Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

powinien jej jeszcze kiecke do gory po szyje zarzucic, na slome , na wozie drabiniastym pyrgnac i wywiezc z tego Opola czy czegostam tam, tyle w tym temacie...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

"Szkoda że nie splunął na Kaczyńskiego, miałby wtedy poważanie salonu, serię pozytywnych artykułów w GW i może zaprosiliby go do TV, tak jak Huberta H."

Jak zwykle myślenie na bakier. W rzeczywistoście odpowiednikiem byloby splunięcie na Kaczyńską. Jak widać Horst jest przekonany, że spotkałoby się to z entuzjazmem. Maniera, żeby uważać innych za łajno, jest wyjątkowo nieprzyjemną cechą wojowników o moralność.

pierdzielisz hubert dostał kawał kasy

za "h*ja" do kaczyńskiego

i nic nie oddał na alimenty

żakowski i lis go uposażyli na max na picie i na burdele,

na dziwki i wódę..

ale jak ktoś splunoł przed bezą

kwachowoo brrr..

spokojnie POwoli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak Jurek Urban- POleca PO

o..

Ukryta Zawartość

Helmucik, dlaczego tak uparłeś się udowodnić, że jesteś kompletnym młotem? Odpowiedz proszę, bo pewnie nie tylko mnie to ciekawi. Może jest jakaś tajna nagroda "Największy Młot AS" ?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Swego czasu w dyskusji politycznej na naszym forum wychwalano bardzo głośno nieczytanie książek jako najlepszy sposób zachowania nieskażonego instynktu moralnego, atakowano też specyficznie pojmowane pojęcie racjonalizmu, jako wrogie człowiekowi. Dzisiaj natrafiłem na wypowiedź fachowca, raczej sprzeczną z tymi szkolnymi poglądami (piszę "szkolnymi", bo kiepski uczeń wydaje mi się archetypem osoby, starającej się unikać styczności z książkami):

"Dzisiaj zatrzymam się nad jednym problemem.

W związku z odpowiedzią na jedno pytanie z wywiadu młodzieży katowickiej podkreśliłem wagę rozumu w kształtowaniu osobowości. Zwrócono mi uwagę, czy nie idę w kierunku racjonalizmu i czy nie warto zwrócić większą uwagę na wolę… Pamiętam, że Ksiądz Prymas Wyszyński mówił kiedyś z uśmiechem: „Mówią, że jestem racjonalistą”.. A on lubił chodzić na spotkania młodzieży i przysłuchiwać się dyskusjom. Potem podsumowywał: „Oni nie wiedzą o czym dyskutują, oni nie czytają”. Bardzo podkreślał rolę wiedzy, rozumu. Tak, by znać głębiej problem, trzeba więcej wiedzieć, żeby dyskusja była rzeczowa, a kierunki postępowania wytyczone wyraźniej. Oczywiście, wola, wolna wola człowieka, to dar i skarb. Z natury swej jest ukierunkowana na wybieranie dobra. Dąży do niego z nieprzepartą siłą. I wspaniale jest, gdy kierowana rozumem oświeconym łaską, wybiera obiektywne dobro. Jeśli natomiast zabraknie rozeznania, które przynosi rozum, i wola kieruje się ku dobru pozornemu, to jej siła przynosi opłakane skutki. Jak silna jest wola człowieka trwającego w nienawiści, w nieczystości, w kłamstwie! To, że mówi się o człowieku, iż ma słabą wolę, ma i swoją drugą stronę; ma bardzo silną wolę trwania w złem. Spotykamy się z tym na co dzień.

Podsumowaniem więc będzie chyba stwierdzenie, że i rozum i wola są człowiekowi RAZEM potrzebne, by mógł być w pełni człowiekiem. Jako wierzący nie zapominamy też o zasadniczej roli łaski Bożej.

[...] Brat Leon OSB"

• Redaktorzy

Swego czasu w dyskusji politycznej na naszym forum wychwalano bardzo głośno nieczytanie książek jako najlepszy sposób zachowania nieskażonego instynktu moralnego, atakowano też specyficznie pojmowane pojęcie racjonalizmu, jako wrogie człowiekowi. Dzisiaj natrafiłem na wypowiedź fachowca, raczej sprzeczną z tamtymi sztubackimi poglądami (piszę "sztubackimi", bo kiepski uczeń wydaje mi się archetypem osoby, starającej się unikać styczności z książkami):

"Dzisiaj zatrzymam się nad jednym problemem.

W związku z odpowiedzią na jedno pytanie z wywiadu młodzieży katowickiej podkreśliłem wagę rozumu w kształtowaniu osobowości. Zwrócono mi uwagę, czy nie idę w kierunku racjonalizmu i czy nie warto zwrócić większą uwagę na wolę; Pamiętam, że Ksiądz Prymas Wyszyński mówił kiedyś z uśmiechem: "Mówią, że jestem racjonalistą".. A on lubił chodzić na spotkania młodzieży i przysłuchiwać się dyskusjom. Potem podsumowywał: "Oni nie wiedzą o czym dyskutują, oni nie czytają". Bardzo podkreślał rolę wiedzy, rozumu. Tak, by znać głębiej problem, trzeba więcej wiedzieć, żeby dyskusja była rzeczowa, a kierunki postępowania wytyczone wyraźniej. Oczywiście, wola, wolna wola człowieka, to dar i skarb. Z natury swej jest ukierunkowana na wybieranie dobra. Dąży do niego z nieprzepartą siłą. I wspaniale jest, gdy kierowana rozumem oświeconym łaską, wybiera obiektywne dobro. Jeśli natomiast zabraknie rozeznania, które przynosi rozum, i wola kieruje się ku dobru pozornemu, to jej siła przynosi opłakane skutki. Jak silna jest wola człowieka trwającego w nienawiści, w nieczystości, w kłamstwie! To, że mówi się o człowieku, iż ma słabą wolę, ma i swoją drugą stronę; ma bardzo silną wolę trwania w złem. Spotykamy się z tym na co dzień.

Podsumowaniem więc będzie chyba stwierdzenie, że i rozum i wola są człowiekowi RAZEM potrzebne, by mógł być w pełni człowiekiem. Jako wierzący nie zapominamy też o zasadniczej roli łaski Bożej.

[...] Brat Leon OSB"

Czyli jednak światło wiedzy najważniejsze jest ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Józwa, parę dni temu zobowiązałeś się do przesłania mi oferty współpracy na PW. I nie wysłałeś nic. Czy mam rozumieć, że znów wykręciłeś się sianem? Że to było pustosłowie obliczone na doraźne zatkanie mi gęby? Józwa, znów zamiotłeś śmieci pod dywan.

Kim jest zwolennik PiSu ? ,zaryzykuję stwierdzenie ,że to raczej jakiś stary zgred,w młodości rozwiązły i frywolny ,który zgłupiał na stare lata lub został przekupiony .

Przykład pani Cukier-Kotek są nagrania jak w młodości brała na kolana Rysia Kalisza ,potem zarzucała nogi Jackowi Kurskiemu ,nastepnie wystąpiła w reklamie potepiającej PiS a teraz na stare lata /?/ dotknięta dewocją daje żółtą kartkę P.O. twierdząc ,że nie robi tego za pieniądze tylko z przekonania .

Czyżby szaleństwo Jarka i "palący się mózg" spłynęło na jego zwolenników ,toż to gorsze jak świńska grypa.

Krążą słuchy, że po zniknięciu darkula Redaktor zaproponował MakGajwerowi odtworzenie słynnego Superwzmacniacza który wraz z Darkulem zniknął ukryty gdzieś w fałdzie czasoprzestrzeni.

Na wieść o tym Mosad zniknął MakGajwera i podszył się pod niego w nadziei wyciągnięcia od Redaktora tajnych szczegółów na temat legendarnego sprzętu. Mosad jest nim zainteresowany ze względu na paranormalną wydajność prądową umożliwiającą napędzanie nadprzewodzących magnesów w akceleratorze LHC.

Jestem Europejczykiem.

moim zdaniem Makgajwer juz za to smiecenie powinien dostac bana...to nie jest prywatny folwark czy homoseksualny burdel..zabanowac trolla

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Panna Kotta jest aktorką i takie jej prawo, i wynikające stąd obowiązki. Najpierw na podstawie umowy o dzieło mówiła dobrze o PO, teraz na podstawie drugiej umowy o dzieło mówi źle PO. Mieć do niej o to pretensje, lub przeciwnie, uważać to za dowód jakichś poglądów, to pomysł w tym samym stylu, co swego czasu rozsieczenie aktorów na scenie przez uzbrojonych w szable kolegów pana Paska.

