Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie !

Dokąd będziecie cenzurować PRAWDĘ ! Zwróciłem tylko uwagę człowiekowi(dla mnie chłystek), że nie może opluwać ks. Jerzego Popiełuszki bo mu nie dorósł do pięt (vide jego wcześniejsze wpisy) i trach odezwały się nożyce cenzury.

Cóż, żyjemy w kraju gdzie "hrabia" największe poparcie ma wśród osadzonych w więzieniach

grynio, 22 Cze 2010, 19:47

"Dziwi mnie nagły wzrost aktywności jozwy po wysłaniu na przymusowe wakacje swoich oponentów.

Czyżby święta trójca objawiła się w osobie jaśnie nam panującego forumowego prezia?

Zawsze myślałem, że demokracja to oddzielenie władzy wykonawczej, ustawodawczej i sądowniczej a tu na forum taki powrót do przeszłości:)

Jozwa to nie metody komuny były takie dobre, tylko chyba tęsknota za młodością cię do takich działań popycha, chyba..."

Nie potrzebnie komplikujesz. Jest tak jak po czasie kiedy marszałek stał się po/prezydentem a chce być w ogóle prezydentem. Po prostu TKM.

Gdyby Komorowski nie wykazywał swojej aktywności i sprawował p/o tylko reprezentacyjnie ,zaraz byś pisał ,że to leń i prowadzi do zapaści legislacyjnej,że wojsko przestanie istnieć z powodu niewyznaczenia następców,że pewne urzędy i banki zle będą funkcjonować.

To typowa filozofia PISowska,wsio da się obrócić do góry nogami.

PO na własne życzenie zlekceważyło wpływ mediów na wyborców zrywając ustalenia z SLD o kształcie telewizji publicznej i kolejna brutalna prawda dotarła do PO.... TV rządzi a elektorat nie grzeszy pamięcią i umiejętnością wyciągania wniosków.

Wystarczy skompromitowany przefarbowany krzykacz z mediami o dużym zasięgu i rządzi Polską.

Wczorajsze skomlenie Tuska o głosy na Komorowskiego dopełnia obraz beznadziejnej kampanii hrabiego.

shane63, 22 Cze 2010, 20:20

>wyroki wydawane przez niezawisłe sądy nie są do komentowania! to jest istota demokracji! kto tego

>nie rozumie, nie rozumie w jakim państwie żyje!. od wyroków można się odwołac ,a nie komentować!

>jasne?

Musisz krzyknąć jeszcze głośniej, to może ktoś uwierzy.

Jakieś inne dowody?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Dotychczas w 100% sprawdzała się zasada, że ekipa, która przejęła całkowicie publiczną TV i radio, przegrywała następnie w wyborach. Tak było z SLD, potwierdziło się to wyjątkowo mocno w 2007. Mimo to Kaczyńscy postarali się, aby swoją władzę w PRiTV umocnić jeszcze, dzieląc ją przy okazji z SLD. W efekcie owszem, popularność Kaczyńskiego wzrosła (startując z ekstremalnie niskiego poziomu uzyskał w końcu niezły wynik w pierwszej turze, przejmując na siebie całość poparcia zwolenników swojej partii), a także wylansowano Napieralskiego. Jednak sama zasada nie została dotąd obalona i zobaczymy, czy w II turze jednak się nie potwierdzi.

"Dotychczas w 100% sprawdzała się zasada, że ekipa, która przejęła całkowicie publiczną TV i radio,

>przegrywała następnie w wyborach"

i wyciągnięto błędne wnioski.Zwróć uwagę przegrywała ekipa rządząca a nie opozycja z telewizją publiczną.

