Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2007 WRAŻENIA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Moim "najmilszym" wspomnieniem z AS 2007 była chwila, gdy personel pana organizatora na jego najwyraźniej polecenie poinformował mnie, że nie mogę powtórnie wejść do Sobieskiego, ponieważ nie przeczytałem jakiejś zafajdanej fiszki przyklejonej do szyby informującej o konieczności opieczętowania się. Nie zostałem poinstruowany o tejże konieczności w chwili kupienia karnetu na AS. Za to przy powtórnym wejściu padło podejrzenie, że jestem oszustem próbujacym wedrzeć się na wystawę z "wypożyczonym" karnetem. Być może byli tacy, co próbowali opędzić wystawę jednym biletem w sześciu, ale restrykcyjne kroki tego kalibru uderzyły również w uczciwych zwiedzających. Nawet nie padło "przepraszam" z ust samego organizatora. Słowem paskudny zgrzyt, Elberoth, by nie powiedzieć gównarzeria.

A co to za nalesniki? Amparo? Calkim ladne..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No proszę... Okazuje się, że największe wrażenie na AS zrobił SENICZ... Mimo, że nic nie zrobił - poza ściagnięciem jakichś gratów ze śmietnika (i może zapaskudzeniem swoimy wydalinami hotelowej toalety).

Czołem,

-> Elberoth

Parę słów na temat Tria Odyssey.

Cała Orkiestra Odyssey grała w sobotę w studiu S1 Polskiego Radia na festwalu Ad Libitum pod kierownictwem Adama Kaczyńskiego i Butcha L. Morrisa. W niedzielę odchudziliśmy skład do tria i zrobiliśmy lekki oddech od "współczechy" grając Mozarta na Audio Show.

Frekwencja była niewielka. Wynikało to pewnie z formuły wystawy - podobnie jak w pokojach ze sprzętem ludzie wchodzili wychodzili, spieszyli się żeby wszystkiego posłuchać i zobaczyć, więc nie mieli czasu nigdzie przystanąć na dłużej. Ale parę osób było i dla nich warto było postarać się o przygotowanie koncertu.

Szkoda tylko, że mało kto zauważył, iż koncert Tria Odyssey został zorganizowany przez firmę Talcomp, jednego z wystawców.

Ukryta Zawartość

Pod tym linkiem fragment nagrania (niestety bardzo niskiej jakości) z koncertu oraz kilka obrazków i komentarzy z wystawy okiem "inżynierów" ;)

->TomekL3

->jozwa maryn

Miło, że nas zauważyliście w tym natłoku :)

Nowa firma z Krakowa to właśnie Talcomp. W sumie nie taka nowa, bo powstała w 1981 roku. Akurat tak się złożyło, że po dość długiej przygodzie z elektroniką przemysłową znów wracamy do korzeni, czyli sprzętu audio.

Ukryta Zawartość

Mnie najbardziej rozczarowała niedzielna prezentacja Audio Note - bez życia , za kotarą ... fatalnie , szczególnie w odniesieniu do ceny .

Natomiast na zdecydowany plus zaliczam odsłuchy krajowych producentów głosników i ostatnio wzmacniaczy - QBA ( Mexx'y na 15 wooferze Seasa Excel miał taki basior ,że odruchowo rozglądałem się za schowanym gdzieś subem ;p ) Akkus ( co za bas z tych wzmaków , nie wierzyłem ,że 17 cm woofery Ushera tak grają ! ) i RLS .

PS

Konstruktor RLS wyjaśnił mi, że dziwna średnica z18 cm Scan Speaka Revelatora to wzór wyższej szlachetności . Przez chwilę uwierzyłem ...

Nie wiem ile chciał za swoje Oberony ale ja sobie zrobiłem takie za 3kPLN . Grają identycznie .

...there is no spoon...

shark700, 12 Lis 2007, 21:47

Świetne zdjecia!Może trochę od Siebie o graniu waszego zestawu,waszego bo i Antosia!?Całkiem niezłe opinie!

Gratulacje napewno już były!Pozostało tylko się dołączyć!Pozdrawiam!

cd

Ukryta Zawartość

post-14274-100009904 1204114372_thumb.jpg

post-14274-100009905 1194903725_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo moje można wysterowac 4 watowym lampowcem ( w naszym/ Twoim pokoju były wzmacniacze zdechlaki a klony Virgo II potrzebuja kolosalnego tranzystora bo ich impedancja spada poniżej 3 omów a efektywność wynosi około 87db ). Ale te Virgo grają pieknie z silnym tranzystorem , uwierz mi - brałem udział w ich projektowaniu więc cos wiem na ten temat ;p Szczególnie przestrzen - znikają .

