Skocz do zawartości
IGNORED

Kto to jest komuch A.D.2007?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

W dyskusjach politycznych na tym Forum bardzo często pada w stosunku do adwersarza ( zwłaszcza gdy brak argumentów) określenie,a własciwie obelga "komuch".Jak Waszym zdaniem należy to rozumieć?Co oznacza być komuchem w 2007r?Bo przecież nikt (poza garstką planktonu poiltycznego z partii Proletariat) nie dąży do wprowadzenia w Polsce komunizmu (którego tak naprawdę nigdy nie było).

Prawdziwi ostatni komuniści w Polsce to Gomułka i jego banda ( wyznawcy idei) póżniejsze ekipy to tylko kerierowicze pozbawieni złudzeń.Obelga "komuch" pada najczęściej z ust przedstawicieli PiSu co jest o tyle dziwne,że jest to partia niby prawicowa a tak naprawdę lewicowa(program gospodarczy,a prawicowość polega na klerykalizmie).Okreslenie "komuch" kierowane jest najczęściej do przedstawicieli SLD,którym moim zdaniem można wiele zarzucić (korupcja,nepotyzm) ale nie brak rozumu i instynktu samozachowawczego ( po co mieliby przywracać komunizm będąc milionerami?).Słowa "komuch" używa się często w stosunku do ludzi o innych poglądach najczęściej bardziej lewicowych.A przecież w każdym normalnym społeczeństwie są ludzie o poglądach prawicowych,lewicowych i centrum.Tak było,tak jest i tak będzie.

https://www.audiostereo.pl/topic/36854-kto-to-jest-komuch-ad2007/

Twoje tezy to właśnie propaganda"komuchów" czyli systemu który niewolił Polskę przez blisko dwa pokolenia. Jesteś podobno wykształcony?

Co ja mam o Tobie myśleć kiedy czytam słowa czy ?

Nic takiego nie istnieje, to są dawne podziały. Dawne czasy. To oznacza to samo co w ustach Leppera, po prostu epitet. Albo, że komuniści to Gomułka, hahaha.

Komunistow to już Lenin i Stalin wykończyli, ale co to ma do rzeczy?

PRL to był system który dobro nazywal złem i odwrotnie, w którym wszyscy byli zmuszani do ubabrania się.

Jesteś lekarzem i masz ponad pięćdziesiąt lat? Mogę się założyć, że twoj ojciec nie był lekarzem, raczej był chłopem, bez urazy ale to Ciebie Kaczyński ma na myśli mówiąc "wykształciuch" , wszystkie twoje tezy są "wykształciuchowate". Włożone Ci przez propagande do głowy.

Kto to jest "komuch"?

Dla mnie "komuch" to np. ktoś kto był powiązany z aparatem państwowo-partyjnym PRLu i do dzisiaj za tym tęskni, np. jar1, były żołnierz zawodowy, który jak tylko może szkaluje niepodległą Polskę.

wojtek, nie przejmuj się. Na forum padają też inne pogardliwe epitety(z drugiej strony barykady) kiedy brak argumentów: pisdrak, moher itp.

komuch(choć nie używam tego określenia) to dla mnie określenie osoby gotowej przymknąć oko na pewne nazwijmy to niejasności PRLu i jego aparatu będacego w okolicach władzy do dziś. Nie mówie tu o aparacie samym z siebie. Przynależnosć do tej czy innej organizacji nie przesądza przecież jakim kto jest człowiekiem po 20 latach od jej rozwiazania samo przez się. Mówię o wspieraniu pewnych wzorcy, usprawiedliwianiu łajdactw(np. ulaskawianie pospolitych przestepców, przymykanie oka na przekręty podczas przemian ustrojowych)....w imię czego Ci ludzie tak postępuja ?

A to już zapytaj kolegów którzy deklarują takie skłonności.

Pozdrawiam

Ciekawe jak za parę lat będzie się nazywać całą rzeszę osób korzystających z przywileju władzy z okresu Kaczyzmu.

Opierając się na teorii naukowej o reinkarnacji politycznej ( proces wędrówki dusz po śmierci komucha do ciała pisowca ) można zaryzykować stworzenie nowego słowa - Pisduch.

Jak masa Pisduchów będzie oceniona przez przyszłe pokolenia ?

Frank, bardzo możliwe. Na szczęscie pisdruchy nie będa mieli na rękach stanu wojennego, pogrążenia kraju w zapaści itp.

I tak po kazdej ekipie....solidaruchy, pewnie bedą i platfusy :)

Co mentalnosć to obyczaj.

No tak, sam się zapędziłem z tą odpowiedzialnością grupową ,niczym durny kapral z W.P.

Nigdy tej parszywej taktyki nie stosowałem wobec nikogo,ale jest to dość popularna obecnie retoryka.

Ale w znaczeniu odpowiedzialności osobistej przy pojęciach Komuch - Pisduch pozostanę.

