Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan

Twoja elokwencja nie pozwala Ci zrozumieć komentarza odnośnie wypowiedzi kolegi Horsta, choć to nie jest do końca dziwne. Przecież Horsta jak wiadomo zrozumieć nie sposób.

tomek 7776

przypominam,że oficjalne wyniki wyborów będą ogłoszone dzisiaj a Donald ma spotkać się z PSL dziś lub najpóźniej jutro.Nie dziwię się PO ,że nie dzielili skóry na niedźwiedziu. A co do chyba córki kolegi z USA to już od dawna wiadomo ,że ich poziom szkolnictwa ,przynajmniej na poziomie średnim,jest delikatniej mówiąc kiepski.

jar1, 23 Paź 2007, 15:08

>No dobra, dudi, to jak z tym maybachem było, co? ;-)

Miał raz ksiądz Maybacha

Trzymał w nim Kałacha

Którym ubił gacha

Niejakiego Stacha

Z którym go zdradzała żona

Opowieść skończona.

P.S. Leć opowiedzieć znajomym, jar!

"Skazani zagłosowali na Platformę

W więzieniach PiS nie przekroczył nawet progu

Polscy więźniowie nie kochają Prawa i Sprawiedliwości. Gdyby o wynikach wyborów miało decydować głosowanie w zakładach karnych, to PiS znalazłby się poza parlamentem. Pisowcy dostali zaledwie 2,6 procenta głosów, czyli poniżej progu wyborczego. "Pod celą" rządzi za to PO, której zaufało aż 76 procent"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

TomekL3, 23 Paź 2007, 15:14

>kolegi z USA to już od dawna wiadomo ,że ich poziom szkolnictwa ,przynajmniej na poziomie

>średnim,jest delikatniej mówiąc kiepski.

najlepszy poziom wykształcenia jest w "więźniu", wyższa szkoła grypsery

"Pod celą" rządzi za to PO, której zaufało aż 76 procent"

Ukryta Zawartość

>Horst, 23 Paź 2007, 13:49

>"Nie daliśmy rady szerokiemu frontowi od Faktów i Mitów, które kiedyś zatrudniały Grzegorza

>Piotrowskiego, mordercę ks. Popiełuszki po tygodnik Nie, Gazetę Wyborczą, różne telewizje,

>Platformę..."

>mówi o przeciwnikach pis w ogóle?

>mówi wyłącznie o mediach

Powiedz Horst, rzeczywiście jesteś debilem, przeżywasz ślepą miłość do PiSiorów,

czy po prostu bierzesz za to kasę?

Jak rozumiem słowo "Platforma" w cytacie opisuje jakąś nową gazetę lub kanał telewizyjny?

Może jakieś medium elektroniczne? Sam siebie nie czytasz chyba.

No tak, ale przecież nikt nam nie udowodni, że białe jest białe, a czarne jest czarne!

To wcale nie było przejęzyczenie, tylko motto rządów Kaczyńskiego i PiS.

Jestem Europejczykiem.

TomekL3

o mnie | ignoruj | PW

stat: 330 / 159 / 0 23 Paź 2007, 15:14

tomek 7776

przypominam,że oficjalne wyniki wyborów będą ogłoszone dzisiaj a Donald ma spotkać się z PSL dziś lub najpóźniej jutro.Nie dziwię się PO ,że nie dzielili skóry na niedźwiedziu. A co do chyba córki kolegi z USA to już od dawna wiadomo ,że ich poziom szkolnictwa ,przynajmniej na poziomie średnim,jest delikatniej mówiąc kiepski

no popatrz jakie to niedouczone,nawet nie potrafia zauwazyc ze polska to druga irlandia.

Powiedz Jaro_747, czy jesteś aż takim dyplomatołkiem (tu: matołkiem z dyplomem) że mowa o FRONCIE, w skład którego wchodził cały wachlarz mediów i Platforma Obywatelska, w znacznym stopniu te media inspirująca?