...there is no spoon...

senicz, 12 Lis 2007, 22:44

Virgo jeśli sie nie mylę to są 4Ohm kolumny? A jeżeli GC był w dla obciązenia 8Ohm ,to chyba tu widzę problem!

Ścisle chodzi o napięcie zasilacza GC.Pozdrawiam!

Maro, 12 Lis 2007, 21:59

>Moim "najmilszym" wspomnieniem z AS 2007 była chwila, gdy personel pana organizatora na jego

>najwyraźniej polecenie poinformował mnie, że nie mogę powtórnie wejść do Sobieskiego, ponieważ nie

>przeczytałem jakiejś zafajdanej fiszki przyklejonej do szyby informującej o konieczności

>opieczętowania się. Nie zostałem poinstruowany o tejże konieczności w chwili kupienia karnetu na AS.

>Za to przy powtórnym wejściu padło podejrzenie, że jestem oszustem próbujacym wedrzeć się na wystawę

>z "wypożyczonym" karnetem. Być może byli tacy, co próbowali opędzić wystawę jednym biletem w

>sześciu, ale restrykcyjne kroki tego kalibru uderzyły również w uczciwych zwiedzających. Nawet nie

>padło "przepraszam" z ust samego organizatora. Słowem paskudny zgrzyt, Elberoth, by nie powiedzieć

>gównarzeria.

Do przyjęcia takiego a nie innego rozwiązania zmusili nas sami odwiedzający. Przez pierwszych 7 wystaw, można było wchodzić i wychodzić na wystawę ile się chciało na jeden bilet.

Niestety, niektórzy nieuczciwi zwiedzający wykorzystywali ten fakt do tego, aby bilet po prostu odsprzedać. Byli nawet tacy artyści, którzy wychodzili z 4-5 biletami z hotelu, odsprzedawali je przed wejściem, i jak gdyby nigdy nic wracali na wystawę. W pewnym momencie musiałem więc powiedzieć STOP.

Stąd te pieczątki rodem z dyskoteki. Moim zdaniem to lepsze rozwiazanie, niż zamknięcie wystawy na amen (dla ponownie wchodzących) - w hotelu siedzi sie długo, a tak przynajmniej mozna wyjść coś zjeść itd.

Trudno również nie zwrócić uwagi na fakt, że wiekszość targów i wystaw nie dopuszcza ponownego wejścia WCALE. Pojedź na byle jakie targi - już nie mówię na IFA czy CES w Las Vegas - ale np. targi poznańskie i postaraj sie wejść ponownie. No naprawdę życzę powodzenia.

Tyle w odpowiedzi na zarzut "gównarzerii".

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

PMD, 12 Lis 2007, 22:22

>Elberoth,

>

>dobre to, gdzie/jak to można nabyć? - Roadhouses & Automobiles - Best.Nr. SFR 357.6027.2 ?

Dystrybucja w PL zajmuje się Nautilus z Krakowa.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

pozwoliłem sobie wykorzystać zdjęcie autorstwa shark700 (mam nadzieję,że się nie gniewasz ;-) ale musiałem, bo w natłoku innych fotek z AS2007 taki drobiazg może umknąć waszej uwadze ... Dla oddanego na fotce poniżej stolika w stylu "Dwa Delfiny Wesoło Pląsające W Odmęcie Wód Słodkich I Gazowanych" warto było zapłacić za bilet na AS 2007... ;-D a może macie lepsze fotki tego przecudnej urody mebelka? ;-)

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No, lepszego nie mam. Wyszło mi jakoś nieostro. Zestaw stanowczo wart jakiejś nagrody specjalnej. Oczywiście razem ze stolikiem ;-)

A może od razu przekazać do tworzonego Muzeum Sztuki Nowoczesnej? Jako zaczątek kolekcji. Podpis mógłby brzmieć: "Stworzony do odtwarzania muzyki w jednym z dawno zapomnianych już tzw. formatów cyfrowych, doceniony został ze względu na wybitne walory plastyczne. Zabytek sztuki użytkowej, początek XXI wieku".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

xanax - 4You:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.