Skocz do zawartości
IGNORED

robimy shigaraki transport / CD Flatfish

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę opisu najprostsza wersja pojedyńcze zasilanie, kwarc z Omigu, filtr sieciowy, trafo zalewane ale normalne nie toroid 30VA, mostki na BYV28 potem 1000STD dalej w napędzie przed stabilizatorem 1000STD, 300BGN, ERO47N, stab to LM1084 z tego co pamiętam 5A, low drop ustawiony na 8,4V za stabem ERO potem 3 cm kabla do napędu dalej 1000STD blokuje 8V bezpośrednio na płytce napędu, i 660BGN/6,3V blokuje 5V na płytce napędu, brak oryginalnych kondzi odsprzęgających smd w tych właśnie dwóch miejscach, kwarc posiada oczywiście małe kondy.

Wyświetlacz jest w plastiku ale trochę go obciąłem łącznie z oryginalną płytką, nr w TME do TOC pb61304bl-1, te czarne końcówki na przyciski to ic-800-c1

Witam

Dawca JVC 31 kupiony z promocji Macro w Poznaniu . Nie wiem jak z dostępnością w magazynie ale na sklepie były 3 szt w czym jeden troche zmęczony na wystawie no i ja jednego zakupiłem więc jak ktoś z forumowiczów z Poznania i okolic jeszcze nie dokonał zakupu rzeczonego dawcy to niech się śpieszy .

Pewno w weekend zabawię się w rozbebeszanko.

Tak swoją drogą to prawie we wszystkich boombox-ach w Macro są lasery sanyo ale nie wiem jak z elektroniką .

Pozdrawiam

Kajo

>>Czy porównywałeś kable identycznie konfekcjonowane?

Czy w kontekście twoich doświadczeń BNC ma jakąś przewagę?BNC.

BNC byc moze ma jakas przewage, ale duzo zalezy od reszty konfiguracji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko cena "lekko" inna :(

widziałem też kiedyś w MM złocone Vivanco za (chyba) 16 zł.

Ukryta Zawartość

Tak wyglada moja plytka w wersji koncowej. C942 plus 470uF na wejsciu zasilania sa usuniete, tylko czerwone kondensatory byly zmieniane (wartosci jak napisane) plus niebieski ROE. Wartosci sa duzo mniejsze niz oryginalnie, ale poniewaz sa to bypasy zasilania nie uwazam ze spowoduje to jakies problemy, od spodu widac ktore SMD usunalem.

Uproscilem tez D out, podlaczajac sie bezposrednio pod chip, wtyczke wyjscia analog usunalem aby latwiej bylo podlaczyc gniazdo D OUT.

Jutro postaram sie jutro zrobic obudowe.

Ukryta Zawartość

post-3442-100000192 1194671683_thumb.jpg

post-3442-100000193 1194671683_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A to moja - ten 2.2 uF (obok serii 10uF i 100uF) można podnieść do 4.7uF.

Ukryta Zawartość

post-500-100000187 1194684199_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PD - troche inaczej rozmlokowane ale jednak na plusie mammy tyle co sugerowała FABRYKA ..

Rząd 500 uF (ja mam 220 x 2 + 100+47 uF ).

Wymienię jeszcze te 2 po 100 uF (prze VREF - po obu stronach tego BGN) i mogę chętnie stanąć w porównania.

U mnie jeszcze zegar TENTa trochę miesza. Spektakularnych efektów na pewno nie było. Wszystko jest niewygrzane więc może sie jeszcze poprawi. Cdpro2 na razie stoi odłogiem... (choć gwarantuje że jest bardzo dobry!)

Shigaklon jest baaaardzo dobry i to jest pewne!!

Mój klon jest wciąż z fabrycznym rezonatorem, natomiast podłączyłem go do przetwornika przez antyjitter Monarchy Audio. Chyba jednak wolę transport bez DIP-a. Bezpośrednie połączenie gra żywiej, weselej :)

a ja nie, choć już byłem w MegaAvansie z zamiarem...

cena 199,- a założenie miałem 150-160 max na tego JVC wydać. może bym i te 2 stówki wydał, ale jak zobaczyłem jak to gówno wygląda to mnie odrzuciło. z drugiej strony to dobrze bo poczekam aż wszystko będzie jasne i sprawdzone przez innych. hi hi...

