Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

tu chodzi o klub jazzowy, jest taki w Poznaniu jeden

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

poznański jest na tej samej licencji:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a ten wątek to w zasadzie powinien zmienić nazwę na: Lubuskie wyprzedaże, sorka chłopaki, ale chyba trochę odeszliście z odsłuchów w kierunku marketingu sprzedażowego:-)

no cóż JMR Offrande zagrały lepiej od ProAc. zwłaszcza pod względem ataku dźwięku, i na basie (ilość, zróżnicowanie). na górze te francuskie monitory są bardziej "rozbrykane" od ProAc, ale mi to zupełnie nie przeszkadza.

i tak z poprzedniego mojego zestawu ProAc-i broniły się najdłużej :)

widzę, że jesteście przy tym nawet samokrytyczni, to się chwali:)

szkoda, że już nie jeżdżę służbowo do ZG bo bym może się załapał na jakiś odsłuch przy okazji:)

Lucmaster

Czy wiadomo tobie bądz kolegom twoim kiedy zagości,że tak napiszę coś olbrzymiego z kolumn.

Widać amplifikacje zacniejsze oraz spore,więc i zestawy głośnikowe może podpiąć warto?

P.S,pomijam już wcześniej słuchane Bowers&Wilkins 801.

areczek - u mnie nic "większego" nie ma jak podpiąć, pokój odsłuchowy ma ledwie 16 metrów...i tak ledwie się tam z dźwiekiem mieszczę, ale jak to mówią "niechaj żywi nie tracą nadziei", może z wiosną...

jarex - zapraszam serdecznie!

Od Łukasza otrzymałem dziś naprawdę niezłą połajankę... :-))

Naprawiam błąd, ale okraszę go kilkoma słowami wstępu. Wstępu potrzebnego bardziej mi, niż komukolwiek innemu!

Wątek "Lubuskie odsłuchy" powstał bez mała dwa lata temu!

Powstał wskutek spontanicznej reakcji na spotkanie kilku ludzi ogarniętych pasją słuchania muzyki w jak najlepszym wydaniu i w jak najlepszej jakości i wskutek chęci podzielenia się na zewnątrz naszymi przygodami i doświadczeniami.

Przez te dwa lata miałem okazję poznać wielu niezwykłych ludzi i wielu spośród nich było wspólredaktorami wątku.

Przez ten czas udało się na gościnnych występach latającego audiofilskiego cyrku posłuchać muzyki w jakości absolutnie doskonałej, jak również przez nasze lubuskie progi gościły sporą masę urządzeń służących do odtwarzania muzyki mających brzybliżyć nas do absolutu, co spowodowało, iż kilka razy zarzucono nam "sprzętoholię" ;)

Jako osobnik będący wewnątrz - widząc, iż zmieniąją się nasze systemy, ale przede wszystkim gwałtownie i równomiernie zwiększa się ilość muzyki na naszych nośnikach nie ustałem w przekonaniu, że zmiany w naszych systemach są jedynie pochodną marzeń o odtworzeniu muzyki w zaciszu domowym w sposób jak najbardziej zbliżónym do występów live.

Jenakże w ostatnim czasie na całym forum Audiostereo, a także - co najsmutniejsze - i w naszym wątku - dostrzegłem zatrważającą pauperyzację mentalną.

Nie nawykłszy do bazarowych kłótni i werbalnych przepychanek coraz trudniej mi z zaangażowaniem współtworzyć "Lubuskie odsłuchy"!

Przede wszystkim problem tkwi odpowiedzi na zasadnicze pytanie - komu jest to jeszcze potrzebne!

Po początkowej fascynacji - mi nie jest to już potrzebne! Z przyjaciółmi - poglądami, przemyśleniami i impresjami - mogę się dzielić w bezpośrednich kontaktach!

Dla dyletantów, prostaków i głupców - szkoda mojego zaangażowania!

Co do spotkania w piątek - w tym jednym zestawieniu sprzętowym "granie" monitorów z Francji znacznie bardziej przypadło mi do gustu niż granie ProAców!

Offrande zabrzmiały nie tylko potężniej, ale i z większym wyrafinowaniem. Zwracała na siebie uwagę góra pasma, która okazała się nie tyle jaśniejsza, co bardziej rozświetlona, jak również znacznie większa potęga brzmienia.

Choć Offrande grają nieco cieńszą kreską - grając bardziej pastelową - niż 1 SC, które w tym zestawieniu są bardziej olejne - same nie mając idealnie płaskiej charakterystyki - podobały mi się

bardziej niż ProAci!

Ktoś na forum kiedyś napisał, że Offrande nie mają basu - nie chce mi się wierzyć, że stwierdzenie to dotyczyło tych samych Offrande, których my słuchaliśmy!!! Mają naprawdę kawał basu - chyba adekwatny do rozmiarów.

Żałuję, że w porównaniu nie uczestniczyły Dynaudio Crafft - moglibyśmy ustalić, który monitor jest najbardziej... Najbardziej poprawny i najbardziej zgodny z gustami, oczywiście! :))

Rzekłeś!!!