Kaczyński czy Komorowski-żaden z kandydatów nie mówi tego co naprawdę myśli.jeden popartyjne popychadło bez wyrazu,kształtu-równie dobrze mógłby WC obsługiwać drugi przedwojenny ewenement pseudoreformator mogłby byc co najwyzej odzwiernym w klasztorze.Taki wybór po byku-dziękuje."Najśmieszniejsze"jest to jak zacietrzewieni zwolennicy jednego czy drugiego opluwają się nawzajem no bo i jest o co walczyć ;-D

• Redaktorzy

Demokracja również ewoluuje. W starożytnej Grecji oznaczała rządy ludu, ale jednocześnie posiadanie niewolników, podobnie w dawnych USA. W I Rzeczpospolitej demokratycznie władało około 10, może 20% społeczeństwa (przy czym takie pojęcie jak "społeczeństwo" nie istniało). A prawo głosowania dla kobiet? Od tego czasu rozwój szedł w kierunku poszerzania kręgu uprawnionych, natomiast nie wiadomo, jak będzie w przyszłości. Utopie polityczne (lub dystopie, zależnie od uznania) sugerowały na przykład władzę demokratyczną dla osób o udowodnionej zdolności rozumowania (egzamin) lub o udowodnionej chęci obrony państwa (ochotnicza służba wojskowa). Pozostali ludzie mieli być ubogą masą sterowaną przez demagogów (obdarzonych uprawnieniami obywatelskimi, którzy budowaliby karierę polityczną na poparciu upośledzonych tłumów) lub przeciwnie, gromadą obojętnych hedonistów, pogrążonych w dobrobycie, pozostawiających myślenie o państwie ludziom, którzy maja na to ochotę.

• Redaktorzy

"i wyciągnięto błędne wnioski.Zwróć uwagę przegrywała ekipa rządząca a nie opozycja z telewizją publiczną."

Istotnie, opozycja z telewizją publiczną (w całkowitym politycznym władaniu!) jest ewenementem i trudno powiedzieć, jaki będzie tego skutek. Na razie PiS i SLD jest trochę na tym do przodu.

Po zmianie zarządu i kształtu TV w przyszłorocznych wyborach parlamentarnych będzie można ocenić jak duży wpływ na wyborców mają publiczne media.

Oczywiście jeżeli nie powstanie koalicja PiS SLD i PSL w obecnym sejmie.

Chyba jednak Sikorskiego PO powinno wybrać..Komorowski idealnie nadaje się na prezydenta natomiast zupełnie nie na kandydata.W czasach gdy głos szlachty a nie gminu decydował o wyborach wygrałby w cuglach a tak facet nie za bardzo rozumie mentalność prostego elektoratu który codziennie podobnie jak Kaczyński kopie przeciwnika po kostkach wmawiając że to kto inny.

Mam nadzieję że tym razem nie zapłacą prezydenturą za wiarę w rozsądek rodaków.Już Cimoszewicz to przerobił przegrywając z AWS.

no jasne, bo Polak potrafi! płacenie podatków? no po co? przecież inni zapłacą! komentowanie wyroków sądowych? no przecież mamy wolność słowa! to można....branie kredytów i ich nie spłacanie? niech się bank martwi itd, itd, a ja się pytam, to co w końcu Polak potrafi?

komentowanie

>wyroków sądowych? no przecież mamy wolność słowa!

Otóż to!

Pokaż mi przepis zabraniający komentowania wyroków sądowych, zamiast wrzucać do jednego worka całkiem różne sprawy.

Less is more

jeżeli robi to kandydat czy też sztab cynicznie przekłamując w publicznym przekazie treść orzeczenia to nie mamy do czynienia z komentarzem tylko z manipulowaniem orzeczenia sądowego wyraźnie mówiącym o kłamstwie Kaczyńskiego a nie o zmianie poglądów przez Komorowskiego dotyczących prywatyzacji szpitali.

• Redaktorzy

Zwłaszcza że sąd, jak wiadomo, nie opierał się na jednorazowym zeznaniu Komorowskiego, tylko na analizie dowodów dostarczonych przez sztab Kaczyńskiego. Ale może przynajmniej my nie międlmy tego tematu, chce PiS apelacji, to będzie ją miał, chociaż jest to naciąganie prawa wyborczego do ostatnich granic. W końcu jedynym celem wprowadzenia specjalnego orzekania w trybie wyborczym jest uzyskiwanie wyroków przed zakończeniem kampanii, żeby ewentualne nadużycia propagandowe nie miały wpływu na wynik wyborów. A PiS umyślnie rozciąga teraz sprawę. Nawiasem mówiąc, czy zmarły prezydent w końcu zdążył wywiązać się ze wszystkich wyroków o zniesławienie? Kogo tam odwiedzał komornik po 10 000 zł, Lecha czy Jarka, bo nie pamiętam?

wladz

Ja o komentowaniu wyroków wypowiadałem się ogólnie, ty widzisz to w kontekście pewnej konkretnej sprawy.