Witam Clonujących również i ja w cenie z Macro za 120 zeta,dołanczam do zacnego grona!Pozdrawiam Serdecznie!Trudno się oprzeć urukowi tego co tu robicie,niechcę ale muszę!he,he

tomant -

dla poprawy humoru zawsze możesz zajrzeć do środka KRELL CD 280 - tam masz napęd nie lepszy - a nawet dużo gorszy. I trochę przyzwoicie wyglądającej elektroniki na wyjściu analogowym.

Tomant, mówisz masz. Możemy się razem wybrać, na kartę mojej teściowej ;-)

Tylko weź gotówkę, bo płatność tylko kartą kredytową Makro, albo za gotówkę - dziś się naciąłem i wstrzymałem kolejkę.......

www.myspace.com/loszmi

Wymieniłem 100uF (tu na boku bo laser zawadzał) i 330nF na MKP.

Trochę straciłem sprężystego basu i jakby cieńszy dźwięk się zrobił w porównaniu z CD.

Matthew - nie szeleści nic.

Ukryta Zawartość

post-500-100000156 1194720710_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BEDE PIERWSZY po AS

Moja opinia po odsluchu DACA oraz calego systemu ktory byl na AS

Bede uczciwy. W porownaniu do klockow po kilkanascie tysiecy zl na pierwszy rzut oka wypadl slabo... powiem wiecej... Bardzo ubogo :)

Drugie podejscie odpowiedni utwor dla tego systemu pokazal dopiero co potrafi ten zestaw.

Zestaw oparty o Eminenca (ktory jak dla mnie produkuje dobry sprzed naglosnieniowy koncertow) oraz kopolka STX ktora pod koniec chyba zaczela szwankowac zabrzmial daleko poza swoimi granicami cenowymi. Z czystym sumieniem neutralnego sluchacza moge powiedziec ze sprzet/glosniki za 4tys zl nie zagraly wcale lepiej.

Co do samego odsluchu. Wszystko sie zgadza co bylo juz pisane. Drapieznosc zywiolowosc naturalnosc. Wszystko bylo... Niestety przez te glosniki nie moglo sie przedrzec/ rozwinac w pelni skrzydel :( na wszystkich utworach jakie byly mi dane sluchac.

jak na takich glosnikach (za okolo tys zl) trzeba przyznac zagral rewelacyjnie. Ciekaw jestem jak by zagral np na sonusach podstawkowych ktore staly doslownie przez sciane :D za 40 tys zl.

Az mnie ciarki przechodza jak sobie pomysle..

Akustyka pomieszczenia niestety byla tak marna ze bylo slychac wiecej odbic basu od scian niz z samego glosnika. Ciezkie warunki odsluchowe dawaly sie we znaki. Tylko dzieki atmosferze panujacej wsrod sluchajacych mozna bylo przebolec te 'gole hotelowe sciany'.

Ogolnie pokaz oceniam na dobry i udany. Jak zwykle sporo prowizorki ktora nie jest obca zadnemu z nas, przypominala zacisze domowe :)

Jakosc wykonania samej obudowy ktora juz na zdjeciach wyglada niezle w rzeczywistosci prezentuje sie duuuzo lepiej. Jedyna wada byla chyba jedynie mala masa obudowy przez co podczas przerzucania utworow przyciskami mialo sie wrazenie ze Shigaclone zaraz spadnie na podloge :(. Niestety nie bylo nam dane odsluchac Kustagona (czy jak on sie tam nazywa). A szkoda bo mozna bylo porownac Nos'a Petera z czyms innym...

Mam nadzieje ze nie zostane zlinczowany za moim zdaniem uczciwa i rzetelna opinie.

Nic nie napisalem na temat sceny detali itp bo byloby to nieuczciwe. Nie mialem porownania z glosnikami tej ligi. Najgorsze jakie tam byly to chyba Peerlessy wiec sporo drozsze za sam glosnik a jak juz pisalem w zestawie graly podobnie. Roznica tylko taka ze tamten zestaw to koszt okolo 20tys zl a DIY zestaw to koszt prawdopodobnie okolo 5tys zl. W pewnym momencie nawet Diy zestaw moim zdaniem zagral na poziomie zestawow za 30tys zl.

ja powiem tak moim odczuciem zespoły głośnikowe za tryliony grały słaby oprócz mbl.... ale to inna bajka ładnie zagrały usher

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) firmy akkus dla mnie naprawdę bajka wszystko dograne piękny lekki bas średnica szczegółowa krótko bajka dla tego będę robił głośniki na tych przetworników

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi