Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2007 WRAŻENIA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Studio 16Hertz

Baaardzo prosze o kilka słów na temat dzwięku N-Audio na triodach 6S33C.

Może jakieś porównanie (chociaż pobieżne) z MPM. Miałem kiedyś okazję posłuchać tych ostatnich.

TV może być, nawet duży ale koniecznie trzeba go zabrać min 20-30 za linię kolumn. Kombinowałem , przestawiałem i tak wyszło z autopsji ( 42" pomiędzy kolumnami rozsuniętymi na 2,6m )

16 hz>

jestem za. Bardzo prosimy o kilka słów więcje o ich klocuszkach. Jak to gra i ile kosztuje.

Patrzyłem troche na stronie: szkoda że ten DAC z Power z kolei nie ma zwykłego wejścia RCA (np. na radio).

Czy można dostać takie cuś, żeby było i ze 2-3 wejścia liniowe i jedno cyfrowe. I info jak to zamówić. Czy 16 HZ jest w stanie pomóc w sprowadzeniu (z dopłatą za zawracanie d... oczywiście ;-)

I ile kosztują te mocniejsze lampy.

Bo z Panem Jurijem ciężko mi się było w pokoju dogadać, zwłaszcza że te 4 W tak napier.... że trzeba było do siebie krzyczeć! ;-)

Drodzy koledzy;

16 Hz miało współpracować z N-audio ,takie były ustalenia przed wystawą AS.

Nieco się zmieniło,a mianowicie dystrybucją zajmie się człowiek - firma działająca w nieco innej branży z pochodzenia ukrainiec, służył w węgierskim wojsku a od lat mieszka i zyje w Polsce . Żona Polka . Jak widac Polki najpiękniejsze są i ciągną do siebie różne narodowości ! To nr tel. 501-236- 412.

16 Hz nie ma nic wspólnego jak widzicie zatem reklamy z naszej strony tej firmy więcej już nie będzie.

Ale skoro Wam się podobało to grzecznośc wymaga Was pokierować we właściwe ręce. Tymbardziej ze wystawiali się z nami i sprzęt współpracował z naszymi kolumnami.

Panie Grzegorzu.

Bardzo dziękuję za namiar. Szkoda że postanowili robić to na własną rękę, bo jednak 16 Hz to już jest "marka" i ma jakieś znaczenie na form, A nikomu nie znana firmy „z rosji”, choćby faktycznie prezentowała wyjątkowy wskaźnik jakość / cena, nie przebije się sama na rynku bez sporych nakładów na marketing.

Jeden nr. Telefonu komórkowego w przypadkowym wpisie na forum, to mało…

Ja w każdym bądź razie zaraz tam dzwonię i proszę o cennik.

Pozdr.

Cashlack

Wie Pan my chcielismy ale narodowośc tych dwóch Panów ta sama ,może porozumieli sie lepiej niż my .

Jeżeli im nie pójdzie to nie wykluczamy promowac tych urządzeń na ustalonych zasadach i wspólnym porozumieniu.

Jest to wykonane dobrze,front alu,malowanie proszkowe,solidne skrzynki,nadruki w j.angielskim i jeszcze grają . I przez cały czas prezentacji nic się nie zawieszało,to dobrze świadczy o projekcie.

Zobaczymy,czas pokaże...

Póki co my mamy co robić zestawy cieszą się powodzeniem, póki co gonienie króliczka ciagle w nas większości trwa zatem i u nas rotacja zestawów kolumn jest ciągła.

A moze właśnie nabycie 4 watt kończy sprawę wiecznej wymiany sprzętu? kto to wie.

Zamieszczę jeszcze fotkę bo nie wszycy byli na wystawie a pewnie czytają.

Na szafce od góry:

-tv 42"

-mały DAC N-audio i CD Meridian

-preamp nasz do MPM monobloków

-preamp lampowy do monobloków triodowych widocznych z boku (te błyszczące na szafkach )N-audio

-to cudo 3 w 1 (DAC+pre+wzm, 4 watt) N-audio

-CD Sony z wbudownaym DAC Crystal

-kondycjoner i stabilizator cyfrowy(na samym dole) N-audio

Na podłodze:

-kolumny "MIMO" 16Hz

-monobloki MPM

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Te czarne obok Mimo (btw. czarny mają tylko front, reszta jest cherry) to wysokoefektywne Studio16Hertz Acoustic 2.0 które na prezentacji grały z czterowatowym lampowcem N-Audio.

