Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

=>Shrek.pl, 25 Sty 2010, 22:12

Dla 50 km powinna być już dobra taka antena

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro wszystkie stacje masz z jednego masztu i w pozycji poziomej to super! Pamiętaj tylko żeby ta antena na dachu miała te 1,5 metra przestrzeni wolnej wokół; brak szkodliwych odbić sygnału-co uświadczasz praktycznie w domu od własnej żonki :)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dostałem wreszcie Kenwooda Kt-9X. Bałem się, czy będzie w dobrym stanie po uwagach HM69 - ale na szczęście jest w stanie idealnym. Oczywiście ma kilka rysek, ale wewnętrznie jest super - nie ruszany.

Z ciekawostek spodobało mi się, że w pamięci zapisywane są takie ustawienia odbioru jak wide/narrow czy mono/stereo. Miałem tunery, całkiem nowe, które tego nie potrafiły zapamiętać :)

Odbiór? Jeszcze nie miałem zbyt dużo możliwości posłuchania. Później coś napiszę. Zdjęcia też później.

Bardzo się cieszę z tego tunerka - sześdziesiąt kilka złotych najlepiej wydane jak można :)

Zastanawiam się, jak to możliwe, że tunerek wykonany '81 roku przeleżał nieużywany? Taki jest ten mój Kenwood - kilka obić na pokrywie to wszystko. Przyciski nie używane. Szok

fotek, 28 Sty 2010, 09:58

>Zastanawiam się, jak to możliwe, że tunerek wykonany '81 roku przeleżał nieużywany?

Istotne gdzie przeleżał. Jeżeli w Polsce, to do połowy lat 90. mógł być nieprzydatny.

Cięty ,czym objawia się u ciebie ten przester?U mnie mam wrażenie przesterowanych tonów średnich i niskich,coś efekt ala niedostrojona stacja.Miałem to samo na czterech tunerach.Napisałem do Trójki i odpisali , że przekażą do działu technicznego.

k.mik, 28 Sty 2010, 23:47

>Istotne gdzie przeleżał. Jeżeli w Polsce, to do połowy lat 90. mógł być nieprzydatny.

Raczej w Polsce nie leżał - w stanie wojennym ludzie raczej mysleli o innych sprawach niż tuner CCIR ze średniej półki:) W tym czasie kosztował on około 400$ czyli mniej więcej dwuletnią wypłatę w budżetówce :)

Shrek.pl

Człowiek całe życie się uczy. Dzięki forum i tematowi który poruszyłeś właśnie dowiedziałem się, że pan "fachowiec" który montował u mnie antenę kierunkową był przekonany że mój nadajnik nadaje veticalnie a tu proszę jednak nie,tylko horyzontalnie. Moja żona przyjęła rolę obserwatora z obawą czy moja postawa maniakalno-depresyjna nie przerodzi się w coś gorszego. No nie może kobieta zrozumieć że szumi :).

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Lucky, 29 Sty 2010, 09:52

>Shrek.pl

>

>No nie może kobieta

>zrozumieć że szumi

Inne hasło to: "sąsiedzi też słuchają radia, a nie wystawiają żadnych anten na dach".

Fakt, niektóre "podsumowania" naszej ciężkiej drogi do ideału bywają osłabiające, ale trzeba

to znieść dla dobra własnego, ja tam nie zwracam już uwagi na uszczypliwości rodziny :)

Co do fachowców, zawiodłem się strasznie na jednym takim, co to niby bardzo kumaty jest,

w sumie przez niego zapomniałem o tym czwartym kabelku, do FM z dachu, ale nie ma tego

złego, bo byłem w firmie Dipol i sprzedali mi magiczne pudełeczko, do którego wpinam

przewód od anten tv i od anteny FM, a wyjście jednym przewodem do domu, tym co mam

i mam w jednym kablu wszystkie sygnały we wszystkich gniazdkach w całym domu, więc nie

muszę już ciągnąć kolejnego kabla zupełnie osobno do radia, bo przewody te mam też wysokiej

jakości. Na szczęście jeszcze nie robiłem dziur i nie przebijałem się przez komin, ale i tak muszę

czekać, bo znowu zasypało mi dach wczoraj i to solidnie, więc mam przymusową przerwę :)

Muzyka daje moc ciału, pogodę zmysłom i nieśmiertelność duszy!

Witam Kolegów. Zaraziliście mnie również tymi tunerkami.

Kupiłem ostatnio Pioneera F-550, AKAI-AT2450, KENWOOD KT-80 i choroba dalej postępuje.

