Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy Sławka na AS2007 zapisy

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

Sądzę po ostatnim sobotnim odsłuchu w Krakowie że przerzucanie co chwilę słuchawek nie ma sensu ! Dla tego proponuję dłuższe odsłuchy jednej konfiguracji słuchawek na danym materiale muzycznym.ewentualne przepinanie kabelków i następne słuchawki zainteresowanego i ewentualne przepinanie kabelków.Jestem zdecydowanie za oryginałami na CD różne "wypalanki"takze zasysane z neta nie zawsze mają zachowane proporcje takie jak w oryginałach.Sądzę że użytkownicy są wyrobieni muzycznie i nie bedą mieli problemów z materiałem słuchanym.Proponuję także przynieść własne oryginalne ulubione CD jak nie jesteście siebie pewni

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co zrobimy z kawką i herbatką?

Może ktoś z Wawy zaopatrzy pokój audiostereo w jakiś a najlepiej 2/3 czajniki elektryczne. bo wiadomo że co niektórzy będą chcieli posączyć coś w wersji "LIGHT" przed wieczornym szaleństwem : )

To moze zestawmy co warto brac a co nie bo ludzie beda targac sprzet bez sensu - jak np bedziemy sluchac na 2-3 sluchawkach to wziac 2-3 pary, warto by bylo tez z czyms tegoz Slawka porownac wiec jakie beda inne wzmaki - Michał bierzesz cos? Ja w ostatecznosci Forumika moglbym przytargac chociaz srednio akurat z tym chce mi sie hujac bo duzawy :P

sprawy organizacyjne:

Witam wszystkich raz jeszcze

mam taka propozycje ktora juz jest znana ale chcialbym ustalic by nie robic juz balaganu na AS

glownym tematem odsluchow bedzie slawek- twor Kolegi Senicza

chcialbym by kazdy mogl przesluchac swoich sluchawek na nim. Proponuje by kazdy wzial swoja plyte, na jej przesluchanie bedzie mial 3 minuty- czyli poprostu bedzie mial czas na przesluchanie kawalkow na slawku ktore najbardziej go interesuja bo sam bedzie wiedzial najlepiej czemu.

Kolejka do tego odlsuchu bedzie ustalona szybko na poczatku spotkania, w miedzu czasie korzystajac z uprzejmosci kolegow Michala i Rafaella bedzie mozna rownolegle sluchac 6 sluchawek , to tak zeby sie nie nudzic w kolejce do slawka( wzmaki lake people Rafaella maj po dwa wyjscia :)

nie wiem czy dam rade przytaszczuyc swoja yamahe , ale zabiore leciwego harmana jakby co ze zmienionym troszke wyjsciem na sluchawki,takze z niego bedzie mozna tez sluchac 2 sluchawek.

Pierwszy odsluch zajmie nam okolo 30-40minut, po tym czasie odbedzie sie odsluch wlasciwy Slawka na 6 parach sluchawek, wybor par uczestniczacych w odsluchu bedzie uchwalony glosowaniem, w czasie kiedy trwal bedzie pierwszy odsluch bedzie czasu duzo by sprawdzac poszczegolne modele , wtedy walsnie wylonicie swoich faworytow na odsluch i zaglosujecie , w demokratycznych wyborach zostana wybrani faworyci.

bedzie dostepnych 6 wysc- 1x harman 4x lake people 1X slawek

w czasie jednej sesji bedziemy mieli 3-4 minuty na odlsuch w ktorym bedzie bralo jednoczesnie 6 osob, czyli po 2 sesjach wszyscy przesluchaja caly tandem, po kazdej calkowietej sesji sluchawki beda przesuwaly sie w kolejce do wzmakow i sesja bedzie sie powtarzac, czyli po 12 podejsciach bedzie po wszystkim, osoby nie biorace w danym momencie udzialu w odsluchu czekajac na kolejke beda poprostu rozmawialy z kolegami :)))))))

wszelkie uwagi beda wysluchane i wziete pod uwage. Wudaje mi sie ze taki sposob odsluchu maxymalnie duzo osob zaangazuje jednoczenie tym samym pozwalajac nudzacym sie w tym czasie rozxmawiac z innymi

Zaznaczam ze kazda osoba ktora w danym momencie bedzie sluchala slwaka bedzie miala mozliwosc przesluchania wlasnej plyty reszta bedzie musiala sluchac jednej plyty na pare osob

Gdzie przy hotelu zaparkować auto żeby sprzętu ze środka nie ukradli-jest jakiś parking strzeżony i gdzie ?

Rafaell, 7 Lis 2007, 13:25

>Gdzie przy hotelu zaparkować auto żeby sprzętu ze środka nie ukradli-jest jakiś parking strzeżony

>i gdzie ?

Najlepiej zaparkuj w hotelu - parking podziemny, wjazd od uliczki po lewej stronie.

Kosztuje, ale za to masz spokój.

Ja nie muszę już słuchać niektórych słuchawek na Sławku, inni którzy mieli tę przyjemność, pewnie też. Poza tym musi być możliwość podłączenia innego źródła do Sławka niż Marańciunio, bo sądzę, że to on w dużej mierze odpowiada za znaną z mini-meetingu sygnaturę brzmienia tego sprzętu. Już pisałem, że Yamahy podobały mi się nawet nieco bardziej z Naleśnika niż ze Sławka ze względu na lepszą kontrolę.

