Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Polityków kształtują głównie oczekiwania wyborców: to rzecz naturalna choć w niektórych przypadkach dość dziwaczna.

Weźmy Jarosława - z jednej strony pamiętamy rzewny apel do braci Rosjan, z drugiej strony na ostatnim wiecu w stolicy wyborcy PiSu pokazali że nie akceptują nowego kierunku polityki wschodniej Jarosława:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz sztabka wybiórcza będzie miała zagwostkę.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, 24 Maj 2010, 12:15

>Weźmy Jarosława - z jednej strony pamiętamy rzewny apel do braci Rosjan, z drugiej strony na

>ostatnim wiecu w stolicy wyborcy PiSu pokazali że nie akceptują nowego kierunku polityki wschodniej

Czy wg. Ciebie Mickiewicz pisząc "Do przyjaciół Moskali" usiłował się obłapiać z carem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nie mówiłem, że PiS to organizacja przestępcza? To przypomina historię z czasów II Wojny Światowej, kiedy jeden z SS-manów ostrzegł swojego znajomego, za co potem został rozstrzelany. Ciekawe, czy pissmani zabiją tego Ciechanowskiego ?

"W książce Stokłosa opisuje kulisy swojego zniknięcia. Przed zatrzymaniem miał go ostrzegać Jacek Ciechanowski, wtedy regionalny pełnomocnik PiS, a dziś wiceszef pilskiego PiS i radny powiatowy. To on, jak pisze Stokłosa, miał podczas nocnych spotkań w 2006 r. informować go o akcjach prokuratury. Ale także ujawniać plany kierownictwa PiS oraz rządu, z których wynikać miało, że Stokłosa musi zostać zatrzymany.

Już po ucieczce, Ciechanowski miał radzić Stokłosie - za pośrednictwem jego żony Anny - by nie wracał:,,Pani Aniu, niech pani nie pozwoli mężowi wrócić do Polski, bo chcą go zabić. Pani też niech natychmiast ucieka za granicę" (cytat z książki)"

• Redaktorzy

"Po co nam jakiś nowy wróg, skoro tu jest swój, domowy?", nie? Rosja tak świetnie się nadaje, ze żal się rozstać mimo, że prezes ciągnie za uszy.

Wot tak nada, ruki po szwam, mina durna i POkorna:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe, idzie..

Krzywa rośnie!

Ukryta Zawartość

"Drożyzna uderza. Coraz silniejsze euro oznacza, że rząd jesienią podniesie akcyzę na paliwo i papierosy. Wszystko po to, by dostosować nasze stawki do unijnych. Czeka nas więc wielka fala podwyżek, która spustoszy portfele Polaków."

A jak paliwo to i wszystko inne- CUD!

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 24 Maj 2010, 12:57

>Centrala znowu nie podesłała niczego nowego i starymi fotkami..

To jest wiecznie aktualne- wasze wsze wazeliniarstwo, twoje Jaro747 wobec popaprywnych u żłoba i popaprywnych wobec ojro i kliki aniela/putin..

Ukryta Zawartość

post-27497-100003325 1274699324_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lampowy7, 24 Maj 2010, 13:01

"Wszystko po to, by dostosować nasze stawki do unijnych".

Doraźna pomoc dla ofiar kataklizmu to wydatek ok. 0.5 mld złotych.

Tymczasem co roku płacimy składkę do Unii w wysokości 11 mld zł.

I to jest dopiero prawdziwy kataklizm!

Ukryta Zawartość

post-27724-100003322 1274699595_thumb.jpg

post-27724-100003323 1274699595_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

YEAH!

Ukryta Zawartość

post-27724-100003320 1274700376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

naprawdę PiSSmanom zaczyna rozum odbierać (o ile kiedykolwiek go mieli). Byłoby całkiem zabawne ale ze względu na prezentowany poziom głównie jest żałosne.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Cii, chłopcy muszą jakąś normę wyrobić. Nie wiedziałem swoją drogą, że Unia jest jeszcze be, sądziłem że PiS już się przyzwyczaił do jej istnienia.

• Redaktorzy

Sądziłem również, że swego czasu bardzo intensywnie kolportowana opinia, jakoby Polska była w Unii płatnikiem netto, też powędrowała tam, gdzie Roswell itp.

vat - stawki unijne od zarobków krajowych

vat - podatek od zarobków po odprowadzenia podatkow - wartość dodana - hahaha

akcyza - w/g widzimisię

"dostaniemy" za powódź ca. 3mld płacimy 11 mld

lubię taka matematykę

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jaro_747, 24 Maj 2010, 13:35

>naprawdę PiSSmanom zaczyna rozum odbierać (o ile kiedykolwiek go mieli). Byłoby całkiem zabawne ale

>ze względu na prezentowany poziom głównie jest żałosne.

