kompletny!

Jeżeli zwraca się bardzo delikatnie uwagę to nie należy się oburzać tylko zamieścić poprawne zdjęcie i tyle.

nie ma sprawy - nie myślałem, że zdjęcie tunera bez górnej deseczki spowoduje takie zamieszanie .... wiosna idzie dajmy spokój. A zareagowałem drażliwie - bo już kiedyś tak się zaczęła nasza dyskusja, która zeszła na manowce ... Pamiętam też Twoją konkluzję, że tunery analogowe sa do niczego i używanie ich jako źródło dźwięku to pomyłka ... po prostu nie chciało mi się tego kontynuować ... pozdrawiam Nikx

Może również zamieszczę analogowy tuner i zamkniemy temat.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O Panowie bogaci z domu i bedą zaraz szastać pieniedzmi na adwokatów. W takim razie miło przepuszczonej gotówki życzę.Budżet też Wam podziękuje za jego zasilenie

Po pierwsze użyłem słowa "jeżeli" po drugie spory zbieg okoliczności nieprawdaż?

1. Wrzucone przez Ciebie kadrowane zdjęcie pochodzi z poniższej aukcji

2. Nick aukcyjny "prawie" identyczny

Ukryta Zawartość

Jeżeli nie masz nic wspólnego z powyższą aukcją - to wystarczyło powiedzieć, że się mylę a zdjęcie "pożyczyłeś" sobie bez podania źródła.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi