Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747, 18 Lis 2009, 12:01

>"Według wytycznych Jarosława Kaczyńskiego europosłowie PiS za pieniądze z Parlamentu Europejskiego,

>przeznaczone na utrzymanie asystentów mają zatrudniać w Polsce partyjnych działaczy - pisze

>"Polityka".

>Każdy europoseł dostaje z brukselskiej kasy, na zatrudnienie asystentów 17,5 tys. euro, z czego

>europarlamentarzyści PiS - 10 tys. (ok. 40 tys. zł.) mają przeznaczyć na wynagrodzenia dla

>partyjnych działaczy w okręgach wyborczych."

Nie znajdą, dla typowego działacza pisu 40 tysięcy miesięcznie to żadne pieniądze. Oni są przyzwyczajeni do dużo większych kwot.

Naprawdę? Za takie wynagrodzenie mogę się zapisać do PISu, do dużo wyższych kwot nie jestem przyzwyczajony.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less, 18 Lis 2009, 12:49

">Naprawdę? Za takie wynagrodzenie mogę się zapisać do PISu, do dużo wyższych kwot nie jestem

>przyzwyczajony."

Bodajże Lipiec mówił o łapówkach dla pisu z tytułu budowy stadionów - myślę, że to w tej partii powszechna praktyka, która dotyczy nie tylko stadionów, ale wszelkich inwestycji w Polsce.

Czy o tym zapisaniu się do pisu to było na poważnie ?

nie no kurna, ludzie, co ten anzelm wypisuje w ogłoszeniach to przerasta ludzkie pojęcie- czy nie można raz na zawsze zbanować tego potwora? rozumiem komuś przysolić z grubej rury, ale żeby wszystkich obrażać? bruner, anzelm, czy Bóg wie kto to jest, ma zupełnie nierówno pod sufitem!

>Bodajże Lipiec mówił o łapówkach dla pisu z tytułu budowy stadionów - myślę, że to w tej partii

>powszechna praktyka, która dotyczy nie tylko stadionów, ale wszelkich inwestycji w Polsce.

Łapówki są dla nielicznych, szczególnie w opozycji. Szeregowi działacze prowincjonalni są zapewne w innej sytuacji.

>Czy o tym zapisaniu się do pisu to było na poważnie ?

Za tą kasę tak, pod warunkiem, że nie będzie żadnych klauzul o zwrocie w przypadku np. wystąpienia itp. itd.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

meloman 62, 18 Lis 2009, 12:57

>Bodajże Lipiec mówił o łapówkach dla pisu z tytułu budowy stadionów - myślę, że to w tej partii

>powszechna praktyka, która dotyczy nie tylko stadionów, ale wszelkich inwestycji w Polsce.

"nie tylko stadionów, ale wszelkich inwestycji"

A nie prościej byłoby napisać, że PIS WSZĘDZIE tylko kradł i brał w łapę? A że mimo wnikliwej jak rentgen drobiazgowo upierdliwej krytyki nie dali się złapać... Nic to- tym gorzej dla faktów.

pershuasion, 18 Lis 2009, 15:08

">A nie prościej byłoby napisać, że PIS WSZĘDZIE tylko kradł i brał w łapę? A że mimo wnikliwej jak

>rentgen drobiazgowo upierdliwej krytyki nie dali się złapać... Nic to- tym gorzej dla faktów."

pis nie dał się złapać, bo ludzie chcieli i chcą żyć. Za dużo było "tajemniczych zniknięć". Pamiętaj, że prominentni działacze AWS, a potem pisu jeździli do Pinocheta po nauki - akurat chilijski reżim miał to opracowane do perfekcji.

Less, 18 Lis 2009, 14:29

">Za tą kasę tak, pod warunkiem, że nie będzie żadnych klauzul o zwrocie w przypadku np. wystąpienia

>itp. itd."

Tak dobrze to nie ma. Wchodząc do pisu zaczynasz działać w tej partii i jesteś wikłany w coraz to więcej brudnych spraw. Czytałem o ludziach, którzy wyszli z mafii, ale nie słyszałem o nikim, kto wyszedłby z pisu.

Ale debilizm... A potem z tą samą głupawą radochą jak kiedyś cieszył się z odejścia ludzi z klubu sejmowego PIS, czy z sejmików wojewódzkich- co bywało, z tym głupkowatym uśmiechem będzie się cieszył, że nikt z PIS nie wyszedł. Co tam fakty. Może sobie pitolić co chce byle kierunek (rechotu) był "słuszny".

pershuasion, 18 Lis 2009, 19:05

>Ale debilizm... A potem z tą samą głupawą radochą jak kiedyś cieszył się z odejścia ludzi z klubu

>sejmowego PIS, czy z sejmików wojewódzkich- co bywało, z tym głupkowatym uśmiechem będzie się

>cieszył, że nikt z PIS nie wyszedł. Co tam fakty. Może sobie pitolić co chce byle kierunek (rechotu)

>był "słuszny".

????????????????

skynyrd, 18 Lis 2009, 20:43

>Rada dla tz. prawicy - wypierdolcie w koncu Jarosława na boczny tor - to wyjątkowy kretyn, który

>ciągnie za sobą w przepaść całą formację.

Kaczyński to prawica? OK niech bedzie ,

ale prawica w Polsce od zawsze sprawiała wrazenie ludzi nieusatysfakcjonowanych seksualnie

W Polsce nie ma prawicy, która ceniłaby wartość pracy (jest pseudoprawica, która ciągle wyciąga łapę po nie swoje). Jedyną rzeczą, jaka ich łączy z prawicą w innych krajach jest życzliwy (a w polskim wariancie włazidupski) stosunek do Kościoła katolickiego.

Ale przecież prawdziwej lewicy też nie ma!Gdy u władzy była SLD to prowadziła ona liberalną politykę gospodarczą i podlizywała się Kościołowi.

wojciech iwaszczukiewicz, 18 Lis 2009, 21:48

">Ale przecież prawdziwej lewicy też nie ma!Gdy u władzy była SLD to prowadziła ona liberalną

>politykę gospodarczą i podlizywała się Kościołowi."

Naturalnie, ale to rzecz na tyle oczywista, że nie chciało mi się o tym pisać

skynyrd

Jeżeli przyjmiesz, że jedyną motywacją Kościoła są pieniądze zrozumiesz wszystko. Może jeszcze uda Ci się kupić książki K H Deschnera wydane przez Uraeus - bardzo pouczająca lektura (właściciel wydawnictwa został zaszczuty przez wiadomo kogo).

Kościół to instytucja, w której całkowicie sprawdza się powiedzenie "senatori boni viri, sed senatus mala bestia"

Fajny komentarz na temat spotkania w Chinach Obamy z bratem:

"Amerykański prezydent z Afryki urodzony na Hawajach i wychowany w Singapurze ma brata Chińczyka? Ale jaja."

Jestem Europejczykiem.

skynyrd w ramach pokuty sam zaproponuj publiczną chłostę....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.