Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza płyta Metallici?

Rolandsinger

Rekomendowane odpowiedzi

Ja oddałbym głos na "Czarny Album" i na S&M (ze wzgledu na sentyment do wykonania utworu "The Call of Ktulu"...

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A co powiecie o metalowym standardzie: "Seek And Destroy" z Kill`em All?

Oczywiście "And Justice For All..." również zawiera takie standardy, ale to są raczej balladowe standardy - genialny "One".

"Mastera...." lubię, ale poza tytułowym kawałkiem i Orionem nie ma na tej płycie jakiś poważniejszych arcydzieł. Przy niej "And Justice..." wydaje się bardziej spójna muzycznie.

Dla mnie "Seek And Destroy" jest standarowym utworem trash metalu, "And Justice For All" chyba kompozycyjnie najlepsza, Master najbardziej zróżnicowana, chociaż fakt Baterry i Orion najlepszy, dla mnie najlepszy moment z Oriona to przejście z wolnej części, jest taki krótki moment, kiedy riffy brzmią jak młócarnia (taka napędzana silnikiem elektrycznym i pasem transmisyjnym), ciekawa jescze był taka krótka płytka chyba z pół godziny, kiedy grali różne covery, czarna płyta już mniejmi się podoba, jednak dla mnie najlepsza Metallica to lata 80-te

Lubię Metallice nie tylko dlatego, że to moja młodość, ale podoba mi się, że korzenie muzyczne sa troche inne niż w większości typowych zespołów rockowych - większość tych starych utworów nie jest opartych na skalach bluesowych, tylko bliżej tu do np. flamenco i muzyki europejskiej, daltego tak chętnie jest Metallica grana przez orkiestry symfoniczne no i Apocalyptica przecież

Dużo młodych ludzi w swoim repertuarze obok współczesnego popu ma właśnie Metallicę, a dlaczego ?

Bo to wiocha jest. Prymitywna muzyka.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

O Metallicę, to oczywiście moje zdanie. Jest to jeden z niewielu zespołów, które omijam

szerokim łukiem. Każdy lubi to, co lubi. Ja jej nie lubię. Pzdr.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

To nie tak, nie lubię bardzo AMJ, SDM, Dżemu i jeszcze sporo. Ale to nie wiocha. Fani Metalliki nie urażajcie się

przez mój wpis. Pzdr.

Trzy pierwsze i osobno "...And Justice for All..." ale tylko ze względu na fatalne brzmienie. Dalej nic ciekawego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

po prześledzeniu dyskografii kilku rockowych zespołów (np: Iron Maiden, Judas Priest, Motorhead, Metallici i wielu innych) nasuwają mi sie takie wnioski:

początki bywają trudne ale są ŚWIEŻE, ciekawe i mają w sobie >ENERGIĘ

S&M jakaż to odmiana (chyba, ze w ramach metalliki)

Toż to pomysł stary jak rock i przeważnie (wyjątki były) wypada conajmniej smiesznie.

Zawężę swój wczesniejszy wpis do dwóch płyt Ride the Lightning i Master of Puppets.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie będę odkrywczy: najlepsze są Master of Puppets, Ride The Lightning, czarny album. Kill'em All to młócka nienadająca się do słuchania, St. Anger to nuda bez solówek, Reload to byle jak odwalona fucha, do paru innych też mam zastrzeżenia.

Przy okazji: panowie, o szacunek dla zasad pisowni uprasza się. W mianowniku "Metallica", ale "najlepsze płyty _Metalliki_" - tak się to pisze.

a mnie sie udało kupić czarny album na 24 karatach za 30pln na giełdzie, uzywka co prawda, ale w idealnym stanie. sorry za offtop, ale nie dosc ze unikat to cena smieszna, gosc nie wiedzial co sprzedaje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.