Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Czy wiadomo za co odpowiadał?"

Nie wiadomo,ale na sto procent nie można ich obciążyć,za fakt,że najgorliwsi patrioci kupują Geobbelsowskie kolumny głośnikowe typu AP.

:-))))

• Redaktorzy

"Dzisiaj miała się odbyć organizowana przez TVN debata dwóch głównych pretendentów do urzędu prezydenta RP: Bronisława Komorowskiego i Jarosława Kaczyńskiego.. Sztab lidera Pis –u nie raczył jednak odpowiedzieć na wysłane przeszło miesiąc temu zaproszenie.[...]"

(blog polityczny p.Filemonowicza)

• Redaktorzy

Jak na razie miały miejsce trzy przedwyborcze spotkania kandydatów: na UW (przybyli wszyscy kandydaci POZA Kaczyńskim i Napieralskim), w TVP (przybyli wszyscy zaproszeni, z Kaczyńskim włącznie), w TVP2 (z trzech zaproszonych NIE przybyli Kaczyński i Napieralski). W TVN miała być czwarta: NIE przybył Kaczyński. Jak dotąd wynik prezesa jest 1:3. A ileż to było śmiechu (emitowanego ze sztabu wyborczego prezesa), jakoby Komorowski bał się debat. Podczas gdy, jak widać, Komorowski sumiennie przychodzi na wszystkie, zaś prezes odważył się pokazać raz, we własnej telewizji. Zaiste, dzielny z niego malec.

Senator Cimoszewicz, człowiek Lewicy, poparł kandydaturę marszałka Komorowskiego. A myślałem że już nic mnie nie zdziwi w tej kampanii.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Cimoszcze z lewicą rozstał się już dawno, teraz właściwie jest nie-wiadomo-kim. Zwłaszcza teraz, kiedy niejako napluł do butów Napieralskiemu.

Grozić starcowi - jakie to pisowskie...

"Listy zaczęły nadchodzić na adres kancelarii premiera, w której Bartoszewski jest sekretarzem stanu, po 16 maja. To wtedy w warszawskich Łazienkach Bartoszewski porównał Komorowskiego, "ojca rodziny", z Jarosławem Kaczyńskim, który "ma jedynie doświadczenie w hodowli zwierząt futerkowych".

"Większość listów to anonimy. Gdy obok obelg pojawiły się pogróżki, zaczęło to być niepokojące" - mówi urzędnik kancelarii.

Kilka cytatów: "Zgiń, przepadnij, ty świnio diabelska, ty żydzie okropny", "Zdrajco, zdradziłeś w Oświęcimiu, zdradzasz nadal", "Życzę ci, żeby ci kołkiem język stanął, żebyś się udusił", "Ty żydzie parchu, szkoda, że cię Hitler nie załatwił", "Zdrajco Polski, Hitler mało cię nauczył, ale my ci pokażemy", "Miara się przebrała, konfidencie żydowski, służysz kłamstwu i obłudzie", "Niedługo zdechniesz jak pies", "Twoje dni są policzone". "

mlb, 15 Cze 2010, 20:17

>Senator Cimoszewicz, człowiek Lewicy, poparł kandydaturę marszałka Komorowskiego. A myślałem że już

>nic mnie nie zdziwi w tej kampanii.

Zachowanie Cimoszewicza budzi we mnie obrzydzenie. Platforma rękami Jaruckiej, Miodowicza i Brochwicza "wydymała" go w poprzednich wyborach a on teraz udaje, że nic się nie stało i idzie się "miziać" z Komorowskim. To jest dla mnie człowiek bez godności. Tfu.

Myślę, że handel, z jakim tu mamy do czynienia odbije się czkawką jednemu i drugiemu.

Filut, 15 Cze 2010, 21:07

>mlb, 15 Cze 2010, 20:17

>>Senator Cimoszewicz, człowiek Lewicy, poparł kandydaturę marszałka Komorowskiego. A myślałem że

>już

>>nic mnie nie zdziwi w tej kampanii.

>

>Zachowanie Cimoszewicza budzi we mnie obrzydzenie. Platforma rękami Jaruckiej, Miodowicza i

>Brochwicza "wydymała" go w poprzednich wyborach a on teraz udaje, że nic się nie stało i idzie się

>"miziać" z Komorowskim. To jest dla mnie człowiek bez godności. Tfu.