Gość

(Konto usunięte)

...Ale potem udziela prywatnie wywiadów i przekonaniem mówi ,że się zawiodła i ,że popiera "coś tam coś tam" i dodaje ,że nikt jej za to nie płaci...

Ja pier**le...nie, żeby z żałości na pis...tylko co w poprzednich wyborach "myśleli" sobie wybocy PO ?:)

>Horst, 23 Maj 2009, 14:57

>czy jak Rostkowski w nos, jak widzi krzywego uu..jj a

>na kaczych łapach

>(tzw. prezydent)

Oj helmut, helmut tak brzydko piszesz o Panu Prezydencie?

Co za upadek obyczajów!

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Za czasów swych rzadów J.Kaczyński sypał aluzjami, ze chętnie zlikwidowałby KRUS, tylko mu sytuacja nie pozwala. Ale to już przeszłość, od dzisiaj wiadomo, że w rzeczywistości prezes całe życie walczył i będzie walczył nadal o istnienie KRUS jak o niepodległość:

"Można nie zabierać wielu miliardów złotych, a teraz jeszcze próbują się pod różnymi pięknymi hasłami dobrać do KRUS-u. Efektem ich polityki będzie jedno: wieś będzie przeżywała kolejny ciężki kryzys - ocenił J. Kaczyński"

I po co było kręcić, panie prezesie?

Jeżeli chodzi o ekonomię Prezes stoi w głębokim rozkroku który zdaje się jeszcze pogłębiać.

"(...) jak jutrzenka jawi się świeża myśl ekonomiczna płynąca z kancelarii pana prezydenta. Oto prezes Telekomunikacji Polskiej Maciej Witucki, wcześniej bankowiec, nie może wprost "nieustająco i pozytywnie" nadziwić się, że "pan prezydent nawoływał do obniżenia podatków, bo to świadczy o tym, jak fantastycznie propaguje się kapitalistyczną i liberalną myśl ekonomiczną w naszym kraju". Chodzi o obniżenie podatku VAT i podwyższenie kwot wolnych od podatków, by najmniej zarabiającym zostało więcej w kieszeniach. Taki wniosek pana prezydenta z sejmowego orędzia "zaskakuje mnie w sposób pozytywny, cieszę się i mam nadzieję, że w tym kierunku trwale będziemy postępować" - wyznał Witucki"

Autorką ekonomicznych pomysłów-rozkroków jest ponoć niejaka Zyta Gilowska która ekonomiczne szpagaty ma doskonale przećwiczone:

"Polska dziś płaci rachunki. I to rachunki, które powodują, że kryzys jest dla nas o wiele cięższy, niż mógłby być. Czołową pozycją tego rachunku jest to, co zrobiła pani prof. Gilowska, tak bardzo obcinając dochody budżetu i tak bardzo podnosząc jego wydatki. Rozjechało się to wszystko, kiedy była jeszcze koniunktura"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• 3 miesiące później...
  • Redaktorzy

Drodzy Panowie i Panie, ostatnio zajęliśmy się razem z moderatorami lekturą wątków poświęconych polityce i doszliśmy do wniosku, że znaczna część zawartych tam wpisów narusza regulamin forum, prawo albo przynajmniej dobre obyczaje. Kontrolowanie takiej ilości wątków politycznych i quasi politycznych w celu usuwania obelg i osobistych napaści oraz wypowiedzi naruszających kodeks karny wymagałoby zaangażowania większych sił, niż dysponujemy. Na szczęście wątki te nie są ani istotnym, ani nawet liczącym się elementem naszego forum, a zainteresowanie nimi jest ograniczone. Nie trzeba wspominać, ze nie mieszczą się również w profilu forum. W związku z tym postanowiliśmy, że na wypadek palącej konieczności przeprowadzenia dyskusji politycznej pozostawiony zostanie wątek pt. "Polityka", którego zawartość będzie regularnie sprawdzana pod kątem obecności treści bezprawnych i napastliwych. Natomiast pozostałe wątki polityczne i pseudopolityczne zostaną jutro usunięte, tak samo jak ewentualne nowe wątki poświęcone tej tematyce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.