Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>najlepszy dowód na stała ilośc idiotów niezaleznie od narodowosci.Troche to jest pocieszajace ze

>nie wszyscy zebrali sie w polsce.

Myślisz, że twoja krucjata przyczyni się do zmniejszenia pogłowia, przynajmniej w Polsce;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Sensacja!!! Expressowa rehabilitacja! Pelne poparcie tuzow ZBOCZNICY!

Jak donosi redaktor Stasinski z GW, znana aktorka Zukker-Kottka, po dlugich rozmowach z tworca wizerunku Andrzeja Leppera, czyli Piotrem Tymochowiczem, miala ujawnic kompromitujace PiS szczegoly z okresu jej wspolpracy z ta formacja. Afera ma tak porazajacy wymiar, ze Sylwester Latkowski, znany dziennikarz sledczy (obecnie Wprost), ktory byl zainteresowany opublikowaniem tych zwierzen, w ostatniej chwili wycofal sie, zaslaniajac sie niezgoda na udzial w rozgrywkach okolowyborczych. Rozzalona aktorka szuka innego wydawcy mamiac dorzuceniem gratis szczegolow z okresu jej wspolpracy z PO.

Zlosliwi twierdza, ze Zukker-Kottka faszerowana jest Grekami, ale jak dotad nie znalazl sie klucz. Uczciwego znalazce prosimy o dostarczenie klucza na Czerska.

jozwa maryn, 22 Maj 2010, 16:47

>"Wzmianka na temat dziadka premiera Tuska jest częścią artykułu, w którym "Niezawisimaja Gazieta"

>po raz kolejny neguje odpowiedzialność NKWD za mord na polskich oficerach w 1940 roku i przypisuje

>tę zbrodnię hitlerowskim Niemcom."

>

>Kurski znalazł się w wyborowym towarzystwie.

A ja jeszcze raz zapytam:

1. Czy dziadek Tuska istotnie był żołnierzem Wehrmachtu?

2. Czy Tusk nie kłamał w tej sprawie?

3. Czy znana już jest jednostka polska do której rzekomo uciekł, z porywu patriotycznego?

mulsa, nie. na Slasku wielu we wrzesniu wyiwanialo do Niemca nawet w polskim mundurze. mniemam, ze dziadek, ba ojciec mulsa tez. to by tlumaczylo czego on taki jest, no i ta kulawa znajomosc polskiego. pewnie w domu, jak u Kutza, gadali "szwabacha". hehe

nie zagadujcie mnie, bo ja tu z grakika spiesze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na dzisiejszymi wiecu Kaczyńskiego pod hasłem "PiS zbuduje zgodę w kraju" (relacja dziennikarza):

"Głosowałam na Lecha, zagłosuję teraz na Jarka. Dlaczego? Bo tylko PiS zbuduję zgodę w tym kraju - deklamuje pani Jadwiga, która aż z Przasynysza przyjechała do stolicy, aby zobaczyć Jarosława Kaczyńskiego. Gdy jednak dowiaduje się, że pracuję dla TOK FM obrzuca mnie obelgami. "

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Nowy2, 22 Maj 2010, 16:46

>Jakże potrzebne jest nam dzisiaj to Zesłanie Ducha Świętego.

Proponuję skontaktować się z Gronkiewicz-Waltz. Ona przed każdą decyzją kontaktuje się z Duchem Świętym (tak przynajmniej robiła jako Prezes NBP). Widać ma bezpośrednie połączenie.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"na Slasku wielu we wrzesniu wyiwanialo do Niemca nawet w polskim mundurze."

Nowy, idź na Śląsk i powiedz to w twarz komuś, a nie nam tutaj anonimowo. Bądź mężczyzną. No?

bezpośrednie połączenie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>Nowy, idź na Śląsk i powiedz to w twarz komuś, a nie nam tutaj anonimowo. Bądź mężczyzną. No?

na forum łatwiej, najwyżej sie bana dostanie...

Biedne te nasze PiSSmany. Biedne i ciemne, bo nie widzą niczego czego im Centrala nie wrzuci.

Nawet władzy porządnie krytykować nie umieją, bo jak czegoś Centrala nie podeśle znaczy się tego czegoś nie ma. No to ja za nich zadziałam:

"Pod pretekstem uczczenia pamięci gen. B. Kwiatkowskiego i Wł. Potasińskiego MON organizuje wyjazd propagandowy dla dziennikarzy do luksusowego hotelu w Krakowie.Wyjazd pod patronatem Bogdana Klicha odbywa się pod hasłem Spotkania z Armią. Zaplanowano go na 20-21 maja. Zaproszeni dziennikarze mają przebywać w luksusowym hotelu Royal w pobliżu Wawelu.

Wyjazd formalnie organizuje Klub Dziennikarzy Europejskich i Redakcja Wojskowa MON. Jego sponsorami są dwie instytucje MON – Agencja Mienia Wojskowego i Grupa Hoteli WAM (Wojskowej Agencji Mieszkaniowej), oraz spółka Airbus Military (związana z producentem samolotu CASA C-295M, którym ma odbywać się lot z Warszawy do Krakowa i z powrotem).