W przyszłości (w razie czego) biorę Cię na swego adwokata!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Berberys.. osobiście uważam, że robisz tu (wspólnie z Łukaszem, zukzukzuk'iem i paroma ciekawymi ludźmi) kawał dobrej roboty. I mimo, że nie udzielam się tu zbytnio, to z uwagą śledzę rozwój wydarzeń na polu "audio" naszego regionu. Zaglądam tu zawsze kiedy tylko pojawi się nowy post z nadzieją, że znowu poczytam jak świetnie się bawiliście przy kolejnych odsłuchach, a po Twoich opisach mam wrażenie, że słyszę dokładnie to co Wy :)

I życzę sobie i nam wszystkim, aby temat nie umarł :)

Luxmany i winyle 

Nono...

Mistrzu!

Czy starczy nam chleba, żeby nakarmić ten tłum???

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ale jazda dopiero co wrocilem z urlopu a tu dalej karuzela sie kreci juz nie nadazam za Wami chlopaki:) To luuubie jestem ,,sprzetolubem,, i sie do tego przyznaje a w czasach mojej swietnosci wcale nie ustepowalem lukaszowi w tepie zmian:).

Gdybym mieszkal blizej to chetnie bym uszczknal zdziebko z tego ,,suto zastawionego stolu,, w lubuskiem bo jest pare gratow ktore kreca mnie od dawna jak np Prozaki 1 sc i wiele innych zmielonych przez luca.

Dodam jeszcze ze bawcie sie i robcie dokladnie to co do tej pory nie zwracajac uwagi na zaczepki.

robix

foxbat, 12 Sie 2009, 19:38

"Bartek, cos sie stalo?"

Nic się nie stało! ;)

Wyjeżdżam na wakacje w kompletną dzicz i odludzie!

Będę się kąpać w piwie.. tzn. dokładnie w Gołdopiwie i hi-endowo, zlampizowanie i w klasie A słuchać jak opadają rankiem mgły (Łup!!!)

Wszystkich Was pozdrawiam serdecznie!

...też Was lubię... :) Hejka!

Miłego wypoczynku dla całej Rodzinki!!!

P.S.

Najważniejsze! Nie zapomniałeś o ustawieniu snajpera?

robix, 12 Sie 2009, 19:35

>Gdybym mieszkal blizej to chetnie bym uszczknal zdziebko z tego ,,suto zastawionego stolu,, w

>lubuskiem bo jest pare gratow ktore kreca mnie od dawna jak np Prozaki 1 sc i wiele innych

>zmielonych przez luca.

Ja jestem tym szczęściarzem który miał okazję w zeszłym tyg z tego stołu jeść. A było czym się delektować, ponieważ szefowie kuchni zadbali o to żeby posiłek w postaci odsłuchu był jak najbardziej smaczny, za co dziękuję i mam nadzieję na ponowne spotkanie. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

Z reporterskiego obowiązku...

Wczoraj słuchaliśmy wielkiego bydlaka z wyspy - Musical Fidelity KW 250 S.

Od czasu, gdy zagościła u mnie końcówka mocy Studio T z wielką atencją podchodzę do wyczynów Antony'ego Michaelsona.

Combo z serii KW nie zawiodło naszych oczekiwań! Zagrało bardzo dobrze, jak nie rewelacyjnie...

W odsłuchu towarzyszyły monitory ProAc Studio 100 oraz Jean Marie Reynaud Offrande!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100005391 1253438667_thumb.jpg

post-15273-100005392 1253438667_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny.

Nie ukrywam, że według mnie terminale ProAców prezentują się świetnie.

Ukryta Zawartość

post-15273-100005388 1253438761_thumb.jpg

post-15273-100005389 1253438761_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-15273-100005385 1253438910_thumb.jpg

post-15273-100005386 1253438910_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli miałbym się do czegokolwiek przyczepić byłyby to dwie rzeczy.

Pierwsza - kwestia szuflady: szuflada napędu wysuwając się do przodu uderza i odgina plastikową klapkę przykrywającą szufladę (na fotografiach widoczny na niej napis napis KW 250S).

Zrobione jest to jak w chińskim "grajątku" z bazaru za 30 złotych. Wrażenia słuchowe także.

W klocku za kilkanaście/dziesiąt kzł takie wykonanie nie przystoi!

Sprawa druga nie mniej kontrowersyjna - pomijając niebieski (niebieskofioletowy) choć w miarę czytelny wyświetlacz zrobiony dla miłośników VW - świecące nóżki ;)

Nie uwierzycie - po włączeniu urządzenia (brak trybu "stand by") nogi, na których stoi urządzenie rozświetlają się.

Przez pierwszą godzinę świecą kolorem bladopomarańczowym, by zaświecić pełną moca... kolorem niebieskim (niebieskofioletowym).

Umarłem...

Ukryta Zawartość

post-15273-100005381 1253439433_thumb.jpg

post-15273-100005382 1253439433_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kW - to zdaje się wysoka seria MF. ja byłem sceptyczny co do tego jak może zagrać takie combo, ale przyznam, że zdziwiłem się bardzo na plus.

dosyć ciepły, muzykalny, ale jednocześnie energetyczny dźwięk. żadnych problemów z wysterowaniem Proac-ów czy JMR Offrandów. ciężko się do czegokolwiek przyczepić, choć niektóre elemeny zewnętrznego designu faktycznie kontrowersyjne :)

Rzeczywiscie, niezle te swiecace nogi. Moze pod katem specyficznej klienteli z dalekiego Wschodu? A moze jest tu jednak jakis uzytkowy wskaznik audiofilski, np. sygnalizator osiagniecia przez urzadzenie pozadanej temperatury pracy:). W kazdym razie, nie sadzilem ze w tym audio cos mnie jeszcze zdziwi, a jednak...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.