Ja w przeciwieństwie do ciebie mam dobrą pamięć i pamiętam jak pełniąca obowiązki redaktora oficer ideologiczny Justyna Pohanke z TVN dwa lata temu na wieść o wygranej PiSu pzowoliła sobie na emocjonalny okrzyk "to nie moze być prawda" i dalej że może po przeliczeniu całości głosów wynik ulegnie zmianie.

Pamiętam słowa Tomasza Lisa pamiętnej nocy czerwcowej skierowane do prezydenta Wałęsy "panie prezydencie, niech pan NAS ratuje!".

Pamiętam jak szeregowi już żurnaliści zachidzili w głowę jak mogło do tego dojść że naród wybrał nie tego co trzeba.

I pamiętam zbiorową odmowę podpisywania przez dziennikarzy oświadczeń lustracyjnych. Jestem pewien że są w większości swej masy zajadłymi zwolennikami PO z tych samych powodów co "pensjonariusze" zakładów karnych.

Tomek L3, czy myślisz ze ludzie jeżdzacy jednymi z najbardziej prestiżowych aut świata w rajdzie Mille Miglia to jakieś niedouki ?

Zapewne widzieli Mexyk nie raz, więc jak sie zdecydowali określić nsz kraj "Mexykiem Europy" to zapewniam, że coś w tym musi być :)

Zabytkowych aut nie kupują ludzie niewrażliwi na piękno i zapewne gdyby jadąc przez Polske mieli skojarzenia z Pragą, Barceloną, Paryżem czy Wiedniem to na bank by się zachwycili.

...jak to piewał na nutę "Evity" Fedorowicz za kadencji SLD: "ten kraj to już Argentyna" ... no jet tu coś południowoamerykańskiego...niestety nie pogoda.

komentarz kaczki (j.k.):

Zmobilizowano młode pokolenie, bardzo młode, jeszcze chyba tak nie bardzo do czegoś aspirujące tak w sposób zupełnie świadomy, były różne akcje sms-owe, była ta akcja, no, dziwna: "Idź na wybory, zmień Polskę". No, gdyby było to: "Idź na wybory", okay, ale "zmień Polskę" to jednak była sugestia "zmień rząd".

wydaje mi sie tak samo jak bylemu premierowi, ludzie mlodzi, , ludzie wyksztalceni oraz mlodzi/wyksztalceni wreszcie zrozumieli , ze jesli nie pojda na wybory to ktos zadecyduje za nich, np. babunia z miazdzyca od rydzyka, zasmarkany 'rolnik' z 2 klasami podstawowki, otumanione propaganda masy nieudacznikow....i mysle , ze ci mlodzi ludzie poszli na wybory, zmobilizowali sie bo chca zyc inaczej, aspiruja do czegos, nie zostawili polski, ich polski samej tak jak to bylo 2 lata temu, bo liczba glosujacych na pis nie zmniejszyla sie, zwiekszyla sie liczba glosujacych przeciwko ciemnocie i niekompetencji, oby sie taka postawa zachowala na dluzej, nie zostawiajmy polski samej, nie zostawiajmy jej ludziom o marnej reputacji , ktorzy nic dobrego w zyciu nie zrobili, nie zostawiajmy jej bandytom, gwalcicielom , falszywym prorokom i faryzeuszom, nigdy wiecej pis, lpr, samoobrony i lid....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

"Jestem pewien że są w większości swej masy zajadłymi zwolennikami PO z tych samych powodów co "pensjonariusze" zakładów karnych."

Tak, dudivan. Bo są przestępcami. Ci, którym nie podoba się sposób, w jaki PiS sprawuje rządy, są przestępcami. Ci wymienieni powyżej przez premiera są młodocianymi przestępcami, ale on już ich przygwoździł. Polska dzieli się na PiS i przestępców, mamy doprawdy, koledzy zbrodniarze, szczęście, że pozbyliśmy się tego rządu, bo Ziobro za chwilę po prostu by nas posadził.