Ja chcę poznać nieco modeli słuchawek i podpiąć się do Sławka ze swoimi SR325i. Wzmacniacz słuchawkowy wezmę jeden stacjonarny, parę interkonektów, CD playera i wspomniane wcześniej modele słuchawek. Do zapoznania się ze słuchawkami nadadzą się wzmaki LP albo mój, a jak ktoś ma coś jeszcze innego to niech przyniesie, tylko żeby źródeł było odpowiednio sporo. Na tę chwilę wiem o czterech co jest w sam raz, bo tyle będzie wzmacniaczy. Mój CD ma dziurkę, więc to też jest jakaś deska ratunku, choć z niektórymi słuchawkami gra dziwnie, ale np. z Grado całkiem znośnie. Będzie dostępnych jednocześnie 6 wyjść ze wzmacniaczy i 2 dziurki z tego, co zrozumiałem. Pewnym ograniczeniem jest konieczność słuchania tej samej płyty w niektórych zestawieniach, a w przypadku LP - kompatybilność słuchawek co do czułości, bo np. podłączenie ortodynamików i HD595 do tego samego wzmacniacza może uszkodzić uszy słuchającemu Sennków. ;)

nie chce byc ignaorantem :)) ale ja raczej przychodze zeby pomoc koledze Wlodkowi

konstrukcje dynamiczne mnie nie interesuja:)) takze z prau odsluchow tez zrezygnuje i bede pilnowal logistyki :)

to co mnie interesuje to rs2, reszta raczej nie , ale jak bedzie mozliwosc i chwilka to poslucham:)))

a rado chcialbym posluchac z czystej ciekawosci legendy malego brata rs1

>>chcialbym bysmy byli wszyscy miedzy 9-9.30, potem zamykamy pokoj i dajemy czadu na seniczowym zestawie, wielu z nas ma swoje systemy i w glowie dobrze zapamietany dzwiekową sygnature swojego domowego jako odnosnika.

widze ze wjazd ogolnie jest od 10 wiec jak 9-9:30 nie bywam na ałdioszołach to nie wiem jak to organizowane - co by nie pocalowac klamki :) a wiec jak jest z tym Seniczowym odsluchem -ustalone na 100 ze 9:00 pod 701?

Faktycznie dobra uwaga, w Wawce bede ok 9 wiec spacerkiem sobie dojde (no chyba zeby lalo)

Szczerze mowiac to interesuje mnie jak wypadna moje AKG na Slawku,lub innym wzmacniaczu bo nie wiem czy jest sens do takich sluchawek kupowac wzmacniacz ;-) a jak przy okazji dane bedzie mi poznac pozostale sluchawki i oczywiscie ich wlascicieli to bedzie mi bardzo milo :-)

Pozdrowienia

wlasciwie to bez wiekszego w sumie znaczenia ale dla mnie jak przyjezdzam z Lodzi wolalbym mniej wiecej wiedziec co by nie wstawac godzine wczesniej.

w kazdym razie jak bedzie wiadomo najlepiej napisac tutaj

Zastanawiam sie nad wzieciem swoich sluchawek tj sr60 i HD580 bo nie wiem czy ktos jeszcze bedzie chcial ich posluchac a z tego co widze beda lepsze, ja swoje znam i wiem jak graja i troche bez sensu byloby je targac.

Myslalem tez o wzieciu Forumika 608 - bo w moim przekonaniu to bardzo szczegolowy i dynamiczny wzmak - mialby wiec w pewnym zakresie Slawek jakas konkurencje...ale wiem ze bedzie malo czasu na to wszystko.

Aha Intuos przyjezdzam z kuzynem - jakby co znajdzie sie da niego miejsce w pokoju? On nie bedzie sluchal sobie pooglada:) mowie, w razie jakby jeszcze nie byly rozstawione inne "stoiska" i nie mial co ze soba zrobic - wszak jest Pan kierowca to moze mi odjechac :)

Rano wczas jadę IC i będę Włodek z Lake People Sony,kabelkami ful wypas z wtyczkami złotymi neutrika-syn mi lutuje (chyba za 6 godzin skończy bo kurier sobie jaja zrobił i mi dostarczył wtyki po 18-tej OPEK jak widać to dupiana firma,jeszcze gorsza to GLS dziś nie dojechali w ogóle ! izopropyl kupiem przypadkiem na mieście) i chyba jednak z Technicsem dojadę (już pół opakowania władowałem w mechanizm soczewki lasera i chyba przywrócę go do życia,szkoda by było jakby nie zadziałał naprawdę potrafi zaczarować dźwiękiem ,mimo pokpiwań co niektórych)

rafaell mam dla ciebie i syna wejsciowki

podaj mi swoje dane(imie syna bo nazwisko to samo :)))musze wpisac je na wejsciowki

daj mi znac jak bedziesz na miejscu

moj tel 502638575

pozdrawiam i do zobaczenia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.