:-)

Z całą pewnością komuchem patentowanym jest zwolennik Unii Europejskiej, wynika to już ewidentnie z zestawienia samej etymologii tego słowa i tzw. wartości europejskich (które tak naprawdę są wartościami mongolskimi - w Unii przecież normalną praktyką jest np. działanie prawa wstecz).

Komuchami są również wszyscy tzw. liberałowie. Tak zwani, bo jednym z ulubionych chwytów komuszych jest kradzież szyldów, dlatego obecnie pod szyldem "liberałów" występują najzwyczajniejsze neomarksistowskie świnie.

Placioki są takimi "liberałami".

Frank, jeżeli przestępcy będą czerpać korzysci ze swojej "pracy" w przyszłosci to nalezy ich ścigać... np. "sprywatyzują" jakas firmę za 10% wartości.

Dziwię się ze to nie jest robione na bieżąco w sumie.

lancaster

To troszeczkę odbiegłeś od tematu,ale te 10% wartości ?

Niedawno sprzedawałem Poldolota rocznik 94 ( straszny sentyment miałem do tego pojazdu,pozwolił mi dogłębnie poznać tajniki mechaniki samochodowej :-)) ).

Cenę ustaliłem na 7500 peelenów, w tu banda oszustów ( ew.kupców ) nic ,dosłownie bez odezwu.

Znalazł się w końcu "złodziej,kanalarz,komuch" co mnie te 10% żądanej sumy zapłacił.

Taka to krzywda mnie spotkała, i co gdzie ja mam szukać sprawiedliwości !

;-))

dudi, no domyślam się. Strategia okrągłostołowa polegała na tym ze opowiadało się o zwalczaniu bezrobocia(a ono rosło), o polityce socjalnej(a nożyce społeczne się rozwierały), co by tu jeszcze....acha, budowa mieszkań w ilosci kilku milionów to już chyba wszyscy obiecywali....samą gotówkę jeden kretino też obiecywał....ale pewnie ostatecznie kumple postanowili przygarnać....co on mógł(jak zwykle) w koncu...no i najwazniejsze - wszystko nalezało prywatyzować, bo na tym była największa kapucha. Można też było ukraść zboze i kupić sobie np. częsc wyspy oraz inne takie tam....wszystko to było robione w 100% poczuciu bezkarności i ochrony ze strony kolejnej ekipy, któa miała robic to samo. 2 lata temu coś sie poślizgneło i nie wyszło...a Donald chce jeszcze raz przeżyc "cud solidarności". Wzruszajace.

Komuchami, wg entymologii arbuzów jest każdy kto nie uwielbia i nie jest bezwględnie poddany woli Naczelnego Arbuza - Jarosława K.

A w rzeczywistości prawdziwą mentalność komucha reprezentują właśnie Arbuzy - zielone z zewnątrz a czerwone w środku. To komunistyczne ludzie roślinki - bez podłączonego respiratora i kroplówki z nienawiścią pękają w niebyt.

Frank, w centrach miast kolesie kolesi lub towarzyszy dostawali od miasta za friko(za ZERO) tereny pod zabudowę mieszkań. Nastepnie Ci gołodupcy szli do banku i pod zastaw ziemi dostawali wielomilionowe pożyczki, których nie zamierzali splacać, ani niczego budować.

Banki przejmowały ziemie i wszyscy zadowoleni. Myśle też Frank, ze nie doprowazałeś celowo swojego auta do stanu w ktorym było ono warte 750zł...bo 94r tej gondoli pewnie tyle kosztuje na rynku....a za działajacą firmę zarabiająca np 50mln rocznie zdarzało się ze "inwestor" placił 10. I to tyle w temacie niektórych prywatyzacji.

Albo taki mechanizm w którym firmę kupuje sie za jej własne pieniadze...dobre nie ? Potem masz obraz Polskiego liberalno-PZPRowskiego biznesmena i nie ma sie co dziwic ze ludzie tak patrzą na ludzi zamoznych...choć wielu z nich zapracowało uczciwie na swoje pieniądze.

lancaster

Uwierz ,prawicowy biznesmaan niczym się nie różni od lewicowego.

Każdy natychmiast skorzysta z państwowych profitów.

Ktoś kiedyś powiedział:

" Uczciwość jest cnotą biedaków i plebsu"

To słowa bardzo gorzkie,ale bardzo prawdziwe.

Okazja czyni ......., to bez znaczenia czy chodzi o 50 milionów euro, czy też ominięcie cła przy sprowadzaniu kabli z USA.

Ale gadać o uczciwości każdy może

Jeden lepiej drugi gorzej.

Najpierw to trzeba sobie zdać sprawę, że najbardziej demoralizującą profesją jest WŁADZA. I po co ludzie tak sie garną do tego koryta. I że tam nie podziału białe - czarne. Nie ma grabi, co grabią od siebie.

frank>>>lancaster akurat to wie ,z ta okazją.Ale rżnie głupa, bo on może sobie skubnąc skarb panstwa, bo on nie jest komuch.Taka teraz jest filozofia niekomuchów.Nie zdązyli, byli za durni,nie byli ich we własciwym miejscu ,nie w tym czasie,zle ocenili szanse.To oni nade wszystko gonia komuchów.Szczerze mówiac sami nie wiedza kogo gonią.Ci co nie zdążyli byc bohaterami ,albo im sie nie chciało, wieszają teraz psy na tych co zdołali ,zdazyli byc bohaterami.To jest motłoch.

