Skocz do zawartości
IGNORED

Bitofon czyli Amplifikator CD wrażenia

marcin9999

Rekomendowane odpowiedzi

>-> zildijan i kris_k absolutnie się zgadzam co do kursu dolara nawet 2,30 powoduje ze pożądne używki można ściągnąć albo nawet nowe tematy z USA za naprawdę nieduże pieniądze. Też w pewnym momencie miałem taki dylemat co do Bitofona, ale do tego stopnia wpisuje się w mój system ( Amplifikator i Etery Fibra + kabel Wireworld Polaris 5 ) że postanowiłem nie eksperymentować tym bardziej że Accuphase Dp-67 wypadł niemal identycznie ( tutaj o pewną używkę trudno ) a DP -77 straszne pieniądze nawet używany kosztuje, Naim CDX5 u mnie grał za ostro, a Linn Majik był za bardzo wybiórczy wobec niektórych klimatów. Bitofon wykazał się dużą uniwersalnością a to mi bardzo pasuje bo nie znam dnia ani godziny kiedy zachce mi się rocka a kiedy opery. Tak czy owak obecny kurs dolara jest powalający. Swoją drogą ciekawe jak będzie wyceniony Bitofon w serii produkcyjnej ale wiadomo że sprzedawcy bywają elastyczni ostatnio. Konkurencja tutaj faktycnzie mocna - chyba główne kryterium to wpasowanie się w resztę systemu. Po paru latach widzę jednak że wpływ źródła na system jest ogromny i tutaj nie warto oszczędzać. Kończe się rozpisywać bo lód w drinku się cały stopił. Myśle że na pewnym poziomie odsłuchu emocje które daje muzyka i tak są nieziemskie. Warto szukać Pozdrawiam

• 5 miesięcy później...

za dwa miesiące ma być do kupienia, sam czekam bo po odsłuchu prototypu od razu odłożyłem na niego kase. nie wiem jka bedzie cena ale albo 6499 albo 6999 - bez znaczenia - za te pieniądze to okazja. Moim zdaniem i paru osób które u mnie go słuchały to klasa accu DP-500 ewentualnie Nagry CDC

• 3 tygodnie później...

Już niedługo, tj. ok. 20 września br. pojawić ma się w końcu finalny Bitofon.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15262-100006744 1220035993_thumb.jpg

post-15262-100006745 1220035993_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz - omyłkowo w miejsce fotki nr 2 miało być:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wcale nie jest brzydki:))) Trzeba zobaczyć w naturze - wyglada dużo lepiej. Na zdjęciach seria Gold wypada trochę infantylnie, co nie ma odbicia w rzeczywistości. Przede wszystkim kolor nie jest wściekle żółty, tylko ma łagodny złoty odcień. Pies trącał wygląd, ważne jak gra, a w tej cenie wielu konkurentów miał nie będzie. O ile w ogóle będzie miał.

Wij,

w tej cenie czyli 6-6,5 kzł?, - to najpierw będzie trzeba udowodnić, że jest lepszy od np. daców audionemesisa lub benchmarka które razem z transportami nie będą droższe - mam nadzieję że zostanie zorganizowany jakiś forumowy odsłuch porównawczy.

Myślę, że ciężko będzie porównać te trzy wymienione źródła w jednym miejscu i dokładnie z tym samym wzmacniaczem i zestawami głośnikowymi...

Natomiast co do Bitofona, to gdy będzie już w salonie, rezerwuję dzień w sklepie na odsłuch i zobaczę jak to wypadnie ze wzmacniaczem Amplifikator G. Podobno jest on bardzo uniwersalny względem różnych gatunków odtwarzanej muzyki - co uważam za ważną cechę.

Zaryzukuje twierdzenie, że moze być gorze w porównaniu z EMC1 pod wzgledem muzykalności, barwy średnicy, masy, głebi sceny. Moze lepiej wypaśc w detalicznosci, powietrza i w prezentacji sceny na szerokość, być moze szybkości, mikro i makro dynamiki. Tylko biorąc cenę pod uwagę jak wypadnie wykończenie dźwieków, wyrafinownie? Pod tym wzgledem stawiam na Electro.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak się dzisiaj dowiedziałem bezpośrednio od Pana Burskiego (niestety jak dla mnie)Bitofon ma być tylko w kolorach czrnym lub srebrnym, natomiast nie będzie koloru szampańskiego czyli do kpl pod kolor wzmacniacza Amplifikator G. Sprzedaż rusza od października, cena 6900.

mk345

Ups... trochę bez sensu. Zawiedzeni będą wszyscy ci esteci, którzy posiadaja juz wzmacniacz "G" i chcieli by dobrać sobie pod kolorek...:))) Jedno trzeba przyznać - polscy producenci potrafią zaszokować!

no jeszcze ja podlącze się pod w końcu swój wątek - też czekam - chociaż po tym co usłyszałem kiedy go miałem u siebie - zrobiłem sie naprawdę niecierpliwy. No i jeszcze jedno.....jest jeszcze jeden znakomity element toru Amplifikatora . Na bazie własnego odłsuchu moge powiedzieć z pełna odpowiedzialnościa że znakomity ...i wcale nie mówię o pre-Amplifikatorze.

Otrzymałem informację od producenta, iż udało mu się znaleźć inną firmę zajmującą się anodowaniem aluminium na kolor złoty, więc tym razem powinno się udać anodowanie.

Tak czy siak, jest brzydki. Nie podoba mi się design Ampilifikatora i kolor nie ma tu żadnego znaczenia. Co nie zmienia faktu, że może grać świetnie. Ale jak miałbym wybierać między nim i czymś równie dobrym o innym wyglądzie i w podobnej cenie to odpadłby w przedbiegach. Nic nie poradzę jestem facetem, a jak wiadomo wszyscy faceci są wzrokowcami.

-> Redaktor ->pisałem o nowych kolumnach. Prototyp był znakomity - ale tutaj odsyłam do P.Burskiego - ja z racji nie narażania konstrukcji na oceny przez osoby nie słyszące ich nigdy nie bedę się wypowiadał - ogólnie rzecz biorąc - doświadczenie jeszcze ciekawsze niż w przypadku bitofona a to już było bardzo dużo.

->lechB co do wyglądu - myśle że nawet nie jest kontrowersyjny - wcale nie bł zółty tylko szampanski - mniej więcej dokładnie taki jak accuphase. Ale de gustibilis , restza na ten teamt i o tym temacie to cynizm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.