Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy antywir za free??

cool architect

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem na kilku kompach Avirę.

Jednak na dwóch już ją odinstalowałem.

Powodem jest to, że jest zbyt absorbująca...

Np. blokuje połączenie nawigacji GPS (celem uaktualnienia), bo blokuje AUTORUN.

Zarówno dla nawi TomTom'a jak i (na innym kompie) dla nawigacji od Garmin'a.

Zapewne coś powinienem zmienić w opcjach ustawienia programu ale nie mam czasu się głowić co, gdzie.

Jeśli Avirze zależy na polskim rynku, niech spolszczy program - będzie łatwiej go skonfigurowac i ew. poprawiać potem ustawienia.

Póki co, Avira kradnie mój czas i nie ułatwia mi korzystania z obsługi nawigacji.

Mam Avirę na kilkunastu komputerach w domku i u znajomych na ich prywatnych laptopach i..........

zero wirusów ,zero jakichkolwiek problemów, zero spowalniania i praktycznie zero fałszywych reakcji ?

Wszystkie sam wgrywałem i ustawiałem.Fakt tak zwane craki widzi jako wirusy i wywala ;-)

Coś nie gra w waszych ustawieniach - stąd się biorą wszelkie problemy z antywirusami - to znaczy nie umiejętność konfiguracji lub wręcz zła konfiguracja.

Avira jest prosta i przejrzysta jeśli wiemy ,że dany program jest ok. to wyłączamy go ze skanowania i z ochrony w czasie rzeczywistym,- w prosty sposób, to od nas zależy czy chcemy, aby dany folder był skanowany czy tez nie.

gutekbull, 14 Maj 2010, 17:23

Ok. Też myślę że nie umiałem ustawić, tylko... gdzieś tam mi się marzy, że jak wprowadzam coś nowego, to żeby program "wiedział", że to nic złego i nie reagował blokowaniem.

Skąd miałem wiedzieć, że Avira tak alergicznie reaguje na aktualizację nawigacji ? (TomTom'a i Garmin'a.)

Poza tym, pierwszy raz ją zainstalowałem i jeszcze jej nie poznałem.

Avast! i M.S.E. nie robią takiego problemu - aktualizacja odbywa się bez pzreszkód (tak jak sobie bym tego życzył).

Pozdro.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

andrea29, 14 Maj 2010, 20:00

>jozuehyt, 14 Maj 2010, 17:33

>

>Co KONKRETNIE szpieguje M.S.E. ? (Wszędzie mam legalne programy W., więc ?

Tego nikt nie wie ale, że "szpieguje" to jest pewne na 100%. Bo dlaczego miałby nie szpiegować? :-)

GM

Podoba mi się M.S.E. Jest mało "zauważalny" w działaniu, nie spowalnia, wymieniłem go po lekturze tego wątku (przeszedłem z aviry, wcześniej z avasta)i w zasadzie nie mam zastrzeżeń do działania.

Na pewno wszystko otwiera sie obecnie szybciej niż w czasach, gdy używałem innych programów.

pzdr

Staszek_s, 16 Maj 2010, 10:20

Prawda.

Może do kompletu "sprinterów" załaduj jeszcze Operę ? /Polecam./

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z NODem bym uważał ,miałem go 2-3 lata, leży w szufladzie , nie obciąża systemu ,ale..........

łapie wirusy ;-(

Miałam niebieski ekran ,blokadę i .... reinstalację systemu !!!

Prawdopodobnie zabronił dostępu ,zablokował ,ale przy okazji cały system .......??? ;-(

Finał był taki że płatny dość drogi program wylądował w szufladzie ,a ja jadę na darmowej Avirze ;-)

Avira chodziła u mnie ok miesiąca. Czemu piszę w czasie przeszłym? Bo mnie wkurzyła i przesiadłem się na MSE (na próbę). Co skanowanie były znachodzone jakieś świństwa, ale nigdy nie pokazała alarmu "na żywo". Podejrzewam, że Avira za zagrożenie brała jakieś składniki programów, bo niektóre czasem dziwnie się zachowywały. Zobaczę czy MSE jest coś wart, zawsze w odwodzie jest powrót do Avasta:)

AS poległo na AVAST ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat to dobrze o nim świadczy, jeśli świadczy o czymkolwiek.

Generalnie utarło się, że Avast to kiepski program, jednak dzielnie zabezpiecza mi xp już od 4 lat, postawiony serwer na ISS i nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie wiem co przeciętny użytkownik musi robić, by pokonać wiodące programy AV. Wystarczy konto dla admina, av, normalna zapora i trochę zdrowego rozsądku.

Bez komentarza.(Patrzcie zestawienie na dole stronki.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trial:

Ukryta Zawartość

Freeware:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Niestety i ja zrezygnowałem z Aviry- dziś zastrajkował 'Guard'- nie chciał się uruchomić oraz zamulił komputer całkowicie.

Zainstalowałem MSE- fajny, nie mulił, jednak 80MB w zasobniku to stanowczo za dużo jak dla mnie (mimo iż mam 1GB ram)

Teraz jestem przy Panda Cloud. w zasobniku od 10 do 17 MB, nie spowalnia, niestety długie skanowanie.

We wszystkich programach celowo pominąłem wykrywalność, bo na to potrzeba czasu.

Ja używałem NOD`a przez jakiś rok, owszem wirusów może i nie było, bo prócz antywirusa trzeba jeszcze system w inny sposób zabezpieczyć. Jednak zmieniłem na Symantec Antyvirus wersja korporacyjna i od razu mi wychwycił parę mało ważnych, ale jednak, wirusów. Program działa tak, jakby go w ogóle nie było. Polecam!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• 1 miesiąc później...

G.Mark, 28 Lut 2010, 17:58

To stanowczo za mało !!! (Wiem, bo ćwiczyłem kiedyś ten układ na kilku kompach - nie sprawdził się = to nie jest wystarczająco skuteczne zabezpieczenie !)

Sprawdź (i ew. usuń)co masz niechcianego w kompie tym programem:

RemoveI Pro.

Ukryta Zawartość

(Dziękować nie musisz :))

hehe,

użyłem tego programu i wywalilem wszystko co znalazl :-)

a co znalazł? m. in. mssesec.exe czyli proces Microsoft Security essential

i nie mam teraz antyvira MSSE :-(

Ukryta Zawartość

Na niektórych kompach używam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i całkiem, całkiem..

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.