>arbuzMC

No i przegrałbyś zakład.Mój ojciec nie jest chłopem,jest emerytowanym adwokatem.Moja rodzina jest od wielu pokoleń inteligencka.Nie byłem beneficjentem PRL,nie należałem do partii.Byłem przeciwnikiem PRL ale nie działałem w opozycji.Nie czuję nostalgii za PRL.Tak więc nie pasuję do Twojej koncepcji.

Frank, z państwowych profitów to nie tylko biznesmeni ale też kazdy bedzie korzystał....nie w tym rzecz.

W USA, czy zachodniej europie nie przeszłyby takie postPZPRowskie numery jak u nas....za takie rzeczy ktoś by tam siedział , nie mówiac o tym ze nie byłyby to rzeczy robione na skalę przemysłową, sankcjonowane prawnie z pełna świadomością jak u nas do 2005r.

lancaster, 14 Paź 2007, 09:55

>Frank, bardzo możliwe. Na szczęscie pisdruchy nie będa mieli na rękach stanu wojennego, pogrążenia

>kraju w zapaści itp.

Pożyjemy, zobaczymy, dajmy im trochę czasu.

muls, biedy mały mierny imbecylku. Nawet wśród sekretarzy PZPR znalazł się jeden który sie wstrzymał przy głosowaniu za stanem wojennym. Zawsze sie porządny znajdzie, ale przypominanie o nich najbardziej boli złodzieji kalibru bieleckiego czy nieudazników kalibru mulsa, którzy tylko zaiwanic potrafia.

>dudivan

A jakaż to jest ta komusza etymologia Unii Europejskiej?

Wg. Ciebie komuch=liberał ( takie myslenie jest możliwe tylko w Polsce!).A nie przeszkadza Ci to.że PiS uważa się za prawicę a w rzeczywistości próbuje realizować lewicowy program gospodarczy?

Mentalność pisowska wywodzi się w prostej linii z czasów PRL.Najlepszy przykład to działalność Ziobry czyli droga na skróty!

Walery, podoba Ci sie Polska jaką chłopcy z ferajny odstawili od 89 do 2005 r ? 2-3mln bezrobotnych, rozwarstwienie społeczne, przygłupie mulsy ?

Co tam PiS odstawi to faktycznie zobaczymy, co odstawili ich poprzednicy już widzieliśmy i tym ludziom dziekujemy. Mam też cicha nadzieje ze uda sie ich sprawiedliwie osądzic zgodnie z zasadami sprawiedliwości społecznej i praw powszechnie obowiazujących w cywilizowanym świecie a nie bandyckiego prawa którego byli beneficjentami jako twórcy. Poczekamy :)

arbuzMC --"Mogę się założyć, że twoj ojciec nie był lekarzem, raczej był chłopem, bez urazy ale to Ciebie Kaczyński ma na myśli mówiąc "wykształciuch" , wszystkie twoje tezy są "wykształciuchowate". Włożone Ci przez propagande do głowy."

Nie pojmuję ,znaczy się jak chłop przodek - to zły człowiek ?

To Kaczyński walczy o elektorat , którym pózniej gardzi ?

Znaczy się ,że Wojtek może być spokojny ?

Zachowana czystość ,czy też nie ?

k**wa, Kaczowyznaniowcy kto wam tak przeprał mózgi ?

lanaster...co ty w głowach mieszasz.Ja o tobie pisałem.Co mnie obchodzi historia.Mówia, jak jestes bez winy.........No rzuc kamieniem lancio, a nie pieprz mi o stanie wojennym.

wojciechu co do Ziobry to powiem tak...zachwycony nie jestem, bo powinien byc znacznie skuteczniejszy i mieć sporo większy przemiał tego robactwa. Nie wiem czy Polska nie za wolno opada w rankingach najbardziej skorumpowanych krajów Europy....a wiadomo kto nas do czołówki tego rankingu wprowadził...tak więc pewne działania sa jak najbardziej usprawiedliwione. Ziobro to taki mniej skuteczny i partaczący czasami robotę Giuliani....co zrobić skoro w kraju widać nie ma lepszych, bo jak do tej pory nikt się za te sprawy nie brał na adekwatną skalę wogóle.

muls, czy ty myślisz że ja jestem jakimś postokrągłostołowcem co to sie nagłabał majątku narodowego, wywołal kryzys w kraju a teraz wiesza psy na kumplach ?

Nie ma muls ludzi bez winy, jak to na katechzie uczą zgrzeszyc mozna myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem zdaje się.

Pewnie żaden sędzia nie ma na tej zasadzie prawa do osadzania kogokolwiek.

Zdenerwowałeś sie tym jednym sprawiedliwym muls ? Towarzysze nie bedą mieli usprawiedliwienia, że robili to co wszyscy ? Ano nie będą mieli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.