Program wyjazdu dostosowano do prywatnych potrzeb B. Klicha. Ma go bowiem zakończyć popołudniowy, piątkowy lunch, by minister mógł pozostać w Krakowie, w którym mieszka, na weekend."

Może będą tam poruszane jakieś arcyważne sprawy, ale nie byłoby taniej w Wawie albo na jakimś poligonie?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

>Biedne te nasze PiSSmany. Biedne i ciemne, bo nie widzą niczego czego im Centrala nie wrzuci.

Nawet władzy porządnie krytykować nie umieją, bo jak czegoś Centrala nie podeśle znaczy się tego czegoś nie ma. No to ja za nich zadziałam...

Powiedz mi, ty wiesz co ty wypisujesz?

Nie lepi oprzec sie o płot i z jakom przekupom poplotkować?

Przynajmi bydziesz wiedzioł co we wsi słychać.

jozwa maryn, 23 Maj 2010, 00:57

>"na Slasku wielu we wrzesniu wyiwanialo do Niemca nawet w polskim mundurze."

>

>

>Nowy, idź na Śląsk i powiedz to w twarz komuś, a nie nam tutaj anonimowo. Bądź mężczyzną. No?

redaktor, opamietaj sie.

poprosze o adresy.

a moze mam chodzic od domu do domu?

o, nie wiedzialem, ze to bylo az tak powszechne.

nawijaj jozwa, bo danych na ten temat brak, gdyz dokumentacja Zandarmerii Wojskowej zachowala sie jedynie fragmentarycznie.

btw, z faktami sie nie dyskutuje. znam z przekazu, ze czasami tacy dezerterzy pojawiali sie po wojnie na posledniejszych stanowiskach w milicji i SB.

nawet dezerterowala polska generalicja z Armii "Prusy" czy 28 DP

podsumowujac, a kiedy w prasie napisano o tasmach Palikota, to najbardziej poruszony zdawal sie byc Komorowski. no coz jozwa, pusciles tzw. bronka.

Podczs gdy Bronek z supportem w postaci premiera jezdzi po kraju, to Jarek coraz bardziej zaczyna wygladac na prezydenta. Czuwaj, Bronek!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mlb, 22 Maj 2010, 22:07

>Na dzisiejszymi wiecu Kaczyńskiego pod hasłem "PiS zbuduje zgodę w kraju" (relacja dziennikarza):

>

>"Głosowałam na Lecha, zagłosuję teraz na Jarka. Dlaczego? Bo tylko PiS zbuduję zgodę w tym kraju -

>deklamuje pani Jadwiga, która aż z Przasynysza przyjechała do stolicy, aby zobaczyć Jarosława

>Kaczyńskiego. Gdy jednak dowiaduje się, że pracuję dla TOK FM obrzuca mnie obelgami. "

Relacja dziennikarza z Gazety Wyborczej oczywiście (niech się cieszy że nie znieśli go z placu na noszach). Dopatrywanie się sprzeczności w tej wypowiedzi znamionuje ten sam rodzaj idiotyzmu jakim pokarało posła PO w dzisiejszym Śniadanie Radio ZET, który na wieść o tym że zwolennicy in vitro nie mogą przystępować do Komunii wykrzyknął żeby Kościół nie dzielił ludzi.

Czyli nie wyróżniał świętych i grzeszników, potępionych itd.

Gość

(Konto usunięte)

>>

Bronisław Wildstein

Nowa pułapka na Kaczyńskiego

Rządowi propagandziści dwoją się i troją. Niby już wszystko było wygrane, a tu pech. Niezwykły fenomen żałoby po smoleńskiej katastrofie wytrącił Polaków z postpolitycznej drzemki. Uwolnił refleksję nad sprawami podstawowymi, a także skłonił do zastanowienia się nad relacjami między medialnym wizerunkiem a rzeczywistością. W efekcie notowania rządu i jego prezydenckiego kandydata zaczęły spadać, a opozycji rosnąć. Jest się czym niepokoić

Na początku zastosowano sprawdzoną strategię. PiS i jego prezes grają trumnami, wykorzystują tragedię, dzielą Polaków — lament propagandowego frontu gotowy był już nieomal w momencie katastrofy. Zanim ktokolwiek z opozycji zdążył powiedzieć słowo na jej temat, sprawa była jasna. Oburzenie wstrząsnęło opiniotwórczymi środowiskami i wylało się za granicę. Dalej miało być tak jak zwykle. Jarosław Kaczyński przemawia do Polaków czyli sugeruje, że ci którzy go nie popierają Polakami nie są; zwraca się do ludzi dobrej woli czyli oskarża oponentów, że są wcieleniem zła itd.

