Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zaryzykowałem bez pytania o jakość... No ale zestaw jak dla mnie bardzo, bardzo! Miłośnicy jazzu najczęściej dbają o swoje skarby:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Paczka dotarła. Najlepiej zapakowana z setek, które otrzymuję! Łącznie z plastikową rączką do noszenia! A płyty? Serce rośnie! Sporo kurzu ale mint lub n.mint tak na pierwszy rzut oka i ucha. Mycia będzie a raczej prania na długie chwile przy Muzyce.

Ukryta Zawartość

Maćku, a jak odsłuchowo ? nie słychać zużycia ? bo często się tak zdarza, że Polskie płyty były odtwarzane niestety na zużytych igłach, jak jest w tym przypadku ?

pozdrawiam

audiokarma.org

Maćku, a jak odsłuchowo ? nie słychać zużycia ? bo często się tak zdarza, że Polskie płyty były odtwarzane niestety na zużytych igłach, jak jest w tym przypadku ?

pozdrawiam

Osłuchowo, te kilka które wykąpałem pośpiesznie i wrzuciłem na talerz - idealnie! Wierzyłem, ze miłośnicy jazzu chyba byli zdecydowanie bardziej łaskawsi dla swoich płyt i być może mieli lepszy sprzęt? Na innej aukcji kupiłem Extra Ball z serii Polish Jazz od przypadkowego sprzedawcy za grosze i też okazało się, ze po zdjęciu bardzo solidnej warstwy kurzu, dźwięk bez zarzutu - zero pyknięć itd. Pozdrawiam!

nie na ebayu nie na allegro, ale moze kogos to zainteresuje, w Wwie w MM na Bemowie/Górczewska tam gdzie kiedyś był Hit, jest Denon DP-29F, jakiś wystawowy za 499zł, nowe chyba były po ok.700 zl. Ile jest warty tego nie wiem, na pierwszy rzut oka znak naszych czasów, plastik jak plastik.

Bliżej się nie przyglądałem i nie pytałem, ale spodziewam się, że na pełnej gwarancji, stał wysoko więc nie widziałem jak wygląda pokrywa, ale od dołu na obudowie miał widoczne dwie rysy. Stąd pewnie obniżka ceny.

nie na ebayu nie na allegro, ale moze kogos to zainteresuje, w Wwie w MM na Bemowie/Górczewska tam gdzie kiedyś był Hit, jest Denon DP-29F, jakiś wystawowy za 499zł, nowe chyba były po ok.700 zl. Ile jest warty tego nie wiem, na pierwszy rzut oka znak naszych czasów, plastik jak plastik.

Bliżej się nie przyglądałem i nie pytałem, ale spodziewam się, że na pełnej gwarancji, stał wysoko więc nie widziałem jak wygląda pokrywa, ale od dołu na obudowie miał widoczne dwie rysy. Stąd pewnie obniżka ceny.

- nie kupować ! miałem go, nie gra ! dźwięk jak z garnka :((

excelvinyl winylmania blog szukaj

Metheny Secret Story :-)

Ukryta Zawartość

Coś mało chętnych.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Po co kupować używaną Yes The Ladder

Ukryta Zawartość

(w/g nie jest to najlepsza ich płyta), jak można mieć w podobnej cenie nową???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Niektórzy wolą stare wydania, to normalne. Ja nie mam zaufań do nowych wydań, zwłaszcza jeśli chodzi o rock. Czasami używane płyty Yesów schodzą za bezcen, tutaj cena już jest bardzo wygórowana...ale cóż, to vinyleum:)

Niektórzy wolą stare wydania, to normalne. Ja nie mam zaufań do nowych wydań, zwłaszcza jeśli chodzi o rock. Czasami używane płyty Yesów schodzą za bezcen, tutaj cena już jest bardzo wygórowana...ale cóż, to vinyleum:)

Z tego co wiem to The Ladder było tylko 1 raz wytłoczone, więc na amazon jest nówka, a na allegro może być też stan idealny ale ja wolałbym sam rozpakować nowiutką płytę w tej samej cenie (chociaż aukcja może poszybować jak to u vinyleuma) :-D

Beatles Revolver biały winyl

Ukryta Zawartość

To jest ta sama "seria", z której pochodzi czerwony "In the court..." Crimsonów, itd. ?