>

>Myślę, że handel, z jakim tu mamy do czynienia odbije się czkawką jednemu i drugiemu.

Mnie ten człowiek zadziwia. Niech się wreszcie zdecyduje - albo trzyma się z daleka od polityki, albo niech przestanie udawać niewiniątko nie wiedzące na jakim świecie żyje. Rzeczywiście, to co robi jest obrzydliwe

Po zastanowieniu się myślę że jednak Cimoszewicz wie co robi i dobrze to sobie wykalkulował zarówno kierunek jak i czas takiej deklaracji. Lewica z którą ciągle flirtował przez najbliższy czas raczej nie zdobędzie dużego poparcia, na scenie pozostały dwie duże partie pomiędzy którymi wybór wydaje się dla polityka tej klasy dość oczywisty. Myślę że przełknął to co stało się w 2007 i widząc obecny układ sił zajął dość bezpieczną pozycję.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

A nie przyszło Wam do głowy,że Cimoszewicz wybrał po prostu rację stanu a nie osobiste sentymenty?

Wybór Komorowskiego to gwarancja spokoju i współpracy organów państwowych a wybór Kaczyńskiego to ciągłe burdy i awantury.W tym sensie jego wybór jest dla mnie zrozumiały.

Dobre

Test bada zgodność poglądów z kandydatami na prezydenta (26 pytań), można potem przeczytać oryginalne odpowiedzi kandydatów na te pytania.

Największą zgodność mam z poglądami Korwina a zaraz potem z Pawlakiem.

Najmniejszą z Napieralskim i Jurkiem. Oficjalni liderzy gdzieś w środku. Znajomi zresztą wypadli podobnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Zgodność Twoich odpowiedzi:

Janusz Korwin-Mikke 57,63%

Andrzej Olechowski 55,93%

Grzegorz Napieralski 54,24%

Bronisław Komorowski 50,85%

"

Wychodzi na to że jestem liberałem. Gdyby nie te brakujące "tylko" 43% to może bym się zastanowił... ;)

• Redaktorzy

Bogusław Ziętek 59,62%

Grzegorz Napieralski 59,62%

Andrzej Olechowski 59,62%

Bronisław Komorowski 55,77%

A ja chyba komunistą? Tylko że dowcip w tym, że w połowie przypadków wybrałem "brak zdania". Czy tak zostaje się członkiem jaczejki? Cóś wątpię.

No u mnie Korwin i Pawlak mieli w okolicy 70%, niezgodności z moimi preferencjami u obu kandydatów raczej się nie pokrywały (np KRUS), z tych dwóch panów mógłbym ulepić sobie prawie kandydata idealnego.

Ten Bogusław Ziętek to jakiś niezły odpał i pomieszanie, zupełny pacyfista, na sztandarach ma Sierpień 80, a popiera małżeństwa gejów i jako jedyny prawo dla adopcji dzieci dla nich.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Skoro tak sypiemy bananami to dlaczego nie dostal go Skibus za grozby pobicia na PW? Bo byl za PO? Wiem ze sprawa nieaktualna bo user podobno nie zyje ale fakt jest faktem. Agresji forumowiczowa wladz tez jeszcze nikt nie docenil. Bananujemy tych co przeciwko nam?

Na pewno nie można traktować tych wyników całkiem serio bo to tylko 26 pytań oraz sposób liczenia zgodności nie musi być optymalny. Ale ćwiczenie dobre.

disco - nie ten wątek, są już przynajmniej dwa inne na ten temat.

Z innej beczki. Zobaczymy pewnie szaroburą planszę z małymi literkami emitowaną przez 5 sekund - zbysio podpowie jarusiowi, jak to zrobić.

"Oświadczenie Kaczyńskiego ma mieć formę płatnego ogłoszenia wyborczego wyemitowanego między pomiędzy godz. 19 a 21 na antenie Programu Pierwszego TVP i TVN. Sąd zakazał także Jarosławowi Kaczyńskiemu rozpowszechniania informacji o tym, że Bronisław Komorowski chce, aby służba zdrowia była sprywatyzowana."

Wiadomości z mundialu:

Mecz reprezentacji Kaczora z Komorem zakończył się wygraną Komora 2:0.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiadomości z mundialu:

Mecz reprezentacji Kaczora z Komorem zakończył się wygraną Komora 2:0.

Ukryta Zawartość

Źródło dla Prawdzwiych Polaków.

