Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Filut, 15 Maj 2010, 19:38

>Jeżeli nie chce się posłowi podejść do rozmówcy, no to wiecie, rozumiecie, toruńska kindersztuba.

Spośród 340 niepublicznych szkól wyższych, WSKSiM (zwana w kręgach GW uczelnią Rydzyka) w rankingu "Perspektyw" i "Rzeczpospolitej" klasyfikującym 96 najlepszych uczelni magisterskich zajęła 20 miejsce i jednocześnie okazała się najlepszą niepubliczną szkołą wyższą w regionie kujawsko-pomorskim.

W rankingu wzięto pod uwagę pięć grup kryteriów: prestiż (z ogólną wagą 20 proc.), siłę naukową (40 proc.), warunki studiowania (28 proc.), innowacyjność (2 proc.) oraz umiędzynarodowienie studiów (10 proc.).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jacch, 15 Maj 2010, 22:20

>...dżizas, wygląda jak święty z książeczek Świadków Jehowy.

>

>Nie wiem czy kolega się orientuje, ale wygląd z doktoratem nie ma zbyt wiele wspólnego.

Na przykład tak wygląda maturzysta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

C3PO, 15 Maj 2010, 18:07

>Wnioski z tego dokumentu płyną następujące:

>1. Użycie broni palnej oznacza oddanie strzału w kierunku człowieka

>2. Strzał oddany w powietrze nie jest "użyciem broni", skoro ma on poprzedzać owo "użycie broni".

>

>Gen. Janicki w oświadczeniu stwierdził jedynie że nie doszło do "użycia broni" czyli nie strzelano

>do ludzi.

"Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 22 stycznia 2002 r.

W sprawie szczegółowych warunków i sposobu

postępowania przy użyciu broni palnej

przez funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu."

nie jest r e g u l a m i n e m użycia broni palnej.

Rozporządzenie jest zbiorem wytycznych, zgodnych z aktualnie obowiązującym prawem, dla sporządzenia regulaminu użycia broni palnej przez funkcjonariusza.

W prawie każdym regulaminie znajduje się min. taki punkt – „użycie broni w celu oddania strzału ostrzegawczego należy poprzedzić...”

Ja się nie czepiam, ja poprostu chcę wiedzieć o jakim regulaminie pisałeś sugerując, że oddanie strzału (świadome) nie jest użyciem broni. Istnieją jeszcze terminy, które ułatwiają zarobkowanie adwokatom np. "Użycie broni palnej w stosunku do..." Ale to są już prawnicze dysputy mające zastosowanie do uregulowań prawnych takich jak właśnie przedstawione rozporządzenie. Regulamin nim nie jest.

P.S. Z samego rozporządzenia również można odczytać, że oddanie strzału ostrzegawczego jest użyciem broni palnej. Przeczytaj wklejony przez siebie dokument bez podkreśleń jakie wstawiłeś.

Owo "bydło" to - dla przypomnienia - oczywiście z Talmudu. Taka inna nazwa dla gojów.

PO, jest jak wiadomo reinkarnacją nieboszczki Unii Demokratycznej, partii czystej rasowo.

Stad i takie w niej porównania funkcjonują.

>>Nie wiem czy kolega się orientuje, ale wygląd z doktoratem nie ma zbyt wiele wspólnego.

>

>Na przykład tak wygląda maturzysta:

Ależ ja nie o doktoracie tylko o amatorszczyźnie tego zdjęcia które kolega lampowy7 uznał za bardzo dobre. W porównaniu do tego co pokazuje Agencja Gazeta... oszczędzę epitetów. Ale to takie moje fotograficzne zboczenie.

Wracając do tematu - widzę u kolegi C3PO hipokryzję typową dla partii której nie popieram: zdjęcia nie powinny służyć ocenie dr Giżyńskiego, ale przy ocenie profesora Bartoszewskiego stanowią istotny argument. To może kolega C3PO się zdecyduje czy można na podstawie zdjęć oceniać czy też nie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Bartoszewski zawlaszczyl po smierci Zofii Kossak-Szcuckiej Zegote, tak dalece, ze o Irenie Sendlerowej i jej uratowanym 2500 zydowskich dzieci swiat uslyszal dzieki kilku licealistkom z USA.

Najczesciej ci, ktorzy faktycznie pomagali i narazali sie zachowuja skromnosc i nie trabia o tym na lewo i prawo, bo robili to nie dla poklasku, a z wewnetrznej potrzeby, a ci ktorzy zawlaszczaja czesto grzesza pycha.

dr Girzyńskiego oczywiście, bardzo przepraszam pana posła za pomyłkę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Bartoszewski zawlaszczyl po smierci Zofii...

Kiedyś leciałem z nim tym samym rejsem do Dusseldorfu, siedział niedaleko - połowę drogi spał, połowę pracował, przygotowywał się chyba do jakiegoś wykładu. Pomyślałem że poprawa stosunków m.in. pomiędzy Niemcami i Polską nie bierze się znikąd. I że profesor Bartoszewski w tej być może ostatniej misji swojego życia wziął na siebie rolę wyrzutu sumienia: dla Polaków, Niemców jak i Żydów.

Im więcej głosów krytycznych ostatnio słyszę pod adresem profesora Bartoszewskiego, tym większą mam ochotę na czyszczenie jego butów.

dzisiejsze spotkanie Komorowski-Palikot to pokaz podlosci, chamstwa, prymitywizmu i daleko idacego zbydlecenia (przepraszam bydleta). czy taki bydlak i gnoj nie bedzie przynosil nam wstydu jak go wpuszcza do obory, ze o salonach nie wspomne? mam nadzieje, ze pani Anna i ich piatka zmyja tatulkowi glowe.