z tego co pamietam to tylko wyroby n-audio byly tam ciekawe. Np. dac z wyjsciem lampowym. cena 500eu ale na wyjsciu 4x6c45 ktore sa bardzo drogie moga nawet po 100zl sztuka kosztowac. wydaje sie ze te dac sa ciekawe chocby cenowo. Moze obudowy takie sobie ale cena zachecajaca. Obsada scalakow tez ciekawa. Mnie najbardziej zainteresowaly te na pcm1704 z wyjsciem lampowym choc ci Ukraincy gotowi sa zrobic rozne wersje na zamowienie. Ten tel kom. jest do faceta co dobrze mowi po polasku wiec nie ma klopotu z dogadaniem sie. Malo tego moze dostarczyc do kraju towar i tu podbarac kase w zl. To wygodniejsze niz zalatwiac clo itp.

Rozmawiałem przedwczoraj z człowiekiem, który reprezentuje N-Audio. Nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego w monoblokach na 6S33C zastosowano transformatory toroidalne.

Odpowiedzi udzielił mi konstruktor, niestety po ukraińsku :-( Ciągle jest to dla mnie zagadką.

BTW - kosztują 1200 ojro/para.

Nie znam rozmawialem po ukrainsku z nimi na AS. Glownie z tym konstruktorem. Ciekawy facet. Radze kupowac juz teraz bo napewno ceny poleca w gore. Najlepeij te dac na 1704 z 45 na wyjsciu. Reszta jest przecietna. Same lampy wyselekcjonowane kosztuja krocie a musi je selekcjonowac bo aba kanaly musza byc rowne. Wiec same lampy to minimum 40zl a za 1000 masz super dac. Same kosci to 200zl wiec ten dac to okazja. Bo za ich robote placisz tylko 200-300zl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) egzemplarz ze współczesnej produkcji.

Radzieckie NOSy są do dostania po kilka złotych na wszelakich wolumenach.

Ukryta Zawartość

wreszcie udalo sie zmiejszyc fotki.

w tym pokoju gralo bardzo dobrze zarówno podczas prezentacji audiofilskiej jak i audiowizualnej.

pozdrawiam panów ze studia 16hertz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak rozmawialem z ruskiem wtym pokoju to wylaczyl dzweik i powiedzial ze bardzo kiepskie te kolumny. Widocznie po calym dniu grania mial juz dosc tego hihiendu. Rzeczywiscie gralo to kanalistycznie.

ja musialem wytrzymac do konca. Rusek zamiast podglosnic wylaczyl i ten jego komentarz zostawiam bez komentarza. Musiscie chlopaki jeszce porpacowac nad sprzetem. I te stozki na srednicy! chyba was pogielo z tymi stozkami.

Oho, Studio16Hertz teraz to już ma przesrane. Guru polskiego śmietnikowego hi-endu wydał miażdżący wyrok.

Mistrzuniu, dlaczego postanowiłeś nam zrobić koło pióra? Czyżbyś poczuł się zagrożony? Spoko staruszku, my celujemy w zupełnie inny target niż Ty, wielbicieli Ci modbierać nie zamierzamy, nie jesteśmy tym zainteresowani. Serio serio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No no... a ja myślałem że Senicz i McGyver to bracia bliźniacy... obaj geniusze... przynajmniej wielu tak uważa ;)

a tu taki zgrzyt :(

ps. Senicz a o których kolumnach Studia tak nie przychylnie się wyrażasz ?? Powiem szczerze, że nie słyszałem Mimo, ale znam ich konstrukcje z opisu (także zwrotnicę) i wydaje się, że to dobra budżetowa konstrukcja... ale może Senicz pisze o innych ???

A firma wbrew sugestiom znakomitego konstruktora będzie stosowac stożki, zaraz ale obecnie prawie wszyscy producenci na całym świecie stosują stożki,czyli wszyscy jesteśmy do bani. Dobrze że tylko w oczach Pana Senicza.

Och skandynawowie dlaczego produkujecie stożki ,my chcemy małe thd ! ! !

A prosze bardzo stożek duży i stozki małe

Ukryta Zawartość

post-15230-100009410 1195310784_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

To ja może na chwilę zejdę ze stożków i o czym innym. Paru kolegów wysoko oceniło dźwięk zestawów głośnikowych ART Loudspeakers, które na AS miały premierę. Otóż udało mi się uzyskać do testu w Magazynie parę ART Emotion Signature. Trochę już słuchałem, i papamek też słuchał, i mówię wam, to jest DUŻE COŚ.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.