Ja też potrafię napisać: jesteś idiotą Jaro747, choć brzydzi mnie ten prymitywny Jaro747wy styl z brudnej zaszczanej piaskownicy. Straszny z ciebie przewidywalny prymityw.

Jaro_747, 24 Maj 2010, 13:50

>A ten to po jakiemu gada?

PO wszemu waszemu, PO ruskiemu..

Ukryta Zawartość

post-27497-100003316 1274702427_thumb.jpg

post-27497-100003317 1274702427_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ciekawe, jaki ma być w założeniu wpływ tych zdjęć. Ma być podkorowo, czy jak? Jest zestaw 10-20 dziwacznych fotek, które są masowo przemycane na forach dyskusyjnych od 2005 roku, zwykle nawet bez komentarza. Chodzi wyraźnie o to, aby lud przywyknął do Breżniewa czy Jaruzela. Albo żeby mu się skojarzyło, że kiedyś bywały gorsze rzeczy niż Kaczyński.

Protokół rozmowy telefonicznej tow. L. I. Breżniewa z tow. W. Jaruzelskim 19 pazdziernika 1981 r. Kreml

L. I. BREŻNIEW: Dzień dobry, Wojciechu.

W. JARUZELSKI: Dzień dobry wielce szanowny, drogi Leonidzie Iliczu.

L .I .BREŻNIEW: Drogi Wojciechu, wysłaliśmy ci już oficjane gratulacje, ale chciałem także osobiście pogratulować ci wyboru na stanowisko Pierwszego Sekretarza KC PZPR. Postąpiłeś właściwie, zgodziwszy się na taką decyzję. W PZPR nie ma teraz działacza, który miałby autorytet równy twojemu - o tym mowia też wyniki głosowania na plenum. Rozumiemy ze stoją przed toba bardzo niełatwe zadania. Ale jesteśmy przekonani ze im sprostasz, zrobisz wszystko dla przezwyciężenia kryzysu który dotknął twój kraj. Myślę, teraz, tak mi sie wydaje, najważniejsze dla ciebie - dobrać sobie godnych zaufania współpracownikow spośród oddanych i twardych komunistów, zjednoczyć ich, wprawić w ruch całą partię, napełnić ją duchem walki. To w dosłownym znaczeniu slowa, klucz do sukcesu. I ważne oczywiście by nie tracić czasu, przejść do zaplanowanych przez was zdecydowanych działań przeciw kontrrewolucji. Mamy nadzieję, że teraz wszyscy, zarówno w Polsce jak i za granicą poczują, że w kraju pójdą inną drogą. Życzymy ci dużo zdrowia i sukcesów!

W. JARUZELSKI: Bardzo dziekuję wam, drogi Leonidzie Iliczu, za gratulacje a przede wszytskim za zaufanie, którym mnie obdarzyliście. Chciałbym wam otwarcie powiedzieć, że zgodzilem się objąć to stanowisko po długiej walce wewnętrznej i tylko dlatego ze wiedziałem, ze wy popieracie mnie, że wy jesteście za taką decyzją. Jeśli nie byłoby tak, nigdy bym się na to nie zgodził. To bardzo cieżkie, bardzo trudne zadanie w tej trudnej sytuacji w kraju, w której znajduje się teraz ja jako premier i jako minister obrony. Ale zrozumiałem, że to jest wlaściwe i konieczne, jeśli wy sami tak uważacie.

L. I. BREŻNIEW: Wojciechu, od dawna tak uważaliśmy. Dawno o tym mówiliśmy przyjaciołom.

W. JARUZELSKI: I dlatego się zgodziłem. Zrobię, Leonidzie Iliczu, wszystko jako komunista i jako żołnierz, aby doprowadzić do przelomu w kraju i w naszej partii. (...)

jozwa maryn, 24 Maj 2010, 14:06

>Ciekawe, jaki ma być w założeniu wpływ tych zdjęć. Ma być podkorowo, czy jak?

Podstępnie, spiskowo, jozwa precyzuj dalej co podejrzewasz?

Słyszysz jakieś głosy podkorowo pisowe? Ktoś ci wszczepia czipa?

.

Ukryta Zawartość

post-27724-100003310 1274703184_thumb.jpg

post-27724-100003311 1274703184_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe jozwa czemu nie ogarniały cię tu analogiczne wątpliwości wobec fotomontażyków z Kaczyńskimi, wobec przerysowanych, złośliwych ujęć "agencji gazeta" na kopy wklejanymi przez wladza. Że wladz kabel donosiciel- to znaczy, że tamte wklejanie fotek było cacy. Wątpliwości cię wtedy nie ogarniały.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.