Kłamstwo może być i bywa karane - to jedna sprawa.

Inna sprawa to obleśne podlizywanie się Komorowskiego (i Kaczyńskiego również) wyborcom.

Krwawe polowanie się nie podobają - nie ma sprawy - od tej chwili tylko z aparatem fotograficznym.

Wyborcy boją się prywatnych szpitali? Ale przecież potrzebujemy wyborców, więc zrobimy wszystko, żeby komercjalizacja absolutnie nie wydawała się krokiem w stronę prywatyzacji.

Zamiast powiedzieć prawdę, że sprywatyzować trzeba m.in. służbę zdrowia, żeby pozbyć się związanych z nią problemów, tak jak nie mamy problemów ze sprywatyzowanymi lekarzami od zwierząt.

No ale taki jeden, co to prawdę mówi wyborcom, uzyskał rekordowo wysokie jak na siebie poparcie w wysokości 2,5%.

Inny, premier, za chwilę szczerości, przerżnął kiedyś już prawie wygrane wybory.

Less is more

fajny watek, widze, ze gang jozwy w dobrej formie... jeszcze troche, a sami ze soba bedziecie pisac... a jozwie gratuluje dobrego samopoczucia... czuj czuwaj!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

pierd... kaczor nie pamięta, jak razem z ziobrą wykończyli kardiochirurgię na Wołoskiej ? może kaczyński by przypomniał podsłuchiwane i brane głodem pielęgniarki, strajki w służbie zdrowia za jego rządów? ta parszywa dwójka ma na rękach krew tysięcy ofiar...

"Kandydat PiS na prezydenta wymieniał, że Polska zajmuje m.in. 30 miejsce w konsumenckim rankingu zdrowia z 2010 roku, 25 miejsce w europejskim rankingu opieki nad pacjentami chorymi na cukrzycę, ostatnie miejsce w rankingu europejskim dostępności do onkologa.

Lider PiS powiedział też, że rośnie zadłużenie szpitali i wynosi 2,5 mld złotych. - W moim przekonaniu, ponieważ budżet nie płaci za wiele procedur, które powinny być finansowane z budżetu, wobec tego szpitale, żeby realizować te procedury dodatkowo się zadłużają. Więc może być to suma jeszcze większa - dodał.

Kaczyński podkreślił, że gdy PiS zaczynał rządzić zadłużenie szpitali wynosiło 4,8 mld zł, a na koniec 2007 r. już tylko 2,6 mld zł.

Prezes PiS - na przykładzie Małopolski - wyliczał, że na tomografię komputerową czeka się 4 miesiące, na by-passy - 6 miesięcy, na wizytę u endokrynologa - 7 miesięcy, u neurologa - 4 miesiące, u kardiologa - 4 miesiące; na gastroskopię - 8 miesięcy."

wladzu, niby dlaczego mnie banowac? jozwa banuje krewkich dyskutantow watku "POLITYKA" i ma odbanowac po wyborach... szkoda, ze "jozwa gang" ma sie dobrze... rezerwat robicie mosci redaktorze?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

duszek1, 23 Cze 2010, 15:10

>Przyjemnie się tutaj zrobiło, tak, tak jak w rezerwacie.

>

>Ktoś kiedyś napiszę ksiażkę świat według Redaktora, bo te metody warte są upamiętnienia ;-)

Jak wiecie z moich wpisów ja za pisem i kaczyńskim nie przepadam, ale józwa zagroził mi zbanowaniem do wyborów za propozycję rozwiązania problemu pisowskiego. A w sumie nie pisałem niczego złego - niestety moje wpisy zostały usunięte :(

less- ja rozumiem, że chcesz komentować nawet operacje chirurgiczne,zapewne inżynieria genetyczna też nie jest ci obca, możesz komentować nawet budowę cepa, tylko jakie masz ku temu predyspozycje?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.