Naprawdę te stare tunerki są przepiękne, mają w sobie dusze.

Oj, ja się też zarziłem i to zdrowo. Właśnie kompletuję kolejny zestaw, do następnego pokoju :)

No i nieustająco ryję w internecie, za wyższym modelem Kenwooda, jest na Allegro od pewnego

czasu, kolejny już raz KT-8300, wcześniej 750, teraz już 500, poczekam i kupię za tyle, ile jest

naprawdę wart, a nie z kapelusza, bo już zaczyna się świrowanie robić z tym starszym sprzętem.

A na dzisiaj robiąc sobie konserwację bebechów wzmacniacza, dorobiłem sobie podświetlenie

gały "volume", wcelowałem z kolorem nawet pod kolor skali tunera :D Teraz jest bajka, gra

świetnie, do tego prezentuje się wg. mnie bosko :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Shrek.pl@ Bardzo ładny zestaw. Klocki utrzymane w konwencji drugiej połowy lat 70. Ten wzmacniacz podobny do KA-907 ale to jest coś innego? Szkoda, że tunerek nie ma koniczynki. Śliczne zrobione podświetlenie.

Kiedyś w jednym moim Kenwoodzie miałem na pokrętle funkcji takie malutkie czerwone światełko, a na pokrętle valume - nie było. Wyraźnie tego brakowało.

Czyli następny tunerek Kenwooda to już chyba KT-917?

pozdrawiam

witam serdecznie. panowie, powiem nieskromnie, że jesli ktoś z was chce sie pozbyć kenwood'a kt-1100 to jestem zainteresowany. naprawde zazdroszcze wam dobrego dzwięku z fm i chciałbym do was dołączyc:)

Dzwoń i rozmawiaj, ogłoszenie z przedwczoraj, pewnie jeszcze aktualne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chociaż KT-1100 to model zacny, to ta cena jak za stan tylko dobry i niepewnego pochodzenia - na mój gust ze dwa-trzy razy za wysoka. Za wizualne podobieństwo do L-02T chyba taki dobry mnożnik :)

Ale oczywiście tyle on wart, ile ktoś zechce zapłacić.

kontaktowałem sie z włascicielem, twierdzi ze jak sobie uzmysłowił fakt ze te ntuner ma 28lat i ma dosłownie dwie ledwo widoczne ryski jedna na gałce a druga na górze obudowy to zle zrobił ze napisal stan dobry a nie bardzo dobry. no cóż. cena taka bo wlasciciel widywal je po 300euro na zachodzie. ja tyle oczywiscie nie dam ale i sprzedający nie ma cisnienia. dodatkowo mam do wyboru jeszcze czarny egz. i nie wiem juz na co sie zdecydowac:(((( w koncu kolor nie gra a czarny to wiekszy rarytas niz silver a i klocki mam rózne wiec nei wiem czym sie kierowac:) na srebrnym chyba wyrazniej widac napisy:) pozdrawiam

Chyba, że sprzedaje go Stefan i w jego ocenie właściwości tego konkretnego egzemplarza są właśnie te 900zł warte - to wycofuję poprzednie zdanie.

Niedawno na allegro srebrny kt-1100 poszedł w licytacji za coś ponad dwie stówki.

Dzisiaj przyszedł Akai AT-2450.

Podpiąłem go uruchomiłem i kopara mi opadła.

Mój Ft-550 może się schować przy nim.

Dobrze tu kolega pisał że ten tunerek wymiata.

Stereofonia, głębia super, bardzo duża dynamika. Gra rewelacyjnie jak na swój wiek.

Dzisiaj przyszedł Akai AT-2450.

Podpiąłem go uruchomiłem i kopara mi opadła.

Mój Ft-550 może się schować przy nim.

Dobrze tu kolega pisał że ten tunerek wymiata.

Stereofonia, głębia super, bardzo duża dynamika. Gra rewelacyjnie jak na swój wiek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co tu tak cicho ? :)

Czy ktoś wie gdzie można znaleźć filtry ceramiczne tzw. wąskie 110kHz ? Chciałbym poprawić selektywność jednego z moich tunerków i bezskutecznie poszukuję :(

od wczoraj gosci u mnie philips 673 - kupilem razem z pre 572 (niestety nie dostalem koncowki mocy)

tuner wyglada zabojczo - zwlaszcza wewnatrz - wieczorem bede robil fotki to cos wrzuce:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

jeckylandhide, 14 Lut 2010, 13:22

No to gratulacje bardzo rzadki tuner i z górnej półki Philipsa

• Pokaż nowe odpowiedzi