...Upadek tej formacji politycznej jest spektakularny i bardzo mi przyjemnie, że mogę wziąć udział w darmowym spektaklu...

"Upadek tej formacji" nie jest żaden spektakularny, bo to zwyczajne wahnięcie polskiego wahadła wyborczego.

Przeciwnie - zdumiewa bardzo dobry wynik, zważywszy atmosferę medialną i polityczną wokół obozu Kaczyńskich

Za dwa, czy cztery lata wahadło lecące w drugą stronę zmiecie ze sceny PO. Założysz się?

Mnie wcale z tego powodu nie będzie szczególnie przyjemnie. Ja nie jakiś odwetowiec.

• Redaktorzy

"Kazik rozwinął w sobie taką potrzebę aprobaty, że gotów jest cieszyć się nawet, jeśli pociąg spóźni sie tylko o dwie godziny" - to Tyrmand, stare Żydzisko jazzowe, o Koźniewskim, ale całkiem aktualne, nie? Masz może na imię Kazimierz, dudi?

dudi

tobie to nic nie pomoze, jestes tak zaslepiony , ze nawet jakby Ci zona postawila kloca na klate to bys nie zauwazyl, ale szok przejdzie i zycie bedzie sie toczylo dalej, bedziesz jakos musial z tym zyc dudi, a teraz przepros i spie...

• Redaktorzy

Przepraszam, nmie było to zbyt eleganckie, ale nie mogłem się powstrzymać. Obawiam się, że należę do tych, co za dobrą pointę sprzedaliby nerkę.

jozwa maryn, 23 Paź 2007, 16:35

>"Jestem pewien że są w większości swej masy zajadłymi zwolennikami PO z tych samych powodów co

>"pensjonariusze" zakładów karnych."

>

>Tak, dudivan. Bo są przestępcami.

Widzisz, jaki ty jesteś jednostronny?

Ja miałem na mysli to, że pensjonariusze zakładów karnych są zwolennikami teorii liberalnych zgodnie z którymi trzeba wychowywać, nie karać, zmniejszyć opresję i represje, postawić na resocjalizację no a nade wszystko zapoboegać wyrodzeniu się aż do zyskania statusu bestii wskutek przebywania w tych zakładach (czego zwolennikiem jest PiS).

Pensjonariusze to po prostu nowocześnie myslący, z otwartymi umysłami europejczycy a nie hołdujący dziewiętnasto i średniowiecznym metodom fanatycy.

Dlaczego nie stać cię na dostrzeżenie dobrej woli u interlokutora?

Jaki diabeł w tobie tkwi, józwa?

>dudivan, 23 Paź 2007, 16:07

Widzę, że po wyborach troszkę ci umysł zamroczyło, więc wytłumaczę ci łopatologicznie.

Cytat z premiera:

>"Nie daliśmy rady szerokiemu frontowi od Faktów i Mitów, które kiedyś zatrudniały Grzegorza

>Piotrowskiego, mordercę ks. Popiełuszki po tygodnik Nie, Gazetę Wyborczą, różne telewizje,

>Platformę..."

Jak widzisz Kartofel zgrabnie łączy zabójcę Popiełuszki, gazety Nie i Wyborczą (też ładne),

telewizję i partię polityczną Platformę Obywatelską w jeden "szeroki front".

A porucznik Horst pisze:

>mówi o przeciwnikach pis w ogóle?

>mówi wyłącznie o mediach

Ślepy, czy głupi?

To Platforma to jakaś nowa gazeta?

>Powiedz Jaro_747, czy jesteś aż takim dyplomatołkiem (tu: matołkiem z dyplomem) że mowa o FRONCIE,

>w skład którego wchodził cały wachlarz mediów i Platforma Obywatelska, w znacznym stopniu te media

>inspirująca?

Nie rozumiem tego zdania.

Streszczę z lekka:

>Powiedz czy jesteś dyplomatołkiem że mowa o FRONCIE, w skład którego wchodził wachlarz mediów i Platforma Obywatelska, media inspirująca?

