Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jaro_747, 31 Maj 2010, 10:36

>Zapomniałeś lampiak, że gomułkowszczyzna to domena PiS

Tobie się chyba literki pomyliły - to domena PO.

Dowód: ostatnie wystąpienie Niesioła w Tok FM, w którym konkretnie, po nazwisku, wymienia złych dziennikarzy, których należy usunąć.

Czyli dokładna powtórka z Gomułki - "człowieki tkwiące w zgniliźnie rynsztoka, człowieki o moralności alfonsa".

Marszałek Sejmu (!) Niesiołowski wymienił ich z nazwiska!

• Redaktorzy

To wo końcu jest ta zwyczajna kampania wyborcza, czy jak twierdziłeś dwa wpisy wcześniej, jest zamordyzm i nie wolno zle pisać o niektórych kandydatach. Czy zechcesz wyjaśnić tę drobną sprzeczność, czy też masz to zabronione?

Aż dziw bierze, że spośród wielomilionowego narodu wybrali sobie taki ewenement bohaterstwa walki o wolność i niepodległość. Czysta karta 'grzechów przeciw komunie' plus jedyna w Polsce sfałszowana lojalka...

• Redaktorzy

Internet to fajowe medium. Można w nim ogłaszać, ze nie wolno głosić źle o jakimś kandydacie, pomimo że sam fakt takiego ogłaszania świadczy, że piszący bzdurzy. I nic, zimna krew, anonimowe robienie z siebie osła sie mic nie kosztuje.

• Redaktorzy

"Źle czy dobrze - byle po nazwisku!"

To jedyna zasada tak naprawdę. Wpieranie prezesa wszystkimi porami skóry. Nawet, jeśli głupio. Bzdura ulegnie zapomnieniu, nazwisko zostanie. Wszystko pod ciemny lud. I faktycznie, 25% się łapie. Jestem jednak pod wrażeniem, ze tylko jedna czwarta Polaków to ludzie słabo kojarzący. To bardzo optymistyczne.

>C3PO, 31 Maj 2010, 10:42

Już tyle razy pisałem tu z cytatami o mentalności Prezesa i jego ciągotach do gomułkowszczyzny ze nie chce mi się już tematu drążyć. W końcu koń jaki jest każdy widzi :-).

A tobie i twoim koleżkom nawet jak się pokaże czarne to stwierdzicie że białe (zgodnie zresztą z wolą Prezesa) więc tym bardziej szkoda czasu.

A czy Niesiołowski mówił a tych dziennikarzach że mają moralność alfonsa, czy że są nierzetelni lub że kłamią. Ja widzę sporą różnicę, ale ty pewnie nie.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 31 Maj 2010, 10:36

>Zapomniałeś lampiak, że gomułkowszczyzna to domena PiS

cieekawee

Gomułka to idea małej stabilizacji, liberalizmu z ludzką twarzą, łechtanie ętelygencji- to wtedy majestro Penderecki napisał najwięcej awangardowych utworów, bynajmniej nie do szuflady. Te urocze seriale "Wojna domowa" z graserującym Rudzkim.

Potem twórczo na długach i deficytach rozwinął to pulchna buźka Gierek- też nieco podobny do Flinstona.

Gomułka to jak Bronek Komorowski, żadnych dyskusji o polityce, o polityce tylko w kumitetach, kuluarach PO, a dla mas kolorowa fasada tworzona przez Mariusza Waltera- filar Gierkowskiej TV.

>C3PO, 31 Maj 2010, 10:42

>Dowód: ostatnie wystąpienie Niesioła w Tok FM, w którym konkretnie, po nazwisku, wymienia złych

>dziennikarzy, których należy usunąć.

A można prosić jakiś link bo coś ci nie wierzę.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 31 Maj 2010, 10:57

>A czy Niesiołowski mówił a tych dziennikarzach że mają moralność alfonsa,

On mógłby nawet wprost do mikrofonu, nie zważając na dzieci wprost mówić że są ch*jami złamanemi. To w końcu tylko poetyka.

