Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DCD-1800 (wart spojrzenia?)

DawideM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

jako,że jest to mój pierwszy temat jaki zakładam na owym forum - proszę o wyrozumialość w razie popełnienia "głupstwa" z mojej strony.

Chciałbym dowiedzieć się troche na temat odtwarzacza DCD1800 ,jako że w sieci nie wiele znalazłem.

Odtwarzacz wiekowy (co nie oznacza - "zły"), ciężki no i moja wiedza na jego temat się kończy.

Proszę o opisanie wrażeń odsłuchowych po spotakaniu z DCD-1800,jesli takowe ktoś posiada.

Czy jest on wart zainteresowania i ewentualnego zakupu?

Dawid

https://www.audiostereo.pl/topic/36405-denon-dcd-1800-wart-spojrzenia/

Witam

Dźwięk bardzo przyjemny, jeżeli ktoś lubi vintage. Nie ma tu super precyzji ani analityczności za to jest muzyka.

Mechanika super. Laser raczej nie do dostania. Poniżej fotka mechanizmu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

>Jak wypada on na tle nowszych odtwarzczy np. Pioneera?

rewelacyjnie.

Nie jest to mistrz analityczności ale za to piękna barwa. Dźwięk bardzo naturalny w porównaniu do tanich nowych konstrukcji. Znakomite wyjście słuchawkowe. Po prostu chce sie słuchać. Polecam spróbować. czasami można je upolować ale coraz rzadziej... oj rzadziutko.

Jest to 4 CD w moim systemie ale zostanie z uwagi na klimat.laser..no cóż mój ma juz parelat a czyta wszystko...nawet CDry które nie są do zaakceptowania przez kenwooda 9010 czy 8010.

A no ta mechanika tam to jest wyjebixsta..no powiedzmy wzorcowa..co do lasera ..bo ja wiem tam laser jest dośc prostą konstrukcją i można się chyba bedzie pokusić o wymianę samej Diody laserowej którą wysupłamy np z kss210..

Odtwarzacz naprawdę na wypasie, pod względem wykonania solidny niczym czołg, wystrzegać się należy wersji z pilotem, z tego co mi wiadomo części w mechanizmie z drogich stopów zamieniono na plastiki itd. Brak lotnika dla jednego będzie sporym utrudnieniem dla innego niekoniecznie. Pod względem soundu odtwarzacz jest kozacki, za taką kasę jak chodzi nic tylko brać i słuchać, piękna barwa, aż chce się grać, chciałbym jeszcze dodać, że ten odtwarzacz bardzo szybko czyta płyty i jest bardzo cichy, z laserem generalnie nie ma problemu, trzeba tylko ebay obserwować

• 2 lata później...

witam posiadam ten odtwarzacz.

Problem jest taki ze nie czyta plyt;-)

Ale dziwna sprawa jest ze laser sie nie swieci wcale.Oczko sie podnosi ale nie swieci sie ani troche.

czy oczko w tym cd swieci bo juz sam nie wiem.

I jaki tam zamiennik sprobowac zaiplantowac?

diode laserowa do tej pory kupi orginalna tylko jest Ona cholernie droga na ebayu 30dolarow...

Diody JVC mialy te same oznaczenia ale ich nigdzie nie mozna kupic byly po 9zl.

Te same diody laserowe sa w napedach cmd2/10 jesli sie nie myle.

Nie wiem czy ta dioda od kss 210 tam podejdzie nie widzialem Jej i niepatrzylem na parametry.

Dioda laserowa jest na drucikach wiec nie ma wiekszego problemu z Jej wymiana.a niestety czesto jest tasma...

Ale pewnie sprobuje zainstalowac diode z kss210.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.