>mlb, 16 Maj 2010, 00:18

No cóż, po Bartoszewskim zostanie ślad w historii, po większości jego przeciwników nie większy od pierdnięcia muchy.

Jestem Europejczykiem.

>Nowy2, 16 Maj 2010, 00:23

>dzisiejsze spotkanie Komorowski-Palikot to pokaz podlosci, chamstwa, prymitywizmu i daleko idacego

>zbydlecenia

Taaaaa? A w którym momencie?

Jestem Europejczykiem.

mlb, 16 Maj 2010, 00:18

>Im więcej głosów krytycznych ostatnio słyszę pod adresem profesora Bartoszewskiego, tym większą mam

>ochotę na czyszczenie jego butów.

rozumiem, ze waszmosci do takiej egzaltacji doprowadzily takie afrodyzjaki slowne czlowieczka roku gw jak: bydlo, pedofilia, nekrofilia i matol.

>dzisiejsze spotkanie Komorowski-Palikot to pokaz podlosci, chamstwa, prymitywizmu

Czy przypadkiem Twoja ocena nie wynika z braku akceptacji dla takich wartości jak honor i męska przyjaźń w polityce? Jednocześnie oczywiście zdaję sobie sprawę że niewielu polityków takie atrybuty posiada a wręcz w niektórych ugrupowaniach są one uznawana za niepożądane.

>rozumiem, ze waszmosci do takiej egzaltacji doprowadzily takie afrodyzjaki slowne czlowieczka roku

>gw jak: bydlo, pedofilia, nekrofilia i matol.

Profesor Bartoszewski doskonale wie że do niektórych niezbyt często myślących dopiero najbardziej dosadne słowa docierają, zmuszając szare komórki do większej aktywności.

Zachowanie posła Girzyńskiego w stosunku do kolegów z PiS:

03.09.2008

- Omijanie bojkotu TVN przez moich partyjnych kolegow przypomina mi zachowanie Żydów w czasie szabatu - mówi w rozmowie z Politbiurem Zbigniew Girzyński z PiS. W ten sposób polityk odnosi się do publikacji "Dziennika", któremu posłowie PiS anonimowo przyznali, że mają już dość bojkotu i go omijają. Do rozmów z TVN przyznał się nam z kolei Maks Kraczkowski.

W religii żydowskiej był zakaz zrobienia więcej niż dwustu kroków w czasie szabatu. Ten zakaz nie dotyczył podróży morskich. Więc omijano ten przepis w ten sposób, że gdy jakiś pobożny Żyd udawał się w podróż to siadał na butelce z wodą i gdy jechał bryczką zakaz go nie obowiązywał, ponieważ podróż odbywał na wodzie. Więc jest to oczywiste naciąganie i nie powinno mieć miejsca - komentuje zachowanie kolegów Girzyński.

18-09-2008

Zbigniew Girzyński poszedł wczoraj do TVN24, mimo że jego partia od wielu tygodni bojkotuje stacje ITI. Teraz na swoim blogu porównuje ten czyn do samospalenia na Stadionie Dziesięciolecia lub ujawnienia listy Wildsteina.

Na blogu wyjasnia, że złamał zakaz klubu, aby zwrócic uwage mediów na problem IPN. Zdaniem Zbigniewa Girzyńskiego, gdy wystąpi stan wyższej konieczności, ludzie muszą nieraz posunąć się do nadzwyczajnych działań. Poseł PiS przywołuje kilka takich wydarzeń. Pisze o samospaleniu Ryszarda Siwca na Stadionie Dziesięciolecia w proteście przeciwko agresji wojsk Układu Warszawskiego na Czechosłowację. Wspomina akcję Bronisława Wildsteina w IPN.

Lampowy7, jakieś "argumenty do treści" ?

honor?

gdyby POP Komorowski cos takiego posiadal, to juz by nie zył po tych niezliczonych chamskich odzywkach ostatnich dni. coraz czesciej sposob bycia i lotnosc wypowiedzi POPa sklania mnie do stwierdzenia, ze jestem za nim, a nawet przeciw. hrabiowsie koneksje chyba kupil na konskim targu w Konskowoli.

nie wiem koledzy jak mozna byc tak slepym i gluchym, ale przeciez Dorn juz to kiedys wytlumaczyl.

>A w tym przypadku znowu górą są Niemcy i Rosjanie, jak i Żydzi.

A może problem wielu Polaków zwyczajnie polega na tym że koniecznie... chcą być górą?

mlb, 16 Maj 2010, 00:40

>>rozumiem, ze waszmosci do takiej egzaltacji doprowadzily takie afrodyzjaki slowne czlowieczka

>roku

>>gw jak: bydlo, pedofilia, nekrofilia i matol.

>

>Profesor Bartoszewski doskonale wie że do niektórych niezbyt często myślących dopiero najbardziej

>dosadne słowa docierają, zmuszając szare komórki do większej aktywności.

OK! bedzie kiedys kolega cierpial na tzw. brak weny tworczej, to prosze wyslac informacje na PW, a bluzne ostro, bo "dopiero najbardziej dosadne słowa docierają, zmuszając szare komórki do większej aktywności" i kolega bedzie zadowolony i redaktor Stryjecki, a ja sobie ulze. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.