Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory na Eminence i Davis

zoller

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pomysł zrobić wyjątkowo skuteczne monitory w oparciu o Eminence Beta 10 A (niskośredniotonowy) i Davis TW 26K (wysokotonowy) w relatywnie niwielkiej obudowie 18 - 20 litrów. Chciałbym rozpocząć dyskusję i poznać wasze opinie na ten temat. Może macie jakieś pomysły.... Zapraszam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie myśl - słuchaj.

https://www.audiostereo.pl/topic/36536-monitory-na-eminence-i-davis/

Tak to estradówka, do 18 litrów się zmieści, tylko trzeba zrobić dość wyrafinowaną obudowę. Jeżeli chodzi o ten tweeter to sam jestem ciekaw jak on gra.

Jeżeli chodzi o ten pomysł a la Diva, no to chyba nie. Po pierwsze w divie jest beta 10 cx zastosowany, a po drugie nie sposób zapanować nad zastosowaną tam wysokotonówką. Trzeba ją przerobić, a do tego potrzebne jest prawie laboratorium.

Nie myśl - słuchaj.

zoller

"Jeżeli chodzi o ten pomysł a la Diva, no to chyba nie. Po pierwsze w divie jest beta 10 cx zastosowany, a po drugie nie sposób zapanować nad zastosowaną tam wysokotonówką. Trzeba ją przerobić, a do tego potrzebne jest prawie laboratorium."

WLM to chyba raczej garazowa firma, mnie się wydaje ze chłopaki z WLM mają zdrowe podejscie do tematu i robią zwrotki na ucho. Sam patent regulacji tez jest ciekawy i prosty. Nie zdziwiłbym się gdyby w ich nierozbieralnej wysokotonówce znalazły się jakies tanie neodymy w duzych ilościach;-)

Najdrozsze wydają się tutaj okleiny....

Skąd pomysł. Pewnie pomyślicie żem wariat, ale usłyszałem podobną konstrukcję z wysokotonowym Fostexem w jednym z czeskich studiów nagraniowych i zwariowałem. Grało tak że mnie na miejscu szlag trafił, więc pytania do właściciela no i do projektu. A tak poza tym to miał to podłączone do - o zgrozo - Ushera R1.5. Powiem wam normalnie "tajfun" i komary w studio było słychać. Jednym słowem "siwy dym" :D W takim układzie to nie pomysł, ale chyba raczej rodzaj choroby.

Nie myśl - słuchaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.