Ukryta Zawartość

>Źródło dla Prawdzwiych Polaków.

W rzepie przecież artykuły polityczne pisze redaktor Semka, kolega Pospieszalskiego i Wildsteina ;-)

wojciech iwaszczukiewicz

16 Cze 2010, 08:52

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1293 / 1966 / 0

A nie przyszło Wam do głowy,że Cimoszewicz wybrał po prostu rację stanu a nie osobiste sentymenty?

Wybór Komorowskiego to gwarancja spokoju i współpracy organów państwowych a wybór Kaczyńskiego to ciągłe burdy i awantury.W tym sensie jego wybór jest dla mnie zrozumiały.

Zgadzam się w 100%

Wielu ludzi z mojego otoczenia , która ma poglądy bardziej na lewo również idąc na wybory ma dylemat czy podnieść poprzeczkę lewicy która jest w stanie agonalnym poprzez głosowanie na Napieralskiego czy zakończyć tę farsę w I turze i zagłosować na Komorowskiego co faktycznie w ich również moim przekonaniu daje gwarancję stabilność polityki wewnętrznej oraz zewnętrznej .Tak naprawdę ludzie z związani ze środowiskiem o poglądach raczej na lewo boją wygranej Kaczyńskiego i nie będą chcieli dopuścić do tego. Ja osobiście mam w dupie jakiekolwiek wyższe podatki , droższą benzynę częściowo płatną służbę zdrowia etc. to czym zwolennicy PIS-u straszą społeczeństwo jest to kwestia dostosowania i być może większej samorealizacji .Dla mnie o wiele gorsze i groźniejsze jest upolitycznienie służb , podstępy i szukanie haków ograniczona tolerancja czy jeden słuszny światopogląd w taki sposób nie buduje się silnego państwa.

Wierzycie w to? Moim zdaniem jaruś chwyta się wszystkich sposobów, żeby naiwni uważali go za normalnego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Wierzycie w to?

Możliwe że i prawda, ale ujawnienie oznacza że Kaczyńskiemu lub jego PR-owcom totalnie brakuje argumentów i desperacko sięgają do ckliwych historii mogących poruszyć serca wyborców. Prawie każdy przeżył jakiś zawód miłosny, a w ustach polityka takie wyznania brzmią dość infantylnie...

"A nie przyszło Wam do głowy,że Cimoszewicz wybrał po prostu rację stanu a nie osobiste sentymenty?

Wybór Komorowskiego to gwarancja spokoju i współpracy organów państwowych a wybór Kaczyńskiego to ciągłe burdy i awantury.W tym sensie jego wybór jest dla mnie zrozumiały."

Akurat!

Naiwność ludzka nie zna granic ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mlb, 16 Cze 2010, 17:31

>>Wierzycie w to?

>Możliwe że i prawda, ale ujawnienie oznacza że Kaczyńskiemu lub jego PR-owcom totalnie brakuje

>argumentów i desperacko sięgają do ckliwych historii mogących poruszyć serca wyborców. Prawie każdy

>przeżył jakiś zawód miłosny, a w ustach polityka takie wyznania brzmią dość infantylnie...

Jakby tu powiedzieć: popęd seksualny jest jednym z silniejszych w naturze człowieka. Starzy kawalerowie w naszej kulturze najczęściej albo mają kochanki, albo są pszczółkami skaczącymi z kwiatka na kwiatek bądź wreszcie kierują popęd w innym kierunku. Trudno mi wyobrazić sobie jarusia jako takiego wrażliwca, który latami przeżuwa zawód miłosny i nie wiąże się z żadną kobietą. Ciekawy jestem, czy w trakcie kampanii wypłyną krążące w sieci pogłoski o częstych wizytach jarusia w klubach gejowskich. Zaznaczam od razu, że nie jestem homofobem - ale w świetle głoszonych przez kaczyńskiego poglądów jego postępowanie jawi się jako wyjątkowo obrzydliwe

To musiała być naprawdę Wielka miłośc ale dziwi ,że tak silna osobowość idąca "po trupach do celu" nie zawalczyła o ukochaną osobę-coś tu jest nie tak zresztą widać ,że chwytają się wszystkiego to nie spełniona miłość to śliczne jagnię - później siedzi taki jeden z drugim wiejski głupek patrzy w tv i " ojejej jaki on biedny a jaki kochany "

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.