Ukryta Zawartość

Beatles Revolver biały winyl

Ukryta Zawartość

To jest ta sama "seria", z której pochodzi czerwony "In the court..." Crimsonów, itd. ?

Tak, to jest ta sama piracka seria. Odpusc sobie zakupy u paniusi-plamusi - sprzedaje piraty a na innych aukcjach bezczelnie kłamie, ze oferuje 1 pressy (skądinąd na 3/4 jej aukcji znajduje sie taka wzmianka). Oto przykład:

Ukryta Zawartość

Na moje oko to jest wydanie z lat 80. a nie 1press - jest znaczek EMI na labelu, no i te koperty - taki wzór EMI wkładała w latach 80. - mam sporo takich kopert w płytach z tego właśnie okresu. Celowo brak zdjęcia tyłu okładki - pewnie jest tam już kod kreskowy, cywilizacyjna nowinka wczesnych i połowy lat 80.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, to jest ta sama piracka seria. Odpusc sobie zakupy u paniusi-plamusi - sprzedaje piraty a na innych aukcjach bezczelnie kłamie, ze oferuje 1 pressy (skądinąd na 3/4 jej aukcji znajduje sie taka wzmianka). Oto przykład:

Ukryta Zawartość

Na moje oko to jest wydanie z lat 80. a nie 1press - jest znaczek EMI na labelu, no i te koperty - taki wzór EMI wkładała w latach 80. - mam sporo takich kopert w płytach z tego właśnie okresu. Celowo brak zdjęcia tyłu okładki - pewnie jest tam już kod kreskowy, cywilizacyjna nowinka wczesnych i połowy lat 80.

Za 9 zeta to bym tą krowę Floydów dziabnął :-) chociaż z drugiej strony pewnie paniusia może mieć przyjaciół naganiaczy podbijaczy, więc pewnie sobie daruję. Kupił, nie kupił ale dodać do obserwowanych warto :-)

Ukryta Zawartość

Ramię SME 3009, nie jest jeszcze wystawione na allegro ale jezli ktoś jest zainteresowany moge to zrobić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy to nie jest chora cena ?

Ukryta Zawartość

Na discogs za 60 zł moża ją wyrwać

Ukryta Zawartość

czy to nie jest chora cena ?

Ukryta Zawartość

Na discogs za 60 zł moża ją wyrwać

:-] kiedyś jak coś reklamowałem u niego to dostałem zwrot kasy itd. ale z dopiskiem, że "u mnie kupują koneserzy i nie zwracają płyt tak jak pan z byle powodu". Jeśli przesterowany, zapiaszczony dźwięk to byle powód, to ja nie jestem raczej koneserem tylko zwykły dziadem, reklamującym ch..we zdarte płyty i nie mam za grosz subtelności i pokory wobec eleganckich sprzedawców :-D

Ukryta Zawartość

Dla fanów jazzu, The Police i oczywiście Summersa. Genialna Mysterius Barricades

Ukryta Zawartość

Nie moja aukcja. Bardzo rzadko widywane na winylu.

Ukryta Zawartość

Dream Theater Awake :-) to jest inwestycja :-) pewnie jeden z drugim nabył to w peaku świetności cdków za grosze a teraz patrz pan ponad 100$ :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zna ktoś to ??, tzn nie chodzi mi o muzykę bo to raczej każdy tu zna :), tylko o jakość realizacji.

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

To aż tak ch..wy jest ten Death Magnetic, zę na wersję 5 LP nie ma chętnych za 119 pln i tylko 1 wyświetlenie :-))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To aż tak ch..wy jest ten Death Magnetic, zę na wersję 5 LP nie ma chętnych za 119 pln i tylko 1 wyświetlenie :-))))

Ukryta Zawartość

i w dodatku ten opis, cyt:

BŁAGAM, NIECH KTOŚ TEGO KLOCA ODE MNIE KUPI.