Metoda niby działa, ale nie do końca. Okazało się, że szef PiS zdając sobie sprawę z tego, że cokolwiek by nie powiedział zostanie przez zjednoczony front medialny wykorzystane przeciw niemu, usiłuje nic nie mówić. Wygłasza ogólnie słuszne banały, unika kontrowersyjnych tematów i jest tak słodki, że aż trudno go przełknąć. Można jeszcze zarzucić mu złe intencje, bezwstydną hipokryzję itp. Media uruchomiły już entomologiczne autorytety (biedne owady czym sobie na Niesiołowskiego zasłużyły), które wywloką na jaw ohydę obłudy Kaczyńskiego, ale to ciągle nie to. Należy wprowadzić więc nowy wątek do kampanii. Kaczyński się zmienił, a więc imituje Donalda Tuska, bo niby kogo, odkryli komentatorzy (skąd inąd głębia ich politycznej perspektywy jest zaiste imponująca). Lepszy więc oryginał niż imitacja nawet jeśli oryginał występuje w wersji Bronisława Komorowskiego. Kanoniczny tekst w tym duchu opublikował Paweł Wroński. Publicysta “Wyborczej” ogłasza w imieniu Kaczyńskiego, że ten przekreślił ideę IV RP, pokochał PZPR i władze Rosji oraz jeszcze parę podobnych rewelacji.

Kaczyński w pułapce! Ogłaszają radośnie rządowi propagandziści. Jeśli zgodnie z prawą stwierdzi, że nigdy nie wyrzekał się swoich fundamentalnych idei — zmienił jedynie retorykę i hierarchię spraw do załatwienia — zostanie przygwożdżony do upiora IV RP, a przecież III RP jest bytem doskonałym. Jeśli nie zaprzeczy to patrz wyżej.

A Polskę zalewa powódź. Plany stawienia czoła cyklicznemu kataklizmowi sporządzone zostały i zatwierdzone już kilkanaście lat temu. Nie wprowadzono ich jednak w życie. To przecież III RP.

>>

• Redaktorzy

"Relacja dziennikarza z Gazety Wyborczej oczywiście (niech się cieszy że nie znieśli go z placu na noszach). Dopatrywanie się sprzeczności w tej wypowiedzi znamionuje ten sam rodzaj idiotyzmu [...]"

Widzę, ze dzielna ferajna w szczytowej formie (znieśli na noszach, ho ho ho!). Tylko gdzie ty tam biedaku sprzeczność widzisz? Ja widzę pełną konsekwencję. Czyż nie?

• Redaktorzy

"nawet dezerterowala polska generalicja z Armii "Prusy" czy 28 DP"

To znaczy tylko, że czytałeś stosowne opowiadanie Putramenta, w którym nie tylko dezerterowała generalicja z Armii Prusy, ale również zwykli oficerowie (występny kapitan), porucznik rezerwy dostawał sensacji żołądkowych ze strachu przed dowodzeniem kompanią, major uciekał z meblami i kochanką sanitarką, zaś pułkownik skompromitował konkurenta generała, doprowadzając podstępnie do poddania przez niego dywizji Niemcom. Może Putrament nawet wejdzie do lektur, obok Dobraczyńskiego?

jozwa maryn, 23 Maj 2010, 10:28

>Tylko gdzie ty tam biedaku sprzeczność widzisz? Ja widzę pełną konsekwencję. Czyż nie?

Z punktu widzenia cadyka z Gazety Wyborczej to ja też widzę wszystko wedle rozkazu.

Powtarzam - Monika Olejnik ledwo uszła z życiem po tym jak nieopatrznie pojawiła się na Krakowskim Przedmieściu ze świeczką.

>Relacja dziennikarza z Gazety Wyborczej oczywiście (niech się cieszy że nie znieśli go z placu na

>noszach).

To tylko dowodzi jaki elektorat się tam zgromadził. Wóda w gardło, sztacheta w garść i huzia na Niemca. Albo na sąsiada, kto bliżej. Rzeczywiście prymityw bardzo polski.

Co do zwolenników in vitro i zakazu dostępu do sakramentów - to największy idiotyzm w wydaniu przedstawiciela Kościoła jaki ostatnio słyszałem. Wielu znajomych, aktywnych katolików - jest tym oburzonych, ten dziennikarz miał 100% racji. KK w Polsce sam się prosi o rozpad.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

>KK w Polsce sam się prosi o rozpad.

chłopie, ty nie jestes tego w stanie zrozumieć, ale to dotyczy większego grona...zwolenników chybotliwej moralnie PO.

Przestrzeganie zasad nie narusza fundamentów! Odzsiewa plewy!

Magdalena Sroda w obronie wlasnej zaczela nosic ciemne okulary, bo bedac "nieuzbrojona" omal nie zostala zabita na Nowym Miescie wzrokiem przez tamtejsze pospolstwo.

Patrzcie panstwo, cholera, kpi w zywe oczy z pospolstwa, a pospolstwo zamiast cmokac, chce wzrokiem zabijac. patrzcie panstwo, jaka agresja i istny ciemnogrod z typowa nietolerancja. niby profesoressa, a taka malo inteligentna. moze leb ogolic? nie pomoze, ale tez i nie zaszkodzi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.