O co tu chodzi?

Jestem Europejczykiem.

taaaaa, nie ma jak dobra pointa, nigdy nie zrozumiem jak mozna sie tak zacietrzewiac jak dud czy horst, oni chyba nie maja w zyciu zadnych problemow, wchodza tylko na forum i klepia w ta klawiature do upadlego bez krzty sensu...

jozwa maryn, 23 Paź 2007, 16:46

>Przepraszam, nmie było to zbyt eleganckie, ale nie mogłem się powstrzymać. Obawiam się, że należę

>do tych, co za dobrą pointę sprzedaliby nerkę.

W sprzedawaniu to ty jesteś bardzo dobty.

Mozna powiedzieć nawet że masz je WE KRWI.

A widzisz jak to mozna sprzedać nerkę i mieć jednoczesnie (tą) nerkę?

Ucz się od lepszych!

electro, ale nikt nie powiedział, że platformie Polacy zostawią Polskę :)

...a jeżeli już to ta Platforma niech się czymkolwiek wykaze oprócz kłapania dziobem, zagrywkami medialnymi i opowieściami o cudach dla swojego "targetu"...no i mam nadzieję ze nikogo nie rozczaruje. A jak to bedzie to zobaczymy. Na razie nie było w historii po 89r rządu który po 2 latach pełnienia swej funkcji zwiększył poparcie dla siebie....a babć electro jak na złość poszło najmniej, więc te 30% to nie wyłącznie ich robota :)

Proponowałbym też żebys nieco zdjął nogę z gazu jeżeli chodzi o opis elektoratu PiSu. Od Piotra Ryki w temacie kultury i przemyśleń dzielą Cię lata świetlne...to tak z forumowego podwórka.

Dzis miałem extra bonus od losu :) Zepsuły mi się światła w aucie, jadę do pierwszego elektryka "z gazety". Wchodze do warsztatu...na ścianie poster z Gierkiem(made in "NIE"), na stoliku te słynne już "Fakty i Mity"...i tak byście nie uwierzyli co to za muflon. Dla chętnych podam adres na PW, w kazdym razie wymyslił sobie że klient ma przywiexc mu części które bedzie wymieniał bo on nie ma zamiaru brać pełnej odpowiedzialności za wadliwy element. Najpierw go lekko zjebałem, a jak sie facet przełaczył w tryb uwagi to zapytałem: "coś mi wyglada, ze głosowałeś na PiS ?"....hehehe...najlepiej jak sami podjedziecie i pogadacie bo i tak nie uwierzycie....jak chłopaki na forum normalnie. Najbardziej przypomina chyba nostera, choć i nieco do jar1a podobny...zwłaszcza te texty o "psychopatach"....

electro, krótko i na temat: ile kaczek widzisz ?:)

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 23 Paź 2007, 16:47

>Jak widzisz Kartofel zgrabnie łączy zabójcę Popiełuszki, gazety Nie i Wyborczą (też ładne),

>telewizję i partię polityczną Platformę Obywatelską w jeden "szeroki front".

Powiedz otwarcie co ci się nie podoba, Jaro: to że łączy, czy to że to prawda? :)

>>Powiedz Jaro_747, czy jesteś aż takim dyplomatołkiem (tu: matołkiem z dyplomem) że mowa o FRONCIE,

>>w skład którego wchodził cały wachlarz mediów i Platforma Obywatelska, w znacznym stopniu te media

>>inspirująca?

>

>Nie rozumiem tego zdania.

No dobra, mała podpowiedź, bo mam do czynienia z zawodnikiem Olimpiad Specjalnych: co łączy te np. trzy osoby - Olechowski, Walter, Solorz?

>Streszczę z lekka:

>>Powiedz czy jesteś dyplomatołkiem że mowa o FRONCIE, w skład którego wchodził wachlarz mediów i

>Platforma Obywatelska, media inspirująca?

>

>O co tu chodzi?

p.w.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.