;)

Ukryta Zawartość

Technics 1200 i SME, chłop dostał w rozliczeniu i wie tyle ile napisał, że wie :-) 200 gbp to chyba mało za taki zestawik :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale to jest aukcja, może pójść za 400 funtów, do końca 8 dni. A z reguły jest tak że zawsze można przekonać sprzedającego do wysyłki. Kurcze, chyba też zaczne zamiast wypłaty prosić o graomofony:P

• 5 tygodni później...

Czy 255 pln za The Wall to nie jest przegięcie???

Ukryta Zawartość

za tyle można mieć już japońca, a przecież zaraz wyjdą wznowienia...

Ukryta Zawartość

Czy 255 pln za The Wall to nie jest przegięcie???

Ukryta Zawartość

za tyle można mieć już japońca, a przecież zaraz wyjdą wznowienia...

Wolny kraj - wolny rynek:) Jeśli ktoś lubi przeginać niech przegina. Towar jest wart tyle ile ktoś jest w stanie, a raczej chce za niego zapłacić, co już nie raz przywoływano. Problem w tym, że potem jeśli ktoś zobaczy takie ceny to woła za byle płytę ceny kosmiczne jako "kup teraz' - słynna scena z serialu "Zmiennicy" podczas licytacji zdemolowanego fiata adekwatna. Tutaj aukcja bez ceny minimalnej, więc... A co do wydań japońskich i wznowień, to jak wiesz zdania są podzielone - ja raczej nie kupuje ani jednych ani drugich, no chyba że są to moje "pomniki" takie jak np. właśnie Pink Floyd i King Crimson (choć z wydania In the court... jestem raczej średnio zadowolony o czym już kiedyś pisałem). A japońskie jakoś mi nie leżą... z powodu cen także;) Podsumowując: jak ktoś bardzo chce i go stać? Sam bywa że przyszaleję czasami:)

Ukryta Zawartość

Vinyleum ma świetne aukcje - i nie mówie tu o jakości płyt, bo sam u niego nic nigdy nie kupiłem, więc nie wiem. Po prostu dobre zdjęcia, na białym tle, a nie na tle starej sofy czy dywanu, dobre światło i dużo tytułów - jak ktoś kupi jeden przedmiot to chce od razu kupić kilka i potem za inne licytuje więcej. W swojej ofercie ma same atrakcyjne płyty, żadnej tiny turner i ruskich wydań. Niektóre płyty u niego schodzą 2 razy drożej niż te same płyty na innych aukcjach, więc kupieckiego talentu mu nie można odmówić. Do tego przez to że sprzedaje non stop, może spokojnie "zatrudniać" podbijaczy, i jak coś nie zejdzie to potem wystawi pół roku później i nikt się nie zorientuje.

BTW - kupiłem jakiegoś walla, z tzw.stickerem, nie naklejonym, tylko klej już wysechł. jakiego kleju można użyć do takiej naklejki?

Potrzebna komuś mint-owa okładka do kind of blue?

Nie żebym bronił ludziom płacić "jak za zboże" ale Waluch może mieć niestety rację :-) za taką kwotę to można mieć 2szt. na ebayu NM ale moze faktycznie wolny kraj wolny rynek :-)

Btw pojawiły się znowu kolorowe Alice In Chains "piesek" na alledrogo, więc jakby ktoś nieopatrznie licytował albo się napalił to odradzam i lepiej zakupić sobie cd , z którego to zripowano na winyl :-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tego dziada to raczej do oszustów powinno się wrzucić bo 299 za pirata z garażu to już przegięcie

tu już jakiś bidul kupił :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

może wydanie Japan ? :)

bo u mnie przybrudzone z lekka

heh, nie, wydanie deagustini, takie co było we francuskiej gazecie. Jest dokładnie takie samo jak sony/bmg,średniej jakości, jak wszystkie współczesne okładki:)ale jak ktoś ma zupełnie podarte/brak okładki to zawsze to jakiś ratunek:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.