Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>Na uściski dłoni i podziękowania przyjdzie jeszcze pora, stąd polskiemu rządowi zalecałbym póki co

>niepoprawną-politycznie daleko-idącą wstrzemięźliwość w kontaktach z rządem Federacji Rosyjskiej.

>Chyba nie odkryję Ameryki, stwierdzając, że na tym poziomie politycznym i w kontaktach z państwem >na poły totalitarnym należy po cichu zakładać najgorsze.

Trzeba mieć we łbie naprawdę niezły zyzak aby wymyślać i pisać dziś takie głupstwa.

fakty i pytania

1. samolot przeszedl generalke w Samarze

2. po katastrofie bylo duzo wozow strazy pozarnej, a malo karetek - dlaczego? jak wyglada rutynowe dzialanie?

3. z relacji radiowych wynika, ze od razu byly sluzby, ktore gonily mocno dziennikarzy i odsuwaly ich na znaczna odleglosc, tak ze nie mozna bylo nawet obserwowac co dzieje sie na miejscu katastrofy

4. dlaczego Rosjanie zabrali i dobrali sie do cudzej wlasnosci, czyli naszych czarnych skrzynek? czy odbylo sie pierwsze czytanie bez naszych? najpierw podaja, ze rozmowy z wieza wykazuja, ze polski pilot zlekcewazyl ostrzezenia, a potem ze zawartosc skrzynek przesunela sie na skutek uderzenia i odczytanie tasm jest watpliwe!!?? wg. mnie powinni byc przedstawiciele polscy i z innych krajow postronnych i dopiero wtedy zawartosc skrzynek powinna byc odczytywana. skad ten pospiech?

5. gesty Rosjan nie w ich wielkoruskim stylu

- L. Kaczynski mial byc w maju w Moskwie na trybunie w pierwszym rzedzie,

- Putin na miejscu katastrofy i nazajutrz przy pozegnaniu trumny z L. Kaczynskim,

- zaskakujaco cieple artykuly w prasie rosyjskiej,

- "Katyn" dzisiaj w TV Rassija w porze najwiekszej ogladalnosci.

6. w srode Putin razem z Tuskiem udaje sie na spacer bez swiadkow; przypomina to przygotowania okolomagdalenkowe, kiedy Walesa z Kiszczakiem odlaczaja sie przed rozmowami od reszty delegacji obustronnej i po powrocie ze spaceru przystepuja juz razem do rozmow.

7. jesli samolot podchodzil 2 razy do ladowania (jedna z wersji), to podobniez w przypadku samolotu z VIPami i obcego lotniska jest to rutyna

8. jesli samolot podchodzil 4 razy do ladowania (druga z wersji), to czy tylko mgla przeszkadzala w prawidlowym podejsciu do ladowania

9. czy wiadomo co stalo sie z ILem probujacym ladowac/nieladowac w Smolensku? jesli byla to obstawa Putina, to kto go ochranial?

:

:

:

n. winien jest pilot, bo brawura, bo byl sforsowany do ladowania, bo mial tylko 35 lat, wiec goraca glowa, czyli powtorka z Mieroslawca

CISZEJ... CISZEJ...

Ciszej! Ciszej! Mówcie ciszej!

Schylcie się boleśnej jeszcze,

Czarni i bladzi,

Wstrzymajcie oddech, zamilczcie wreszcie.

I tam, u nieszczęść kresu,

Klęknijmy na podłodze

Jak wyrwani ze snu,

Cisi, coraz cichsi w trwodze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>modrzew47, 11 Kwi 2010, 15:45

>mulsu

>A widziałeś,że doneczek(twoj idol) się nie przeżegnał...jak inni?

A to już jakiś obowiązek jest??? Od kiedy i czy są jakieś kary za nieprzestrzeganie?

Jestem Europejczykiem.

Obejrzyjcie proszę końcówkę filmu z j. kaczyńskim. Jakie macie odczucia ? - ja po wcześniejszych atakach swoich opisywać nie będę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tadeo, 11 Kwi 2010, 20:35

>Twardy jest ...... ,czy się już szykuje ?

j. kaczyński jest jednym z niewielu ludzi (obojętne czy żyjących obecnie, czy postaci historycznych) na widok których przechodzi mnie dreszcz przerażenia. Ten człowiek budzi grozę.

meloman 62, 11 Kwi 2010, 20:42

>j. kaczyński jest jednym z niewielu ludzi (obojętne czy żyjących obecnie, czy postaci historycznych)

>na widok których przechodzi mnie dreszcz przerażenia. Ten człowiek budzi grozę.

Może schowaj się w szafie ...?

Stanisław Janecki, dziennikarz z ambicjami do komentowania wydarzeń politycznych popisał się dziś komentarzem do reakcji Polaków w Warszawie.

Setki tysięcy rodaków, którzy od wczoraj składają kwiaty pod pałacem prezydenckim i tłumy, które wyległy na trasę przejazdu konwoju z ciałem Prezydenta Kaczyńskiego - zdaniem Janeckiego - robią to z poczucia winy.

Taka jest opinia "komentatora". Gdyby to napisał jakiś zakręcony forumowicz na bocznicy, nie zdziwił bym się, niestety. Ale bywalec "Antysalonu", były naczelny "Wprost", wypowiadając taką "analizę" w publicznej telewizji świadczy o tym, że taki z niego analityk, jak z koziej ... trąba.

jacch, 11 Kwi 2010, 21:02

>Przecież temu durniowi ktoś musi płacić za wypisywanie tych głupot.

>>melon, ty sie na prawde lecz.

Że też w takiej chwili twoi przełożeni z pis-u skierowali cię na odpowiedzialną walkę na forum. I oni, i ty mają nerwy ze stali

jacch nie może pojąć,że można się z kimś nie zgadzać,być w stos. do niego krytycznym i jednocześnie odczuwać żal z powodu odejścia tejże osoby.To się nie mieści w pisowskim rozumieniu świata.Ja osobiście jestem wstrząśnięty tą tragedią co w niczym nie zmienia mojego krytycznego stosunku do prezydentury Lecha Kaczyńskiego.

meloman 62, 11 Kwi 2010, 20:17

>Obejrzyjcie proszę końcówkę filmu z j. kaczyńskim. Jakie macie odczucia ? - ja po wcześniejszych

>atakach swoich opisywać nie będę:

>

>

Ukryta Zawartość

ONET to najbardziej powołane źródło do komentowania tej tragedii

w zasadzie powinno się zabić też Jarosława z ich matką, bo wiadomo ich cierpienia to tylko pijar- w przeciwieństwie to tego jak Tusk "płakał" a Radosław Sikorski "miał łzy w oczach"- bo wiadomo że PO stroni od pijaru i szczerze kochało maemlacza..

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.