Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy! Onkyo CS-315 czy CS-515

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze... poszukuję kompaktowego systemu do mojego pokoju ok 20 m2. Dysponuję kwotą ok 1900zl ale wiadomo chciałbym kupić jak najtaniej i jak najlepiej...znam dźwięk jaki oferuje Pianocrafty oraz Onkyo CS-y...i muszę powiedzieć, że Onkyo wcale nie odstaje od Piano...powiem nawet że dźwięk onkyo ma trochę więcej mięsa...poza tym nie wiem jak to jest ale wydaje mi się że Onkyo mimo zadeklarowanych 19 wat mocy gra mocniej i głośniej niż Pianocraft z 60wat...konsternacja...:/...w Onkyo przesterowania pojawiają się przy większej głośności niż przy Pianocrafcie...oba sprzęty testowane w media w tych samych warunkach.

Ostatecznie jestem bliski wyboru pomiędzy

Onkyo Cs-315 ok 1000zl,

Onkyo CS-515 ok 1350zl, oraz

Pianocraft E400 ok 1560zl ,

nie zależy mi na dvd ma to być sprzęt tylko do muzyki i to najczęściej elektronicznej (Kraftwerk, Klaus Schulze, Schiller, Jarre itp)...Proszę także o nie proponowanie mi kompletowania mi zestawu z używek bo nie cierpię używanego sprzętu ( ot takie widzi mi się :)).

Szczególnie frapuje mnie różnica między onkyo Cs-315 a 515 czy oprócz ładnego niebeiskiego podświetlenia i grubości ampli są jakieś znaczące różnice między tymi zestawami które usprawiedliwiają 300-400zl różnicy między nimi ????

Linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/36578-pomocy-onkyo-cs-315-czy-cs-515/

Bierz CS 315, jakiś czas temu słuchałem i bawiłem się tym trochę, ponieważ wybierałem coś podobnego dla brata, wg mnie fajny soczysty, mięsisty dźwiek, dużo przyjemności ze słuchania.

Pozdrawia posiadacz CS-315.

Bardzo fajna wieżyczka. Tyle, ze dołaczone głosniki w żaden sposób nie pokazują na co ja naprawdę stać. Tak wiec zamiast kabelkow polecam sprzedanie zestawów od kompletu na allegro i kupienie do nich jakiś Tannoy-i M1 lub ALR Entry-2 (jeżeli chcesz zostac na głosnikach podstawkowych) - roznica kolosalna.

U mnie grają z ALR Entry 3 i naprawde to bardzo udana kombinacja.

Dziękuję wszystkim za sugestie i opinie z którymi zresztą się zgadzam. Boję się tylko o jedno czy ta moc 19 wat (czy 25wat jak podaje ceneo..Bóg jeden chyba tylko wie ile naprawdę ) wystarczy aby pociągnąć jakieś podłogówki do 900zl. I tutaaj odrazu zapytanie jakie kolumienki podłogowe byście do tego polecili...myślałem o tannoy F3 ale niewiem czy to nie za wysokie progi dla tego micro amplitunerka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.