Ale on zrobił coś nieporównywalnie gorszego - domagał się wyrzucenia ich z pracy!

To jest właśnie gomułkowszczyzna, to komuna betonowa, totalniactwo.

lampowy7, 31 Maj 2010, 11:02

>kolorowa fasada tworzona przez Mariusza Waltera- filar Gierkowskiej TV.

Filar gierkowskiej TV i najwybitniejszego w PRL specjalisty od propagandy w telewizji, rekomendowanego Jaruzelskiemu przez samego Urbana do oswojenia społeczeństwu uciążliwości Stanu Wojennego.

"Mamy przyjaciół w TVN" jak rzekł Wajda.

Wajda, Walter, Jaruzelski i legendarni przywódcy a la Żeliu Żelew, których tak się tu domagano (legendarni, bo tacy z nich przywódcy jak wawelski smok).

>C3PO, 31 Maj 2010, 11:11

>On mógłby nawet wprost do mikrofonu, nie zważając na dzieci wprost mówić że są ch*jami złamanemi.

Czyli nie mówił, ale nasz CEP WIE, że MÓGŁBY! Bo przecież CEP siedzi u nIesioła w głowie i wszystko wie lepiej od niego :-).

>Ale on zrobił coś nieporównywalnie gorszego - domagał się wyrzucenia ich z pracy!

CYTAT! Proszę o cytat!!!

Jestem Europejczykiem.

>C3PO, 31 Maj 2010, 11:13

>Jaro_747, 31 Maj 2010, 11:04

>

>>A można prosić jakiś link bo coś ci nie wierzę.

>

>Masz bana na google?

Problem w tym, że w tym to znalazłem Niesiołowski mówi całkiem coś innego niż twierdzisz. Albo znowu kłamiesz albo masz coś innego. Dlatego uparcie proszę o link.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 31 Maj 2010, 11:21

>CYTAT! Proszę o cytat!!!

Posłuchaj sobie w archiwum Tok FM. Mam nadzieję ze są na tyle uczciwi ze jak Radio Maryja udostępniają audycje w mp3, zeby każdy miał dostęp do ŹRÓDŁA a nie do przemielonej ze śliną papki żutej przez cadyków dla zrobienia w bambuko "ciemnego ludu".

C3PO, 31 Maj 2010, 11:22

>wladz, 31 Maj 2010, 11:19

>

>>prezes rzucił ręcznik i IV rzeczpospolita poddana....

>

>LOL. "Pozostawiam to inteligencji Polaków (którą bardzo cenię)".

znaczy sie Bronek Wpadka Komorowski robil za laziebnego?

C3PO, 31 Maj 2010, 11:25

>Jaro_747, 31 Maj 2010, 11:21

>

>>CYTAT! Proszę o cytat!!!

>

>Posłuchaj sobie w archiwum Tok FM. Mam nadzieję ze są na tyle uczciwi ze jak Radio Maryja

>udostępniają audycje w mp3, zeby każdy miał dostęp do ŹRÓDŁA a nie do przemielonej ze śliną papki

>żutej przez cadyków dla zrobienia w bambuko "ciemnego ludu".

czegos tu nie rozumiem, to ty, C3PO, powiedziales w radiu do tokowania te nazwiska czy Niesiolowski? moze jeszcze cie oskarza, ze nie miales prawa tego sluchac, bo audycja byla przeznaczona dla myslacych niewymowna czescia ciala.

P.S. Niesiolowski kolejny raz sypie nazwiskami. musi mu tak zostalo po odpaleniu tego ladunku w Nowej Huci.

Nowy2, 31 Maj 2010, 11:31

>czegos tu nie rozumiem, to ty, C3PO, powiedziales w radiu do tokowania te nazwiska czy Niesiolowski?

Nie ja. Ale jak Towarzysz Winnicki z Alternatyw - z góry popieram wypowiedzi aktywu.

W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.